- Konu Sahibi papatya3459
-
- #1.601
arkadaşım ama hamilelik süresi heasaplanırlken her hastanede yada her doktor son adet görme tarihine göre hesaplar çünkü kimse hangi ilşki sırasında döllenme gerçekleştiğini net bilemez . son adet tarihine göre hesaplandığı içinde hamilelik süreci tahmini doğum tarihi 40 haftanın sonu diye düşünülür döllenmeden hesaplansa 387 hafta olur. yani ikiside aynı hesap. bende hemşireyim 2, gebeliğim. ve son adetime göre hesaplama yaprım her doktor gibi... neden rutini değiştirmek istiyorsun bir türlü anlamadım... kimsenin kafasını bulandırömaya gerek yok bence...
ben de embriyoloğum. fato09un dediği doğru. aslında SLADI de aynı şeyi söylüyor fakat onun açıklamaya çalıştığı geç döllenmeydi sanırım. isterseniz bir de ben açıklayayım.
son adet tarihinize göre ultrason bir tahmini doğum harihi çıkarıyor 40 haftalık. ancak bunu sanki siz adet gününüzden 2 hafta sonra gebe kalmışsınız diye kabul ederek yapmış oluyor. buna "klinik gebelik yaşı" denir. oysa ki doktorunuz keseye baktığında kese çapını sat'a göre hesaplanandan daha küçük görürse buna "geç döllenme" denir, yani standart kabul edilen gibi adetinizden 2 hafta sonra değil daha geç bir tarihte gebe kalmışsınızdır (mesela 2+3 gibi). bu nedenle de 5 haftalık (klinik hafta) gebe olsanız dahi keseniz görünmeyebilir, kese görünse bile embriyo görünmeyebilir ve buna kimyasal gebelik derler.
bu durum adet siklusu 28 ve üzeri olan kadınlarda daha çok gözlenir, yani hemen kese ve kalp atışı duyulamayabilir. 4-5 gün sonra gel derler, doğrudur da. ama mesela benim adet siklusum 24 gündür. 12. gün gebe kaldığım için sata göre hesaplanandan daha ileri bir gebeliğim var ve dolayısıyla biz hemen 5. hafta doktor beklemiyorum ama demesine rağmen hemen keseyi gördük. nedeni de budur. :)
anlaşılamayan bişey varsa ya da başka merak ettiğiniz, rahatça bu embriyolog arakadaşınıza sorabilirsiniz... :)))
sevgiler. öpücükler..
günaydın arkadaşlarr :)) ben bugün sağlık ocağına gidicem aşı kartı doldurmak için acaba bana ilk aşılar ne zaman başlıyor bilgisi olan var mı?
merhaba canim bilgilerini aldim listeye eklerim.aramiza hosgeldin.iyi paylasimlar.
canim bilgilerini eklerim,minure kiz demis ben erkek yazdiysam herhalde bir yalnislik oldu duzeltirim.kilonu dogan bebek listesine yazicam.
ya demeyin öle ben kestirdim c.tesi günü ama bilmiodum böle bişi olduğunu((((((((((((((((((((
selam arkadaşlarrr
emriyolog arkadaşım çok çok teşekkürler tam da benim derdime uygun yazı olmuş bu
doktorsan geldik
çok şükür keseyi gördük ama 3 haftalık falan anca dedi doktor
zaten 47 çıkmıştı değerim regl günümde geç döllenme yani
ama kalp atışı göremedim dedi onu anlayamadım
,yani embriyo göremedi o halde değil mi?
yüzde 15-20 böyle olur 4 gün sonra yani cuma günü yine gel dedi
BENİM GİBİ OLAN VAR MI? BİR TÜRLÜ TAM SEVİNEMEDİM YAA
söyleyebilir miyim çevreme dedim, daha söylencek bişi değil falan dedi üslup da önemli doktorlarda aslında yaaa
kesenin şekli çevresi falan iyiymiş çok şükür
hala hamileyim diyemedim gönül rahatlığıyla ama buna da çoook şükür
selam kızlar nasılsınız sabah doktordaydım öğlene doğru geldim yemek yedim hemen size yazayım dedim kesemizi gördük haftaya salı günü kalp atışlarını duymaya gideceğiz nasip olursa birde doktor decavit diye bir vitamin verdi herşey çok güzel tertemiz yolunda dedi
bende bu hafta sonu öğrendim hamile olduğumu, beklemiyodum süpriz yaptı bebeğim, bende ona alıştım artık, son adet tarihim 12 mayıs, tahminen doğum 17 şubata geliyor, Allah hepimizin hamileliğini hayırlısıyla tamamına erdirsin
selam arkadaşlarrr
emriyolog arkadaşım çok çok teşekkürler tam da benim derdime uygun yazı olmuş bu
doktorsan geldik
çok şükür keseyi gördük ama 3 haftalık falan anca dedi doktor
zaten 47 çıkmıştı değerim regl günümde geç döllenme yani
ama kalp atışı göremedim dedi onu anlayamadım
,yani embriyo göremedi o halde değil mi?
yüzde 15-20 böyle olur 4 gün sonra yani cuma günü yine gel dedi
BENİM GİBİ OLAN VAR MI? BİR TÜRLÜ TAM SEVİNEMEDİM YAA
söyleyebilir miyim çevreme dedim, daha söylencek bişi değil falan dedi üslup da önemli doktorlarda aslında yaaa
kesenin şekli çevresi falan iyiymiş çok şükür
hala hamileyim diyemedim gönül rahatlığıyla ama buna da çoook şükür
ne bulantım var ne aş ermem ne baş dönmem ...deli gibi ağrıyan sol kasığım ve kahverengi lekelerim
bunlara istinaden hamileyim yani :)evham yapmıyorum Allahın dediği olur amma ilk hamileleğimi hiç hatırlamıyorum
10 yıl geçti üstünden ilk hamileleğim gibi
o yüzden sizlere soruyorum bir gariplik varmı diye ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?