2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım ben de 67 kiloyum 55 olmam gerek hiç bir kıyafetime giremiyorum hamile pantolonlarımı giyiyorum hala bu arada bir önceki sayfada zeysima yazmış kayısı kurusu incir kompostosunu aynı onun dediği gibi yapıyorum bende içine siyah üzümde katıyorum şeker koymuyorum acayip süt yapıyor ve kabızlığı önlüyo ben normal doğum yaptım o yüzden hemoroit sorunu var tü çok dikkat ediyorum kabız olmamaya.. bir de lifli gıdalar tükettiğimiz zaman bol su içmezsek de kabız yaparmış dediğin gibi 3 lt su kesin içmeliyiz .. hedef koysak keşke kendimize bu ay sonuna kadar ne kadar kilo vermeliyiz mesela ???

ilk günler sütüm yoktu annem pekmezi nişasta ve suyu karıştırıp puding gibi yaptı ve sıcak sıcak tabağa koydu.üzerine de tereyağ eritti biraz ama mutlaka sıcak yenecek. onun dışında hoşaf ve aktardan aldığım bebe çayı içtim ilk günler. süt konusunda sıkıntı yaşamadım sonra geldi ama hangisinin faydası oldu bilmiyorum.

bu arada meltem nerelerde?

emziren annelerin ayda 2 kilo vermesi normalmiş. ama çok kilolu olanlar daha fazla verir kilo azaldıkça kilo verme oranı da düşer. ben mesela ayda 4 versem fazla değil.sende 2 versen mesela 6 ayda hedeflerimize ulaşırız.bide regl olmaya başlarsak su atarız inş.şişlerimiz de iner.

meltemizmiri soruyorsun galiba canım, kayınvalidesi vefat etti o yüzden girmemiştir..

Dr karın 8 haftada iner dedi bana birde korse giy dedi ama çok şükür gerek kalmadı karnım indi kilolar içinde iştahım çok açık bilmiyorum ne olcak

cnm bizim pişiğimize sadece bepanthen merhem iyi geldi 2 günde pişik bitti...

canım oda dahil olmak üzere piyasadaki mevcut tüm kremleri kullandım en son DESİTİN diye birşey kullandık sabah -akşam olmak üzere ve hemen geçti çok şükür tek zararı parapen içerdiği söyleniyor o nedenle devamlı kullanmamakta fayda var...

10. günden itibaren yanlızdım ve çok rahattım sezeryan olmama rağmen etrafda ne kadar çok kişi olursa kafamı o kadar karıştırıyorlar.gündüzleri kızımla mışıl mışıl uyuduk

bizde feci gazlıyıdık , ayaklarını altına sıcak su torbası koy ve bacaklarını karnına doğru hareket ettir, masaj yap ne yapsın kuzular dünyaya alışmaya çalışıyorlar

bize iyi gelen ilacı 3. bulduk nurse havey sanırım ismi şurup şeklinde daha önce biogaia ve sap simplex kullanmıştık pek işe yaramamıştı...

tüm bunlardan çıkardığım ise her bebek farklı birine iyi gelen diğerinde işe yaramıyor tek çaremiz yorulmadan onlara yardımcı olmak :)))

Son düzenleme:
bebişlerinizi sağlıkla büyütün güzel anneler.

dün tv.de ender saraç ılıtılmış susam yağı ile göbek çevresine saat yönünde masaj yapılırsa gaz sancılarını azaltacağını söyledi.bebeklerede uygulanabilir herhalde. umarım çabucak gecer gaz sorununuz.

Son düzenleme:
Dr karın 8 haftada iner dedi bana birde korse giy dedi ama çok şükür gerek kalmadı karnım indi kilolar içinde iştahım çok açık bilmiyorum ne olcak

Bende varim bende.zayiflayalim yaa bende cok kotuyum.nerden nasil baslicami bilmiyorum 10kilo fazlam var

bende zayıflamak istiyorummm

balık yedim ama doymadım oğlumda hep yemekte ağlıyor şaka gibi. canım abur cubur çekiyor ama yoook.

karın 8 haftada iniyorsa beklerim. 4 hafta olacak hala bıngıl bıngıl.

