2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Canım zaten İGM demek aktif enfeksiyon demek senin İGM neegatif çıktı ise sorun yok demektir. Pozitif çıksaydı sorun olurdu, mesela benim kızamıkçık İGM pozitif çıktı, şu an sıkıntılarım var, sürekli test yaptırıyorum, sonucu göre karar verilecek. İGG pozitif olması güzel birşey bağışıklığın var demek bu hastalığı için rahat olsun

doktoru beklemene gerek yok sonucun gayet güzel canım
önceden geçirmişsin bağışıklığın var şu anda ise hiç sorun yok:)

doktoru beklemene gerek yok sonucun gayet güzel canım
önceden geçirmişsin bağışıklığın var şu anda ise hiç sorun yok:)

evet canım geçmiş olsun bağışıklığın var endişe etmene gerek yok ...

Ama tokloplazma çok ciddi bir sorundur öyle idrar yolu enfeksiyonu gibi antibiyotik kullan geçer değil
(en iyimser sonucu bebekte körlük ve nörolojik problemdir ) İsteyen istediği doktora sorsun araştırsın lütfen insanları yanlış yönlendirme yapmayalım

4.ayda amniyosentez ile hamileliğin devam edip etmeyeceğine karar verilir zaten en yüksek tokloplazma oranı gebeliğin ilk 20 haftasında görülür eğer varsa

Ve her hamilelik kendine özgüdür her bünye farklıdır
Bize zararı yok diye başkasına da olmaz diye bir şey diyemeyiz
Lütfen burası ne tıp fakultesi ne araştırma merkezi burası sohbet ve paylaşım alanı

geçmiş olsun benimde ilk hamileliğim böyleydi.genelde bol bol dinlenerek geçirmiştim ilk üç ayımı. sana tavsiyem kesinlikle kötü şeyler düşünmemen.progestan bende çok uyku ,bulantı ,sersemlik yapmıştı inşallah sende de aynı etkileri göstermez.

bana kalp atışı duymaya gittiğimde hiç tahlil falan yapmadılar. başlangıçtan itibaren b-hcg testi de hiç yapılmadı. herşey normal 1 ay sonra kontrole gel dendi. normalde yapılması gerekmiyor mu?

burasi bir paylasim icindir
ve herkes kendi fikrini paylasmakta ozgurdur.ister tibbi ister cinserl burda hamisler istedigi fikirleri soyleye bilir ve istediyi sekilde paylasim yapa bilmekte ozgurler.
kimse kimsenin konusmasini fikirlerini sinirlayamaz.
eger birinin yakini veya akrabasi doktorsa tabiki,ona sorup genel bilgiler vere bilir.
bazi seyler vardir bunyeyle alakali bazilari geneldir.herkes doktorun soylediyi tibbi seyleri burda yaza bilir.burda paylasim amacinin esas sebebiyse tibbi olan seylerdir,cunki herkes burda bebisinin saglisigin dusunuyor.\
TOKSOPLAZMAYA gelince cok ciddi ve tehlike bir visurdur.
eger kanda miktari coksa dusuk yapar.
doktorlarin soylediyi gibi aylar gectikce kanda virus artmaya baslar.ilk aylarda cikmadiysa dusuk tehlikesi gecmistir.
ama 2-3 aylarda toksoplazma ciktiysa tedavi edilip karssi alinmadigi surece bebek icin cok tehlikelidir.
zamaninda kanda bulunup karsi alinirsa bu virus artmadan ve bebege zarar vermeden engellene biliyor.subhesi olan doktora sora bilir.
TOKSOPLAMZA ve diger viruslerden zarar goren hamisler:
1.hamileleige hazirliksiz yakalanlar
2.zamaninda tahlil yapip virusun kanda artmasinin karsini alamayanlardir.\
tabiki,tedavi olunmayan toksoplazmnain buyuk zararlari vardir.bebekte beyin olusumunu bile engeller.tabiki cok tehlikeli.
ama her halde testler ona goore 2-3 aylarda yapiliyorki,bir virus falan cikarsa kanda artip bebek sagligina zarar vermeden hemen engellensin ve tadeviyle karsisi alinsin.

bana kalp atışı duymaya gittiğimde hiç tahlil falan yapmadılar. başlangıçtan itibaren b-hcg testi de hiç yapılmadı. herşey normal 1 ay sonra kontrole gel dendi. normalde yapılması gerekmiyor mu?

benim doktorum ilk önce kan ve idrar tahlili yaptırır her zaman sonuçlar çıksın ona göre konuşalım der..sadece ultrason sonuçlarına göre konuşmaz.normalde de böyle olması gerekir diye düşünüyorum ama her doktorun yöntemi farklı oluyor..

