2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
çok güzelmiş cnm bende rahat elbise bakıyorum son ay için. evdeki elbiselerim olmuyor göğüsler falan çok büyüdü malum.
ama ben kolsuz alamam kollarım çok tombiş oldu..

benim kollar popo hepsi komple büyüdü ama üzerine biraz uzun hırka aldım içindeki çizeğinin renginden valla artık napayım göbekten birşey olmuyoo bunu giyeceğim doğuma kadar trenc artık yakıyooo benii

amin canım allah razı olsun şuan tek tesellim rabbime sığınmak elimden gelen hiçbirşey yok rabbim hepimizin bebeğine sağlık versin

canım bugun devlet hastanesine ayrıntılı ultrasona girdim başı kilosu haftasıyla uyumlu karın çevresi sadece 1 hafta geriden geliyo sıkıntı yok kilosuda 1630 gr olmuş dedi rabbime binlerce şükürler olsun rabbim herkesin evladına sağlık versin

LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Elbise - Navy Printed kızlar bu elbiseyi aldım geçen nasıl bide üstüne hırka aldım ama onu nette göremedim sizce nasıl

Çok güzel canım...güle güle kullan...benimde böle yazlık elbiselerim var hamile olunca karın çıkıyo sadece ama geri kalan kısımları oluyo...fakat giyecek zamanım olmuyo ( çalış çalış sonra izne ayrıl gezmeden tozman doğur ((

Bir yerden alıntı ihtiyaç listesi:

Doğum için Hastane Çantası (Anne için gerekenler)

Hastaneye götürülecek çantanın içinde olması gerekenler:

Anne için :

Nüfus kağıdı-testler-sağlık raporları- varsa özel sağlık sigortası formları/belgeleri

2 adet önü düğmeli gecelik (normal doğum da olsa sezaryen de olsa pijama olmuyor, illa gecelik olacak.) 2 adet diyorum, biri kirlenirse değiştirebilmek için. Gecelik seçmek konusu oldukça zor. Saten, dantel vb. şık olanlar hastaneye uygun olmuyor. Diğerleri de anneanne işi. Bebek emzirileceği için ön tarafının kolayca ve iyice açılması gerekli. V yaka alırım mantığı kolaylık sağlamıyor. Ya kruvaze olacak, ya da önden düğmeli. Bazı yerlerde göğüs bölümlerinde açıklık olan lohusa gecelikleri satılıyor. Sabahlık ise tercihinize kalmış. Tebrik için hastaneye gelenleri karşılayacağınızdan hoşunuza gidecek, şık ama ortama uygun bir sabahlık işinizi görecektir.

Rahat bol iç çamaşırları. (Kesinlikle sıkı olmayacak)( Yada tek kullanımlık külot)

Emzirme sütyeni. (Magic Form marka olanı harika)

Hijyenik ped

Hasta bezi

Banyo havlusu

Islak mendil-kağıt havlu.

MEME UCU KREMİ VE BOL MİKTARDA AYVA ÇEKİRDEĞİ. Bu konu çok önemli ve krem kesinlikle %100 lanolin maddesinden olduğu için Lansinoh marka olmalı. Ama hele ilk kez emzirecekseniz meme uçlarınızın %100 çok acıyacağından emin olun. Ve Lansinoh kremi sürmek bile tahriş olmuş ve müthiş acıyan meme uçlarına sürmek çok zor oluyor.

Göğüs pedi : Ben kutu kutu almıştım ama bir tane bile kullanmadım. Kimi kadınların sütü çok sızıyor, kimisininki hiç sızmıyor. En iyisi lansinoh marka küçük bir paket almak. Aslında pedi koymak göğüs uçlarını çatır çatır çatlattığı için sütünüz çok rahatsız edici şekilde sızmıyorsa asla ama asla kullanmayın.

Süt pompası: Bazen süt düğümleniyor ve pompayla çekmek gerekiyor. Hastanelerin çoğunda makinası oluyor, ancak pompayı ve bağlantı borusu ayrıca alınıyor.

Kişisel bakım (diş fırçası, diş macunu, tarak, deodorant; ayrıca isterseniz bir ruj, makyaj malzemesi vb. Saç kurutma makinesi

Kaymayan terlik (Crocs iyi oluyor) ve ayağı sıcak tutacak çorap.

