2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ben pek ıcmıyorm demır ılacıyla aldıgım ıcın balık yağgını en az 2 saat cay sut tuketmıyotrum

sütü gece dha iyi içebliyorum pek içemiyor ben balık yağınıda doktor miğde bulantısı yapabilir gece iç dedi ben en iyisi sabahları kendimi zorluyayımda sütü sabah içeyim teşekkürler tatlım

noldu canım doktor ne dedı bu sertlesme oluyo sancım agrım olmuyo ama cok yemeye baglıodum ben ayy kotu bısımıkı

şükür ki bir sorun yokmuş canım, herşey normal çıktı. normal süreçte olurmuş böyle bebeğin toparlanması falan .
iyi geceler herkeseeeeee

Kizlar gunaydin,gecen seferki kontrolde bebegin kiz degil de erkek oldugunu soylediler 15+3 gundeydik. Yine hata olmasidan korkar oldum artik 18ci haftaya girdik bi dahakinda daha da emin oluruz sanirrim cinsiyeyde:))))

canım kısık köyden haberlerle geldim.. çok fazla mobilyacı kalmamış bebişler için 4 -5 tane anca var.. dediğin gibi kısık köyün bir iyi tarafı takımları değiştirebilmen.. ben evlendiğimde tüm mobilyalarımı ordan yaptırmıştım...memnunumda.. ama bazı şeylerde kafam karıştı.. kafa karışıklığımı ayrı bir msj olarak atacağım çünkü fikrinizi almak istiyorum...

kızlar çalışan bayanlar özellikle
hamile çorabı alacak mısınız?
normal külotlu çoraplar olmayacak mı bize

ayyy.. birde hamile çorabımı çıktı.. ben pantolon iyerim herhalde.. ama ten rengi bir tane alırım elimde buluunsun.. hamile eteği aldım o kadar giyerim yani....

hiç sorma.. deli gibi üşüyen biriyin ne yapacağımı bilmiyorum.. evde olsam sorun yokta.. işe gideceğim için mecburum bir şeyler almaya.. ama kaban mont alıp çok para veremem yani....bende hırka ve pançolarla idare ederim diye düşünüyorum kendimce...

evimize hırsız gırmıs tum altınlarım gıttı soktayım heyecanla haftasonunu beklerken sabah sabah basımıza gelenlere ınanamyrum

canım geçmiş olsun... dilerim hırsızlarda altınlarda bulunur.. nasıl el uzatırlar milletin malına inanamıyorum...

canım ya bende karşıyakadayım.. nerde bu hamile kıyafeti mağazaları.. bayramlık alırken lazım olacak...yerini tarif edersen çok sevinirim...

canım benimde sezeryan olacak.. ama zaten normal doğuma karşı bir sempatim yoktu..bebişim tüp bebek oluncada dr.um riske atmaz diye düşünüyorum...hatta bu gidişimde soracağım.. ama büyük ihtimalle sezeryan diyecek...amannnn.. sağlıcakla gelsin meleklerimizde en önemlisi bu....

dün bebişimiz için bebek odası baktık.. bazılarınıza sadece beşik almak akıllıca gelebilir.. ama benim bir odamda bekarlık kanepem felan vardı zaten..bebiş için ayırmıştım ve oda takımı almak istiyorum..çok güzel cici cici odalar var ..ama pek karar veremedim... burdan yazmış olayım bu kararsızlığımı bilende varsa yanıtlasın lütfen..nede olsa ikinci bebeğini bekleyen tecrübeli arkadaşlarımızda var topikte...
şimdi başlıyorum... iki tür oda var bir tanesi mdf denilen sağlam ve pahalı cinsten...bir takımda suntalem denilen ucuz ve dayanıksız olan tipten..dayanıksız derken yine 3-5 sene gider herhalde... benim karar veremediğim konu ise bebeğim eğer yaramaz(insallah olmaz) veya zevkine düşkün bir bebiş olursa oda takımını 2-3 sene sonra değiştirmek zorunda kalırsam pahalı ve dayanıklı almaya gerek var mı? ve suntalem olanlar daha cicili bicili geldi bana.. ama görüntü var ses yok mu acaba?bilgisi olan varsa benimle de paylaşırsa sevinirim...

not: illaki ikinci bebek bekleyenlere değil.. ilk bebeğine hamile kalan arkadaşlar neler yapacak acaba?

bir şey daha sorabilir miyim?
dr. larınız bebişin boyunu söylerken baştan popoya olan kısmını mı söylüyor..? yoksa bacak mesafesini de ekliyor mu?bir bilginiz var mı?

