2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
9 hafta nasıl geçecek ki :))) bebiş rahat olsun da ben mide bulantısına da kilo almaya da razıyım :)

sekerim zaman neki bunlarin hepsi gecip gidecek.artik karninin buyumeye basladigi donemle beraber hamileliyin rahat sureci baslayacak.
dusuk tehlikesi olanlar icin ilk aylar iliski tehlikleli,ama yinede tedbir olsun diye doktorlar herkese ilk aylarda iliski yasak diyorlar.mesala halamin kizinin cok azicik tehliseki vardi ve doktoru dinlemeden ustelik sert sekilde iliskileri oldu ve sonuc.bebegi kayb etti.benimde doktorum gecen hamileliyimde keseyi gorene kadar 1 hafta 10 gun ilsiki yasak dedi.tabi doktor iliskinin seklini aciklayamayacagi icin direk yasak der,ama ben doktoru dinlemedim.nasil soylesem boyle vahsi ilsiki diyilde korka korka yavas yavas sakince 1 hafta iliski yasadik yani set diyil yavas halde rahm agzina zarar vermeden.hic 1 seyde olmadi.sunan yine ara vermeden iliskilerim oluyor ama sukr allahima hic 1 sorunumda yok.doktorun soylemesi sadece 1 tedvir.insallah 9 ay biyuncada canim istediyi zaman iliskide olucam.ya internette hamileler icin doktorlarin yazdigi ozel pozisyonlar bile var.

merak ettim pozisyonları :)) ben de bi araştırayım :)) Bizimki zaten kıyamıyo bebişine :)) sakinleştik yani, ama devam ediyor yine de ara ara da olsa :)

ya galiba ilk gobek resmini atan ben olucam cunki ikinci hamilelik oldugu icin gobegim simdiden aczicik cikmis atimyimmi acaba,

ayyy ne güzel :))) ben sanırım 5. aya kadar bekleyeceğim :))) insülin direnci olduğundan bütün kilom göbüşümde birikti çünkü 5 aya kadar saklarım :)) Gerçi bu iç karınla alakalıymış, anneminki de darmış hemen çıkmış ama ben rahmimin sertleştiğini hissediyorum sadece :=)

sekerler gobisler hamisler tombisler.actigim ankette normal dogum daha fazla.tam,38 kisi cevaplandiricak.19 gun sonra anketin zamani dolunca cok guzel 1 anket acicam.supriz.acaba c bolmunu secenler kimler olmus???yani farketmezi

bişey daha sorayım ultrason resminin alt köşesinde d ve l gibi sayılar var. d:3.70cm l:1.60 cm diyor ne ki onlar

sekerler gobisler hamisler tombisler.actigim ankette normal dogum daha fazla.tam,38 kisi cevaplandiricak.19 gun sonra anketin zamani dolunca cok guzel 1 anket acicam.supriz.acaba c bolmunu secenler kimler olmus???yani farketmezi

ben mümkün olursa normal doğum istiyorum hatta çok kilo almazsam suda doğurmak istiyorum daha rahat görünüyor :)

merhaba burcu,

ben 2 senelik evliyim. 25 yaşındayım.
bence hamilelik ve bebek kimse için erken değil. azcık bi hissedelim onları bak gör o zaman çok şükür iyiki gelmişsiniz diye bağırıcaz bence:)

canim zaten hepimizde birazcikta olsa karin cikmali simdi karnini ac ve ceneni tam bigazina daya ozaman gozlerin karninla paralelel olucak.gobeyin altina bak kasik bolgene ordaki siskinliyi goruceksin.bende gecen defa gobuslu olmustum ama hamilelik karni asagidan rahmin oldugu kisimdan cikmaya baslar.3 ayimdan sonra artik karin fark ediliyordu.ben zayifimya 48 kilo oyuzden hemen bilinir.artik dar oantolonlar giymek zordu.hamile elbiseleri almistim ve ding ding bebek gitti.kismet olursa bu defa onlari giyicem:26::26::26:

henüz doktora gidemediğim için konuşmadım. ama nette tehlike yoksa sıkıntı yok demiş.

tabi henüz doktor kontrolüne gitmediğim için bende b konuya tedbirli yaklaşıp ara verdim bi süre

sonrasında bakıcaz artık

Babalar günü için ne yapacaksınız :) Ben eşime bebeğimizin ağzından bir mektup yazıcam ve komidininin üzerine bırakıcam :) annemlere daha söylememiştim kalp atışını duyana kadar bekleyeceğim diye ama yarın babamı arayıp "dedeler günün kutlu olsun" diyeceğim :)

aynen öleee ve mide bulantılarım felanda çok fazla halsizim saçımı toplucak halim yok hep böle olmucam tabikiii hani şimdiki güçsüzlüğümle nasıl olcak diorum sanırım

ben mümkün olursa normal doğum istiyorum hatta çok kilo almazsam suda doğurmak istiyorum daha rahat görünüyor :)

ay ben cok korkuyorum.bir kac kere 16-17 yaslarimda annemin hastahanesinde dogumlara girip baktim ogunden beri icimde korku kalmis.dogurursam olucekmisim gibi saniyorum.bide bebek cikmazda icerde kalir bogulur diye korkuyorumbide dayanilmaz agrilar.ya o hamileinin GUCUM YOK BEBEK CIKMIYOR diye cigliklari hala kulagimda.sizi korkutmak istemem ama.ben korkumu asla yenemem.sezeryan.

canım ben konuştum hiç bi sakıncası yok dedi ama zaten genellikle anne adayları ilk 3 ay istemiyo çok uzak onlara ve dolayısıyla beraber olmuıyolar tamamen size kalmış diye sölemişti.

canım ben göbeğimi görüyorum sadece :))) ama göbeğimin altını elleyince hissediyorum sertliğini :) canım sen anne olmayı hakediyorsun :)) sağlıkla kucağına da alacaksın bebişi :)

normal doğumun zorlukları zaten biliniyordur herhalde herkes tarafından. teyzem sezeryanla doğum yaptı, kız lohusalığından bişey anlamadı. sürekli yatmak zorundaydı 1 hafta, sütü geç geldi 4-5 gün sonra bebek mecbur mamaya başladı, mamaya alışınca anne sütünü istemedi Bebişe 1 hafta ben baktım :)) hastanede yan odasında normal doğum yapmış anne vardı, gayet yürüyodu falan, emziriyodu. öyle olunca ben normal düşşündüm hep.

AY findiklarin gobis annaleri yogurt yiyormusunuz?ben suan yaza yaza mideye yogurt indiriyorum.yogurtu cok sevmem ama mecburen yemek zorundayim.
BIDE EN ONEMLISI SABAHLARI 6DA KALKIN 1 BARDAK SUT VEYA BIR BARDAK KENDI HAZIRLADIGINIZ MEYVE SUYU ICIN(elma suyu).
ben 1 gun sut 1 gun elma suyu arada havuc suyu saat 6da icip tekrar uyuyordum.cikolata, doner-kafe yemekleri, cay ,kofe asla..yemedim.neticesini gordum doktor bana dediki,sen neyle beslenmissin boyle hem suyun bol ve seffaf hemde bebisin cok saglam kilosu mukemmel.sok saglam bebis olacak.tabi 3-4 haftalarimda spina bifida hastaligi yaranmasaydi.

doğumun her türlüsü zor buna eminim.

ama sartlar el veririse ben normal doğum yapmayı çok isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…