Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde sizlere mastit ile ilgili sorunlarımı anlatmıştım. Hem doktorum hem de çevrem tarafından önerilen her şeyi yapmama rağmen göğsümdeki kitle zonklayan alevli bir apseye dönündü ve hiçbir ilaca cevap vermedi. Bunun sonuncunda takip eden genel cerrah apseyi açmak zorunda kaldı:-( yani Cuma günü bir operasyon geçirdim... Sargılı sargılı da olsa emziriyorum yavruyu, emzirmeme engel olmadı...
Cumartesi günü burun akıntısıyla başlayan durun pazar günü yoğun ses kısıklığı, boğazda tahriş ve 38 derece ateşle devam etti... Gece Göğüsüm için pansumana gittiğimde acil doktoruna da muayene oldum. Doktor emzirdiğim için bana bir uygun ateş düşürücü ve boğaz spreyi verdi. Ancak ilaçları almaya gittiğimde bu spreyin emziren anneler üzerinde herhangi bir çalışması/araştırması olmadığını öğrendim o nedenle de almadım...
Şimdi evde maskeyle yatak döşek yatıyorum, ateşim yok ama akıntı ,ağrı/tahriş ve halsizlik devam. Daha dün iki aylık olan bebeğime geçmesinden çok ama çok korkuyorum. Yanımızda kimsemiz yok bebeğime ben bakmak zorundayım zaten emziriyorum da yani mütemadiyen temas halindeyiz...
Maske harici nasıl bir önlem önerirsiniz? Ayrıca ben bu hastalığı ne kullanarak atlatabilirim? İlaç kullanmak istemiyorum...