umarım hepiniz iyisinzdir canlarım,
ben iyim şükür ama bebeğim halen daha küvezdehergün 10dk gösteriyorlar sadece çok minik ama çok tatlı.
ne olur bol bol dua edin bebeğim için biranönce kucağıma alayım kokusunu duyayaımdaha alamadım kucağıma
bende çok imreniyorum... benim ailem de şehir dışında... eşimin ailesi burda ama çok da samimi değiliz... o yüzden bende yaşıyorum o kaygıyı... Allah korusun bi yerde tökezlesem bana kim yardım edicek korkusu çok kötü... hep dua ediyorum ki; en kolay ayaklanabiliceğim bi doğum yöntemi yaşatsın rabbim bana...
bugüne çok erken başladık, annemi aldık getirdik, babamada telf açtım artık karın bana ait, sen bu yaz onu unut dedim
eve gelincede direk çeyiz serer gibi annemin getirdiklerine saldırdım
işte teyzelerii annemin ve yengemin 5 aylık ortak çalışması sunaarrr
Merhaba güzel yurdumun güzel insanları ve onların tosbaaları..Geçmişi okumaya çalıştım ama belim ağrıdı okuyamadım o yüzden. Aylar sonra babamız evde bugün kahvaltımızı yaptık, kahvemizi içtik. kızımız, babamıza kurlar yaptı. Dışarı çıkacağız birazdan, sonra da benim okulun etkinliği var oraya gideceğiz yemek faslı falan derken bugün akşamı dışarda geçiririz. dün size soracağım soru geldi aklıma Ben biberon ve emzik almadım daha, kauçuk mu silikon mu almam lazım internette genelde silikon sağlıklı diyorlar ama bazıları kauçuk diyor. karar veremedim siz ne dersiniz?
şimdi de bebek şekeri olayını halletmeye çalışıyorum arkadaşım yapıcak... onunla görüşüyorum model belirliyoruz... takı yastığı-bebek şekeri vs...
bu tükettiğimiz soda varya... gazı uçunca anne sütünden önce 1 çay kaşığı bebeğe verildiğinde gaz sorunu yaşamıyormuş.... keza nar suyu da aynı şekilde (tecrübe edenlerden aldığım bilgi bu yönde)... doğal nar suyu bulamıycağımız için bizim tercihimiz soda vermekten yana oldu... işe yaramasa bile bebek gaz sorunu yaşadığında kimyon baharatını suda açıp, yine bikaç damla ağzına damlatmak yeterli oluyomuş... bilginize
yha kızlar dalan mı dalın mı alım yha puffffffff yoksa karbonatmı
çok beğendim.düz taban sandaletlerle de çok güzel olur.LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Elbise - Navy Printed kızlar bu elbiseyi aldım geçen nasıl bide üstüne hırka aldım ama onu nette göremedim sizce nasıl
güzel bir liste.yalnız ben geceliği tercih etmiyorum.pijama çok daha rahat bence.normal doğumu bilmem de.sezaryen için rahat oluyor yani.bebek için de 1 penye battaniye yetersiz bence 1 veya 2 tane daha alınabilir.göğüs kremi için de kesinlikle Lansinoh çok iyi.Bir yerden alıntı ihtiyaç listesi:
Doğum için Hastane Çantası (Anne için gerekenler)
Hastaneye götürülecek çantanın içinde olması gerekenler:
Anne için :
Nüfus kağıdı-testler-sağlık raporları- varsa özel sağlık sigortası formları/belgeleri
2 adet önü düğmeli gecelik (normal doğum da olsa sezaryen de olsa pijama olmuyor, illa gecelik olacak.) 2 adet diyorum, biri kirlenirse değiştirebilmek için. Gecelik seçmek konusu oldukça zor. Saten, dantel vb. şık olanlar hastaneye uygun olmuyor. Diğerleri de anneanne işi. Bebek emzirileceği için ön tarafının kolayca ve iyice açılması gerekli. V yaka alırım mantığı kolaylık sağlamıyor. Ya kruvaze olacak, ya da önden düğmeli. Bazı yerlerde göğüs bölümlerinde açıklık olan lohusa gecelikleri satılıyor. Sabahlık ise tercihinize kalmış. Tebrik için hastaneye gelenleri karşılayacağınızdan hoşunuza gidecek, şık ama ortama uygun bir sabahlık işinizi görecektir.