Bazı kaynaklarda-sitelerde, yanınıza kitap, dergi, MP3 player gibi sizi rahatlatacak şeyler alın deseler de hiç taşımayın yanınıza fazlalık almayın derim;. öyle bir vakit ve öyle bir hal hiç olmuyor.

Hastaneden çıkış kıyafeti (Hangi kıyafetle geldiyseniz onunla çıkabilirsiniz. (Rahat bir eşofman ve üst vb.) Doğum yapar yapmaz karnınızın ineceğini, eski haline döneceğini düşünmeyin, karnın inmesi epey bir zaman alıyor.

Cep telefonunuz ve şarj aletiniz.

Fotoğraf makinesi ve dijital kamera.

Hastane vermiyorsa bardak kaşık çatal gibi beslenme ürünleri

bebeğin çantasına

! paket yenidoğan bez ıslak mendil pişik kremi
10lu hastane çıkışı
5li hastane çıkışı
3 takım pijama
6 çıtçıtlı bady
3 iç zıbın takımı
1 yelek 1 hırka
1 polar 1 penye battaniye
yedek eldiven, şapka ve önlük
7 tane küçük ağız mendili 1 tane yüz örtüsü çıkış için, 1 tanede orta boy bebek terler diye mendil
6 çorap patikler
biberon, emzik, emzik kutusu, süt pompası
oto koltuüu ve alt açma
(bebeğin ilk kıyafetlerini ayrı bir bölmeye koydum yani 10lu takımla 1 adet bebek bezini ebe istiyormuş doğuma girerken vermek kolay olsun diye)

Belirttiğim ihtiyaç listesini bazıları çok bazıları normal diyor.Bilmiyorum.Eğer çok olduğunu düşünüyorsanız evdede hazır bir çanta bırakırsınız.Eşiniz gelir onu alır.Yada garanti olsun kullanılmazsa geri gelir derseniz yanınızda götürürsünüz.

teşşkr ederim canım sende doğumdan sonra giyersin canım tiril tiril oğluşunla gezersin

Bebişin kıyafetlerini yıkama ve ütüleme işi bitti.Şimdi sıra battaniyelerin yatak koruyucunun havlusunun ve alt açmasının yıkanmasında.Bugün park yatağımız ve arabayla pusetimiz geliyormuş kargodan.Yavaş yavaş işim bitiyor galiba.Geriye bir ev temizliği kalıyor ki onuda birini tutacağım mecburen.Artık haziran 15 ten sonra düşünüyorum.
yoruldum yaw:)

ben de biyandan geçmişi okuyup biyandan ne koysam çantaya diye düşünüyordum ki yazmışsın zaten çok teşekkürler :) bence bu listede bebek kıyafetleri biraz fazla, gerçi ne olacağı hiç belli olmuyor diyorlar mesela 1 saat içinde 3 tulum da kirletebilirmiş. ama dediğin mantıklı ekstra bir çanta yapıp (içinde bir tane daha gecelik ve fazla bebek kıyafeti olabilir) evde bırakmak. bide bu eşyalar nasıl bir çantaya sığar acaba? yani hastaneye kesin götüreceğimiz eşyalar. siz napmayı planlıyosunuz kızlar? almak istemiyorum ama galiba en küçük boy bavullardan alıcam bitane. sırt çantasına falan sığmaz bence.

ohhh ellerine sağlık.gerçekten bu yıkama ve ütü işi bitince büyük bir yük kalkıyor üzerinden...benimde temizlik kaldı sadece onuda haftaya annem gelecek beraber yapcaz yavaş yavaşş

ben cok begendim , severim böle cicekli böcüklü seyleride zaten güle güle giy canimmm ,

benimde var beyaz pembe çiçekli bende onu giymeyi planliyorum haftasonu içine girbeilirsem

elbiseler genellikle bol ve lastikli olduğu için olur sanırım canım neyse ben çıktım dahaa kurabiye yapıcam akşama sonra kuran okucam bide elbise giyeceğim için bacaklarımı almam lazım öptümmm hepinizi muckkk

bende hepsini bitirmiştim amaaa ,

eve giren hırsızlar karıstırdıklari için hepsini tekrar yıkadim , dun aksam biraz utuledim kalanida bu aralar halledicem

