- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.401
bende lohusa depresyonuna falan girmedim cok sukur sadece sorunum kilolar ve catlaklar dogumdan sonra sadece 5 kilo gitti zaten bebiş 4 kilo nerde bunun suyu plesantası bilmem nesi şişliği bana fazladan 20 kilo kaldı bıde catlaklar bebiş cıkınca hersey hooop diye eskisi gibi olucak sanıyordum ama hala hamile gibiyim 5 aylık karnımda duruyor sezeryandan ne kadar sonra spora baslanıyor onu arastırıyorum zaten iştahım hiç yok hamilelikte yemekten bıkmışım sanırım
merhaba kızlar bayadır yazmıyorum biraz okudum bugün yazdıklarınızı.. doğum yapanlar olmuş bayağı tebrik ediyorum onları...canım benim bebeğim çok gazlı değil gaz problemine çok fazla bişey söyleyemeyeceğim bitkisel bi ilaç var nurse harvey diye onu düzenli kullanan bi arkadaşım iyi geldiğini söylemişti istersen sende dene..
birde mama gazını artırıyo olabilir mamnı değiştirmeni öneririm, hatta hiç mama vermemeni öneririm aslında ama sütün az olduğu için vermek zrundasın.. bende 3 haftadır mama veriyordum günde bir kere şimdi bıraktım sütüm çoğaldı çok şükür.. sütünün az olmasının sebebi büyük ihtimalle uykusuz kalman yanında yardım edecek biri var mı bilmiyorum ama olsa çok iyi olur o bakarken sen dinlenirsin sütün artar ve gaz olayıda en azından hafifler..
sütünün artması için çekirdekli siyah üzüm ye bana çok faydası oldu.. birde hoşaf yapabilirsin o da etkili, kuru incir kuru siyah üzüm kuru kayısı kuru kara erik tarçın ve karanfili kaynatıp iç, günde 2- 3 bardak içebilirsin eğer bağırsak problemin varsa posasını da ye güzel çalıştırıyor ayrıca bu karışım bebeğinin gazına da iyi gelecek..b,irde göğsün çok acımıyorsa sürekli vermeye çalış o da artırıyor sütü inş yardımcı olabilmişimdir
üstüne basa basa yeniden söyleyim uyuman lazım canım
sabah tartıldım 91.8 çıktım.haftaya inşallah ödemimi atarsam ilk hafta diyete başlayınca ekmeği şekeri bırakınca ödem atılıyor belki 80 leri görürüm.
3 lt de su şart hem süt açısından da. şişemi yanımdan ayırmıyorum.
ama bi sorun var kabızım. uzmanlar kabız olan birinin kilo vermesinin imkansız old. söylüyor.
canım ben de 67 kiloyum 55 olmam gerek hiç bir kıyafetime giremiyorum hamile pantolonlarımı giyiyorum halabu arada bir önceki sayfada zeysima yazmış kayısı kurusu incir kompostosunu aynı onun dediği gibi yapıyorum bende içine siyah üzümde katıyorum şeker koymuyorum acayip süt yapıyor ve kabızlığı önlüyo ben normal doğum yaptım o yüzden hemoroit sorunu var tü çok dikkat ediyorum kabız olmamaya.. bir de lifli gıdalar tükettiğimiz zaman bol su içmezsek de kabız yaparmış dediğin gibi 3 lt su kesin içmeliyiz .. hedef koysak keşke kendimize bu ay sonuna kadar ne kadar kilo vermeliyiz mesela ???
meltemizmiri soruyorsun galiba canım, kayınvalidesi vefat etti o yüzden girmemiştir..ilk günler sütüm yoktu annem pekmezi nişasta ve suyu karıştırıp puding gibi yaptı ve sıcak sıcak tabağa koydu.üzerine de tereyağ eritti biraz ama mutlaka sıcak yenecek. onun dışında hoşaf ve aktardan aldığım bebe çayı içtim ilk günler. süt konusunda sıkıntı yaşamadım sonra geldi ama hangisinin faydası oldu bilmiyorum.
bu arada meltem nerelerde?
cnm bizim pişiğimize sadece bepanthen merhem iyi geldi 2 günde pişik bitti...
geçmişe hakim olamamanın eksikliğini yaşıyorum. ama sayfalar çok fazla ev dandini oğlum uyurken kalkıp onları halletmem lazım. uykumda var ama annem yalnızken uyuma diye diye beni korkuttu. siz inanıyor musunuz böyle şeylere.lohusalar 40 ı çıkana kadar yalnız kalınca uyumazmış.40 ın çıkmasına 23 gün var.hurafelerden nefret ediyorum uysan olmaz uymasan olmaz.