dr. larınız bebişin boyunu söylerken baştan popoya olan kısmını mı söylüyor..? yoksa bacak mesafesini de ekliyor mu?bir bilginiz var mı?
canım benım oğluma adıgım suntalemdı bu ay degıstırdım oda buyudugu ıcın ondan kalan dolabı ve sıdonyetıde ruzgara ayırdım , ona oda yapana kadar 3. odada kalacak esyalarını koyacagım ruzgar benım odamda park yatakya yapacak yaanı suntalemde eskımıyor bu arada tepe home da cok guzel bebek odası var orayada bak

bebekler buyudugu ıcın bastan popoya ayrı bacakları ayrı olcuyorlar

canım tamamen şahsi fikrim uygulayacağımı söylüyorum
2-3 sene sonra demişsin çocuk değiştirmek isterse
açıkçası o yaşta küçük çocuğun oda değiştirmek istemesi bana pek mantıklı gelmiyor yani hangimizin oldu ki ayrı odası
sonuçta onların ALlah'ın izniyle ayrı odası olacak
benım ablam ilk kızında aldı kız 10 oğplan 4.5 yaşında inan hala aynı oda sapasağlam
anca bundan sonra belki düşünürler değitirmeyi
çok çiçekli böcekli şeyler belki 4-5 yaşında çocuğu sıkabilir diye düşünüyorum
hani ben büyüdüm bebek değilim havasına giriyorlar ya
ama 2-3 yaşındaki çocuğa açıkçası sırf zevkinden dolayı sınırlı geçinen insanlar olarak tekrar oda alamam
ve aldığım ya da yaptırdığım odayı uzun süre kullanacak türden beyaz yaptıracağım ki odada değişiklik rahat olsun
duvar boyası halı aksesuar vs.

aayy bunu ben de sordum unutmuşum
ama meltem cevap vermiş
benım 16+6 doktorum 20cm demiştii acaba yanlış olabilir diye düşünmeden edemiyorum doktoruma güvenim tam ama olabilir insanlık hali

günaydın kızlaaaar sabah sabah yine uyandım uyuyamıyorum yaa bi sancıyla kalktım tırstım da tabi sancım olunca ama sonra geçti çok şükür gaz sancısı falandı heralde hamileyken annede olmak ne kadar güzelmiş yaaa hep ailesiyle aynı şehirde olanlara gıpta ederdim artık daha da çok ediyorum dün de teyzemi ziyaretteydi sıra ama bi gittik bikaç gün önce kayınvalidesi düşüp kafayı yarmış morali bozuktu zaten bi de komşusunun ablası da kanserdi o kadıncağız da vefat etmiş deyince benim de moralim bozuldu üstelik küçücük de çocuğu varmış allahım sen herşeyin hayırlısını ver yarabbimmm

sen bir an önce doktora git sakın bekleme canım gittikçe kötü oluyosun güçten kuvvetten düşeceksin...

pimpiriklenmeyeceğim diyosun ama o işi çoktan yapmışsın canım yaa maşallah girmediğin bakmadığın yer kalmamış netteki açıklamaları zaten hiç okumayacaksın insanı 2-3 güne düşük yaptırırlar

canım aynısı bende de vardı iyi oldu öğrendiğim gerçi bende sancı yoktu ama olsun hepimiz panik yapmamamız gerektiğini öğrendik sayende çok sağol canım

ayyyy çok mutlu oldum inşallah anlamıştır hatasını bi daha aynısını yapmaz...ah bu kocişler yok muuuu kızıyoruz ediyoruz ama allah yokluklarını göstermesin...

canım ben de aynı senin mantığındaydım sezeryana ne gerek var ki herşeyin doğalı güzel hem solunum sistemi kuvvetleniyo bu konuda hastalık yaşaması daha zor falan diyodum ama 1 sene içinde 2 kuzenim 1 arkadaşım doğum yaptı hepsi normal doğum isteyerek gitti...1.si nin suyu erken gelmiş rahim açılmasına rağmen(o da hemşirelerin doktorlarının kolunun sokulmasıyla) bebeğin normal doğamayacağına karar verip sezaryan yaptılar.2.sinin sancısı gelmedi doğum zamanı geçti(ısrarla normal doğum istiyo diye sezaryana ikna edip bebişi alamadılar) ama en son kendi kakasını yeme durumuna gelince mecburen yaptırdı.3.sü de sancısı çok az vardı 12 saat hastanede perişan olarak sancıların iyice artmasını bekledi artmadı suni sancı verip arttırdılar kendisi ağrıdan bitkin düşmesine rağmen maalesef bebeğe yeterli olmamış 28 saat sancıdan sonra sezeryana aldılar...kalan arkadaşlarımın hepsi sezeryan zaten...ben şimdi nasıl cesaret edeyim normal doğuma....en güzeli gün alıp sezeryana girmek gibi geliyor şu anda....