Bende 1 küçük valize koyacağım.Büyük olsun varsın valiz.İcinde aramakla uğraşmazsın en azından.Derli toplu durur.Bebek için al kıyafet bence dediğin gibi bir kaka yapar bir kusar ne olacağı belli olmaz.Yanımda dursun diyorum ben.Garanti iş:) Birde bebeğin kıyafetlerini buzdolabı poşetlerine takım takım koyarsanız daha kolay olur diyorlar.Bir tane ebe için ayrı bir takım olacak zaten

ohhh ellerine sağlık.gerçekten bu yıkama ve ütü işi bitince büyük bir yük kalkıyor üzerinden...benimde temizlik kaldı sadece onuda haftaya annem gelecek beraber yapcaz yavaş yavaşş

Aynen.günlerdir içimde dertti.Yıkayayım diye.Eşimde daha erken diyor.Ne olacağı belli olmaz dedim.Yapayım da içim rahat olsun.

bende hepsini bitirmiştim amaaa ,

eve giren hırsızlar karıstırdıklari için hepsini tekrar yıkadim , dun aksam biraz utuledim kalanida bu aralar halledicem

Hırsız girdimi hersey elden geçiyor. Yıkamak sorun değilde ütülemek yoruyor.Bende 2ye böldüm anca bitirdim.Bir defada zor.sıcaktA bunalıyorsan zaten ütüden.

evet bide göbegim utu masasina degiyo iyica sıcak oluyo bu sefer

bugüne çok erken başladık, annemi aldık getirdik, babamada telf açtım artık karın bana ait, sen bu yaz onu unut dedim
eve gelincede direk çeyiz serer gibi annemin getirdiklerine saldırdım
işte teyzelerii annemin ve yengemin 5 aylık ortak çalışması sunaarrr

Eklentiler

• $P5310642.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 34
  • $P5310643.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 34
  • $P5310644.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 49
  • $P5310645.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 32
  • $P5310646.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 38
  • $P5310648.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 29
  • $P5310649.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 32
  • $P5310650.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 37
  • $P5310651.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 22
  • $P5310652.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 34
  • $P5310654.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 27
  • $P5310657.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 25
  • $P5310653.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 49
  • $P5310655.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 32
  • $P5310656.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 36

ben öpmem yaa ama neselendim ne yalan soyleyeyım

Kizlar oncelikle hayirli cumalar ben bikere renkli ultrasona gitmistim ama o zaman pek begenmedim simdi bebek epey buyudu ve bikere dha gitmek istiyorum ama renkli ultrasonun bi zarari varmi acaba bilen varmi aranizda

cnm ben acıbademe gidiyorum orda her kontrolde renkli gösteriyor bebeğimizi doktor.bir zararı olsa kullanmaz bu kadar çok diye düşünüyorum

gözün aydnın canim ,

hepsi çok güzel ama ben bu renkli solopet mi desem tulum mu desem ona bayıldım :)))

ellerine saglik hepsinin

canım bence bi dr.a bağlı kalma başka birine daha bi görünsen nasıl olur?

ama ağlama yaaa kendini üzünce bebişinde üzülüyor ama, biraz gamsız olmak lazım aslında. özelliklede şu dönemimizde

hdi gözünaydın canım çok sevindim senin adına bak :81:

Kizlar oncelikle hayirli cumalar ben bikere renkli ultrasona gitmistim ama o zaman pek begenmedim simdi bebek epey buyudu ve bikere dha gitmek istiyorum ama renkli ultrasonun bi zarari varmi acaba bilen varmi aranizda
ya herşeyin fazlası zarar tabiki. ama bende son ayda gittim sadece ve çok memenun kaldım herbiryeri belliydi
zaten öle çok uzun sürmüyoki, 10-15dk fln sürdü benimki.

ooohhhh eline sağlık annesiiii bayağı bitmiş seninde işlerin maşallah
gözün aydnın canim ,

hepsi çok güzel ama ben bu renkli solopet mi desem tulum mu desem ona bayıldım :)))

ellerine saglik hepsinin
he yaa çığlık çığlığa baktım hepsine zaten. hangi birini sevsem şaşırdım
benimde örgü battaniye ve kapişonlu panço favorim oldu yumuşacıklar kıızzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…