2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
canım geçmiş olsun...bazı yapacağın egzersizler var...benm duyduğum idrar torbası sarkması için yapılan egzersiz idrarını yaparken hemen yapma tutup tutup yap bunun idrar torbasını kuvvetlendirdiğini duymuştum...bu arada ben kiliste oturuyorum,antepten daha yakınız suriyeye...bizim burası çok sakin,herkesin birbirini bildiği,hırsızlık olayları olmayan sakin bi şehirdi(şimdi ise tam tersi,heryer suriyelilerle doldu,hırsızlık olayları çoğaldı ve sık sık bu bombaların sesi gelmeye başladı...napacağız bilmiyorum,rabbim sonumuzu hayır eylesin...
canım sanada geçmiş olsun...benm bebiş başını kaldırıyo,darısı sennkine..bence evde bol bol sende egzersiz yaptır bebişine,inşlh faydası olur..
kumpicim geçmş olsun..biz aşımızı yaptırdık,bende 3 aşı ağır gelir,çok ateşlenir die düşündüm ama ateşimiz olmadı çok şükür...hemşirelerde dedi zaten ''artık eski aşılar gibi ateş yapmıyo dediler''ama biz rota aşısını yaptırmadık...belkide o yapmıştır...

bu kaka yapamama bizdede var doktorumuz 4-5 günü geçerse fitil yapın demişti bir 15-20 gün düzenli yaptı ama neredeyse bir aydır çok uzun aralıklarla yapıyor en son 10 gün üzerine fitille yaptı,2.ay kontrolümüzde doktor rahatsız olmuyorsa 1 haftaya kadar bekleyin demişti bizde alışkanlık yapar die fitilden çekiniyoruz ama dediğiniz gibi öyle rahatsız bir bebek değil öyle sürekli ağlamalar veya yaparken zorlanma gibi bişey söz konusu değil ama insan yinede üzülüyor.karnına masaj yapıyorum doktor çay kaşığıyla zeytinyağı verebilirsin demişti onuda arada yapıyorum ama malesef düzene girmedi.kilo artışı çok şükür iyi şişinide normal yapıyor o yüzden doymayla ilgisi yoktur die düşünüyorum.birde gittiğimiz doktorlardan biri bebeklerde her gün on kez yapmasıda normal 10 gün hiç yapmamasıda normal gibi bir cümle kurmuştu ne kadar doğru bilemıyorum tabi yaparken kabız şeklinde yapmıyorsa.inş.kısa zamanda düzene girerde hepimiz rahatlarız bu arada benim bebeğim 77 günlük

merhaba canım dün okudum ama fırsat bulup yazamadım.poposunda morluk var demişsin benim oğlumda da doğduğundan beri var dediğin gibi poponun başladığı yerde poposunda doktoruna sormuştuk bizde onlar doğum lekesi zamanla yayılıp geçeçcek endişelenecek bişey yok demiştihatta esmer olacak gibi bişey söylemişti ama ne kadar doğru bilmiyorum .benim de içim rahatlamıştı ama şimdi sen öyle yazında acaba bizim doktor mu hatalı die düşündüm ama yoktur bişey allahın izniyle benim tecrübem böyle paylaşmak istedim.

merhaba canım bizde rota aşısı dışındakileri aynı gün yaptırdık hatta herkes öyle yapıyor nerdeyse bizede eve gidince hemen ateş düşürücü verin dediler ben çıkmadan vermedim ki 37.5 geçmedi ateş hiç vermeden geçirdik demek istediğim bu durum bebekten bebeğe değişiyor insanlara kulak asma her bebeğin tepkisi farklı olabiliyor.birde bir arkadaş kafasını yıkama diğer yerlerini yıka demiş bize sağlık ocağında üç gün yıkamayın dediler kolundaki verem aşısını ıslatmamak gerekiyor sanırım paylaşmak istedim.

bizde rota aşısını yaptırmadık ve yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızız yaptırmayan birini görünce nedenini sormak istedim.

Kizimi bugun doktor kontrolune goturdum.64,5 cm boyu 6800 kilo geldi.doktor gelisimini begendi.ayin 13unde 3,ayimiz doluyor.kalca filmi icin pazartesiye gun aldik.insallah oda iyidir.bir de su rota asisimi ne varmis doktora onu sorcam bugun unuttum.pazartesi sorayim yaptiranlar varmi birde ucreti ne kadar?

