2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ben artik gidiyim yaza yaza makyaj yapip giyindim,birazcik alis-veris sonrada kosa kosa ev.se
ker hamisler yeni bilgileri olan varsa bana ozelde yazarsiniz.finddigim ve ben hepinizi opuyoruz...

ben de embriyoloğum. fato09un dediği doğru. aslında SLADI de aynı şeyi söylüyor fakat onun açıklamaya çalıştığı geç döllenmeydi sanırım. isterseniz bir de ben açıklayayım.

son adet tarihinize göre ultrason bir tahmini doğum harihi çıkarıyor 40 haftalık. ancak bunu sanki siz adet gününüzden 2 hafta sonra gebe kalmışsınız diye kabul ederek yapmış oluyor. buna "klinik gebelik yaşı" denir. oysa ki doktorunuz keseye baktığında kese çapını sat'a göre hesaplanandan daha küçük görürse buna "geç döllenme" denir, yani standart kabul edilen gibi adetinizden 2 hafta sonra değil daha geç bir tarihte gebe kalmışsınızdır (mesela 2+3 gibi). bu nedenle de 5 haftalık (klinik hafta) gebe olsanız dahi keseniz görünmeyebilir, kese görünse bile embriyo görünmeyebilir ve buna kimyasal gebelik derler.

bu durum adet siklusu 28 ve üzeri olan kadınlarda daha çok gözlenir, yani hemen kese ve kalp atışı duyulamayabilir. 4-5 gün sonra gel derler, doğrudur da. ama mesela benim adet siklusum 24 gündür. 12. gün gebe kaldığım için sata göre hesaplanandan daha ileri bir gebeliğim var ve dolayısıyla biz hemen 5. hafta doktor beklemiyorum ama demesine rağmen hemen keseyi gördük. nedeni de budur. :)

anlaşılamayan bişey varsa ya da başka merak ettiğiniz, rahatça bu embriyolog arakadaşınıza sorabilirsiniz... :)))

sevgiler. öpücükler..

teşekkür ederim arkadaşım... işin detayına girerek kimsenin kafası bulansın istemedim ama arkadaşlar bunu anlayamadı:))) bilen bir kişi olunca anlayabiliyor işin doğrusunu...

bir bilgilendirme daha yapıp öyle gideyim yemeğe dedim. ee malum çalışıyorum ben.

içiniz rahat etsin kızlar. eğer doktorunuz öyle bikaç gün değil de birkaç hafta sonra çağırdıysa sebebi şudur:
biraz önceki yazımda açıkladığım gibi bir neden vardır öncelikle. ayrıca kese içinde embriyonun net olarak görünmesi ortalama 6. hafta dolduktan sonra olur. 6-8 hafta arası (ne kadar geçse o kadar iyi) yapılan muayenede embriyonun nöral tüpü gelişmiş olarak görülmeli, 11-12. haftalarda da omuriliği kapanmış olmalıdır. bu haftalarda yapılan muayenelerde bebeğin sinir sisteminde bir defekt(gelişim geriliği ya da bozukluğu) olup olmadığı rahatlıkla saptanabilir. daha öncesinde yapılan muayeneler bu nedenle anlamlı sonuçlar vermemektedir. ben bir hastanenin tüp bebek merkezinde embriyolog olmama ve 8. haftamda olmama rağmen hala muayene olmuş değilim 5. haftamdan beri mesela. çünkü çıkan belirsizlik anne adayını endişelendirip panikleştirebilir. stress de bebeğe ve size iyi gelmeyecektir! işte bazı doktorlar bu nedenle daha geç muayene ister. 11. haftadan itibaren de zaten bebeğin CRL dediğimiz kafatası çapı da hesaplanabilir olmaya başlar. buradan da birçok risk varlığı tespit edilebilmektedir. merak etmeyin.

yani cicişler hiç acele etmeyin, hiç telaş yapmayın. belirsiz şeyler duyduğunuzda endişeleneceğinize, kesinleştiği zaman duymanız daha iyi olur, inanın. korkacak birşey yok. doktorlara da kızmayın...

selam arkadaşlarrr
emriyolog arkadaşım çok çok teşekkürler tam da benim derdime uygun yazı olmuş bu

doktorsan geldik
çok şükür keseyi gördük ama 3 haftalık falan anca dedi doktor
zaten 47 çıkmıştı değerim regl günümde geç döllenme yani
ama kalp atışı göremedim dedi onu anlayamadım
,yani embriyo göremedi o halde değil mi?
yüzde 15-20 böyle olur 4 gün sonra yani cuma günü yine gel dedi

BENİM GİBİ OLAN VAR MI? BİR TÜRLÜ TAM SEVİNEMEDİM YAA
söyleyebilir miyim çevreme dedim, daha söylencek bişi değil falan dedi üslup da önemli doktorlarda aslında yaaa
kesenin şekli çevresi falan iyiymiş çok şükür
hala hamileyim diyemedim gönül rahatlığıyla ama buna da çoook şükür

bir bilgi daha veriyim de içiniz bir kez daha rahatlasın. ;P

ultrason dediğimiz, aslında ultrasound olan görüntüleme tekniği ses dalgalarının yüzeye çarpıp geri dönerken oluşturduğu titreşimler sayesinde gerçekleşir. bu yöntemin 5-10 dakika kadar süreninin embriyo gelişimine zarar verdiği ispatlanmamıştır! dikkat edin; embriyo gelişimine zarar vermediği ispatlanmıştır demedim!! :)

kavitasyon işlemi de ultrasound ile "yağ hücreleri zarını parçalama" mantığıdır ancak 5-10 dk.yı geçeceğinden hamileyken önerilmez. korkmayın gittiyseniz bile bebeğiniz henüz yağ hücresi barındıramayacak kadar küçük. :) ama bundan sonra gitmemeniz daha iyi olur.

