2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım canım lohusa şerbeti çekerse ve yapacak durumun olmazsa dimesin tarçınlı karanfilli şerbeti var onu aldır resmen lohusa şerbeti gibi, hatta ben gelenlere ondan ikram ediyorum...

Canım doktor ve hemşireler israrla ya kaşık biberon ya da kaşıkla verin dedi bana ama ben uğraşamadım göğüslerim yara olduğunda sağıp sağıp dayadım biberonu hatta iki-üç gün sadece biberonla sağdığım sütü verdim gene de alışmadı biberona ama bu biberon işi bela bir iş, sağ dolaba kaldır, pompayı steril et kaynar suyla, gece kalk mutfağa git sütü ısıt ki oarada yer gök inliyor aç olduğundan sonra tekrar biberonu steril et falan en güzeli meme ambalajı en güzel süt neticede tabi tüm bunlar bebekten bebeğe değişir ama bir öğün biberon almakla bence bebek memeyi bırakmaz...

Canım bence uygun zamanda bir doktora daha git birşey bildiğimden değilde seni anlıyorum anne yüreyi illa doktor iyice bakıp yok bişey demeden rahatlayamazsın...

canım sonuna kadar katılıyorum sana ne mükemmel anne ne de mükemmel çocuk var bu hayatta ama mutlu anne ve mutlu bebek var ve olmakda bizim elimizde... Günde bir kere mama vermekle mamaya alışmaz bebek hiç korkmayın bence ben sarılık yüksekken onuda yaptım hatta günde iki kez verdim memeyle beraber bol kaka yapsın diye... Alışmadı....

Hepimiz arkadasiiz.ve hepimiz ayni yoldan birer birer gectik.ayni seyleri yasadik.rabbim herkese saglik sihhat nasip etsin.gerisi bos.benim ilk hamileligimin 8.ayinda annemin kanser olduguni ogrendim.ameliyaata girdi ve ben hic yaninda olamadim karnim burnumdaydi.sonra dogum yaptim ve hep yalnizdim.2ablam var ama annemden dolayi benim yanimda kendi ailemden kimse olmadi.bebek dogdu ve ben cok bocaladim.bazi seyleri tam paylasamiyorum ama inanin cok zordu.kendime gelmem soyle oldu bi hadis okudum.merhamet etmeyene merhamet olunmaz diye cok kotu oldum ve bebegime siki siki sarildim.simdi aradan 4yil gecti ve 2,kizim geldi. 2 prensesine bakiyorum ve rabbime sukediyorum...

kızlar sanırım yarın karatya diyetine başlaycam. biraz daha araştırayım da.zayıflama diyetlerine 6 aydan önce başlamayın diyorlar ama buna diyet değil sağlıklı beslenme desek daha doğru sanırım. sütümü olumsuz etkilemeyeceğini aksine şu anki halimden daha sağlıklı besleneceğimi düşünüyorum. var mı benimle başlamak isteyen?

Evet canim rahat olmak gerekiyor galiba vercem bende gece mama çok uykusuzum çünkü.

Telden giryorm zor yaziyorum ben çok mutsuzum kiloların yüzünden bacaklarım popo almış gitmiş duzenli spor yapmadan incelemem ama kararli olup yapalım birseyleri

Evet canim rahat olmak gerekiyor galiba vercem bende gece mama çok uykusuzum çünkü.

cnım inan mama da öcü değil ben geceeleri genelde veriyorum 1 kere bizimde dinlenmemiz lazım değil mi? koca gün yalnızız ve çocuklarımızın bie ihtiyacı var. ve sonuç olarak günde 10 kere besleniyorsa bunun 9unu yine bizden alıyor yavrularımız.

