2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Günaydın canım bizde iiz çok saol...görücez inşallah canım bak bu haftalara kadar geldik..daha dün gibiydi 6 haftalıktım ve karnımda küçücük bi mercimek olduğunu öğrendiğimde..şimdiyse maşallah bi tosuncuk taşıyorum...bide bakmışız buradan emzirmeyle ilgili sorunları paylaşıyoruz...

Ben de seni merak etmiştim nasıl oldu acaba eli diye. Dün benim de el ağrım oldu sol elim özellikle serçe parmağım bütün gün zonkladı ben de karpal tünel mi acaba dedim dr ablamı aradım sordum ağrıdan ziyade his kaybı ve uyuşukluk olur deyince değildir dedim. Neyseki bugün daha iyi maşallah. Seninki devam ediyorsa bi doktoruna sorsan belki atel verirler. Doğum yapan bi arkadaşımda olmuştu atel kullanınca geçti yoksa ufak bi cerrahi operasyon gerekebiliyormuş. Ama bizimkini gebelikten kaynaklanan ödem yapıyor kalıcı olacağını sanmıyorum. Benim ellerim parmaklarım da şiş. Muhtemelen o sinirlere baskı yapıyordur diye düşünüyorum

günaydın canım h.g...haa böle işte hiç canını sıkma sen bebişin sağ salim vaktiyle gelecek inşallah...bazı doktorlar böle işte herşeyi normal olur ama sezeryana almak için mutlaka bişey bulurlar....

günaydın canlar hatta iki canlılar
kilo mevzusu olmuş hiiiçççç kafaya takmayın ben diyetisyen olduğum halde 16 kg aldım. şimdi hamileyim ve belki bidaha yaşıycam bidaha yaşamıycam bu duyguları, kilo yüzünden kendimi sıkıntıya sokamam hiç. çok tatlı-cips-kola-abur cubur yemedikten sonra yani kilonun onlardan olmadığına eminsek bence sorun yok. ben daha çok kuruyemiş meyve ve süt ürünlerinden kilo aldım ama gözüm doyana kadar yedim ne istiyorsam. daha önce de demiştim sanırım burda, önemli olan emzirirken dikkat etmek. yoksa hamilelikte alınan kilolar (tabi bünyeye de bağlı ama) genelde 1 yıl içinde veriliyor. ki bizim doğumlar yaza denk gelicek. bol meyve sebze su ile hallederiz bu işi biz.

canım vucudun doğuma hazırlanıyor kanın bıle cok arttı şişliklerin var aldıgın 15 kılo yag kas değil ki sıkma canını,sağlık ocağında görduklerimden bahsedeyım; 100 kılo ıle hamıle kalıp normal doğuruyorlar hemde evde komsu yardımı ıle doğum parası vermemek için ınsanların senın morelını bozmasına ızın verme zaten yeterınce zor artık, doktor hemsıre kılolu demıs takılma yemene dıkkat et hem bebeğin ıcın hemde kendın ıcın zıraa doğum cok enerjı harcatıyor ınsallh hersey gönlunce olur

Yaa gerçektenmi emzirirkendemi yemicez (( yaa ben şuan yiyemiyorum istediklerimi tatlılar,hamur işleri ,çikolata resmen gözümün önünden geçiyo ama yemiyorum...doğum yapayım hepsine saldırıcam dedim AMA DESENE OZMANDA YİYEMİCEM KİLO ALMA ENDİŞESİYLE ((

bende agda ıstıyorum ama cok korkuyorum canım cok acır dıye :18::18::18::18::18::18: kasılırım bebeğe birşey olur stresı sarıyor ama artık temızlıgı yapmak coook zor esimede yaptırmam:26::26::26::26::26:

Hiçbirşey olmuyor canım inan bana...bende korkumdan 7 ay gitmemiştim canım çok acır diye oysaki 10 yıldır ağda yaptırıyorum çok alışkınım ama nebiliym etraftan söylentilere inandım acır diye bebeğime bişey olur diye hep erteledim..ama sonra gittim valla tertemiz ve 2 hafata oldu daha çıkmadı bile...ön arka heryeri 10 dk bitirip çıkardı beni saolsun...

Canım sanada geçmiş olsun
Ama benim ellerimin şişliği ödemden değil bence çünkü drlar ve bende hep kontrol ediyorum ödem yok ellerimi yumruk yapamıyorum his kaybıda şöyle oluyor ellerim karıncalanıyor kaşınmaya başlıyor soğukluk giriyor ellerime kanı resmen çekiliyor bileğimden itibareen bir baskı ve sızı duyuyorum ayak karıncalanması gibi ama daha kötüsü eşim emg çekiyodu Erzurumdayken nöroloji kliniğinde çalışıyordu öğrenmişti emg çekimini o bana dedi mutlaka var bişeyler diye perşembe nörolojiye gidip emg çektirmek istiyeceğim.Hamilelik öncesi vardı zaten uyuşma ama şimdi arttı belirtileri.

Canım geçmiş olsun acaba sinir sıkışması falan mı var elinde?

Doğum ve muayene ücretleri nasıl.ssk için.

çok ucuz...
muayene 80 tl...
normal doğum 1050 tl...
sezeryan 1550 tl...
epidural için ekstra 500 tl ödeniyor (normal doğumda değil sezeryanda epidural uygulanıyor sadece)...

bunlar paket fiyatlar... doğum öncesi ve sonrası anne-bebek tetkikleri... hastanede kaldığın gece de dahil... ve hepsinden önemlisi kendi doktorum giricek doğuma saat kaç olursa olsun... birde doktorumun normal doğumu destekliyor olması en önemli şansım...

Son düzenleme:

bana da hep aynı şeyi söylüyorlar önemli olan lohusalıkta alınan kilolarmışş aman lohusalıkta tutalım ağzımızı geri kolay :)))))))

günaydın canlar nasılsız bakalım kilo muhabbetini benim doktor da yapıyor canımı sıkıyor ala ala 12 kilo aldım ama benim karnım normalden büyük gözüküyormuş herkes öyle diyor öne doğru sivrildi gitti yanlarda bi şey yok ama elbise giyince ondan çok büyük gözüküyor bence ondan hiç takmıyorum bende yiyiroum

ama dün gece yürüyüş sırasında pastaneden supangle almıştık onu yedim gece mide yanmasından uyuyamadım yaa uzun süredir olmuyordu galiba çok kakao dokundu bana daha da acıması devam ediyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…