2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

sadece anne sütümü alıyor? eğer öyle ise üzülme hiç. ek gıdalara geçice değişebilir. oğlum öyleydi, ek gıdalarla arası iyi olmadı. sonra erken yürüdü,zaten çok hareketliydi. 1 yaştan sonra kilo falan kalmadı. hep zayıfla orta arası bir kiloda kaldı. istediği kadar emsin hep öyle gitmiyor zaten.

aynen ocak annelerinde görmüştüm verdim eline hemen babamız farketti bu çok tehlikeli dedi tabi bende gözetim altında verdim o gün işe yaradı tabi ertesi gün istemedipaylaştığın iyi oldu cnm tşklr bende arkadaşlara söylediğim için pişman olmuştumuyardığın iyi oldu

kızlar moralim çok bozuukk.. dün 3. ay kontrolümüz vardı oğlum sadece 500 gram almış ona ayrı bir üzüldüm bugünde ben kadın hastalıkları ve doğum bölümüne gittim, maleseff ki normal doğumun sıkıntısı olan idrar torbası sarkması olmuş canım çok sıkıldı.. birdahaki doğum normal olamaz sezeryan olmak zorundasınız dedi düşünmüyorum 2. çocuk zaten ama hayatın da ne göstereceğini bilemeyiz rabbim nasip ederse bilemem tabi.. işe başlamadan da bir çözüm bulmam gerek :(

canım bebeğin anne sütü mü alıyor sadece doktoru ne dedi? işebaşlamadan önce bebeğe mi çözüm bulmak gerek anlayamdım. eğer dr uygun görürse belki mama takviyesi yapabilirsin diye düşündüm. senin sıkıntına da gelince maalesef doğumun olumsuz yönlerinden biri. ister sezeryan ister normal illa vücut bi yerlerden fire veriyor canım sıkma canını. allah dermansız dert vermesin bebişin de kilo alır merak etme

Sagolasin canim.dislerimle ugrasiyorum.pazartesi 1 bugun ise 2 tane azi disi cekimi yaptirdim.cok kotu olmuslardi.ne zor dis yaaa.agrisi sikintisi.fazla firsat bulup giremedim.arada bakip ciktim hep.sen nasilsin.bebis napiyo?

canım çok geçmiş olsun diş ağrısı cok zor hakikattenn..

evet canım anne sütü alıyor 4 aya kadar ek gıda verme bir dahaki ay sıkıntı olursa mama takviyesi yapılır dedi. 6250 gram şu anda.. ama ben dayanamadım dün akşam biraz mama verdim :):) annelik değişik bir şeymiş ::)) evet canım gebelikte ve doğumda vücut çok deforme oluyor 6. aya kadar vücut anca toparlanır diyo herkes ama bakalım bizde de inşallah 6 ayda toparlanma olurr.. kendime çözüm bulmayı kastetmiştim canım çünkü ben işyerinde lavaboya çok zor gidiyorum işim gereği.. Adliyede çalışıyorum bir duruşmaya başlayınca ara verilmiyo.. araştırıyorum bakalım ne olacak.. bugünümüze şükürr diyelim değil miii....

hayel79 ablaamm sen Anteptemiydin sanki öyle hatırladım... biz uzaktan takip ediyoruz gelişmeleri ama sizin bizzat duymanız çok kötü olmuş özellikle bu hassas dönemde.. herşeyi geçtim de o masum küçük çocuklara nasıl kıyorlar yaa nasıl bir vicdan var anlayamıyorum..

Son düzenleme:

çok tehlikeli canım verme varsın işin yarım kalsın
bebeğinden önemli değil

çok tehlikeli canım verme varsın işin yarım kalsın
bebeğinden önemli değil
cnm ben tutması hoşuma gittide verdim yoksa onu öyle poşetsiz bile bırakıpta iş yapmam uyursa yapıyorum bebeğimden önemli değil tabi.. eski düzenim yok ama olsun az kaldı daha uzun uyurlar yakında

Arkadaşlar Merhaba;

Ben de 07 Şubatta Ankarada Akay Hastanesinde doğum yaptım. Doktorum Başak hanımdı. Çok memnun kaldım kendisinden. Ayşem 2900 kg ve 49 cm doğdu. Çok heyecanlı ve de mutlu bir gündü benim için. Anestezi doktoru ile epiduralli sezeryan yapmaya karar vermiştik. Ancak ben çok fazla eyecanlandığım için doktor bir türlü kanala giremedi ve 4 denemeden sonra genel anesteziye geçtik. Sonradan iyiki de öyle olmuş diyorum çünkü ameliyathane ortamı beni çok gerdi. çıktıktan sonra da çok sorun yaşamadım açıkçası. yarım saat kadar biir ağrım oldu. Sonra o da geçti. İki gece hastanede yattık. Kızımın ilk günlerde emme reflexi biraz zayıftı ve benim de sütüm çok iyi değildi. O nedenle biraz zorlandık ama 10 güne toparladı çok şükür.

Kızım şu anda 3 aylık ve tahminimce 6 kg ya da üzeri. Boyu da en son 56 cm di. Çok şükür sağlıklı ve mutlu bir bebek. Sadece anne sütü veriyorum bu arada. İlk zamanlar mama verdim ama her mama alışınca kusuyordu sonradan anladım ben de mamadan olduğunu bir daha da hiç vermedim. Çok şükür Artık yetiyor sütümüz :)

Kısaca bunları paylaşmak istedim. Allahım hepimizin çocuklarını bize bağışlasın. Yeni bebek bekleyenleri de Allahım hayırlısıyla kurtarsın.