Canim insallah atesi gecmistir.ates gayet normal.ilk kizimda cok olmustu 2 gun devam etmisti.zaten asi denen ne ki virus gonderiluyo vucuda.bi savas icine giriyo mucadele ediyo.icini rahat tut.her cocugun asiya tepkisi bir degil.hepsinin bir arada yapilmasi sakincali olsaydi zaten yapmazlardi.bi problem olmaz.sen kendine sikinti yapma.en kisa zamanda gececek.

herkese merhba,bişey sorcam biz emir 3.5 aylık olduğunda memlekete gitmeyi planlıyoruz uçakla.aranızda tecrübesi olan varmı ne önerirsiniz,doktorumuza sorduk 1,5 aydan sonra sorun olmaz dedi ama annelik işte insan yinede düşünüyor bir sıkıntı olurmu die.,birde bir sıkıntımız daha var oğlum yaklaşık bir haftadır sol memeden isteksiz emiyor yani tam olarak öyle değil bir bakarsın ağlıyor almak istemıyor sağa çeviriyorum hemen alıyor bir bakrsın hemen alıyor geceleri hiç reddetmıyor ama gündüzleri zorlanıyorum böyel birşey yaşayan varmı çözüm öneriniz varmı?doktorumuza sordum böyle şikayetler olabiliyor ama tam olarak sebebini bilemiyoruz dedi çok zorlamadan emzirmeye devam et dedi.birde izmirde olan anneler varsa sünnet konusunda önerdiğiniz bir yer varmı,bize doktorumuz aydın mevsimi önerdi ama 1000 lira bize çok geldi malesef.

ben gectıgımız yıl mayıs ayında buyuk oglumu aydın beye sunnet yaptırdum adam artık bu alanda prof olmus anne ve babayı resmen r-terapıye alıyor anlatıyor anlatıyor , cocuk sunnet olurken dısardan kameredan ızleyebılıyorsun sunnet kısmını degıl tabı :) ruzgarıda aydın beyde yaptırcam ınsallahhhh

meltem ne kadarlıkken yaptırmayı düşünüyorsun bizimki 2,5 aylık şuan tam zamanı dedi doktorumuz ama emin olamadık bizde aydın beyleri istiyoruz ama maddi açıdan bizi biraz zorlayacak gibi karar veremedik (

cnm bizim aşı aynı gün ateş yaptı birde sabah inlemesine uyandım baktım yanıyodu fitil veriyodum ben geçiyodu 2 gün sürmüştü ateş olmazsada huysuzdu korkma cnm..

sagol canim, ates aksam dustu,bizim de asagi yukari 2 gun surdu. kizim simdi iyi sukurler olsun. Ilgilenen herkese tesekkur ederim, iyi ki varsiniz.

sagol hayelcim,toplamda 3 cay kasigi calpol yardimiyla atlattik hamdolsun. Sanirim asi ishal de yappiyor, gece 3te kizim sirtina kadar doldurdu valla

Biz rota asisini doktrumuzla konustuk,kendim de bir anne olarak yaptirmani oneriyorum asagida rotadan yatan bir. Cocuk var, gercekten kotu bir hastalik,zamanla ben saglik bakanliginin bunu da mecburi asi kapppsamina alacagina inaniyorum filan dedi. Ikna olmam zor olmadi, yapptirdim ben de.

masallah kizina, asinin fiyati sanirim 160-180 civari, bizim ozel saglik sigortamiz var da 20 lira filan odedik rota icin.

Gecti canim ya, cok sukur. Iyiyiz simdiyavrum dun bayginliktan dogru duzgun emmedi bile. Bizim de 2 gun surdu ates. Ilk bebek olunca endiseleniyor insan, birseyleri gozden kaciriyor muyum, aslinda atesi daha yuksek de ben anlamiyor muyum, yapilmamasi gereken herseyi yapptim mi filan diye. Hepp derler ilk bebek de anneler cok mukemmeliyetci oluyor diye, oyleymis sanirim. Ilac verirken bile 50 kere dusundum.

