2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

kız kuvvetli dediysek o kadarda değil hafiften bir tık tamam kilolumusun yada öncdenen göbeğin vardıysa o kadar hissetmezsin

hah çok sağolun kızlar yaaa
hani canımı acıtıyor falan okudum dedim bunun bacaklar kısa da ondan mı vuramıyo tövbe yarabbim..
kilolu değilim 2 kilo aldım daha, göbeğim de çok çıkmadı anca belli oluyor işte..
dışardan belli oluyor eşim gördü bile esinu ama benim bu 2. bebiş onla da alakalıdır belli olması zaten..

canım ben "bebekler kaç haftalık kaç kilo kaç cm" adlı topiğe yolladım bu kısaltmaların açıklamalarını bi bak derim...

canımm üzülme kızların dediği gibi moralini bozma bi doktora daha danış ve dinlen, her şey güzel olacak inşallah. geçmiş olsunn

Bende ilk kontrolüme International da gittim ama Prof.Dr u bizi allak bullak etti asla birdaha gitmeem. Şimdi Beylikdüzünde Medicana İnternational a gidiyorum çok memnunum.Uzak ama doktorları çok iyi !!!...SGK lıya Dr ücreti 90 TL...Tahliller maalesef pahalı...Doktor ve Detaylı ultrason için 160+453.TL = 613.-TL dediler.Doğumu henüz sormadım...Ethica İncirli Hastanesinide methediyorlar ama detaylı bir bilgim yok.Devlet hastanesi olarakta da İst. Kanuni Sultan Sülayman eski adıyla ( Bakırköy Devlet Hast. ) dediler bana.

ya bunlar çok güzel ama ben örgüyü bilmiyorum haftasonu iple tığ alıp bebek battaniyesini yapmayı deniycem ya heveslendim şimdi

bende bilmiyordum canım senin gibi battaniyesi yok dedim tıg alıp sarı ve lilalıyı yaptım sarılı kolay ama lila çok zor şuan düşünüyorum nasıl yaptım önceki attıgımda görürsün içinin astarını aldım dikecegim dikemez isem terziye veriyim diyorum

canım bebegın pozısyonu ılede alakalı bence ruzgarın bası tam gobek delıgımın ustunde ortada ellerıde hep yukarda ben orada cok k uvvetlı hıssedıyorum bayada sısırıyor hatta dr usg aletını karnıma koydu onu bıle kaldırdı ama aykaları kasıkalrımda ordalo hareketlerı daha zayıf kımıltı seklınde

sağolasın canıımm inşallah güzel olucaak
canım bu kadar erken uzme kendını bak ben oğluma hamıleyken 28. haftada erken dogum rıskı gecırdım 15 gun yataktan hıc kalkmadan yattım magnezyum falan ıctım erken dogum olmaması ıcın sonuc oglum 40+0 da dogum baslamadıgı ıcın sezeryanla dogdu artık dogumu durdurabılıyorlar yada gecıktırebılıyorlar senın yapman gereken dıkkate etmek ve yatmak

sağolasın canıımm inşallah güzel olucaak

kuzummm,sakın uzulme Allah ın ıznıyle bebısıne hıcbırsey olmayacak lutfenn negatıf dusunup kucuk erkegını uzmeee o sadece annesıne kavusmak ıcın fazla sabırsızlanmıss o kadar annesı, sen bolbol ıstırahat et ızın al gerekıyosa ısten ayrıl kendını yorup uzme benı dualarım sızınle canım benm, hepımız alcaz ıns yavrularımızı saglıcakla kucagımızaa hıcc uzulme benıde uzmeee

ben bebısımın ellerı ya da ayakları tam nerde cozemedım ama tekmelerımız barız derım oynuyo artık esım kafasını koymadan hıssedıyo :) ama bacaklar 2hafta gerıden gelıyo pekı bu guclu vurma ayaklarıyla mı gerceklesıyo kı elımı yoksa hııı ?:26:

ultrasona gırdıgınde doktoruna pozısyonunu sor ondan sonra hareketlerı daha cok anlam kazanıyor benımkı boksor olacak galıba zaten ellerıde tombılık toombılık (bana benzıyor ) baya kuvvetlı el kasları yanı

benim oğlum annesi gibi güçlü inanıyorum.. sedacım evet sabırsızlanıyor sanırım kavuşmak için ama daha çok küçüük kalması lazım ordaa meltemcim yarın başka bır doktora gıdıcem o da sorun var derse istifa mı vericem.. çevremde biraz tepkiyle karşılandı ama eşim destek oğlumuz için fedakarlık yapmamız şart galiba.

merhaba herkeze umarım herkez ve bebeklerı ıyıdır.ben ve ızım da sukur ıyı bıprobemyada songelısımı nasıl ekım 2de muaynemız var 11ındede ayrıntılı var.
trıptafon msj kutun dolu cnm cvp yazamadım sana.

ebelikte Kilo Alımı

Gebelikte kilo alımının, her hamileye uyarlanabilen ve önceden belirlenmiş bir tablosu yoktur.

