2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
değer canım..gözde değer,sözde...ben başkalarının yanında emzirirken,yutkunma sesleri duyuluyo,ödüm kopuyo göz değecek diye...bol bol dua okuyorum...rabbim nazarlardan saklasın bebişlerimizi...ama ek besine başlamışsın,bu memeden dahada uzaklaştırmazmı rüzgarı..ben doktora bugün söyledim,6 aya kadar başlamana gerek yok,ramazanda yediğiniz yemeklerden biraz tattıra bilirsin dedi...
az kılo alıyo dıye verdı canım normalde mama verecektı ama ıstemedı bu ayıda atlatalım otekı aya allah kerım dedı aragazı olrak verdı

ruzgarın bezıne dıkkat edıyorum 5-6 saatte 1 kez falan cıs yapmıs oluyor normal mı ? cısını yaparken denk geldım canıda acımıyor yanı sunnetlık bı durumluk yok acaba az emdıgı ıcın mı bu durum?

meltemcim benim oğlanda bikaç gündür az çiş yapmaya başladı ve sanırım az emmesinden. çünkü ayaz da 2 dk emiyo sonra oynamaya başlıyo hi acıktığı falan aklına gelmiyo bu aralar ben emzirmesem emmicek nerdeyse.bezleri hep boş boş eskiye göre.:44:

meltemcim benim oğlanda bikaç gündür az çiş yapmaya başladı ve sanırım az emmesinden. çünkü ayaz da 2 dk emiyo sonra oynamaya başlıyo hi acıktığı falan aklına gelmiyo bu aralar ben emzirmesem emmicek nerdeyse.bezleri hep boş boş eskiye göre.:44:
hah tam olarak bızde de durum oyle ne yapcaz yaaa :( tamam kılo onemlı degıl v.s falan ama dıs zamanına kadar stokları kullamasa ıyıydı :(

hah tam olarak bızde de durum oyle ne yapcaz yaaa :( tamam kılo onemlı degıl v.s falan ama dıs zamanına kadar stokları kullamasa ıyıydı :(

canım ya rüzgar gene depolarını kullanıyo.Ayaz zaten 2200 doğdu erken olduğu için tam kendini toparlıyodu bu aralar iyi değiliz işte. ek gıdalara tam olarak başladığımızda toplarız artık napalım sağlıkları yerinde çok şükür.

canım ya rüzgar gene depolarını kullanıyo.Ayaz zaten 2200 doğdu erken olduğu için tam kendini toparlıyodu bu aralar iyi değiliz işte. ek gıdalara tam olarak başladığımızda toplarız artık napalım sağlıkları yerinde çok şükür.
bızım en buyuk artımız dogum kılomuz zaten, ek gıda vermedımı dr?

meyve sularına başladık bizde yavaş yavaş. devam sütü içmiyo benim oğlum alışamadı bi türlü 4 ayı geçince aptamilin kaşık mamalarına başladık ve frkediyorum ki mamayı verdiğim zaman idrar sıklaşıyo yani o zamanlar iyi ama az emdiği için diğer zamanlarda idrarda az oluyo.

meyve sularına başladık bizde yavaş yavaş. devam sütü içmiyo benim oğlum alışamadı bi türlü 4 ayı geçince aptamilin kaşık mamalarına başladık ve frkediyorum ki mamayı verdiğim zaman idrar sıklaşıyo yani o zamanlar iyi ama az emdiği için diğer zamanlarda idrarda az oluyo.
benımkı meyveyıde sevmedı 75 ml ıcmesı gerek 25 ml ıcıyor sadece 1 kere 50 ıctı zorla

kusura bakmayın dün girmedim daha benim oğlum maşallahhhh gece 1 kere kalkıyor 8-9- saat kesintisiz ama gündüz hiçç uyumuyor .ama tüm işlerimi gece hallediyorum çamaşır bulaşık vb... tempo oluyorr

bende yaz havalar sıcak +terliyor diye çişi az diyordum meğer enfeksiyon varmış antibiyotiğe bşladıktan ve ben bol su içirdikten sonra çiş miktarı artmaya başladı kokusuna fln dikkat edin

