kızlaaarrr herkese selamlar hayırlı cumalaar. biz geldik oğluşumla. ne zamandır yazmıyorduk arada okuyup çıkıyorduk. bugün kontrolümüz vardı, çok şükür yolunda herşey. son 1 haftadır oram buram ağrımaya başlamıştı nst'ye de girdim bişey çıkmadı, artık normal ağrılar dedi doktorum. bir de oğlumun gelişimi 1 hafta-10 gün kadar geriden geliyordu, bu gittiğimde çok şaşırdım, 8 gün önce 2200 gr iken bugün 2800 gr çıktı minnoşum boyu da 49 cm gibi bişeydoktorum da dedi ki zaten kilosu senin için bi gösterge olmasın geriden geliyorken de minyon bir bebek olabilir demişti, şimdi haftasını yakaladı normal diyor. önemli olan herşeyiyle gelişimi dedi. o yüzden paylaşmak istedim burda aynı olayı yaşayan çok arkadaş var hiç kafanıza takmayın kızlar beslenmeye devam doktor bide dedi zaten ultrason cihazı her seferinde %100 doğru ölçüyor diye hiç kimse garantisini veremez bu sebeple sağlıklı görünüyorsa boyu-kilosuna takılmamak lazım dedi. bir de bebişi hala dönmeyen arkadaşlar var, o konuda da geçen hafta yazmıştım. benim bebek 2 aydır hep aynı pozisyonda makat gelişti, sağ tarafımı miyom ve plasenta kapattığından bebek solumda duruyordu bu sebeplerle de doktorum dönmesinin zor olduğunu söylüyordu. ama 10 günde dönmüş benim aşkım dar alanda kısa paslaşmalar yapmış o hafta çok elma ymiştim bir de çok su içmiştim bilmiyorum etkisi var mıdır ama elma yediğimde aşırı hareketleniyo, belki faydası olur sizlere de. bunun dışında da bebişim dönmüş evet ama normal doğum şansım yine de düşük, miyomdan dolayı. bakalım haftaya daha net konuşuruz umarım dr la. ama normal doğum olmazsa 28 haziran sezaryen günü dedi anaamm çok az kalmış hastane çantası bile hazır değil. hatta bide dediki sen 10 gün sonra hazır ol miyom biraz son dönemde ağrıyı kasılmayı artırabilir bu sebeple de bizim karar verdiğimiz tarihten önce doğum başlayabilir dedi
doğumu İstanbul da yapacaksın o zaman :)
kızlar ben size bisey sorucam.. soylemesı ayıp hangi tuvaleti kullanıyosunuz alafranga mı alaturka mı :26:
kızlar ben size bisey sorucam.. soylemesı ayıp hangi tuvaleti kullanıyosunuz alafranga mı alaturka mı :26:
evde alafranga ama alaturka olan heryerde alaturka kullanıyorum... çömelmenin normal doğuma olumlu etkileri olduğundan...
selam kızlar nasılsnız gecmıse bır goz ettım sıze yazayım dedım.benımde artık karnımın alt tarafında agrılar basladı ama kendımı hafıf hıssedıyorum.kocişe bıraz aklım takıldı.tatıl ayarlamıs bıze eylul ayı ıcın.antalyada. bende zaten fethıyedyım 1.5 saatte ordayız ama cocukla nasıl olur bılmem. bır de dıorum tatıle ıhtıyacmzda vardı.kızımızla yaparız guzel guzel ılk tatılımızı dıorum.bılemedım yanı
canım geliişim geriliği sadece kilo olaraksa çok takılma bence. doğumdan sonra iyi bakar büyütürsün bebeğini hiç merak etme sen. süt iç mutlaka hergün kuru yemiş yemeye çalış. hergün yumurta ye. ben daha çok bunlara dikkat ettim şimdiye kadar. birde meyve yiyorum hergün.Ykad arkadasim bebegin saglikla kuvezden cikar umarim. Allah anali babali buyutsun. Bu arada bugün dr gitti k bebeğim 10 gun geriden geliyor 2041gr 46cm moralim cok bozuldu. Hep bi hafta geri çıkıyor. Doktor protein agiirlikli Beslen dedi zaten oyle yapiyorum gut hastasi olacam valla . Ama olmuyo. Sol tarafta pek yatamiyorum. Artik ağrım da olsa sola yatacam belki fark eder. Kizlar bi fikir verin ne yapayim bebeğim gelissin.
oğlumu emzirebilmek için herşeyi yapıcam inşallah çok istiyorum emzirmeyiialıntı;
Bebeğimiz için en ideal besin anne sütüdür. Bebeğimiz ilk 6 ay sadece anne sütü, 6 aydan sonra da ek gıdaya geçerek en az 2 yaşına kadar emzirmeye devam. Ve bir kadının memesi 2-3 çocuk besleyecek kadar süt üretebilir, yeterki vazgeçmeyin, gerekirse destek alın
canım iyi yapmışsın bence tartışmamakla bazen unutulabiliyor. işten güçten özellikle. tek sıkıntılı gününüz bu olsun inşallah canım.bu arada bugün tanışma yıldönümümüz demiştim ya eşim gerçekten de unutmuş.ben ondan önce eve geldim.bekliyorum tabi yine gelirken bir süprizle gelcek diye.yemek falan da yapmadım dışarda yeriz diye.geldi elinde hediye mediye yok.üstünü çıkardı.ben de dışarda yiyelim mi çıkarma üstünü dedim.o da şimdi boşver ya orda park yeri bulamayız dedi.(yediğimiz yeri kastediyor)o an nasıl sinir oldum.tamam deyip odaya geçtim.