canım o gaz sancısını geçen gün ben öyle bir yaşadım ki
sağ belimden sağ kasığıma giren inanılmaz bir ağrı
kalmaıyorum,ayağımı kaldıramıyorum dedim ki ben doğuruyorum heralde tbe tbeee
ieri ki aylarda olsaydım valla inancaktım buna
epey sürdü kıvrandım
doktorumu aaradım olabilir gazdır dedi bir tamol ve maden suyu iç dedi
inan oymuş ama çok korktum sana da geçmiş olsun
benım de annem uzakta ama gel desem koşar gelir sağolsun
kışa gelecek artık heycanla bekliyorum

bu arada kızlar
ben gece sağa sola zor dnüyorum sanki karnımın içi acıyor kasıklarım batıyor
doktoruma sormuştum gece dnüşte sağ kasığım çok acıyor diye o da bebek oraya yerleşmiş olabilir dedi
sizde de var mı bu gece dnüş sorunu
korkuyorum

sağol canım sana da geçmiş olsun...bende de var o sorun ama her gece değil sadece yorulduğum günlerin gecelerinde oluyo resmen dönmek için kendimi zorluyorum...hatta bi gece eşime beni döndürsene demiştim o da çevirmişti sağolsun inşallah seninki de önemli bişey değil geçici bişeydir

kızlar günaydın... benim yavrucak artık hiç durmuyor... hiperaktif mi olacak ne... allahım bir tekmeler 17 cm lik şey nasıl öyle acıtıyor. dün gece uyutmadı anlamadım nasıl vurabiliyor öyle... babasının eline de atıyor tekmeleri.. :))) çok güzel bişeyyyyyyyyyyyyyyy :)))) bugün 20+0 ım. salı günü gidince de kesin uyur :)))) isim konusu hergün değişiyor

düşündüğümüz isimler şöyle:

soner : ben merak sardım bu isme nedense içim ısındı.
rüzgar
poyraz
çağrı
toprak: bizim öğretmenin oğlunun ismi çok beğeniyordum o koydu diye koyamam diyordum annem ne alaka beğeniyorsan koy dedi de bilmiyorum koymam herlde :)
kuzey: nedense ısınamadım. eşim istiyor.
demir

ben şuanda en çok soner istiyorum. genelde ısınmam isimlere kolay kolay ama buna nedense ısındım. çevremde akrabalarımda kimse de de yok. ama aklım rüzgar ve poyraz da da kalmıyor değil. sizce soner nasıl???

bir de bursalı anneler alışveriş için uygun yer arıyorum... kapalıçarşıda özlem bebe yi ve bakırcılar çarşısında bebeler sarayı ile bebetto yu önerdiler... ne dersiniz? siz nereden alacaksınız ya da aldınız???

inşallah cnaım sağol
oyy maşalah bebeğineee
ne zaman 17cm di

canım cuma günü kızı kaçıran adamı yakalamışlar. 10 gün doolmuştu çünkü. eşim aradı ben de gideyim teslim olayım iş yerime gelmesinler rezil olurum dedi. tamam dedim okuluma geldi vedalaştık gitti. demişler senin yakalaman falan yok. dosyanı bekliyoruz senin. gelince dilekçe vermişsin 6 ay erteletmek için onun kararı verilecek. 4 gün oldu hala dosya yok. neyse eşim de demiş ya ben hep izin alıyorum bahanelerle işten biran önce olsun. sekreter de demiş, o zaman hızlandırmak için git emniyete senin erteletme gerekçelerinin doğruluğunu araştıracak o lan adama o seni bulmadan sen ona anlat. gitmiş o da sorular sormuş ne iş yaparsın elşin hamile mi falan filan. eşini de çağır demiş. aradı gel. ben de müdüre söylememiştim mecbur izin almak için açtım durumu. böyle böyle dedim. neden daha önce söylemedin savcı benim arkadaşım yardımcı olurduk en azından dedi. git ifade ver eşinle bana gelin dedi. bir sevindik. gittik ifade verdim. sonra müdürümün yanına gittik. eşini eve bırak senle gidelim savcının korumasının yanına falan dediler öylşe gittiler görüştüler. ilamatın fotokopisini ona verdiler savcıya iletecek. en azından bir ümit doğdu. bilmiyorum müdür de dedi sen sıkma canını ben ayarlıcam denetimli serbestlikle çıkar biriki günde çalışması gereken kamu olarak da bizim okulu gösteririz imza bile atmaz sen atarsın yerine falan filan bakalım ama dosya gelmeli dediler. dosy gelsin bakacağız ümitlerimiz boşa mıı gidecek yoksa alllah çocuğumuzun yüzü suyu hürmetine yüzümüze gülecek mi???? dosyayı beklioruz..

evet ben de aynı düşüncedeyim
normal doğum en güzeli ama çevremde yle şeyler duydum ki
bir arkadaşım bebeği 1 ay yoğun bakımda yattı kakasını yutmuş
bayramda bir arkadaşım daha doğum yaptı o da öyle
komşumuzun kızı doğum yaptı alttan 6 diikişi varr berbatım diyorr

ablamlar benım ikisi de sezeryan oldular ve doktorları çok iyiydi iki güne kalktılar tabi daha ağır hareketler
ben o stresi yaşayamam gibi geliyor
nerde doğcak kaka mı yutçak alttan mı kesecekler vs.
normal doğum yapanlara imrenıyorum o ayrı
ama kişi kendini en iyi bilendir
ben yapamam
bir d bizim kan uyuşmazlığımız var bakalım doktor ne diyecek
ama ben sezeryan isticem

ayy canım Allah razı olsun müdürünüzden valla
Rabbim evladınız hatrına yüzünüze gülecek ianan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…