ay kızlar ne güzel bebişleriniz 8buçuk 9da uyuyomuş benimki o saatlerde 1 saat uyuyo uyanıyo 11e kadar falan tutuyorum sonra bi bnyo uzun uzun emişme sonra yatırıyorum ama ben kendi rahatım için böyle alıştırdım sanırım yanlışmı yapıyorum sizce 12de falan uyuyo arkasından bizde yatıyoz sabah 11de uyanıyo ilk uyuyuşundan sonra 4 5 saat uyuyo sonra 1buçuk 2 saatte bi emip yatıyo. bide kızlar ben gündüz azcık tv seyrettiryorum okadar karşıydımki hayatta yaptırmam diyodum ama uyanıkken hiç yanız durmuy benim kız hemen daha yanından çıkarken ağlıyo ana kucağından tv ye bakaren bi yarım saat duruyoda iş yapıyom pepe vs açıyorum çok yanlış ama başka tv izleten varmı aranızda

Son düzenleme:
ay kızlar ne güzel bebişleriniz 8buçuk 9da uyuyomuş benimki o saatlerde 1 saat uyuyo uyanıyo 11e kadar falan tutuyorum sonra bi bnyo uzun uzun emişme sonra yatırıyorum ama ben kendi rahatım için böyle alıştırdım sanırım yanlışmı yapıyorum sizce 12de falan uyuyo arkasından bizde yatıyoz sabah 11de uyanıyo ilk uyuyuşundan sonra 4 5 saat uyuyo sonra 1buçuk 2 saatte bi emip yatıyo. Bide kızlar ben gündüz azcık tv seyrettiryorum okadar karşıydımki hayatta yaptırmam diyodum ama uyanıkken hiç yanız durmuy benim kız hemen daha yanından çıkarken ağlıyo ana kucağından tv ye bakaren bi yarım saat duruyoda iş yapıyom pepe vs açıyorum çok yanlış ama başka tv izleten varmı aranızda

bende izlemesine karşıyım ama paşam fırsat buduğu an tvye bakıyo önüne yastık koyuyorum falan ama illaki arada kaçtığıda oluyor ya etrafımdakilerde hep izlet diyolar ama izletmemeye çalışıyorum

ay kızlar ne güzel bebişleriniz 8buçuk 9da uyuyomuş benimki o saatlerde 1 saat uyuyo uyanıyo 11e kadar falan tutuyorum sonra bi bnyo uzun uzun emişme sonra yatırıyorum ama ben kendi rahatım için böyle alıştırdım sanırım yanlışmı yapıyorum sizce 12de falan uyuyo arkasından bizde yatıyoz sabah 11de uyanıyo ilk uyuyuşundan sonra 4 5 saat uyuyo sonra 1buçuk 2 saatte bi emip yatıyo. bide kızlar ben gündüz azcık tv seyrettiryorum okadar karşıydımki hayatta yaptırmam diyodum ama uyanıkken hiç yanız durmuy benim kız hemen daha yanından çıkarken ağlıyo ana kucağından tv ye bakaren bi yarım saat duruyoda iş yapıyom pepe vs açıyorum çok yanlış ama başka tv izleten varmı aranızda
buyume hormonu uykuda ve karanlıkta salgılanıyor gece 10-12 arası uykuda olmaları gerekıyor ıstersen buna gıre duzenle derım
tv konusuna gelınce ben bırak kacamak yapıp ızlemesını gun ıcınde yalnız olmamıza ragmen tv acmıyorum ne kadar gec tanısırsa o kadar ıyı babmız gelınce acıyor tv yı 7 gıbı zaten 9 da uyuyor 2 saatte de mumkun mertebe anlıkta olsa ızlettırmıyorum

sabah dru aradım dedım durum boyle boyle , ve fırca yedımmmmmm, ben emme arası acılsın da sutun artsın dıye verdım meyveyı bırak ıstedıgı kadar yesın dedı ve stres oldgum ıcın sutum azalacagnı ıcın fırca yedım bezının dolmasını beslenmeyle alakalandırma dedı , stres olma dusunme dedı