o an anladı heralde,yanıma geldi yemeğe gidelim diyeceğine kutlamaya gidelim desene dedi..sabahtan beri benim de aklımdaydı diyor bir de.neyse niyeyse trip yapmadım,normal davrandım.sonra yattı biraz uyudu,kalkınca da hadi yemeğe gidelim dedi.gittik,dönerken de çiçekçinin önünde durdu.çiçek aldı tabi bir tek bana değil mecburen kızımıza da aldı.yaramaz kızım da durur mu ikisi de benim deyip elimden aldı tabi çiçekleri.eve geldik ama biraz bozuğum sonuçta unuttu,bir planı falan da yoktu.yani biraz önce görümcem bile arayıp kutladı.bizim için baya önemli bir gündür.of ne bileyim bunun için kavga çıkmasını da istemiyorum.
hiç görmedim canım yok galiba.bir bakayım netten var mı bursa dacanim teddy yokmu sizin orda
benim eşim anneler gününde hiç beklemediğim şeyler yaptı banaaynen canım hernekadar daha bebeğimiz olmasada bizimde anneler günümüzdü...saolsun benim öküzcanımda ben söledikten sonra kutladı ..tabi kuru kuru...ama ben napcam utansın diye ayın 16 sında babalar günüya güzel bi hediye alıp kutlıcam oğlumun adına...gerçi utanırmı ders alırmı bilinmez ama içimden geldi yapıcam böle bişey
hepsiii çookkm güzeller canımm. bardaklarda çok tatlı olmuuş. hepsine bayıldıımmCanlarım rüzgarımın sekerlerıı sepetlerıı olgusa bardağımız kapı süsümüze alt açmamız
Nasıılarr
burdan anladığım kadarıyla 6 aylık izin yalan oldu. esnek çalılma modeli benim çalıştığım yerde pek uygun bişey değil. bu tarz bişey yapsalar bile işverenin insiyatifine bırakacaklarını düşünüyorum ben. öyle oluncada izin bittiği gibi normal çalışma koşullarında işe başlarız
hoşgeldin minik asya nın annesiMerhaba Arkadaşlar
Bende temmuz annesi olacğım inşallah...uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama yeni üye olanlardanım...Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin.
canım geliişim geriliği sadece kilo olaraksa çok takılma bence. doğumdan sonra iyi bakar büyütürsün bebeğini hiç merak etme sen. süt iç mutlaka hergün kuru yemiş yemeye çalış. hergün yumurta ye. ben daha çok bunlara dikkat ettim şimdiye kadar. birde meyve yiyorum hergün.
oğlumu emzirebilmek için herşeyi yapıcam inşallah çok istiyorum emzirmeyii
canım iyi yapmışsın bence tartışmamakla bazen unutulabiliyor. işten güçten özellikle. tek sıkıntılı gününüz bu olsun inşallah canım.
hiç görmedim canım yok galiba.bir bakayım netten var mı bursa da
benim eşim anneler gününde hiç beklemediğim şeyler yaptı banabir buket gül almış birde beğendiğimm bi ayakkabı vardı onu almış. onun kutusunun içine oğlumun ağzından mektup yazmış koymuş. çookk şaşırttı beni bende ona babalar gününde şık bir gömlek almak istiyorum. sanırım yaklaşık 30 tane gömleği var ama eminimki yinede çok sevinicektir. gömlek delisiyiz. adamın benden çok kıyafeti var yahuuu
hepsiii çookkm güzeller canımm. bardaklarda çok tatlı olmuuş. hepsine bayıldıımm
burdan anladığım kadarıyla 6 aylık izin yalan oldu. esnek çalılma modeli benim çalıştığım yerde pek uygun bişey değil. bu tarz bişey yapsalar bile işverenin insiyatifine bırakacaklarını düşünüyorum ben. öyle oluncada izin bittiği gibi normal çalışma koşullarında işe başlarız
hoşgeldin minik asya nın annesi
güzel haberlerle gel inşallah tatlımmmkızlar birazdan dr kontrolum var bakalım bebeğin suyu ne alemde(üst sınırdaydı-fazla yani) inş iyi çıkar herşey
ben bir duş alim grşrz
benim faturam daha gelmedi ama 25 tl den fazla fatura ödemedim şimdiye kadar. hakkaten çok gelmişslm hamiş anneler.size bir sorum olucak buğün bana yeni su faturası geldi geln fatura 52 tl çok şaşırdım su fazla kullanmıyorum.suyun metreküpü 3,50tl kullanılan m3 12* bu 42 tl yapıyor gerisi vergi.sizde m3 ne kadar bana çok pahalı gldi.zaten herşeye banyo ve lavobo çamaşı dışında hazır su damacana kullanıyorum.25 tl her ay ödüyorum.75 tl su masrafı olmuş oluyor.size bu ay fatura ne kadar geldi.devlet taksim olaylarının zararını ve gaz bombası paralarını fatura ve vergilerden alıcak galiba.offff bizim paralarımızla bize olan oluyor .yandıkkk..