Rahat bol iç çamaşırları. (Kesinlikle sıkı olmayacak)( Yada tek kullanımlık külot)
Emzirme sütyeni. (Magic Form marka olanı harika)
Hijyenik ped
Hasta bezi
Banyo havlusu
Islak mendil-kağıt havlu.
MEME UCU KREMİ VE BOL MİKTARDA AYVA ÇEKİRDEĞİ. Bu konu çok önemli ve krem kesinlikle %100 lanolin maddesinden olduğu için Lansinoh marka olmalı. Ama hele ilk kez emzirecekseniz meme uçlarınızın %100 çok acıyacağından emin olun. Ve Lansinoh kremi sürmek bile tahriş olmuş ve müthiş acıyan meme uçlarına sürmek çok zor oluyor.
Göğüs pedi : Ben kutu kutu almıştım ama bir tane bile kullanmadım. Kimi kadınların sütü çok sızıyor, kimisininki hiç sızmıyor. En iyisi lansinoh marka küçük bir paket almak. Aslında pedi koymak göğüs uçlarını çatır çatır çatlattığı için sütünüz çok rahatsız edici şekilde sızmıyorsa asla ama asla kullanmayın.
Süt pompası: Bazen süt düğümleniyor ve pompayla çekmek gerekiyor. Hastanelerin çoğunda makinası oluyor, ancak pompayı ve bağlantı borusu ayrıca alınıyor.
Kişisel bakım (diş fırçası, diş macunu, tarak, deodorant; ayrıca isterseniz bir ruj, makyaj malzemesi vb. Saç kurutma makinesi
Kaymayan terlik (Crocs iyi oluyor) ve ayağı sıcak tutacak çorap.
Bazı kaynaklarda-sitelerde, yanınıza kitap, dergi, MP3 player gibi sizi rahatlatacak şeyler alın deseler de hiç taşımayın yanınıza fazlalık almayın derim;. öyle bir vakit ve öyle bir hal hiç olmuyor.
Hastaneden çıkış kıyafeti (Hangi kıyafetle geldiyseniz onunla çıkabilirsiniz. (Rahat bir eşofman ve üst vb.) Doğum yapar yapmaz karnınızın ineceğini, eski haline döneceğini düşünmeyin, karnın inmesi epey bir zaman alıyor.
Cep telefonunuz ve şarj aletiniz.
Fotoğraf makinesi ve dijital kamera.
Hastane vermiyorsa bardak kaşık çatal gibi beslenme ürünleri
bebeğin çantasına
! paket yenidoğan bez ıslak mendil pişik kremi
10lu hastane çıkışı
5li hastane çıkışı
3 takım pijama
6 çıtçıtlı bady
3 iç zıbın takımı
1 yelek 1 hırka
1 polar 1 penye battaniye
yedek eldiven, şapka ve önlük
7 tane küçük ağız mendili 1 tane yüz örtüsü çıkış için, 1 tanede orta boy bebek terler diye mendil
6 çorap patikler
biberon, emzik, emzik kutusu, süt pompası
oto koltuüu ve alt açma
(bebeğin ilk kıyafetlerini ayrı bir bölmeye koydum yani 10lu takımla 1 adet bebek bezini ebe istiyormuş doğuma girerken vermek kolay olsun diye)
güle güle kullanın canım annen ve yengenin de ellerine sağlıkbugüne çok erken başladık, annemi aldık getirdik, babamada telf açtım artık karın bana ait, sen bu yaz onu unut dedim
Bence dalin karbonatı ilk defa duydum
hee... sıcak sıcak yıkan da duşta doğur sonra... töbe töbeee.... Allah korusun kız sıcak su sıkıntı yaratır...