sabah dru aradım dedım durum boyle boyle , ve fırca yedımmmmmm, ben emme arası acılsın da sutun artsın dıye verdım meyveyı bırak ıstedıgı kadar yesın dedı ve stres oldgum ıcın sutum azalacagnı ıcın fırca yedım bezının dolmasını beslenmeyle alakalandırma dedı , stres olma dusunme dedı

meltem umarım ismin hitabıma darılmıyorsundur yakınlık hissettiğimden :16: konuya gelirsek benim oğlumda son zamanlarda çişini az yapar oldu doymuyor dedim kilo alımı iyi bende çok meraklandım ama o kadar sık dr götürüyorumki nasıl anlatacağimı şaşırdım dr ama terlememiz son 1 aydır var özellikle uyurken ve emzirirken bizim buralar hala soğuk maalesef bırak kolsusuz yelekli hala

arada benim oğlumda kaçamak bakıyor tvye çok işim oldumu açıyorum çizgi film yanlış olduğunu biliyorum ama gündü hiç uyumuyor hiç bişeye yetişemiyorum ben gece uykusuna yavaş yavaş oyalayarak gündüz uyutmayarak başladım baktım her geçen gün gündüz uykusu azaldı ve 8 9 gibi uyuttum 5 6 günde düzene girdi gece uykusu başka çünkü sonuçta hem anne hem bebek için.

buyume hormonu uykuda ve karanlıkta salgılanıyor gece 10-12 arası uykuda olmaları gerekıyor ıstersen buna gıre duzenle derım
tv konusuna gelınce ben bırak kacamak yapıp ızlemesını gun ıcınde yalnız olmamıza ragmen tv acmıyorum ne kadar gec tanısırsa o kadar ıyı babmız gelınce acıyor tv yı 7 gıbı zaten 9 da uyuyor 2 saatte de mumkun mertebe anlıkta olsa ızlettırmıyorum

bende gün içinde açmıyorum yemek yapmaya giderken lavaboya giderken mecbur ses olsun diye açıyorum günde yarım saat kadar çünkü yatarken hemen ağlamaya başlıyo ben odadan çıkınca arada yemek yaparken yanıma alıyorum koltuğuyla ama arada alamadımda oluyo kızartma soğan vs kokusundan etkilenmesin diye. dediğin gibi babamız gelince açıyo ama kuzuyu ters yönde yatırıyorum pek baktırmıyorum. uyku konusundada 12ye alıştı daha önce 10da falan uyutsamda uyanıyo yarım saatte çünkü 12ye doğru tam uykusu geliyor ozaman çok emiyo 9 10da uyudunda azcık emip bırakıyo o yüzden az uyuyo karnı tok olmadığı için. bakalım alıştırmaya çalışayım artık

meltem umarım ismin hitabıma darılmıyorsundur yakınlık hissettiğimden :16: konuya gelirsek benim oğlumda son zamanlarda çişini az yapar oldu doymuyor dedim kilo alımı iyi bende çok meraklandım ama o kadar sık dr götürüyorumki nasıl anlatacağimı şaşırdım dr ama terlememiz son 1 aydır var özellikle uyurken ve emzirirken bizim buralar hala soğuk maalesef bırak kolsusuz yelekli hala
olurmu canım bılakıs mutlu olurum ;) bızımde gecelerı serı uzun kollu ve battanıye ıle yatıyor ınce , bızımkı terlemıyo am cok salya akıtıyo gunde 5-6 onluk su ıcınde kalıyor acaba ordan mı atıyo :P

arada benim oğlumda kaçamak bakıyor tvye çok işim oldumu açıyorum çizgi film yanlış olduğunu biliyorum ama gündü hiç uyumuyor hiç bişeye yetişemiyorum ben gece uykusuna yavaş yavaş oyalayarak gündüz uyutmayarak başladım baktım her geçen gün gündüz uykusu azaldı ve 8 9 gibi uyuttum 5 6 günde düzene girdi gece uykusu başka çünkü sonuçta hem anne hem bebek için.

benimki 10da uyusada yarım saate uyanıyo 12de anca bidaha yatıyo EMİYO iyice arkasından bende yatıyom uykumu bende almış oluyom 6ya kadar falan uyuyo sonra bi 9dA BİDE 10yada 11DE

Back
X