dolayısıyla muayene ne kadar kısa sürerse doktorunuz bebeğinizi o kadar çok korumaya çalışıyor diyebilirizzzzz. hem doğduğu zaman bebeğinizi bol bol görüceksiniz nasılsa, sabredin biraz. :)))

günaydın arkadaşlarr :)) ben bugün sağlık ocağına gidicem aşı kartı doldurmak için acaba bana ilk aşılar ne zaman başlıyor bilgisi olan var mı?

hamile olan anneler için sadece tetanos aşısı yapılıyor.sağlık ocakları sizi hamile olduğunuz için takibe almak zorundadır,bebek olduktan sonra da bebeğin tüm aşılarında arayarak sizi bilgilendirmesi gerekmektedir..onun dışında annenin olması gereken başaka bir aşı benim bildiğim yok arkadaşlar.

merhaba canim bilgilerini aldim listeye eklerim.aramiza hosgeldin.iyi paylasimlar.

canim bilgilerini eklerim,minure kiz demis ben erkek yazdiysam herhalde bir yalnislik oldu duzeltirim.kilonu dogan bebek listesine yazicam.

Canımbende 64 kiloyla hamile kaldım. Hala da aynıyım
Hatta bir kilo verdim :)

ya demeyin öle ben kestirdim c.tesi günü ama bilmiodum böle bişi olduğunu ((((((((((((((((((((

adı üstünde batıl inanç canımm takma kafaya
içi rahat etmeyen kestirmez tabi de kitapta yazıyor mu hayır o zaman korkma
ben kızımda kestirmiştim çevremde herkes de kestirdi
ama huzursuz olacaklar kestirmez olur biter
ama boya kimyasal bişi mecbur değilse boyatmamalı
ben sadece emzirirken 1 kere organik boyattım o bile güvenilir değil tabi..

sladi listemiz ilk sayfada mı olacak bundan sonra hep?
ellerine sağlık çok güzel olmuş..
ben eksik bilgilerimi cuma günü verebilirim sanırım doktor sonrası..
kaç kişiyiz acaba şu anda epey kalabalık olmuşuz maşallah

selam kızlar nasılsınız sabah doktordaydım öğlene doğru geldim yemek yedim hemen size yazayım dedim kesemizi gördük haftaya salı günü kalp atışlarını duymaya gideceğiz nasip olursa birde doktor decavit diye bir vitamin verdi herşey çok güzel tertemiz yolunda dedi

Gözün aydın canım:) Sağlıkla kucağına alırsın inşallah :)
Daha küçük olduğu için kalp atışının görülmemesi çok normal canım.
Ben keseyi vajinal 4+3 gördüm sanırım.
Kalp atışını ise 6+4 haftalıkken.
Sen içini ferah tut.
Duyurmak için acele etme kuzucum :)

Ohh gözün aydın canımm Sağlıkla kucağına alırsın inşallahh

bende bu hafta sonu öğrendim hamile olduğumu, beklemiyodum süpriz yaptı bebeğim, bende ona alıştım artık, son adet tarihim 12 mayıs, tahminen doğum 17 şubata geliyor, Allah hepimizin hamileliğini hayırlısıyla tamamına erdirsin

merhaba kızlar,cuma günü doktora gittik esimle,ilk önce ultrasonda göremedi bebegimizi alttan muayene oldum,o zaman gördü,folidoce ilaç verdi yalnız cok mide bulantım var ne yapsam geçmiyor cok kötüyüm...

ne bulantım var ne aş ermem ne baş dönmem ...deli gibi ağrıyan sol kasığım ve kahverengi lekelerim
bunlara istinaden hamileyim yani :)evham yapmıyorum Allahın dediği olur amma ilk hamileleğimi hiç hatırlamıyorum
10 yıl geçti üstünden ilk hamileleğim gibi
o yüzden sizlere soruyorum bir gariplik varmı diye ?

cnm 3 haftalıkken kalp atışı duymak imkansız. aslında "kalp taslağı" döllenmenin olduğu günden (ki döllenmede aslında ilişkiden yaklaşık 20-48 saat sonra gerçekleşir ) sonraki 20. günde oluşur. bu çok basit iki boşluktur, kalp değildir. attığının duyalabileceği büyüklüğü ulaşması için 6. hafta olması lazım en az. hele regl gününde çıkan değer seni hamile bile saymaz. mesela benim o gün negatif çıkmıştı çubuk testim. :) beta-HCG dediğimiz bu değer embriyonun rahime tutunması sağlayan hücreler tarafından salgılanıp anne kanına karışan bir hormon. bu değer ancak 1500 üzerine çıktığında muayeneye elverişlidir. o durumda bile boş gebelik mi dolu gebelik mi anlaşılamaz. çünkü embriyo gözlenebilecek kadar büyümemiştir. şu an seninki sadece 3 katlı hücre tabakasından ibaret yani ve normal. keseyi görmesi bile doktorun büyük başarısı. doktorlardan fazla açıklama beklemeyin maalesef. tek tek herşeyi anlatırlarsa size de tıp okutmuş gibi olurlar. hamilelik belirtilerin de yoktur muhtemelen daha? dolayısıyla sen bil ama ilan etmek için erken gibi öperim..

ben de 2-3 güne kadar öyle diyordum,ne güzel hiç bişey hissetmiyorum diye birden bir basladı bulantılar,gecmeye de gecmiyor Allah yardımcımız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…