145 tl ye aldım ben gecen ay 125 e satan eczanede varmıs

meltem ne kadarlıkken yaptırmayı düşünüyorsun bizimki 2,5 aylık şuan tam zamanı dedi doktorumuz ama emin olamadık bizde aydın beyleri istiyoruz ama maddi açıdan bizi biraz zorlayacak gibi karar veremedik (

aydın bey gecen sene bu ısın hakkı bebekken demıstı bu ay cocuk dr umuzla konustuk 1 yasına kadar olabılır ama 1--5 onermıyorum dedı , bakalım bende ıstıyorum bu aralar ama 28 mayısta sunnet olmustu oglum uzerınden 1 sene gecsın barıı:)))

selam kızlar bende sonunda adet oldum inşallah göbeğim biraz azalır sezaryandan sonra ilk adette çok mu kana ma oluyor kızlar

merhaba canım. benim oğlumda fıtık vardı o sırada sünneti de yaptırdık. bornova şifa da adnan narcı var. biz ona yaptırdık sorduğumuz herkes onu önerdi. doçent kendisi. biz sünnetle ameliyata 835 tl verdik bunun 300 ü sünnetti. bilgin olsun memnun da kaldık.

teş.ederim canım aradım şimdi sekreteri ile görüştüm genel anestezi ile yapıyormuş bizim önceliğimiz lokal olması fiyatına da 650 dedi sekreter tabi ne kadar doğru bilmiyorum,çok sağol.

teş.ederim canım aradım şimdi sekreteri ile görüştüm genel anestezi ile yapıyormuş bizim önceliğimiz lokal olması fiyatına da 650 dedi sekreter tabi ne kadar doğru bilmiyorum,çok sağol.

anladım tabi lokal olması daha az stresli. bizimki mecburen genel oldu. orası araştırma oldu artık fiyatlar çok yükseldi diye duymuştum yada bizim diğer ameliyat da vardır ya belki ondan böyleydi fiyat. bi de medikalde mecit selamzadeyi önermişlerdi orayla da görüş istersen

arkadaşlar merhaba mart annesiyim ve sizleri takip ediyorum(takip etmeye çalışıyorum)
benim oğlumunda kalçasında morluk var ve doktorumuz bunun mongol ırkına ait bir mongol(sakral) lekesi olduğunu korkulacak bir şey olmadığını 2 yaşına kadar lekenin kendiliğinden kaybolacağını söyledi. int.ten bu leke hakkında bulduklarımdan bazıları:
Mongol lekesi: Özellikle kalçalar ve sakrum üzerinde, kenarları düzensiz, mavimsi-gri mor renkte lezyonlardır. Hayatın ilk yıllarında kaybolur.
http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/26/1236/14121.pdf

Bebek Hastanesi (alttaki seçeneklerde mongol lekesi)

birde izmirde olan arkadaşlar kalça ultrosonunu hangi hastanede ne kadara yaptırdınız? bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:

canım benim oğlumda kasık fıtığı ameliyatı ve sünnet oldu
ameliyat çizgisinin yanında küçük sivilce gibi bi şey var
ameliyattan beri geçmedi
sizde de var mı yoksa dr a mı götürmeliyim

selam herkese,
benim oğlum 17 şubatta sezeryanla dünyaya geldi. ilk ay çok kilo almadığı için mama ve anne sütü ile besleniyor. ikinci ay kontrolümüzde kilomuz toparlanınca doktor sünnet olabileceğimiz söyledi. abisi geçen yaz sünnet olmuştu. 9 yaşında. biraz zor oldu genel anastezi yapmışlardı. o yüzden küçüğüme hemen yaptırmak istedik. 2,5 aylıkken geçen salı yani 7 mayısta egepolde doktor Ali bey de sünnet oldu.
kıyafettleriyle beziyle ezmeye gider gibi ameliyathaneye girdi. aynı kıyafetleriyle beziyle geldi. alt değiştirirken pipiyi görebiliyorsun sargı pansuman olayları yok. saat 2.30 da sünnet oldu 4 de evdeydik. akşam saat 8 gibi yarım fitil verdik o kadar birde her alt değiştirmede krem sürüryruz. daha önce dayımın torunu ve komşularıda aynı doktora sünnet olmuşlar çok memnunlardı bizde çok memnunuz. lokal anastesiyle yapılıyor 3 aydan sonra genel anastezi oluyormuş. sünnet anının bütün fotğraflarını çıkışta cd şeklinde veriyorlar. biz çok memnun kaldık tavsiye ederiz. fiyatt 600 tl

selam kızlar bende sonunda adet oldum inşallah göbeğim biraz azalır sezaryandan sonra ilk adette çok mu kana ma oluyor kızlar

cnm bn oldum bitmek üzere ama banada çok yoğun gibi geldibende göbeğim azalır die ümitediyorum inş..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…