merhaba kızlar nasılsınız maşallahınız var valla hızınıza yetişemiyorum :)
bir kaç sayfa geçmişi okudum da bazı testleri yaptıranlar olmuş toxoplazma testlerinden bahsetmişsiniz
bende ne gebelik öncesi nede sonrası böyle test istenmedi acaba dr mu atladı herkese yapılıyormu bu test
birde yarın allah izin verirse dr gitcez kalp atışlarını duycaz inşallah sağlıklıdır bebişim
benim içimde hep şu endişe var biz 1.5 yıldır istememize rağmen olmuyordu bebiş tam haziran ayında aşılama yada tüp bebek için randevu almıştık ama süpriz bir şekilde bebişimiz geldi.ben de astım bronşit oldum adetimden 2 gün önce göğüs röntgeni çektirdim ve birkaç ilaç kullandım
doktora sorduğumda buu aklından çıkar hiç birşey olmaz dedi olsa düşer ya hep ya hiç teorisi
hatta dr şimdi bile çektirsen birşey olmaz demişti ama ben hep endişeliyim bukadar ihmalkar davrandığım için ama nasıl olsa olmuyor diye bıraktım kendimi
onun için endişeliyim inşallah sağlıklı gelişir ve sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.
çok uzun oldu ama kalp atışları muayenesi nasıl oluyor karından ultrasyonlamı yoksa?

Hamisler hepiniz kan testi yaptirin ve kaninizada cikacak viruslardan emin olun.eyer toksoplazma veya baska bir virusun miktari kanda cok cikarsa hemen tedaviye baslayin.
bu viruslar kandan asla tam olarak temizlenmez.virus varsa hamilelik ilerledikce miktari artmaya baslayacak ve ne kadar artarsa okadar cok bebege zarar vere bilir,hatta ALLAH korusun hamilelik sonlandirila bilir.
ama 2.ayda tahliller yapilip kanda cikarsa ve tedaviyle kanda artmasinin karsisi alinirsa hic 1 sorun olamaz.
doktorlar hamileligi oyrendigimiz zaman bu testi yapmiyorlar cunki,ozaman kanda olan bu virusun miktari tam kesin soylenemez,yani cikmayada bilir,ama 2ci ay sonrasi kanimizda her hangi 1 virus varsa hizla artmaya basladigi icin hemen tahliller yapilir ve artmanin ve bebege zarar vermenin karsisi alinir.
eger toksoplazmadan zarar goren kisiler varsa bunlar tedavi olunmayan kisilerdir.
simdi hersey tibbin elinde.eger 1 sey icin gec olmamisa ve zamaninda tedbir gorulurse kimseye biseycik olmaz.
ornyin...gecikip 3,ayin sonunda kan tahlili yaptirmaya gidersek ve kanimizda toksoplazma cikarsa o zaman cok gec olucak cunki zaten artim ve bebege zarari olmustur.
kanda virusun miktari 2 aydan sonra hizla artmaya basladigi icin 8.haftadan sonra testler verilir ve varsa mutlaka karsisi alinir.
HAMISLER 8 haftayi bitiren herkes kan tahlili yaptirsin ve birsey cikarsa artmadan zarar vericek hale gelmeden karsini doktorlariniz alsin.
Bende bu hafta bitsin kan tahlili vericem.sanirim bende cikmaz cunki hamilelik oncesi tedavi gordum ama azicik ciksa bile hemen karsisi alinacak ve zarar vericek hale gelmeden artmasi engellenicek.
cok sukur oyle bir devrde yasiyoruzki,hersey doktorlarimizin elinde .tabi bilgili profesor doktorlar olunca ve en ONEMLISI ALLAH yardim edince herseye care vardir.

evet tatlim doktorun dogru soylemis toksoplazma olsa bebek duser .
veya 2 aydan sonra artsa bile karsisi alinir.engellenir.
bazi arkadaslar bunu anlamamis ama her sey tibbin elinde ilaclarla bu virusun artisinin karsisi alindigi surece bebis ve anne hic 1 zarar goremez.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. tabi çok kurcalamamak lazım ama önlem de almak lazım. eskiden bunlara mı bakıyorlarmış diyorlar ama eskiden düşükler oluyordu. sebebi araştırılmıyordu. düştü işte deniliyordu. şimdi imkanlarımız var ne güzel. drum ameliyattaymış. çıkınca gösterecek beni arayacak hemşiresi. bakalım size de haber iletirim. işinize yarayabilir. sonuçta dr unuz büyük ihtimalle sizden de isteyecek bu testleri...

tatlim eskiden bunlara bakilmiyordu ama dusuklerde oluyordu dogulup e[olen bebeklerde.
benim anne annem kac tane dusuk yapmis kac tane bebek dogurmus ve olmusler.
esimin baba annesi 1 bebek dogurmus bebekte spina bifida varmis ama o zamanlar bunu anlamamislar ve tavuk bilmem ne bebk ismi koymuslar.