kızlar her gün 2-3 saat uykuyla ayakta durmaya çalışıyorum. kızım feci gazlı. sütüm az çoğounlukla mama yiyor. biogaia , metsil damla, rezene , masaj hepsini denedim. işe yaramadı. yvrum 5 dk da bir inliyor, kasılıp ağlayarak ıknıyor. yardım edin nolur
Dr karın 8 haftada iner dedi bana birde korse giy dedi ama çok şükür gerek kalmadı karnım indi kilolar içinde iştahım çok açık bilmiyorum ne olcak
Bende varim bende.zayiflayalim yaa bende cok kotuyum.nerden nasil baslicami bilmiyorum 10kilo fazlam var
triptofan ben diyete cesaret edemiyorum ya gerçi dediğin gibi aslında dengeli beslenmek o. ben pilatese başladım ebrunun videolarını indirdim bir de leslie sansone diye bir kadın var tesadüfen keşfettim evde yürüyüş ve step yaıyo kadın onu da indirdim günde onları yapmaya başladım hatta buraya da yazmıştım daha önce çok mutusz olduğumu bi de millet bana deli dicek herkes çocuğunun derdinde bu kiloya düşmüş diye düşünür sandım ama yalnız değilmişim. leslie yi bi inceleyin derim. çok kilo veren var onunla bn okudum hakkındkileri. eğer isterseniz videolrını buldğum yerleri söylerim size. 5 millik yağ yakıcı bir videosu var mesela 1 saat sürüyo hem keyifli hem de ter attııyo insna.
Dr karın 8 haftada iner dedi bana birde korse giy dedi ama çok şükür gerek kalmadı karnım indi kilolar içinde iştahım çok açık bilmiyorum ne olcak
Tekrar merhaba kızlar
evimizdeyiz, taburcu olduk. İki kişi çıktığımız eve üç kişi hatta annem de geldi, dört kişi döndük çok şükür.
gece sizinle o satırları paylaştıktan sonra kızımı gönderdiğim hemşireyi aradım, io istekle ilk kez yatağımda kendi başıma bir yanma dönüp yataktan kendi başıma doğrulabildim. bebeğim normalde yanma saat 6da topuk kanı alınıp dönecekti, kızımı yanıma istediğimi söyledim. O yokken uyuyamadım çünkü. Biraz sonra saat 4 gibi kızım geldi, baktım yüzüne, ağladım ağladım. İçinde bulunduğum ruh haliinin saçmalığını daha bir anladım, kızımı yalnız bırakmayacağıma söz verdim. Uyanınca emzirdim ve topuk kanı alınana dek kucağımda tuttum onu. Kızım daha şirin geliyor artık gözüme, yaşadıklarmı paylaşmak sanki içimde bir iltihap varmış, onu akıtmış gibi oldu.
kendimi çok kötü, kalpsiz, sevgisiz, hatalı, kusurlu, anormal hissediyordum. Tüm hissettiklerimin yanında hep bebeğim çok şükür sağlıklı olmasına rağmen bir kul olarak Allahın bu nimetine nankörlük ettiğimi düşünmenin mahçubiyeti de vardı. Sonra yazdıklarınız birer birer düşmeye başladı, gelip gidip okudum. Hiç yalnız değilmişim hissettiklerimde. Sizin de benzer şeyler yaşadığınızı görmek yüreğimi hafifletti, kendimi biraz bağışlamama yardımcı oldu. Tam bu zamanda bundan daha iyi bana kimse yardımcı olamazdı. Sevgili hacopoli, okan10, beautyflake, narin_nazenin, flensburg, gyne, hayel79, ozlemkg, hatiice,triptofan, miss_biolog, kahorihama ve bana en iyi gelen mesajı gönderen sevgili tuze, hepiniz iyi ki varsınız, hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Gerçekten her anlamda düne göre daha iyiyim. Hepimizin zamana ihtiyacımız var, bunu daha iyi anladım. Allah hepimizin yardımcısı olsun, güç kuvvet versin.
balık yedim ama doymadım oğlumda hep yemekte ağlıyor şaka gibi. canım abur cubur çekiyor ama yoook.
karın 8 haftada iniyorsa beklerim. 4 hafta olacak hala bıngıl bıngıl.
