- Konu Sahibi papatya3459
-
- #3.861
sağol arkadaşım sende durumlar nasıl?
tatlim bende senin soyledigini soylemiyormuyum???sladi benim arkadaşım toksoplazma pozitif çıktığı için bebeğini aldırdı..
aldırılacak dönemdeydi ayrıca
http://VİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜS/hamilelikte_hastaliklar_ve_enfeksiyonlar/hamilelikte_toksoplazma_enfeksiyonu
burda da bilgi var bebeğe geçerse antiyle tedavi olacak diye kesin bir şey yok
ben bir doktor gibi iddia edemem ama bence kesin konuşmamalıyız arkadaşım.
bebeğe geçerse gebelik sonlandırılabilir yazıyor burda da bak bir doktorum yazısı..
ilk aylar düşüğe yol açmadıysa tabş
ben de bağışıklık çıkmadı doktor bu testi eylülde bir daha tekrarlayalım dedim..
hepimizden uzak olsun aman..
evet tatlim doktorun dogru soylemis toksoplazma olsa bebek duser .
veya 2 aydan sonra artsa bile karsisi alinir.engellenir.
bazi arkadaslar bunu anlamamis ama her sey tibbin elinde ilaclarla bu virusun artisinin karsisi alindigi surece bebis ve anne hic 1 zarar goremez.
Çok şükür canım bel ağrısı ve mide yanması haricinde hiç bir sorun yok idare temeye çalşıyorum işte
nasıl biraz ferahladın mı ?
tatlim bende senin soyledigini soylemiyormuyum???
bebege gecerse bebek zarar gorur ve hamilelik sonlandirilir.ama erken donemde bu virustan haber alip bebege gecmemis karsisi alinirsa hic 1 sorun olmaz.
ikimizde nerdeyse ayni seyi soyluyoruz ama senin bir tek bunu anlamadin
iste buyuzden erken test yapilmali ve bebeg zarar vermeden karsisi alinmali.nasil olmus benim arkadaslarin bazilarinda toksoplamza cikti ama erken oldugu icin karsisi alindi ve bebise hic 1 sey olmadi.gecikirse bebek zarar gorur.
neyse ya bu mevzu cok uzandi.
n
sağol canım güzel şeyler duymak iyi geliyor ayın 11ine randevum var bakalım minik prenses ne yapıyor:))
ayyyy bunu okurken yüzümü görmen lazım dı:)))) ağzım kulaklarıma papyon oldu resmen
ben ne yaptım biliyomusun hafta sonu gittim pembe battaniye aldım :))))
bugün ağrı, mide bulantısıyla uyandım. ayrıca sebepsiz ağlamalarda başladı.. sizde de oluyor mu? garip ya durup dururken ağlamaya başladım. ayyy bu hamilelilk:):):)
kuzum sen bein yazdiklarimi ya tam okumadin yada tam anlamadim=n.Valla SLADI kusura bakmada ,ben kimsenin günahına giremem o doktora sordum böyle dedi kardeşim hemşire bi şey olmaz dedi arkadaş sağlıklı bebek dünyaya getirdi bunlar bana fasa fiso geliyor sonuçta yaptığımız paylaşımlar insan sağlığı ile ilgili şeyler ordan burdan kıyafetten alışverişten bahsetmiyoruz PAYLAŞIM ÖZGÜRLÜĞÜDE bir yere kadar olmalı...
Böyle şeyler bana çok etik gelmiyor ...hoş kimse senin söylediğin ilaç içersin geçer gider demenlede hareket etmez Aklı başında insanlarız çok şükür onun bunun lafıyla hareket etmiyoruz
Sonuçta bahsettiğimiz şey bir CAN ...Ben biraz daha hassas davaranılması gerektiğini düşünüyorum Sonuna kadar arkasındayım ...
Benim özgürlüğümün başladığı yerde senin özgürlüğün biter arkadaşım burası ögür bir platform diyede insanları belkide yanlış bilgilerle yönlendirmenin VEBALI çok ağır olur kimsede ödeyemez.
