gelicek inşallah bize yetişicek...
Kadınlara büyük müjde - Sabah - 27 Mayıs 2013
günaydın canım..nasılsınız bakalım.
biz ii değiliz pek cumartesi temizliği sonrada misafirler baya yordu bizi dünde 5 6 saat gezince hiç halimiz kalmadı. sağlık ocağından rapor almaya karar vermiştim gece yattığımda. sabah olunca az dinlenmişim ama 9 da gelebildim işe allahtan kimse farketmedi. ama ii hisstemiyorum başım bacaklarım topuklarım sol kaburgamın altı ağrıyor. ayak desen dün 40 numara sandalet aldım 38 numara ayağasanki başkasının ayağı gibi geliyor. her an gidip rapor alabilirim ama sağlık ocağındaki doktorudahiç görmedim verirmi bilmiyorum
ortaya bişi atıyorlar sonra 1 ay ses çıkmıo sonra tekrar tekrar keşke çıksa yaa
günaydın tatlım..Günaydınn annişler ve melekleri nasılsınız bakalım biz iyiyiz kızımlan geldik gene iş başı yaptık yorgunum yaa hiç halim yok uykum varrrr allahım bu haftada bir bitsee 5 haziran kızımı görmeye gideceğiz ve olursa doğum iznimizi başlatacagız inşş bakalım neler olacak
Ve cumartesi günü karnım taş gibi oldu ya gezdik felan hiç fayda etmedi 2-3 saat geçmedi o sertlik ve agrımda vardı korktum birazdaha geçmeseydi gidecektim doktora sonra eve geldim biraz dinlendim geçtii eşimin abiside vardı gitmedi uyuz insann rahat rahat hareket edemedim zaten sinir oldumm gittim odama uzandıımm yaaaisemiyorum misafir filan ben artıkkk yaaa
günaydın canım..
hayırdır neye canın sıkıldıki ??
Ben de biraz arttı canım sonra yine normala dondu ama kesin 30 lu haftalardamı yokmu söyleyemem nedense kafaya takmadığım için :) 28-29 olabilir
tosuncukki ne tosuncukçok datluu yaahhhh maşallah barekallah
bu bebeler böle ne düşünüyosaçok dertliler canım
benim akıntılarım daha erken başladı canım 20li haftalarda.
ama ayın belli günlerinde dahada fazlalaşıyo böle yumurta akı gibi gelio bazen
o günlerde sanırsam normalde adet olmam gereken günler diye düşünüyorum
yanlız günlük ped kullanıyoruz ya, onlar bazen koku yapıyor, her zaman kullandığımı bulamammış başka almıştım,
o kokuyu alınca bi defasında enfeksiyon var die tereddüt ettm hattao ara akıntım fazlaydı bide,
ama tahlillerim temiz çıktığı için rahatım onla bi alakası yokmuş
eveeett inanılmaz arttı. çok gıcık bir durum
ben kendimi bildim bileli hep amkıntım var :)))ama şu son 1 aydır renksiz akıntım oluyo hatta inanırmısınız günlük ped kullanmadığım zamanlarda sanki altıma kaçırmışım gibi iç çamaşırım ıslanıyo...bazen şüpheleniyorum acaba suyummu sızıyo diye :))) bu kontrolümde bunu mutlaka sorucam..çok rahatsız edici bi durum
Canım benim olmuştu şimdilerde azaldı artık..
evett bayagı hemdeeeeeeeeeeee
benım oldu hatta bazen suyummu geliyor diyorum wc ye kosuyorum
Merhaba! Nete fazla giremesem de arada yazılanları takip ediyorum.. Özellikle cam kapı silen arkadaşlar için uyarım olacak.. Cuma günü evime temizlik için arkadaşlar geldiler sağolsunlar, ben de onlara ufak tefek yardimda bulundum ve kızlardan biri kanepeyi iterken duramadım ve sadece dizlerimle itmesine destek oldum ve dün acildeydim! 1 cm açılma olmuş, doktor elim bebeğin kordonuna değdi, dedi.. Yani erken doğum riski oluşmuş.. Yatış yapıldı, akciğer iğneleri vuruldu.. Suan evimdeyim, sadece lavabo ve yatak arası hareket alanım.. 31+6 günlük bebeğim.
cok gecmıs olsun canım dıkkat etmek gerekıyor ya ama yapılcaklar oluncada pek dıkkat edılmıyor :/ ama yazdıgın ıyı olmusbır hafta oncekı halımı dusunuce ..