Yazdıklarının hic yabanci gelmedi hepsini yasadım benimde oğlum sarılık geçirdi doğduktan sonra gece gündüz emzirdimustelik sutum geliyordu saatlerce emziriyordum ama bende ilk 10 gün doğru dürüst beslemelerin ve günde 2 saatlik uykuyla duruyordum,ilk doktor kontrolünde 10 olan sarılık degeri 19 a çıkmış hiç kilo alamamış yaklaşık 500 gr vermişti ki benim bebeğim zaten 2814 kilo doğdu doktor yatış deyince aglamay başladım,doktorun kapısında ağlıyordun kadının biri geldi neden ağlıyorsun neyi var bebegin diye sarılık deyince şaşırmıştı aglancak bisey yok diye ama benim pisikojim cok bozuldu,o gece mama destegi yapıldı sabah tartildiginda kilo almaya başlamıştı cok sukur simdi oğlum iyi ama kafam cok karismistibsut konusunda birde cevre baskısı psikolojimi cok bozmuştu cok zayıf,ac kalıyor,niye mama veriyorsun cok bunalmistim simdi 47 gunluguz artık kullaklarini tıkadım kendi bildigmi yapıyorum doktor sütümün yeteri kadar yağlı olmadigin kilo alamiyordur dedi yine sık sık emziriyorum ama mamakizlar bayadir subat annelerine girmiyordum bugun baktimki ayni seyleri yasiyoruz esasinda ben mart annesiydim ama kizim 36+0 da dogdu 22 subatta anne oldum ilk hafta mahfoldum denebilir tecrubesizlikten cocuk doktoru hicbisey soylemedi cikista sarilik 8.9 6 gun sonra kontrolde bidaha bakicaz simdilik sorun yok dedi ciktik 6 gun boyunca gunde enfazla 1 saaf uyuyarak kollari kopana kadar emzirdim bebegimde emmeyi seviyor yani brakmiyordu 50 dakika durmadan emdigini bilirim sezeryan olmama ragmen hemen sutum geldi 6 gunun sonunda kontrolde sarilik 19 cikti yatisinizi yaptirin dediklerinde sadece tamam diyebildim zorla evraklari imzalarken aglamaya basladim neden boyle oldu diye bu arada eve herkes dolusmustu 1 hafta evde yatili misafir bile vardi yani ve ben yemek yemegi bile unutuyordum annem misafire bakiyordu bana bakan falan yoktu bende ole emzirip duruyordum neyse isiktedavisi gordu 1 gece bebegim mafolduk esimle onu oyle gorunce eve gidemem ben birakip dedigim icin ozel oda tutup yaninda kalabildik sukurler olsn ertesi gun 13 ile cikisimiz yapildi buarada bebegim 3820 dogdu hast cikisnda 3630 du ben 1 hafta emzirdim 6 gun sonra 3400 olmustu sarilikta kilo kaybindan olmus sutum yetmedi kizima yani neyse bebek hemsiresi 30 dakika emzir uzerine sagdigin sutu 1 olcek ver dedi cikmazsa mama ver dedi yetisemeyince mama verdim biberonla korktum ama bebegim alismadi memeyi birakmiyor ilk gunler 3 saatte bir uyandirip beslerken simdi 1 bucuk saatte aglamaya mama istemeye basladi ve 3 gun sonraki kontrolumuzde sarilik 11 e dustu bidaha gelmenize gerek yok gecti dediler ve 3 gunde 200 gr almis kizim yani ben mama vermek zorunda kaldim kizlar yeterki iyi olsun hem sutumu veriorum emiyor uzerinede mamayi veriyorum 1 olcek biguzel onuda iciyor tabi hala uyku falan yok ama alistim sanirim bu arada ben ve esim
kumral bebekligmiz sarisin beyaz tenliyiz bizim kiz cikti esmer dolu saclari var simsiyah kirmizi suratli alni ve kulaklarinda killari var ilk gorunce bi sok yasadim bebis emiyor ben baygin bakiyor siyah sacli bi bebis ama ben onu cok seviyorum 1 saatlik uykumda bile onu ozluyorum kara kizim oldu :) herkes guluyo bana bakiyorlar bebege bakiyorlar sok gibi yani :) bugun kizimin gobegi dustu buarada :)
Yazdıklarının hic yabanci gelmedi hepsini yasadım benimde oğlum sarılık geçirdi doğduktan sonra gece gündüz emzirdimustelik sutum geliyordu saatlerce emziriyordum ama bende ilk 10 gün doğru dürüst beslemelerin ve günde 2 saatlik uykuyla duruyordum,ilk doktor kontrolünde 10 olan sarılık degeri 19 a çıkmış hiç kilo alamamış yaklaşık 500 gr vermişti ki benim bebeğim zaten 2814 kilo doğdu doktor yatış deyince aglamay başladım,doktorun kapısında ağlıyordun kadının biri geldi neden ağlıyorsun neyi var bebegin diye sarılık deyince şaşırmıştı aglancak bisey yok diye ama benim pisikojim cok bozuldu,o gece mama destegi yapıldı sabah tartildiginda kilo almaya başlamıştı cok sukur simdi oğlum iyi ama kafam cok karismistibsut konusunda birde cevre baskısı psikolojimi cok bozmuştu cok zayıf,ac kalıyor,niye mama veriyorsun cok bunalmistim simdi 47 gunluguz artık kullaklarini tıkadım kendi bildigmi yapıyorum doktor sütümün yeteri kadar yağlı olmadigin kilo alamiyordur dedi yine sık sık emziriyorum ama mama
destegide yapıyorum
meltemizmiri soruyorsun galiba canım, kayınvalidesi vefat etti o yüzden girmemiştir..
Meltem başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.meltemizmiri soruyorsun galiba canım, kayınvalidesi vefat etti o yüzden girmemiştir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?