ben varıım beennnnbursa da yaşayan var mı hepiniz istanbulda mısınız:)
kına çok sakindi canım yaa şaşırdım açıkçası. ben kınamda hiç oturmamıştım. oynak gelin beninddd dünkü fotoğrafları koyacaktın canım kına nasıl geçti
Bursa nın merkezinde değil canım bunlar ist a gidip alsam daha iyi yani :)) hem daha çok mağaza gezmiş olurum ehhehe
Merhaba Arkadaşlar
Bende temmuz annesi olacğım inşallah...uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama yeni üye olanlardanım...Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin.
güzel haberlerle gel inşallah tatlımmm
benim faturam daha gelmedi ama 25 tl den fazla fatura ödemedim şimdiye kadar. hakkaten çok gelmiş
ben varıım beennnn
kına çok sakindi canım yaa şaşırdım açıkçası. ben kınamda hiç oturmamıştım. oynak gelin beni
bu kınada pek oynayan yoktu şaşırdım o yüzden ben bile kalkıp oynadım eheheh. herkes panik halde tabi aman çok zıplama aman sakin diye
cteside düğün var bakalım o nasıl geçicek. fotoları birazdan yüklücemmm
Bursa nın merkezinde değil canım bunlar ist a gidip alsam daha iyi yani :)) hem daha çok mağaza gezmiş olurum ehhehe
bursanın içinde değilkii bunlar
bencede gelmesın daha bebişlerben daha çanta mı hazırlamadım acaba bı ben mı kaldım cok tembellik yapıyorum.... hep 40. hafta doguracakmısım gıbı hıssedıyorum
kızlaaarrr herkese selamlar hayırlı cumalaar. biz geldik oğluşumla. ne zamandır yazmıyorduk arada okuyup çıkıyorduk. bugün kontrolümüz vardı, çok şükür yolunda herşey. son 1 haftadır oram buram ağrımaya başlamıştı nst'ye de girdim bişey çıkmadı, artık normal ağrılar dedi doktorum. bir de oğlumun gelişimi 1 hafta-10 gün kadar geriden geliyordu, bu gittiğimde çok şaşırdım, 8 gün önce 2200 gr iken bugün 2800 gr çıktı minnoşum boyu da 49 cm gibi bişeydoktorum da dedi ki zaten kilosu senin için bi gösterge olmasın geriden geliyorken de minyon bir bebek olabilir demişti, şimdi haftasını yakaladı normal diyor. önemli olan herşeyiyle gelişimi dedi. o yüzden paylaşmak istedim burda aynı olayı yaşayan çok arkadaş var hiç kafanıza takmayın kızlar beslenmeye devam doktor bide dedi zaten ultrason cihazı her seferinde %100 doğru ölçüyor diye hiç kimse garantisini veremez bu sebeple sağlıklı görünüyorsa boyu-kilosuna takılmamak lazım dedi. bir de bebişi hala dönmeyen arkadaşlar var, o konuda da geçen hafta yazmıştım. benim bebek 2 aydır hep aynı pozisyonda makat gelişti, sağ tarafımı miyom ve plasenta kapattığından bebek solumda duruyordu bu sebeplerle de doktorum dönmesinin zor olduğunu söylüyordu. ama 10 günde dönmüş benim aşkım dar alanda kısa paslaşmalar yapmış o hafta çok elma ymiştim bir de çok su içmiştim bilmiyorum etkisi var mıdır ama elma yediğimde aşırı hareketleniyo, belki faydası olur sizlere de. bunun dışında da bebişim dönmüş evet ama normal doğum şansım yine de düşük, miyomdan dolayı. bakalım haftaya daha net konuşuruz umarım dr la. ama normal doğum olmazsa 28 haziran sezaryen günü dedi anaamm çok az kalmış hastane çantası bile hazır değil. hatta bide dediki sen 10 gün sonra hazır ol miyom biraz son dönemde ağrıyı kasılmayı artırabilir bu sebeple de bizim karar verdiğimiz tarihten önce doğum başlayabilir dedi
hehehheay ne bilim bursa yazıo işte
aa niye sıkılıyosun ki tatlım. bu ara hamişlerin sıkılma günleri heralde yarimde iki gündür sıkıldım diyordugünlük geleneksel sıkılma zamanim baslamistir hayırlı olsunn
hehehhe
aa niye sıkılıyosun ki tatlım. bu ara hamişlerin sıkılma günleri heralde yarimde iki gündür sıkıldım diyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?