kararlaştırdılarda önemli olan meclise gitmesi ve bian önce tatile girmeden yasalaşması....allahımmmm inşallahhhhhh
ınslunutmaasın ben koydum bılee dogum surecım uzarsa tazelerım soganınıı:)
kızlar sıcak su mu benım hamılelegın basıdna berı kafama dahı dokemıyorum catlıcak gıbım oluyor erkek bebelerı sevmedıgııcnmıss mı ıı de dılmıs esım bıel dıyor ılık su ıle yıkann sakınn dıyeee aman sız olun ılık dan sasmayın yahuuu
bize musade hanımlar hazırlanıp namaz kılıp cıkalım ınsll dua edin olurmu bbegım donmus olsun hersey ıı olsun ınsl cosa cosa geleleım dr dann ınslll dua ıle hayırlsı cuma larrrrrrrr
Bende 1 küçük valize koyacağım.Büyük olsun varsın valiz.İcinde aramakla uğraşmazsın en azından.Derli toplu durur.Bebek için al kıyafet bence dediğin gibi bir kaka yapar bir kusar ne olacağı belli olmaz.Yanımda dursun diyorum ben.Garanti iş:) Birde bebeğin kıyafetlerini buzdolabı poşetlerine takım takım koyarsanız daha kolay olur diyorlar.Bir tane ebe için ayrı bir takım olacak zaten
Aynen.günlerdir içimde dertti.Yıkayayım diye.Eşimde daha erken diyor.Ne olacağı belli olmaz dedim.Yapayım da içim rahat olsun.
Hırsız girdimi hersey elden geçiyor. Yıkamak sorun değilde ütülemek yoruyor.Bende 2ye böldüm anca bitirdim.Bir defada zor.sıcaktA bunalıyorsan zaten ütüden.
bugüne çok erken başladık, annemi aldık getirdik, babamada telf açtım artık karın bana ait, sen bu yaz onu unut dedim
ben öpmem yaa ama neselendim ne yalan soyleyeyım
cnm ben acıbademe gidiyorum orda her kontrolde renkli gösteriyor bebeğimizi doktor.bir zararı olsa kullanmaz bu kadar çok diye düşünüyorum
Merhaba güzel yurdumun güzel insanları ve onların tosbaaları..Geçmişi okumaya çalıştım ama belim ağrıdı okuyamadım o yüzden. Aylar sonra babamız evde bugün kahvaltımızı yaptık, kahvemizi içtik. kızımız, babamıza kurlar yaptı. Dışarı çıkacağız birazdan, sonra da benim okulun etkinliği var oraya gideceğiz yemek faslı falan derken bugün akşamı dışarda geçiririz. dün size soracağım soru geldi aklıma Ben biberon ve emzik almadım daha, kauçuk mu silikon mu almam lazım internette genelde silikon sağlıklı diyorlar ama bazıları kauçuk diyor. karar veremedim siz ne dersiniz?
Ah canım benim. Rabbim meleğini emanetini sana bagislasin inşaallah. Mübarek günde merhamet etsin ona. Dualarimiz sizinle.
Herkese hayırlı cumalar olsun kızlar, çalışan çalışmayan hasta yorgun sıkıntısı olan dermana yardima ihtiyaci olan herkesin yaninda olsun rabbim. Evine hırsız giren, kalbi kırılan, sınavı olan, ev tasiyacak olan, firt gözle izne cikmayi bekleyen (tek tek isim yazamiyorum telefondan herkes nasılsa kendini biliyor) herkesin yardımcısı olsun rabbim. Neylerse güzel eyler o. Allah hayırlı dualarinizi kabul etsin. Dünyada çok az kişiye nasip olacak bir mertebedeyiz şu anda, mubarek 3 aylarda çektiğimiz minicik bir sıkıntı bile vesile oldugumuz bir hayır ettigimiz bir dua kaldığımız bir rekat bile zaten katlanarak verilirken bu halimizle ne verdiği yine o'na kalmış ki insaallah hayırlısıni verip gunahlarimiza karşılık gelir.