Benim cadı başından beri ters canım. Bir de ben normal doğumun risklerinden de korkuyorum. En yakın arkadaşımın yeğeni normal doğumda oksijensiz kaldı iki yaşında şimdi ama yürümeyi bırak hala oturamıyor bile. Bir tarafı felçli. Ablam da normal doğum çok istedi 16 saat suni sancı çekti ama açılma olmadı ve sezaryene alındı. Ve etrafımdaki bütün sezaryen olanlar da çok memnunlar çok rahatmış diyorlar. İşte bütün bunlar birleşince sezaryen kötü gelmiyor bana. Ama hayırlısı olsun tabii ki. Hepsinin riski var. Allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi evimize getirmeyi nasip etsin
bende de öyle çok oluyor akıntı. birde çok terliyorumoda rahatsız ediyor. terden her yer sırılsıklam
Hooopp günaydın hanımlar ve onların kuzucukları..Hafta başı açılışını ben yapayım bugün Sabahın 4 ünde cimcimemin hareketleriyle (daha doğrusu içerde harakiri yapıyordu sanırım ) uyandım. Uyumaya çalıştıkça daha da debelendi. 5 e kadar yatakta dön dön olmadı. kalktık çayımızı koyduk kahvaltımızı yaptık babamızla. onu işe gönderdik 6 gibi. hala ayaktayım uyuyamıyorum çünkü devam ediyor debelenmeye içerde Nasıl bir enerjidir bu yaaa.. yeni bir haftaya güzel sağlıklı huzurlu keyifli ve bol tekmeli başlamanız dileğiyle..
gelicek inşallah bize yetişicek...
Kadınlara büyük müjde - Sabah - 27 Mayıs 2013
ben c.tesi gunu biraz yurudum eve geldim, dediginiz gibi ıslaklık hissettim ödüp koptu dedim suyum gelmiş :) sonra anladimki terlemişism o kadar yol yururyunce
kızlar merhaba bende temmuz annesi olucam Allah kısmet ederse,size bir sorum olacak,benim sol göğüs ucumda 2 aydan beri bir kabartı var,memenin üst kısmında sanki bir sınırla ayrılmış gibi ,bir kısmı kabarık duruyor,böyle bir sorun yaşayan var mı?doktoruma sordum olabilir hormonlarla ilgilidir dedi ama neden sağ tarafta yok?ben bir kere kafaya taktım böyle bir şey yaşayan varsa cevap versin ne olur çok moralim bozuldu bu kabartı yüzünden
canlar merhaba,, sizlere bi sorum var bu beişimizin hani bakım ürünleri alınacakya bu şampuan, yağ,masaj yağı,ıslak mendil,pudra vs.. bunların markalarını araştırdınızmı direk netten chicco dan alıyım gelsin diyorum ki kv sürekli hiçbişey alma zeytinyağıyla yağlıycam falan diyip duruyo ama ben ham zeytinyağı kokan bi bebeğim olsun istemiyorum bebek koksun istiyorum,, siz neler aldınız ? aldığınız web sitesi varsa onuda verebilirseniz.. ALLAH'a Emanet..
nasılsınız bakalım.
biz ii değiliz pek cumartesi temizliği sonrada misafirler baya yordu bizi dünde 5 6 saat gezince hiç halimiz kalmadı. sağlık ocağından rapor almaya karar vermiştim gece yattığımda. sabah olunca az dinlenmişim ama 9 da gelebildim işe allahtan kimse farketmedi. ama ii hisstemiyorum başım bacaklarım topuklarım sol kaburgamın altı ağrıyor. ayak desen dün 40 numara sandalet aldım 38 numara ayağasanki başkasının ayağı gibi geliyor. her an gidip rapor alabilirim ama sağlık ocağındaki doktorudahiç görmedim verirmi bilmiyorum
ortaya bişi atıyorlar sonra 1 ay ses çıkmıo sonra tekrar tekrar keşke çıksa yaa
meraba herkese bugün kontrole gittik
doktor bebeğimde gelişim geriliği olduğunu söyledi
32+2 olması gerekirken bazı ölçümleri 31+3 çıktı
internette biraz araştırdım çok kötü şeyler okudum moralim acayip bozuk aranızda böyle bir sorun yaşayan var mı
pazartesi başka bir doktora daha görüneceğim...
neye dayanarak böyle dedi doktorun anlamadım walla,5-6 günden bişeycik olmaz bak görürsün yarınki doktorun söyler sana;
bnm doktorum bilgisine deneyimine baya güvendiğimiz bir doktor,çok nettir ne varsa onu söyler ,sonucu verir yani
dediğim gibi 2 hafta aşşa yukarı bişey olmaz dedi,allahın izniylede bişey olmuycak sen içini ferah tut,stres yapıpta bebişide üzme :)))
yarınki doktorunun söylediklerinide hemen paylaş bizimle cnm...