Gebelikte alınacak toplam kilo, kişinin aileden gelen genetik yapısına, beden yapısına, gebeliğin başlangıcındaki kilosuna, gebelik öncesinde veya gebelik sırasında kullandığı ilaçlara, tekil veya çoğul gebelik olduğuna, kaçıncı gebelik olduğuna ve anne adayının yaşına göre değişkenlik gösterebilir.

Alınan toplam kilo kaç olursa olsun, son üç ay içinde biraz daha fazla olmak üzere gebelik aylarına eşit dağılım gösteriyorsa, genellikle sağlıklı bir gebelik söz konusu demektir.

Dört haftalık aralıklarla yapılan kilo takiplerinde aylık kilo artışının son bir ay içinde çok yavaşlamış olması veya son bir ay içinde aniden çok hızlı artmış olması bir sağlık sorunun ön habercisi olabilir.

Genellikle anne adaylarının aldıkları kiloyu ve karın büyüklüklerini başka anne adaylarıyla karşılaştırarak yorum yapmaları doğru bir yaklaşım olmaz.

Gebelikte alınan kilonun bebeğin doğumdaki kilosunu göstermeyeceği bilinmelidir.

anne adayının gebelikteki kilo alımını çok önemsemesi ve buna göre beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi veya kendi kendine karar vererek diyet uygulaması çok sakıncalı sonuçlara neden olabilir.

Her anne adayı doğum yaptıktan sonra üzerinde kaç kilo kalacağını merak eder.

Basit bir hesaplamayla yaklaşık bir değer bulunabilir;

Miadında bir doğum gerçekleştiği anda yaklaşık 5 kilo verilir (bebeğin ağırlığı + su kesesi + plasenta)

Kalan kilonun yaklaşık olarak yarısı lohusalık sonuna kadar kaybedilir, geri kalan yarısı kalıcı olabilir.

Ancak yukarıda da açıklandığı gibi, bu hesaplama kişinin özelliklerine göre değişkenlik gösterecektir.

Aşağıdaki tablo, ortalama değerlerdeki kilo artışını göstermekle birlikte, her hamilenin buna tam olarak uyması beklenmemelidir.

12. Hafta öncesi : 1 - 2 kg

12 . Hafta : 1 - 2 kg

13 . Hafta : 1 - 2 kg

14 . Hafta : 2 - 3 kg

15 . Hafta : 2 - 3 kg

16 . Hafta : 2 - 4 kg

17 . Hafta : 3 - 5 kg

18 . Hafta : 4 - 5 kg

19 . Hafta : 4 - 6 kg

20 . Hafta : 5 - 7 kg

21 . Hafta : 5 - 7 kg

22 . Hafta : 6 - 8 kg

23 . Hafta : 6 - 9 kg

24 . Hafta : 7 - 9 kg

25 . Hafta : 7 - 10 kg

26 . Hafta : 7 - 10 kg

27 . Hafta : 8 - 11 kg

28 . Hafta : 8 - 11 kg

29 . Hafta : 9 - 12 kg

30 . Hafta : 9 - 12 kg

31 . Hafta : 9 - 13 kg

32 . Hafta : 10 - 13 kg

33 . Hafta : 10 - 13 kg

34 . Hafta : 10 - 14 kg

35 . Hafta : 11 - 14 kg

36 . Hafta : 11 - 14 kg

37 . Hafta : 11 - 14 kg

38 . Hafta : 11 - 15 kg

39 . Hafta : 11 - 15 kg

40 . Hafta : 11 - 15 kg

benim battaniyeler canım astarı dikilecek 1 tanesini kullanamıyacagım bebiş erkek oldugu için

maşallah canım yaa modeller çok güzel.bunların açıklaması yada sayıları var mı

Allah yardımcınız olsun dualarımız sizinle.

tm cnm, sorayım bıdaha kı gıdısımde her gıttıgımde bı hos oluyorum ve geneldede olumsuz seyler duyuyorum ya sorcaklarım gıdıyo aklımdan ama vurmaya basladıgından berı pekk mutluyum ınsallah bu kez ıyı seyler duyarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…