öncelikle bebişiniz hyırlı uğuru olsun
2nci doğumunu normal yapmışsın acaba nerde yaşıyorsun
tr de sezeryandan sonra normal doğum yaptırmıyorlar bildiğim kdarıyla

İstanbul' da yasiyorum. Yaptıran doktor var. Yahoo yada facebook ta ssvd grupları var. Fazla bilgiye oralardan ulaşabilirsin. Ben de her türlü soruna cevap verebilirim.

kızlar her gün 2-3 saat uykuyla ayakta durmaya çalışıyorum. kızım feci gazlı. sütüm az çoğounlukla mama yiyor. biogaia , metsil damla, rezene , masaj hepsini denedim. işe yaramadı. yvrum 5 dk da bir inliyor, kasılıp ağlayarak ıknıyor. yardım edin nolur

Telden giryorm zor yaziyorum ben çok mutsuzum kiloların yüzünden bacaklarım popo almış gitmiş duzenli spor yapmadan incelemem ama kararli olup yapalım birseyleri
ben 92 kiloyum şu anda. çokkk uğraşmam lazım çok.

keşke bildiğim bişey olsa.ama gerçekten zor bi durum.

Bende varim bende.zayiflayalim yaa bende cok kotuyum.nerden nasil baslicami bilmiyorum 10kilo fazlam var

Kimyon onerebilirim.internetten arastirabilirsin.bide kendin rezene ve anason cayi ic corbalarina yemeklerine kimyon ekerek ye.bebegede bu kimyonsan sabah aksam 2 cay kasigi icir.cok rahatlatiyo.kendine cok dikkat et.uyku cok onemli sut icin.dinlenmeye calis.morelini bozma.sen ne kadar iyi olursan bebekte o kadar iyi olur..

cnm benım kızım cok gazlı degıl ama bız beceriksiziz gazı oluncada cıkaramıoz tepinip duruyordu bu beceriksizliğimiz sonucu bebek hemsiresi aguline diye bitkisel bir surup önderdi işe yaradı caresiz kalınca veriyoruz

bende lohusa depresyonuna falan girmedim cok sukur sadece sorunum kilolar ve catlaklar dogumdan sonra sadece 5 kilo gitti zaten bebiş 4 kilo nerde bunun suyu plesantası bilmem nesi şişliği bana fazladan 20 kilo kaldı bıde catlaklar bebiş cıkınca hersey hooop diye eskisi gibi olucak sanıyordum ama hala hamile gibiyim 5 aylık karnımda duruyor sezeryandan ne kadar sonra spora baslanıyor onu arastırıyorum zaten iştahım hiç yok hamilelikte yemekten bıkmışım sanırım

merhaba kızlar bayadır yazmıyorum biraz okudum bugün yazdıklarınızı.. doğum yapanlar olmuş bayağı tebrik ediyorum onları... canım benim bebeğim çok gazlı değil gaz problemine çok fazla bişey söyleyemeyeceğim bitkisel bi ilaç var nurse harvey diye onu düzenli kullanan bi arkadaşım iyi geldiğini söylemişti istersen sende dene..

birde mama gazını artırıyo olabilir mamnı değiştirmeni öneririm, hatta hiç mama vermemeni öneririm aslında ama sütün az olduğu için vermek zrundasın.. bende 3 haftadır mama veriyordum günde bir kere şimdi bıraktım sütüm çoğaldı çok şükür.. sütünün az olmasının sebebi büyük ihtimalle uykusuz kalman yanında yardım edecek biri var mı bilmiyorum ama olsa çok iyi olur o bakarken sen dinlenirsin sütün artar ve gaz olayıda en azından hafifler..

sütünün artması için çekirdekli siyah üzüm ye bana çok faydası oldu.. birde hoşaf yapabilirsin o da etkili, kuru incir kuru siyah üzüm kuru kayısı kuru kara erik tarçın ve karanfili kaynatıp iç, günde 2- 3 bardak içebilirsin eğer bağırsak problemin varsa posasını da ye güzel çalıştırıyor ayrıca bu karışım bebeğinin gazına da iyi gelecek..b,irde göğsün çok acımıyorsa sürekli vermeye çalış o da artırıyor sütü inş yardımcı olabilmişimdir

üstüne basa basa yeniden söyleyim uyuman lazım canım

Son düzenleme:
canım bebeğin hayırlı olsun öncelikle, yazışıyorduk seninle bebeğini sağlıkla kucağına aldığına sevindim :)
yazdığın mesajları okudum.. bende zaman zaman bebeğime sinirlenebiliyorum gece uyumadığında ya da göğsümü çok acıttığında.. şimdi şöyle düşünüyorum o kadar aciz ki dönemiyor bile :) sana muhtaç ve senden başka kimse süper bebek baksa bile asla senden daha iyi bakamaz.. her bebek doğduğunda çirkin oluyor sonradan güzelleşir merak etme..