banada otobüste genelde yaşlı amcalar teyzeler yer veriyor. gençler birde benle aynı mekanda çalışyorlar. onlarla aynı koşullarda çalıştığımı bildikleri halde yer vermiyorlar. çok sinir bozucu bir durum cidden. insanlar çok anlayışsız. böyle oluncada insan artık hiç çalışmak istemiyor dimi.ben çalışabilir raporu aldım.hazirandada 3 hafta rapor alacaktım.ama öğrendim ki aldığım raporlar 5 haftadan düşüyormuş.
bugünde; benim ev tepede hergün 15 dakika yokuş aşağı yürüyorum.sonra köyün dolmuşuna biniyorum.hep kalabalık oluyor.bugünde öyleydi.bindim şoför ula'ya kadar idare et dedi.bende hamileyim dedim.o kadar sağlıklı insan dururken kolu kırık bir adam yer verdi.ve dolmuşta kendi okulumdan da civar köy öğretmenleri de vardı hiç biri yer vermedi.
canım ben hiç iç zıbın almadım çıtçıtlı bady çok aldım...acaba çok gereklimi????
resmini bizde görsekte fikir olsa :))) bende normal bebek çantalarını hiç sevmiyorum normal büyük bi kol çantası olsun hem bebeğimin eşyalarını koyayım hem kendimin..
maşallah annesi ...elinide alnına koymuş düşünceli çocuk neler düşünüyo kimbilir :)))
ben kendimi bildim bileli hep amkıntım var :)))ama şu son 1 aydır renksiz akıntım oluyo hatta inanırmısınız günlük ped kullanmadığım zamanlarda sanki altıma kaçırmışım gibi iç çamaşırım ıslanıyo...bazen şüpheleniyorum acaba suyummu sızıyo diye :))) bu kontrolümde bunu mutlaka sorucam..çok rahatsız edici bi durum
ben de hafta sonu dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcı aldım. NE kadar güzel kokuyor değil mi :)
az önce kontrolden geldim canım aynen sizin söyledikleriniz gibi oldu.. hatta doktor dediki, eğer bana bu durumu anlatmasaydın ben sana 1 hafta geri bile demezdim çünkü bu bana göre gerilik değil dedi. gelişim geriliği ciddi bir sorundur buna tek muayenede karar verilemez dedi. en az 3 haftalık bir gerilik olsaydı belki endişelenebilirdik sen rahat ol iyi düşün 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi..
cumartesi günü 1740 gr dı.. bugün 1850 gr olmuş yani 2 günde 110 gr almış bu da geliştiğini gösterir dedi herşey normal damarlar normal kan akışı güzel, amniyon sıvısı çok iyi dedi .. içim acayip rahatladı ..
az önce kontrolden geldim canım aynen sizin söyledikleriniz gibi oldu.. hatta doktor dediki, eğer bana bu durumu anlatmasaydın ben sana 1 hafta geri bile demezdim çünkü bu bana göre gerilik değil dedi. gelişim geriliği ciddi bir sorundur buna tek muayenede karar verilemez dedi. en az 3 haftalık bir gerilik olsaydı belki endişelenebilirdik sen rahat ol iyi düşün 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi..
cumartesi günü 1740 gr dı.. bugün 1850 gr olmuş yani 2 günde 110 gr almış bu da geliştiğini gösterir dedi herşey normal damarlar normal kan akışı güzel, amniyon sıvısı çok iyi dedi .. içim acayip rahatladı ..
canim ya ,
o makinalar ciharlar her zaman dogru olcum vermiyor , ben ilk basta 4-5 hastane deiştirdim hepsindede bebegin haftasi farklı cıkıyodu :))
içini ferah tut , canını sıkarsan yediklerin hiç yaramaz bebişine , meyve ve yeşil yaprakli sebzeler tüketmeye bak canim , çay tüketme özellikle yemek oncesi ve sonrasi 1 saat araliklarda , yemekelrin yaninda yorgurt süt tüketme , cok asirida bir gerilik yok bence , bebeklerin bazilari ailelerinden aldiklari genetikle zayif bazilari aksine cok iri olabiliyor .
günaydınn canım.
hissetiklerin hastalık değilde yorgunluk olabilir canım. Artık dayanamıyoruz sanırım çalışmaya. ben yataktan kalkınca daha bir yorgun hissediyorum sabahları. neyseki son haftammm
haftasonunda güzel geçmiş canım çok sevindim. izne ne zaman çıkmayı düşünüyorsun??
