2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
biz de bugün sağlık ocagında 3 aylık kontrolumuzu yaptırdık.550 gr almıs oglum sadece çok üzüldüm... sadece anne sütü alıyor. gündüzleri neredeyse 2 saatte bir emiyor gece en uzun uykusu 5-6 saat kadar sonra yine 2 saat uyuyup emıyor yıne uyuyor. gunluk 2-3 defa kaka yapıyor. kendım promalt ( malt içeceği )ve rezene içiyorum. sütüm öyle dolu dolu değil ama aç da kalmıyo bana göre. anlamadım ki neden az kilo aldı.1. ve 2. aylarımızda 1 er kilo almıstı halbuki...ne yapsammm (

Canım ya, çok üzücü gerçekten. Kim etkilenmez ki böyle bir durumdan? Bir yerlerde mazlum imsanların acı çektiğine tanık olmak, bunu bilmek ve elden hiçbirşey gelmemesi ne ağır gelir insana. Savaşların maddi manevi hasarları onarılamıyor malesef. Allah bizim ülkemizi bunlardan korusun diyeceğim ama bizde de iç savaş var.

yarın da doktorumuza kontrole gıdecegız. rota aşımızı da yaptıracağız bu arada. aranızda rota asısı yaptıran vardır. huzursuzluk, ağrı, ateş vs yaptı mı bu aşı?

Seni çok iyi anlıyorum canım, bizim durum da seninkine benzer. Benimk de ilk ay 1 kg almıştı, gerçi onda ilk 15 gün mama takviyemiz olmuştu ama sonrasında tamamen anne sütü aldı. Yani aç olsa nasıl kaka yapsın, hem ağlar aç olsa değil mi? benm kızım acıkınca ağlıyor anlıyorum ben. Ben de rezene, humana, takviye kapsul vs kullanıyorum benim de dolu dolu değil ama aç olmadığını düşünüyorum.

yarın da doktorumuza kontrole gıdecegız. rota aşımızı da yaptıracağız bu arada. aranızda rota asısı yaptıran vardır. huzursuzluk, ağrı, ateş vs yaptı mı bu aşı?

Canım rota zaten damlalık yoluyla ağızdan veriliyor, benim bugün tüm aşılar yapıldığı için kızımı rahatsız eden aralarından hangisi bilemiyorum ama rota zararsız gibi göründü bana. Rota aşısı rutin değilmiş, sanırım ücrete tabi ama bizim doktorumuz önerdi bize, yaptırdık biz de.

ya benim oglum çok küçük zayıf dogdu. 48 cm- 2780 gr dı. 2 ay 1 er kılo alınca sevınmıstım. bugun ku kontrolde de 6 kılo felan beklıyodum ama degılmıs gecen ay kontrolumuzde bazen sutumun az oldugunu soylemıstım dr aptamıl ver demıstı. aldık 10 cc bıle ıcıremedık. kutu oldugu gıbı duruyo. kullanım suresı de doldu atılacak sımdı. hanı mamayı sevseydı azıcık, en azından takvıye olurdu. belkı kılosu da daha ıyı olurdu ...senın de dedıgın gıbı ac bebek kaka yapmaz heralde dımı aglar felan. maaşallah oglum çok aglayan bır bebek degıl. sadece sureklı ılgı ıstıyor her bebek gıbı. uyanıkken bırakıp işe guce bakamıyorum mıkırdanıyor hemen. ben yalnızlıgı severım ama oglum bana cekmemıs anlasılan. 2 dk yalnız kalmaya görsun hemen mıkır mıkır.

evet zorulu ası lıstesınde degıl rota asısı. bize de dr umuz önerdi. 3. ve 5. aylarda yapalım dedi. yarın yaptırıcaz bakalım. 2. ay asılarından bildigim kadarıyla verem asısı huzursuz edıyo bebıslerı. haaa 3 gun banyo yaptırmaman lazım söyledıler dimi ?

bizimkide öyle canım benim salyaları akıyor hemde öyle böyle değil birde elleri sürekli ağzında hemde iki elini birden hırsla sokuyor ağzına

benim oglum da öyle:) iki elini kenetliyo birbirine agzına sokmaya calısıyo. şapur şupur emiyo. yanaklarıını da ıslatıyo böylece. durmadan siliyorum ben de.

Sagolasin canim.dislerimle ugrasiyorum.pazartesi 1 bugun ise 2 tane azi disi cekimi yaptirdim.cok kotu olmuslardi.ne zor dis yaaa.agrisi sikintisi.fazla firsat bulup giremedim.arada bakip ciktim hep.sen nasilsin.bebis napiyo?

KiZlar merhaba gecmisi okudum bebeklerinin kilo aliminin yetersiz olduğunu düşünen anneler var benim derdimde tam tersi. Benim kızım 3 kilo doğdu ve bugün tam 3 aylık oldu kilosu 7600 gr kilo boy çizelgesine göre max boy sınırının 400 gr üstünde normal mı sizce obez olur diyekorkuyorum sürekli emmek istiyor memeyi birakincada elini emmeye başlıyor

maşallah kızına benim oğlumda sadece mama yiyor günde 12 biberon çok şükür çok hareketli eritiyor yemesine göre doktorumuz kilosu normal dedi. bizde 7 kiloya yaklaştık sürekli elini emiyor maşallah. sadece anne sütü alması çok güzel göbeği varsa ilerde boya verir hareketliyse hiç korkma emeklemeye yürümeye başlayınca incecik oluverir. ama aileden yana genetik obezlik varsa anne sütünden kestikten sonra asıl o zaman çok dikkat etmen lazım. asıl kalıcı kiloyu ek besinler yapıyor. şimdi düşünmemen lazım anne sütü obezlik yapmaz ablamın kızı var 4 aylıkken 9 kilo 6 aylıkken 12 kiloydu taşınmıyordu bile kucakta. ama doktoru sakın anne sütünü kesme dedi. anne sütü kilo aldırmaz. hareketlenince verir demişti. gerçekten de öle oldu. ama iştahı hiç eksilmedi. şimdi 8 yaşında benim 3 katım yemek yiyor çok hareketli olduğu için çok aşırı kilolu değil ama ablam anne sütünden kestikten sonra çok sebzeye alıştırdı onun yararını çok gördü. inşallah ilerde obezlik sorunu yaşamazsın canım...

anne sütü alan bebekleri çok imreniyorum.inşallah 1 yada 2 yaşına emzirirsiniz arkadaşlar...benim oğlum dediğin gibi 2 saat yada 1 buçuk saatte bir mama yiyor.geceleri çok zor oluyor ama alışmaya çalışıyorum.tek mutlu eden yanı çok hareketli kilo alımı çok fazla değil...

Of kızım dogunca icim buruldu bi an iyimi yaptım kötümü dedim berbat bi dünya ama güzellikleri de var umarım hep mutlu olursun dedim gözyaslarımı tutamadım

kızlar merhaba umarım sizler de ufaklıklarda iyisinizdir
ocak annelerinde bebeğe poşet verme konusu konuşuluyorsu burda da konuşulduğunu farkettim
nolur vermeyın poşet çok tehlikeli her an gözetiminizde olmayabilir
kazalar saniyelik hatalarla geliyor Allah korusun
poşet çok tehlikeli
bir arkadaş da bunu paylaşmış
başka şeylerle oyalayabilecek kadar tecribe kazanıyoruz artık
Allah' a emant olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…