Benden sana abla tavsiyesi insanlara moral verebilirsin inşallah bir şey olmaz diyebilirsin ama bir ilaç içersin geçer dememelisin kimse dememeli
Bazı arkadaşlar anlamamış demişsin ama ,gayet güzel anladım o senin hiç bir şey olmaz dediğin hastalıktan dolayı en yakın arkadaşımı cerrahpaşa tıp fakultesinde ilaçla karnındaki bebği öldürüp doğum yaptırdılar ...
Sadece senin yaşadıkların kötü değil başka insanlarında başına kötü şeyler geliyor Küçümsememek lazım BİR ŞEY OLMAZ dememek lazım
Değilmi ?? Şimdi sana AAAA folic acid eksikliğinden ne olcak ki ??? deseler hoşuna gidermi gitmez ?
O yüzden el insaf ve anlayış diyorum
Lütfen bu konunun daha fazla uzamasını da istemiyorum
Herkesin kendine yaşadığı kötü gelir .
Sen benim yazdıklarımdan ne anladın bilemiyorum ama
sağol canım güzel şeyler duymak iyi geliyor ayın 11ine randevum var bakalım minik prenses ne yapıyor:))
TATLIM sinirli olmamin topik sahibi olmakla bir ilgisi yok.Canım nedendir bilmiyorum ama çok gerginsin, belki farkında değilsin ama kırıcı sözler söylüyorsun insanlara...
tamam topik sahibi olmak zor biz girip çıkıyoruz sadece ama sen saatlerini veriyorsun belki de hamileliğin sürekli pc başında geçiyor bunu anlayabiliyorum ama daha anlayışlı konuşabilriz birbirimizle...
bu tür konuşmalara bu zamana kadar karışmadım ama farkındamısın bilmiyorum ilk topic açıldığındaki çoğu arkadaşımız paylaşım yapmıyor artık..
bundan sonra da burdaki arkadaşlarımızın sohbetten çekilmesini istemem doğuma daha çok var birbirimizi anlamamız lazım, şimdi 100 kişiysek doğuma kadar da 100 kişi devam edelim gerilmeye gerek yok..
güzel şeyler paylaşmak için açıyorum bakıyorum sıkıntı var içimden yazmak gelmiyor...
kız olacağını mı hissediyorsun??? benim de içime kız doğuyor bakalım hayırlısı...
çılgın anne seni:))) daha belli bişi yok ama biz çok alıştık kızımız falan demeye, hatta eşim meliss kızım diyor hep:)))
BIDE SANA BISEY YAZICAM.YAZMISSIN...güzel şeyler paylaşmak için açıyorum bakıyorum sıkıntı var içimden yazmak gelmiyor.Canım nedendir bilmiyorum ama çok gerginsin, belki farkında değilsin ama kırıcı sözler söylüyorsun insanlara...
tamam topik sahibi olmak zor biz girip çıkıyoruz sadece ama sen saatlerini veriyorsun belki de hamileliğin sürekli pc başında geçiyor bunu anlayabiliyorum ama daha anlayışlı konuşabilriz birbirimizle...
bu tür konuşmalara bu zamana kadar karışmadım ama farkındamısın bilmiyorum ilk topic açıldığındaki çoğu arkadaşımız paylaşım yapmıyor artık..
bundan sonra da burdaki arkadaşlarımızın sohbetten çekilmesini istemem doğuma daha çok var birbirimizi anlamamız lazım, şimdi 100 kişiysek doğuma kadar da 100 kişi devam edelim gerilmeye gerek yok..
güzel şeyler paylaşmak için açıyorum bakıyorum sıkıntı var içimden yazmak gelmiyor...
bizim bi mınure ablamız var sağolsun tahminde bulundu kız dedi, içimize de öyle doğuyor bakalım hayırlısı tabii öncelikle:))
allah gönlüne göre versin canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?