o zamanlarda boyle sorunlar olurdu ama ne sebebi bilinirdi nede hastaligin adi bilinirdi.
simdi her sey tibbin elinde artik kimse sagliksiz hastalikli bebek dogurmuyor.cunki,3lu 4lu testlerle hastalik belirleniyor ve hamilelik sonlandiriliyor.
ama simdi herseyi yaptigimiz bir devrdeyiz ve doktorlar bircok seyin karsini aliyorlar.

sladi benim arkadaşım toksoplazma pozitif çıktığı için bebeğini aldırdı..
aldırılacak dönemdeydi ayrıca

http://VİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİR...ksiyonlar/hamilelikte_toksoplazma_enfeksiyonu

burda da bilgi var bebeğe geçerse antiyle tedavi olacak diye kesin bir şey yok
ben bir doktor gibi iddia edemem ama bence kesin konuşmamalıyız arkadaşım.
bebeğe geçerse gebelik sonlandırılabilir yazıyor burda da bak bir doktorum yazısı..
ilk aylar düşüğe yol açmadıysa tabş

ben de bağışıklık çıkmadı doktor bu testi eylülde bir daha tekrarlayalım dedim..
hepimizden uzak olsun aman..

bebek.com: Tedavi nasıldır?
Op. Dr. Alper Mumcu Hamile olmayan bir kadında toksoplazmanın tedavisi antibiyotik ile yapılır. Hamilelerde ise uygulanan antibiyotiğin bebekte oluşması muhtemel hasarı engelleyip engellemediği açık değildir. Eğer bebekte ciddi sekel saptanır ise tercih edilmesi gereken yöntem gebeliğin sonlandırılmasıdır.

tam bizim dediğim şeyi cevaplamış doktor..

Valla SLADI kusura bakmada ,ben kimsenin günahına giremem o doktora sordum böyle dedi kardeşim hemşire bi şey olmaz dedi arkadaş sağlıklı bebek dünyaya getirdi bunlar bana fasa fiso geliyor sonuçta yaptığımız paylaşımlar insan sağlığı ile ilgili şeyler ordan burdan kıyafetten alışverişten bahsetmiyoruz PAYLAŞIM ÖZGÜRLÜĞÜDE bir yere kadar olmalı...
Böyle şeyler bana çok etik gelmiyor ...hoş kimse senin söylediğin ilaç içersin geçer gider demenlede hareket etmez Aklı başında insanlarız çok şükür onun bunun lafıyla hareket etmiyoruz
Sonuçta bahsettiğimiz şey bir CAN ...Ben biraz daha hassas davaranılması gerektiğini düşünüyorum Sonuna kadar arkasındayım ...
Benim özgürlüğümün başladığı yerde senin özgürlüğün biter arkadaşım burası ögür bir platform diyede insanları belkide yanlış bilgilerle yönlendirmenin VEBALI çok ağır olur kimsede ödeyemez.

Benden sana abla tavsiyesi insanlara moral verebilirsin inşallah bir şey olmaz diyebilirsin ama bir ilaç içersin geçer dememelisin kimse dememeli

Bazı arkadaşlar anlamamış demişsin ama ,gayet güzel anladım o senin hiç bir şey olmaz dediğin hastalıktan dolayı en yakın arkadaşımı cerrahpaşa tıp fakultesinde ilaçla karnındaki bebği öldürüp doğum yaptırdılar ...

Sadece senin yaşadıkların kötü değil başka insanlarında başına kötü şeyler geliyor Küçümsememek lazım BİR ŞEY OLMAZ dememek lazım
Değilmi ?? Şimdi sana AAAA folic acid eksikliğinden ne olcak ki ??? deseler hoşuna gidermi gitmez ?

O yüzden el insaf ve anlayış diyorum
Lütfen bu konunun daha fazla uzamasını da istemiyorum
Herkesin kendine yaşadığı kötü gelir .

Sen benim yazdıklarımdan ne anladın bilemiyorum ama

Bu arada kizlar Folio Solgar kullaniyorum dr 1 tablet yeter dedi,Elevit 12.haftadan sonra. baska da bisi vermedi. İlk hamilelikte folikasiti daha fazla kullaniyodum bi de dufaston ictim. Dr. Farkli. Siz gunde ne kadar aliyosunuz folikasiti ?

canım ben de demir içerikli folik asit kullanıyorum onun dışında rahim içi kanamamdan dolayı protestan kullanıyorum..

hadi kizlar listemiz kilolari ve bilgileri bekliyor[/QUOTE]

SLADI BEN BU LISTEDE YOKUM... KILOM 50 IDI SUAN 51 IM. 9 HAFTADAYIM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…