2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
tatlim bende senin soyledigini soylemiyormuyum???
bebege gecerse bebek zarar gorur ve hamilelik sonlandirilir.ama erken donemde bu virustan haber alip bebege gecmemis karsisi alinirsa hic 1 sorun olmaz.
ikimizde nerdeyse ayni seyi soyluyoruz ama senin bir tek bunu anlamadin
iste buyuzden erken test yapilmali ve bebeg zarar vermeden karsisi alinmali.nasil olmus benim arkadaslarin bazilarinda toksoplamza cikti ama erken oldugu icin karsisi alindi ve bebise hic 1 sey olmadi.gecikirse bebek zarar gorur.
neyse ya bu mevzu cok uzandi.
n

Canım nedendir bilmiyorum ama çok gerginsin, belki farkında değilsin ama kırıcı sözler söylüyorsun insanlara...
tamam topik sahibi olmak zor biz girip çıkıyoruz sadece ama sen saatlerini veriyorsun belki de hamileliğin sürekli pc başında geçiyor bunu anlayabiliyorum ama daha anlayışlı konuşabilriz birbirimizle...
bu tür konuşmalara bu zamana kadar karışmadım ama farkındamısın bilmiyorum ilk topic açıldığındaki çoğu arkadaşımız paylaşım yapmıyor artık..
bundan sonra da burdaki arkadaşlarımızın sohbetten çekilmesini istemem doğuma daha çok var birbirimizi anlamamız lazım, şimdi 100 kişiysek doğuma kadar da 100 kişi devam edelim gerilmeye gerek yok..
güzel şeyler paylaşmak için açıyorum bakıyorum sıkıntı var içimden yazmak gelmiyor...

Sladı yasım 26 ılk hamılelıgım ıstanbuldayım. 50 kg ıle basladım 51 kg yım. Epıdurallı normal dogum dusunuyorum ıns

konu tokloplazma değil ????
Doktoruna röntgene girdim ve ilaç içtim diye sormuş ...

O yüzden ya hep ya hiç yasası geçerlidir demiş doktor ...

Lütfen bunu da düzeltelim yanlış bilgi olmasın...

Evet çok uzadı çünkü gereksiz yere uzatıyosun NEDEN ISRAR ediyosun ki bir şey olmaz diye anlamıyorum Allah olmadığına göre bu kadar iddia yersiz ???

İnşallah bir şey olmaz de iyi dileklerde bulun bitsin gitsin
sürekli kötü şeyler konuşmaktan gerilmekten sıkıldım yani şu topicte
Lütfen saygılı olmak lazım yani herkesin yaşadığına ve içinde bulunduğu duruma

ayyyy bunu okurken yüzümü görmen lazım dı:)))) ağzım kulaklarıma papyon oldu resmen

ben ne yaptım biliyomusun hafta sonu gittim pembe battaniye aldım :))))

çılgın anne seni:))) daha belli bişi yok ama biz çok alıştık kızımız falan demeye, hatta eşim meliss kızım diyor hep:)))

bugün ağrı, mide bulantısıyla uyandım. ayrıca sebepsiz ağlamalarda başladı.. sizde de oluyor mu? garip ya durup dururken ağlamaya başladım. ayyy bu hamilelilk:):):)

bugün ağrı, mide bulantısıyla uyandım. ayrıca sebepsiz ağlamalarda başladı.. sizde de oluyor mu? garip ya durup dururken ağlamaya başladım. ayyy bu hamilelilk:):):)

hormonlarla birlikte duygu değişimleri oluyor canım ben daha çok sinirlerime hakim olamıyordum,geçti şimdi hiç bişi kalmadı ilk haftalarda olması normal.

