2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Hg canım böreği nasıl yaptın tarif yazsanda yapsak bizde.keşke benim annemde yakın olsaydı ama değil ta adıyaman dan kalkıp gelemiyorda.Çok üzüldük bak

Tabii ki canım ne demek zeynonun mutfağı diye bir siteden aldım
Patatesli olarak yaptım.Daha sonra başka tariflerle peynirli ve ıspanaklı
yapcam

TARİF:11 Nisan 2013 PerşembePATATESLİ BUZLUK BÖREĞİ

MALZEMELER:
6 yufka
5 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su

YAPILIŞI:
PATATESLİ HARCI:
Öncelikle patateslerimizi haşlayalım..İyice piştiğine emin olduktan sonra kabuklarını soyalım ve çatalla ezelim.yada rendeleyelim..Zeytinyağımızı , tuz ve karabiberi ekleyip iyice yedirelim püremize..Sonra soğanlarımızı rendeleyelim ve suyunu sıkarak ekleyelim patateslerimize..yıkayıp doğradığımız maydanozlarımızı da ekleyelim ve güzelce karıştıralım.biraz ılındıktan sonra elinizle de yoğurabilirsiniz..

Sıvı yağ ve suyu karıştırıyoruz öncelikle..Daha sonra bir yufkayı tezgahımıza açıp sıvı yağlı karışımla yağlıyoruz..Sonra üzerine 2. yufkamızı da açıp onuda aynı şekilde yağlıyoruz.Sonra 3. yufkamızı koyuyoruz üzerine ve onuda yağladıktan sonra eşit şekilde keserek dörde bölüyoruz..Herbir parçanın üzerine patatesli harcımızdan koyup kenarlarını içe katlayıp sigara böreği gibi sarıyoruz..Bu şekilde 4 tane rulomuz olacak..Kalan 3 yufkamıza da aynı işlemi yapalım..4 ruloda buradan ..Toplam 8 tane rulomuz oldu..Şimdi bu rulolarımızı iztediğimiz büyüklükte ama eşit olmasına dikkat ederek keselim.(Kesmeden de direk buzluğa atabilirsiniz ama çözülmesi daha kısa zamanda oluyor, hemde kişi sayısına kadar buzluktan çıkarmak benim işime geliyor..O sebepten kestim)Kestikten sonra da buzdolabı poşedi yada uygun kaplara bölüştürerek buzluğa atıyoruz..pişireceğimiz zaman da çözülmesini beklemeden üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece de üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz..Afiyet olsun..
NOT: Aynı böreği farklı harçlarla da yapabilirsiniz..Ispanaklı..kıymalı..v.s ..

tabi şekerler gelsin hemen bilgi veririm.ben aybars,ayberk atabey isimlerinden birini koymayı düşünüyorum.gerçi bebek şekerine aybars yazdırdım ama eşim sadece etiket değil mi ,değiştirirsen etiketleri de değiştiririz dedi.bakalım belki değiştirmem.

güle güle kullan terlikler nasıl öyle ucuz ya istanbulda olmanın faydaları işte.

Aslında doğduktan sonra almayı dusunuyordum ama ozaman zor olur dıe karar değistirdim. Söylediğin miodele bakacagım cok tesekkrler

cnm bende baby go2 proton aldım baston ile hantalların arası tam yatıyor yenidoğana o yüzden uygun çift yönlü ayrıca çok az yer kaplıyor

ay cnm ist da ucuza buluyoz bazı şeyleri ama ist en pahalı şehir başka yerden illaki çıkıyor ama seviyorum ist u