bende de var canım o kabartı. hem benim hamileliğimden öncede vardı. şimdi bi tane daha var. acıyan bişey değil dimi? benimki acımıyor. dert edilcek bişey değildir bence
günaydın canım.
artık çalışmak çok zor dimi
doğum tarihlerimiz yakın senle. benim oğlumda bikaç gündür fıldır fıldır içerdecanımı sıkılıyor acaba diye merak ediyorum bazen
sen izne ne zaman çıkmayı düşünüyorsun?
günaydınn
ben bübchen şampuan bebek yağı pişik kremi aldım. kuzenim saf zeytinyağlı sabunla yıkamış hep kızını. pişk kremi hiç kullanmamış pudrada kullanmamış. poposunu hep zeytinyağıyla yağlamış halada öyle yapıyormuş. 1,5 yaşında kızı. vücudunada zeytinyağıyla masaj yapmış hep. banada getiricek şimdi zeytinyağı. bende öyle yapmayı düşünüyorum. hem zeytinyağı başına sürdüğün zaman konak oluşumunuda önlüyor bebeklerde. en doğal ve saf olanı aslında. bi şampuan al yıkamaya ama bence zeytinyağından korkma. en sağlıklısı ve faydalı o bebişler için
canım ben görmemişim bu yazdığını.
öncelikle çok geçmiş olsun.sıkma canını Allah a dua et.her doktor hemen hepimize bu tarz üzücü haber verebiliyor.sonuçta düşmez kalkmaz bir Allah.ölçen bir insan,değeri veren makineyi yapan bir insan.ben hep böyle bakıyorum olaya.
inancını yitirme.Rabbim istedikten sonra olmayacak şey yok.
hem bak bugünkü kontrolde güzel haberler almışsın.
herşey iyi olacak canım sıkma canını.
kızlar sllmmmm biz geldik oğlumla ....nasılsınız bakalım kimseler yok yine klasik bir pazar günü...hava çok güzel sıcak ama evde olsam gezerdim valla gölgeden gölgeden :))dün ütü işimizide hallettim ustalar mobilyaları kurarken bende ütümü yaptım..gözümde büyütüyodum ama Allahtan yapmışım ilerleyen günlerde yapamazdım heralde..
çok şükür odamızıda hallettim çok şirin oldu biraz sıkış sıkış oldu ama napalım elimizdeki oda o anca okadar oldu..:)))allahım sağlıcakla içinde büyütmeyi nasip etsin
allah razı olsun burdaki herkesin desteği için bana çok moral verdiniz... bugün içim tamamen rahatladı çok şükür:)
ohh gözün aydın hadi evdede sıkılırmıyız bilmiyorum ama göreceğiz artıık.günaydın canım..
bence bi git şansını dene rapor için
günaydın tatlım..
Çalışan hamişler olarak hepimiz epey bunalmış durumdayız sanırım. bu sabah herkes işe gelmekten dert yanmış. hem sıcak hem çalışmak hem hamilelik iyice zorluyor. benimde bu pazar son iş günüm olucak inşallah
skandal....düşüncesizlik resmenben çalışabilir raporu aldım.hazirandada 3 hafta rapor alacaktım.ama öğrendim ki aldığım raporlar 5 haftadan düşüyormuş.
bugünde; benim ev tepede hergün 15 dakika yokuş aşağı yürüyorum.sonra köyün dolmuşuna biniyorum.hep kalabalık oluyor.bugünde öyleydi.bindim şoför ula'ya kadar idare et dedi.bende hamileyim dedim.o kadar sağlıklı insan dururken kolu kırık bir adam yer verdi.ve dolmuşta kendi okulumdan da civar köy öğretmenleri de vardı hiç biri yer vermedi.
banada 2 gün yetecek aslında perşembe de çalışabilir raporu alacağım inşallah gideyim bari yaa pöfff..günaydın geveze annişler
benim ayaklar da sığmıyor hiç bir ayakkabıma.spor ayakkabısı almıştım üstten sıkmaya başlıyor.kocaayak oldum.
rapor da verirler canım.gebeye ayrı ilgili davranıyorlar.
yanlız bana şöyle demişti aile hekimi rapor alırken.
2 günlük verirsem sgk karşılar,raporu iş yerine vermen yeterli.3 gün ve fazlasını verirsem sgk ya götürmen gerek,2 günden sonrasını karşılamaz raporun demişti.ben de gitmemek için sgk ya 2 günlük rapor 1 günlük izin kullanmıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?