Kumpirellam canım inan sana o mesajı yazarken bebem ağlıyordu ama senin durumun inan bana daha önemliydi,bebemi kucağıma aldım öyle yazdım.Bugün 2 tur misafir ağırlıyorum,o kadar da yorgundum ama sana yazmadan edemezdim.Ben eskiden kadın doğum forumunun adminiydim,çok araştırırdım,yabancı yerli kaynakları tüketirdim ve bunları paylaşmak büyük mutluluk verirdi ama artık 2 bebem olunca ister istemez kısıtlandım.Kendini bugünlerde kötü hissetmen normal,ben intiharlardan döndüm hem de daha doğum yapmadan.Eşim ve oğlum olmasa dayanamazdım içimden gelen kötü seslere.Hamilelik kişisine bağlı olmakla birlikte zor,doğum ayrı bir zor ama en kötüsü doğum sonrası.Bi ebemiz asıl sorun türk kadınlarının doğum sonrasını araştırmamaları demişti,çok haklıydı.Asıl film o zaman başlıyordu.Geçecek canım,içinden hep bunu geçir,bugünlerde bietcek, forumda bi de bakmışız senin hamilelik takvimi bi daha gelmiş.Hormonlar yerli yerine geçince,bebenin düzeni oturunca asıl sevişmeler o zaman başlayacak.Sana gülümseyecek,yanağını emecek,aşı yaptıklarında gözleri seni arayacak tabi bunlar az zaman istiyor.Şuan o minnacık varlık kendi varlığından bile habersiz,kendini sen sanıyor biliyor musun.Bol bol konuş,inan bana anlıyor.Bırak çikin olsun,nazar değmez.Ben benim yavruya baktıklarında amanda çikine derlerdi çok gülerdim çünkü kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş benimki o misal.Dediğin gibi Allah a şükretmeliyiz,yavrumuzu hastanede bırakabilirdikte.Biliyor musun ben benim nişanıma ellerim kanlı gitmiştim.O gün öğleden sonra izinliydim ama hasta bebeklerimden biri ameliyattan gelecekti ve onu doktorlara bile bırakamazdım.Ameliyattan geldi ama yaşatamadık,kollarımda gitti,ailesiyle birlikte ağladık.Ağlaya ağlaya şiş gözlerle kendi nişanıma gittim.Diyeceğim o ki tırnağını bile yaratamayacağımız biricik emanetlerimiz için hepimiz şükr edelim.

25 şubatta canım kızım zeynep sare mi kucağıma aldım...İkinci olduğu için aynı heyecanı yaşamam sanıyodum ama doğumdan çıktığımda gören herkes onu anlatmaya başlayınca daha görmeden heyecanım doruk yaptı...Hele de görünce kucağıma verilince,Allah ım nasıl bi koku,nasıl bir güzellik...Rabbim olmayan herkese nasip etsin...Şuan tek sıkıntımız oğlumun sürekli öpmek ve uyuyan kardeşini uyandırmak istemesi:) Allah hepimizin yardımcısı olsun,kimseyi darda bırakamsın,sağ salim kavuştursun meleklerimize...:)

balık yedim ama doymadım oğlumda hep yemekte ağlıyor şaka gibi. canım abur cubur çekiyor ama yoook.

karın 8 haftada iniyorsa beklerim. 4 hafta olacak hala bıngıl bıngıl.

Bende senin gibiyim dere otu iştah kapatıyo ve sütartırıyo deneyebilirsin

Kumpirella yazdıklarını okudum canım tipik lohusa sendromu hepsi geçecek karnında inecek sende iyileşeceksin zaman ve sabır....