şimdi de bebek şekeri olayını halletmeye çalışıyorum arkadaşım yapıcak... onunla görüşüyorum model belirliyoruz... takı yastığı-bebek şekeri vs...
bu tükettiğimiz soda varya... gazı uçunca anne sütünden önce 1 çay kaşığı bebeğe verildiğinde gaz sorunu yaşamıyormuş.... keza nar suyu da aynı şekilde (tecrübe edenlerden aldığım bilgi bu yönde)... doğal nar suyu bulamıycağımız için bizim tercihimiz soda vermekten yana oldu... işe yaramasa bile bebek gaz sorunu yaşadığında kimyon baharatını suda açıp, yine bikaç damla ağzına damlatmak yeterli oluyomuş... bilginize
yha kızlar dalan mı dalın mı alım yha puffffffff yoksa karbonatmı
ben iyim şükür ama bebeğim halen daha küvezdehergün 10dk gösteriyorlar sadece çok minik ama çok tatlı.
ne olur bol bol dua edin bebeğim için biranönce kucağıma alayım kokusunu duyayaımdaha alamadım kucağıma
Dalan canım.Bununla ilgili bir çok yazı okudum. Alerjik bebekler için bile dalanı önermişler.Sabun tozu kimyasal içeriği olmayan tek deterjan türü.Onun için lekeleri falan çıkartmaz ve beyatlatmaz camasırları.ama daha öncede belirtmiştim.Az koy cunku iz kalıyor.
güzel bir liste.yalnız ben geceliği tercih etmiyorum.pijama çok daha rahat bence.normal doğumu bilmem de.sezaryen için rahat oluyor yani.bebek için de 1 penye battaniye yetersiz bence 1 veya 2 tane daha alınabilir.göğüs kremi için de kesinlikle Lansinoh çok iyi.
Sezeryan için bilemicem tabi ama normal doğumun olmazsa olmazı gecelik.Ama bence sende bır tane al pazardan yanında bulunsun.Ozellıkle sezeryan olan kişiler geceliğin daha rahat olduğunu ozellıkle tuvalette rahat ettıklerını soylemısler.Birde kanama kontrolü falan var.Tabi sen bilirsin
soda ve nar suyunu bilmiyordum.kimyonu biliyorum .bizzat şahit de olmuştum.yeğenim sancıdan cırlarken,kimyonlu su vermişlerdi,yarım saat içinde pırtlatıp uykuya dalmıştı kuzu.
soda tuzlu olmaz mı bebeğe göre,o tuz zararlı olur gibi geldi bana.
haklısın kanama kontrolünde gecelik olsa daha rahat olur ama gecelik giysem rahat edemem hastanede sanki.olmazsa yanımda bulundurabilirim.
haklısın kanama kontrolünde gecelik olsa daha rahat olur ama gecelik giysem rahat edemem hastanede sanki.olmazsa yanımda bulundurabilirim.
kanama kontrolu ne yaaaaa
kanama kontrolu ne yaaaaa
hemşire arada gelip kanaman nasıl diye bakıyor.tabi gecelik olunca sadece sıyırırsın.pijama olunca çıkarıyorsun.
az önce kargo geldi ve Allah'ın izniyle doğunca kuzucuğuma takacağım isim yazılı maşallah iğnesi siparişim geldi.
ilk ismi rahmetli kayınpederimin ismi olacak 2. ismi hala yok kuzumun.ben de kayınpederin ismini yazdırdım.
yanında da bir sürü hediye yollamışlar,bayıldım.kahve kokusuyla açtım kargoyu.kuru kahveci mehmet efendiden kahve,3 adet çikolata kaplı badem şekeri,kalem,anahtarlık,balon...bir sürü şey.
düşünürseniz siz de yaptırın derim.hatıra.
foto biraz kötü ama idare edin artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?