Kızlarrrrr biz geldik kızçemle
Geçmişimizi okuduk tertemiz sayfalarda teyzelerimizi bekliyoruz
Annemle tv karşısında keyif yapıyoruz
Çok yorulduk ama herşey bitti sayılır
Bebişlerinizin kıyafetlerine bayıldık almayı düşündüklerinize erkek bebişlere de
ne güzel şeyler var.Bu arada hemen hemen herkes eksik gedik ne varsa halletme
telaşında Sizlerin ayak numaraları büyümüş benimkiler zaten büyüktü
o yüzden hiç büyümediler(39 numara)Ben hastane için parmak arası terlik
almıştım zorlanabilirim ama ne bileyim hep parmak arasına alıştım diye.Ama diğer türlü de
var olmazsa onları da getirttiririmDün Kuran okudum hepimizin adına
ALLAH'ım bize en kolayından doğum nasip etsin(amin) ve isteyen herkese bebiş nasip etsin
diyerek dua ettim.Öpüyoruz sizleri yarın da geç gireriz....
ALLAH'a emanet olun kızçelerim benimmmmmmmmm

alıntı;

Bebeğimiz için en ideal besin anne sütüdür. Bebeğimiz ilk 6 ay sadece anne sütü, 6 aydan sonra da ek gıdaya geçerek en az 2 yaşına kadar emzirmeye devam. Ve bir kadının memesi 2-3 çocuk besleyecek kadar süt üretebilir, yeterki vazgeçmeyin, gerekirse destek alın

benimde 36.5 tu 38 oldu hulk gibi hissediyorum kendimi
ben zorlanırım diye eve parmak arası aldım hastaneye düz aldım
allah raı olsun kabul etsin cnm

iyiyiz de temizlik ve hazırlıklar annemin ellerinden öptü ben ancak yatıyorum :)) ara ara ağrım oluyor
dün kontrolümüz vardı doktor normal dedi
bundan sonra ne zaman gelmek isterse doğum başlar dedi

gözün aydın canim ,

olsun yat sendinlen bebişler dogunca yeterince yorulucaz nasil olsa :)

gözün aydın , hayırlı olsun , geçmiş olsun , hayirlisi ile sagligina kavusur ins bebeginiz , biran once kucaginiza alirsiniz dualarimiz sizinle

bu arada bugün tanışma yıldönümümüz demiştim ya eşim gerçekten de unutmuş.ben ondan önce eve geldim.bekliyorum tabi yine gelirken bir süprizle gelcek diye.yemek falan da yapmadım dışarda yeriz diye.geldi elinde hediye mediye yok.üstünü çıkardı.ben de dışarda yiyelim mi çıkarma üstünü dedim.o da şimdi boşver ya orda park yeri bulamayız dedi.(yediğimiz yeri kastediyor)o an nasıl sinir oldum.tamam deyip odaya geçtim.
o an anladı heralde,yanıma geldi yemeğe gidelim diyeceğine kutlamaya gidelim desene dedi..sabahtan beri benim de aklımdaydı diyor bir de.neyse niyeyse trip yapmadım,normal davrandım.sonra yattı biraz uyudu,kalkınca da hadi yemeğe gidelim dedi.gittik,dönerken de çiçekçinin önünde durdu.çiçek aldı tabi bir tek bana değil mecburen kızımıza da aldı.yaramaz kızım da durur mu ikisi de benim deyip elimden aldı tabi çiçekleri.eve geldik ama biraz bozuğum sonuçta unuttu,bir planı falan da yoktu.yani biraz önce görümcem bile arayıp kutladı.bizim için baya önemli bir gündür.of ne bileyim bunun için kavga çıkmasını da istemiyorum.

hepsi inci olsa daha mi iyi olurdu ?

çok güzeller ama tam ismine uygun :))

canım sebzede ye semiz ve ıspanak ozellikle , salata bunlar oncelikle bebegin gelimine katkı sagliyormus,

ayrıca cok takılma 10 gun cok buyuk bişey degil her bebekte var artık bu

güle güle kullan canimmm ,

ama yazik yani o kadar para verilirmi terligeee ne kadan ayıpp

ikeadan aldim ben düz beyaz , desenlileride var.

şimdi bişey deme , bebiş dogduktan sonra burnundan getirirsinn

yani ne diyim bilmiyorumki sende bi hoşsun...ne kocalar var bırak tanışma tarihini evlilik tarihini unutuyolar sende gelmiş buna bozuluyosun...baksana adamcağız unutmamış yinede gitmişiniz yemeğe ohhh afiyet olsun...eğer kavga çıkarsada kusura bakma senden yana olmam bilesin :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…