Bende varim bende.zayiflayalim yaa bende cok kotuyum.nerden nasil baslicami bilmiyorum 10kilo fazlam var

triptofan ben diyete cesaret edemiyorum ya gerçi dediğin gibi aslında dengeli beslenmek o. ben pilatese başladım ebrunun videolarını indirdim bir de leslie sansone diye bir kadın var tesadüfen keşfettim evde yürüyüş ve step yaıyo kadın onu da indirdim günde onları yapmaya başladım hatta buraya da yazmıştım daha önce çok mutusz olduğumu bi de millet bana deli dicek herkes çocuğunun derdinde bu kiloya düşmüş diye düşünür sandım ama yalnız değilmişim. leslie yi bi inceleyin derim. çok kilo veren var onunla bn okudum hakkındkileri. eğer isterseniz videolrını buldğum yerleri söylerim size. 5 millik yağ yakıcı bir videosu var mesela 1 saat sürüyo hem keyifli hem de ter attııyo insna.

leslie bacıyı biliyorum eğlenceli spor yapıyor. benim koşu bandı var yavaş yavaş onda 40 dk yürüycem inş.

bugün ne yedim yazayım
7-8 yeşil zeytin
biraz peynir
tereyağlı yumurta(karatayda yumurta ve tereyağ serbest)ekmeksiz biraz zor oldu ama yinede fena değil
1 avuç kuruyemiş ekmekteki b vitamini niyetine
marul
marulun içine çemen sürüp yedim annem yapmıştı içinde kimyon var hem gaza da iyi gelirmiş
1 kase yoğurt
ekmek yemedim çayıma şeker atmadım
1 adet omega 3 kapsülümüde şimdi içecem

akşama da balık ve salata düşünüyorum ara öğün yapmaycam
sabah öğlen akşam şeklinde 3 öğüne alışacam.

sabah tartıldım 91.8 çıktım.haftaya inşallah ödemimi atarsam ilk hafta diyete başlayınca ekmeği şekeri bırakınca ödem atılıyor belki 80 leri görürüm.

3 lt de su şart hem süt açısından da. şişemi yanımdan ayırmıyorum.

ama bi sorun var kabızım. uzmanlar kabız olan birinin kilo vermesinin imkansız old. söylüyor.

slm canım bnimde 35 günkük oğlum aynı sancıdan gazdan inleyerek uyuyo uyuyoda değil işte ayakalrını aniden ağlayarak çekip uyanıyo tuvaletini yapamıyo kabız değil sulu su gibi ama alttan müdahale etmedikçe yapamıyo doktorlarada götürdük normla diyolar bende metsil zinco rezene kullanıyorum ama yok korkumdan birşey de yiyemiyorum ama yemedğim halde bu kadar gazlı uykusuzluktan artık ağlar oldum stüm az demişşin benimde bir ara gitti ama şimdi durduramıyorum taşıyo sağıyorum sürekli taş gibi oluyo göğüsleirm bol bol marul ye ve kesinlikle bol su iç irmik helvası yap süt iç gaz yapıyo deselrde ben içiyorum kaliteisni artırıyomuş gündüz vakitleri iç kahaltıda mutlaka pekmez yee normal helva ye şekerli açy iç çok şekerli değil tabide açık kayısı yee ben bu şekilde yapıyorum iinanılmaz sütüm geliyo oğlumu emziriken bile akıyo üstüm aşım batıyo çamaşır dayandıramıyorum göğüs pedide kullanamıyorum nemli tutuyo acıtıypoo bende hiç yara olamasına rağmen o acıtıyodu kağıt havlu koyuyorum ve sürkeli değiştiriyorum emziriken silyorum karbonatlı suyla inş sütün gelir ve inş gazları biterde kuzularımız rag-hatlar çok zor çünkü çekmeyen bilemiez vallaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…