kuzum sen bein yazdiklarimi ya tam okumadin yada tam anlamadim=n.
BEN DOKTOR AILESINDE BUYUMUS BIRI OLARAK YAIZYORUM VE HEMSIRE BILMEM ARKADAS MEVZUSU BANA BOS.ANNEME SORDUM VE DOKTORUMA SORDUM YAZDIM.
BU MEVZUYU KUCUMSEMIS OLSAYDIM YUKARDA HERKES MUTLAKA TEST YAPTIRSIN UZERINE DUSSUN VE BASKA SEYLER YAZMADIM.
ZATEN BURDA KIMSE KIMSENIN SOZUYLE HARAKET ETMIYOR.HERKES FIKIR ALIYOR.
ISRETSEN DOKTORUNADA SOR EGER KANDA AZICIK CIKMISASA ARTMASININ VE BEBEGE ZARAR VERMESININ KARSISI ALINA BILIR TABI GEC DIYILSE.
BU OLAYA BENIM YASADIKLARIMI KATMAN GEREKMEZ CUNKI,BEN KATMADIM.
BANA AAA FOLIK ASIT EKSIKLIGINDEN NE olacakki diyen birine onceden oldu diye cevabimi yazarim bide aciklamami veririm.
ama ben kimseye aaa toksoplazmadan bisey olmaz yazmadim.dikkatle okursan neler yazdigimi gorursun.
ozgurluge gelince arkadas yazdi bende doktora sorup fikir bildsirdim bu kiseyi ilgilerndirmez,ben burda kimseye ilac yazmadim veya tedavi yazmadim.
sen canini sikma kimse burda benim yazilarimdan zarar gormez.
her halde bu laflari yuzlerce hastasi olan anneme soruo buraya yazdim ben kesin bilmedigim seyi asla yazmam.
ANNEM BIRCOK hamilede toksoplazma ya rastlamis ama erken haftalar oldugu icin tedavi uygulamis kanda artisinin ve bebege zararin karsisi alinmis.ve hepsi saglikli bebekler dogurmus.
BENIM SORUNUMA GELINCE folik asit eksikligi giderildi ve ALLAHIN izniyle ikinci defa hic 1 sorun olmaz.
BOYLE ALAYCI BR BICIMDE BENIM BASIMA GELENLE ILGILI YAZI YAZMAYA SENIN HAKKIN YOK.SENIN VEYA BASKA BIR HAMISINDE BASINA GELE BILIR.
BU KADAR KOTUMSER VE SERT YAZILAR YAZMAYA GEREK YOK.BIR DAHA NE SEN BANA NEDE BEN SANA YAZI YAZMIYICAM.
VE AYRICA ISTEDIGIM KISIYE ISTEDIGIM YAZIYI YAZMAKTA VE FIKRI BIDIRMEKTE OZGURUM YALNIZ BEN DIYIL HERKES OZGUR.KIMSE KIMSEYE KARISAMAZ.
HERKES DOKTORDAN SORUP BILDIGI SEYI PAYLASA BILIR.HELE ANNESI COK TANINMIS VE BILGILI BIR DOKTORSA......
konu disi konusmalar olursa bu yonetimi ilgilendiri baska kimseyi diyil.
BIDAHA BANA hic 1 sey yazma...................kimin bebisinin basina ne gelicek onu zaman gosterir ve ALLAH bilir.

TATLIM sinirli olmamin topik sahibi olmakla bir ilgisi yok.
arasira zaman buldukca topige ugruyorum herkes gibi.yani hamieligim pc basinda gecmiyor.
hergun gezmekte tozmaktayim.yani bilgi veriyim esim isten gelene kadar burdayim ondan sonra aksama kadar gezmelerde.
topikten cekilmekte veya gormekte herkes ozgur.ve farkindaysan simdi sana 1 hatirlatma yapiyim.
TOPIK ILK ACILDIGINDA BIR ARKADASIN DIGER ARKADASA YAZISINA KARISTIM VE OLAYLAR BASLADI BEN SUCLU OLDUM
VE SIMDI AYNI SEY BANA KARSI YAPILDI BIR ARKADASA YAZIMA DIGER ARKADAS KARSITI VE KONU BUYUDU.SIMDI YINE BENMI SUCLU OLDUM???
LUTFEN SENDE KARISMA.
yani brin digeriyle yazisyor ve baskalarida konuya katilinca iste o zaman mevzu buyuyor.
listede kayitli kim varsa hepsi zamanla giriyorlar ve paylasim yapiyorlar,bunun icin uzulme herkesin keyfi yerinde.
VE AYRICA ilk gunlerde topik sahibi oldugum icin kavga cikaranlar topikten kendi istekleriyle ciktilar ve bu konu coktan kapandi.
ogunden sonra herkes cok guzel ve rahat paylasimlar yapiyor.
farkindaysaniz bazen bana sinirle yaziyorlar neden listede yokum veya neden beni atladin ama ben karsiliginda cok sakin halde cevaplar veriyorum.
LUTFEN KIMSE TARAFCI OLMASIN.