Herkese bebekleriyle mulu günler...

kızlar bugun oglumun 3. ay kontrolu vardı oglumun basını dik tutmadıgını söyledm hastaneye götürmemi söyledi saglık ocagı. birde benim oglumun uyluk yeri derler ya pörçük yeride derler omurun bittigi poponun basladıgı arada morluk vardı onuda gösterim dedim dra gittik basını dik tutması gerekir en azından cabalaması lazım dedi ama benim oglum cabalamıo. ellerinden tutup cekioz kafa arkaya düsüyor canım cok sıkkın dr kafatası ultrason verdi belindeki morluk içinde spinal usg verdi bel acıklıgı olabilkir dedi. ama cok sükür ikiside normal cıktı basını tutamaması içinde 15 gün bekleyelim hala tutmazsa nöroloji görmesi sart dedi.bel acıklıgı verdigi ultrasonda kesin görülmezmis uyutup mr cekilecekmiş ilerde 6 aylık olunca morluk gitmezse emar da cektircez ama önemli olan basını tutması insalah tutar 15 gün içinde cok canım sıkıldı ama geri diyorum daha küçük belkide ondandr sizin bebecikler ne alemde iyilerdir insalah baslarını tutabiliyorlar demi ne yapcam bilmiyorum masalah boyu kilosu çok iyi 7 kg ya yakın 71 cm ama bu ay 200 gr almıs sadece kilo önemli degil saglıgı yerinde olsun bebişlerimizin insallah

Cnm benim 8. ayımda okulda alaturka wc de vajinamın yanlarında bebek kafası gibi sislik farkedip korkup doktora gitmistim bebek basımı acaba diye, doktorum kontrol edip mesanen sarkmıstır dedi dogumumu yaptım normal olarak. Simdi sen deyince kontrol ettim belli belirsiz bisey kalmıs sanırım toparlandı ya da sarkmamıstı tam bilemedim ben de 6 ay dolunca gitmeyi düsünüyorum cünkü bazı sorunlar yasıyorum. İnsallah kısa zamanda atlatırız sorunları .

Cnm yegenimin kafa biraz kocamandı 3 aylıkken o da tutamıyo simdi masallahı var umarım seninde hersey yolunda gider sonuclarınız iyi cıkmıs kısa sürede boynunu tutar da dahasına gerek kalmaz insallah annesi

Dunden beri bana birseyler sorup cevaplayamadigim tum arkadaslarimdan ozur dilerim, annemdeyim,cepten baglaniyorum takip edip tek tek yazmak biraz zor oluyor.
kizimin dun aksamdan beri atesi bir cikiyor bir iniyor, tetikteyim. Asilarin hepsini birden yaptirdigimiz icin cevremizce cok elestirildik, atesi ciktigi icin babasiyla ben zaten uzgun oldugumuzdan bu laflar iyice sinirimizi bozdu. Esim islerini cok zor ayarladigindan dun doktora da sorarak rota asisini da yaptiralim dedik ama onun icin mi ateslendi bilmiyoruz. Cevremizde 2.ayin 3 asisini birden yaptirip atesi cikan bebek yok, keske rota asisini 3. Aya biraksaydik. Damlacik diye birsey olmaz dedik. Gerci belki bu atesin bacaga yapilan asilardan biriyle ilgisi vardir.
aranizdan bebegi asilarda ateslenen var mi? Ne zaman gecer bu ates?su anda 37.5 larda seyrediyor, 1 cay kasigi calpol veriyorum.

bizde aynı gün yaptırdık rotavürüsü hemşireye sordum hep yapıyoruz aynı zaman da dedi ateşi yapan rotavürüs değil o aşılardan bitanesi dedi ama unuttum şimdi...bizde de ateş 37.5-38 arası çıktı yarım fitil verdim 1 saat içinde düştü bidahada çıkmadı zaten ama 2 ay aşıların da normal ateş çıkması...

Teşekkür ederim kızlar icimi rahatlattiniz

Canimm 4-5 saat ara ile ver surubu.. insallahh yuselmezz. Uzme kendini sakin olmslisin .. kafasini yikamadan vucudunu yika istersen.. bu geceyi de atlatirsan sorun kalmsx diye dusunuyorumm..

canım ilk gün aksama kadar ateş oluyor benim oglum öyle oldu gece yattıgında düştü ve cıkmadı ateşi cıkartan verem aşısı demişdi aile hekimi gecmiş olsun ha birde benim oglum asları oldu eve gider gitmez ates düşürücü ver cabuk cıkar ates demişti aile hekimi gelir gelmez verdim 2.ci ay aşılarımızda belkide ondan ates 1 gün sürdü bilmiyorum yarında ates düşmezse dr na sor bence

kızlar bebişleriniz başını dik tutabiliyormu artık ben 8 subat ta dogum yaptım hala tutamıyor normalmi kafayı yicem sıkıntıdan sütüm gitti bebegim biberonuda bırakmıstı gecen ay ne yaptımsa almıyor biberonu. mama verince aglamaktan helak oluyor nasıl sevdirecem biberonu birde o var

meraba kızlar geçenlerde bahsetmiştim benim oğluş 6 370 gram diye bugün sağlık ocağına kontrole gittim. 5 800 çıktı çok şaşırdım dedim daha 2 gün önce kilosu 6 370 di diye.. acaba kilomu verdiki dedik tekrar tarttık bu kez 6 150 çıktı yani bu tartılarada güvenmiyorum eve geldim eşimle bebişi tarttık eşimin kilosundan düştük 6 400 çıktı yani kilo aldımı verdimi aynımı şaştım aynı tartıda tartmayada güven olmuyo neyse ben doktorunkiyle devam ediyim bari

cnm bizim aşı aynı gün ateş yaptı birde sabah inlemesine uyandım baktım yanıyodu fitil veriyodum ben geçiyodu 2 gün sürmüştü ateş olmazsada huysuzdu korkma cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…