Yazdıklarının hic yabanci gelmedi hepsini yasadım benimde oğlum sarılık geçirdi doğduktan sonra gece gündüz emzirdimustelik sutum geliyordu saatlerce emziriyordum ama bende ilk 10 gün doğru dürüst beslemelerin ve günde 2 saatlik uykuyla duruyordum,ilk doktor kontrolünde 10 olan sarılık degeri 19 a çıkmış hiç kilo alamamış yaklaşık 500 gr vermişti ki benim bebeğim zaten 2814 kilo doğdu doktor yatış deyince aglamay başladım,doktorun kapısında ağlıyordun kadının biri geldi neden ağlıyorsun neyi var bebegin diye sarılık deyince şaşırmıştı aglancak bisey yok diye ama benim pisikojim cok bozuldu,o gece mama destegi yapıldı sabah tartildiginda kilo almaya başlamıştı cok sukur simdi oğlum iyi ama kafam cok karismistibsut konusunda birde cevre baskısı psikolojimi cok bozmuştu cok zayıf,ac kalıyor,niye mama veriyorsun cok bunalmistim simdi 47 gunluguz artık kullaklarini tıkadım kendi bildigmi yapıyorum doktor sütümün yeteri kadar yağlı olmadigin kilo alamiyordur dedi yine sık sık emziriyorum ama mama
destegide yapıyorum

herkese iyi akşamlar

kızlar bebekleriniz en uzun kaç saat uyuyor, birde gece kaç saatte bir besliyorsunuz( 45 günlük olduk bu arada)???

ben dün gece saat 10 gibi karnını doyurup altını temizleyip yatırdım, saat kurmadım nasıl olsa yanımda uyanınca kalkarım diye düşündüm ama bebeğin sesine uyandığımda saat sabaha karşı 4.30 gibiydi inanılmaz panikledim ve kendimi çok kötü hissettim bu saate kadar aç kaldı diye...

sesini duymamış olmam çok zor çünkü beşik hemen yatağın yanında bu kadar uzun süre uyuması beni korkuttu acaba hastamı diye düşündüm ???

kizlar size bisey sormak istiyorum benim kizimin karin bolgesi saga sola sismis duruyor kurbaga gobegide deniliyormus arastirdim pek bisey bulamadim bebek hemsiresine sordum bugun fazla yedigi icin olmustur dedi sizce doktora gotursem mi baska biseyden olur mu bilgisi olan var mi ?

canim gercekten ayni seyleri yasamisiz ben yatis islemlerini yaparken annesi diye yazip imza at dediler her sayfaya hickira hickira aglamaya basladim islemleri tamamlayamadim hastanede 1 gun aglayarak dolandim kimse anlamadi sarilik neolucak diye ama ben nerde yanlis yaptigimi anlayamamistim uykusuzluktan bayginlik gecirsemde emzirdim durmadan kizim emmeyi seviyordu sutumde geliyordu nasil kilo verdi anlamadim ilk mamayi verdiler gozumun onunde ac bebek diye cok uzuldum bende simdi hem emziriyorum hem mama veriyorum arada benimde etrafimdaki herkes mama ver dedi annemde sarilik gecsin diye mama verip durdu bebegim kabiz oldu inleyip durdu simdi liste yaptim saatle sirayla veriyorum ikisinide gercekten tecrubesiz olmak basa bela biz daha 15 gunluguz simdiye kadar gordugun elime aldigim ilk bebek kendi kizim

Gunaydin kizlar bzde sariligimizi atlattik kilo alimi az mamayla destekliyorum dr. Gunde 4 ten fazla verme dedi.3.gun snnet yerimiz iyilesti 8. Gunde gobek bagi dustu oglumun.sut muhabbeti oldurcek beni sutun azmi yetmiyo mu sik bakalim geliyo mu doyurmuyo senin sutunbunalmis durumdayim.bu arada dr.bana korse onerdi gunduzleri takiyorum.bende kilo vermek istiyorum 24 kg aldim dogumda 6 kilom gitmis suan 82 kiloyum suyu bol iciyorum cay yerine ihlamur iciyorum (cay ve kahve sutu etkiliyomus)ve humananin cayini iciyorum ekmekte cavdar ekmegi yada tam bugday yiyorum bebegim daha 10 gunluk bakalim aylik oldugunda ne kadar vermis olucam bandirmaya evime gecince spora baslicam uzman tv de sezeryanlilar icin spor hareketleri var hatta bebegimizle beraber yapacagimiz bikac harekette koymuslar.bu arada ben 64 le hamileydim bakalim o kiloa ne kadar surede inicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…