Aynen öyle ,kesinlikle sana bir daha bir şey yazmayı düşünmüyorum
Çünkü okuduğunu anlamak istemeyen herşeyde kendini ve başına gelenleri öne atan bir insansın
Empati yapman için yazışmış bir şeyi böyle anlıyorsan bence o çok tanınmış ve ünlü doktorlara şunuda sor

BEN NİYE HERŞEYİ KENDİME VE YAŞADIKLARIMA BAĞLAYIP İNSANLARI GEREKSİZ YERE ÜZÜP KIRIYORUM diye....???

TOpicteki herkes herşeyin farkında
Ama ayıp ediyosun lütfen kendine gel
Hamile olan ve kötü şeyler yaşamış olman hiç bir şeyi değiştirme z
Ben anlatmadım senin gibi her defasında herkese başımdan geçenleri söylemdim diye kötü bir şey yaşamadığım anlamına gelmez
BANA sorsan senin yaşadıkların benim yaşadıklarımın yanında SIFIR kalır...

O yüzden Allah sana selamet versin arkadaşım
Biraz otur düşün ...

Ve sakin kafayla tekrar tekrar yazılanları oku
Seni tannımam etmem kimsenin VEBALİNE GİRME ....
Allah yolunu açık etsin

çılgın anne seni:))) daha belli bişi yok ama biz çok alıştık kızımız falan demeye, hatta eşim meliss kızım diyor hep:)))

Neyseeeee artık esas konumuza gelelim bebişlerimize :)

Eşim ultrason kağıdından iki tane istedi bir tanesini cüzdanına koymuş
yanınada tarih atmış MELİS yazmış

Allah bilir tabi ama sağlık sıhhatten sonra inaşallah gönülen göre verir
MELİS olmadı SELİM yapcaz onu :))))))))

yahu tamammmm suçlu benim... :) arkadaşlar hepinizin haklı olduğu yerler var, hassas taraflarımız var. bakmayın siz bana... pimpirikliliğim işte... tabi dr uma güveneceğim ona danışacağım ama yazdıklarınız benim işime yarıyor. en azından içimi rahatlatıyor. hepinizden allah razı olsun... yazıcam sonucu burda... arkadaş beni de strese soktun yahu demiş çok güldüm... napim arkadaşım bakmayın siz bana... :) herkes birbirinden bir şey öğreniyor işte... güçlü bir referans olmasa da içini rahatlatıyor... valla eşim bazen sık kullanılanlarda olduğu için akşam bazen açıp bakıyor ne yazdın bugün diye görse anaaaammm pimpirikliliğinle orayı da karıştırmışın der :) :) :) :) :)

BIDE SANA BISEY YAZICAM.YAZMISSIN...güzel şeyler paylaşmak için açıyorum bakıyorum sıkıntı var içimden yazmak gelmiyor.
SEN EN SON TOPIGE NE ZAMAN UGRADIN VE NEZAMAN BIR SIKINTI GORDUN???en son sikinti 1 ay bundan once ben topik sahibi oldugumda olmustu ve KAZEN gereken kisilere gereken cevabi vermisti.
iicinden yazmak gelmiyorsa burda kimseyi zorlamiyoruz,hepimiz ara-sira girip paylasim yapi

yoruz.
ve son 1 AYIN SAYFALARINI OKU GUZEL PAYLASIMLAR DISINDA BIR SIKINTI GORURSEN BAK BURDA SIKINTILI KONUSMALAR OLMUS YAZARSIN.

bizim bi mınure ablamız var sağolsun tahminde bulundu kız dedi, içimize de öyle doğuyor bakalım hayırlısı tabii öncelikle:))
allah gönlüne göre versin canım.

ama minure abla bana bi şey demedi tamamen hislerimle hareket ediyorum. gerçi kız da olsa erkek de olsa hayırlısı olsun be kuzum. hepsine razıyız yeter ki sağlıklı olsunlar:):):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…