Ya arkadaşlar
Bu Show tv de çıkan bebek programı saat kaçtaydı_Su kod numarası vererek ebebkte hediye kazandıran?
günaydın bayanlarrr nasılsınız bakalım. şükür bugün 9 a kadar bari uyuyabildik.. yarın yine iş başı pöfff. kahvaltımızı yaptık bugün yatak odamızı temizleyeceğiz inşallah babamızada oturma odasının duvarlarını sildireceğiz
ayy canım yaa. hiç acıma bence sırf duygu sömürüsü olsun diye karısı olmayan biride gelmiş olabilir onlara hiç belli olmaz genelde çete oluyorlar. herkes cezasını çekmeli bence. sen affetsen başkasının evine girecek işi o olmuştur zaten üzme kendini hiç keyfi olarak hapse attırmış değilsin sonuçta. aklı başına gelsin
günaydın canım biz iyiyiz sen nasılsınn. iştesin yine kolay gele.
benimde var yeğen 3 yaşında ilk hamilelik zamanlarımda gitmiştik bak teyzenin karnında bebiş var falan die konuşmuştuk. sonra birdaha gittiğimizde hamile badilerinden giyip gitmiştim bebek kapının arkasından bakıo olanlarından yeğenim görür görmez kocaman açtı gzlerini çıktımı bebişşşşşşş dedi badiye yapıştı hemen allahım nasıl gülmüştük. çok tatlı oluolar çoookk
yaa ne güzel 37. haftamı tamamladığımı bende görebilecemmi acabaaa. kilonada hiç takılma bence hamileyiz sonuçta ramızda 20 gün var bak bende 15 kilo aldım veririz sonra bi şekilde sağlıkla doğuralımda
Sağol cnm yarın dr sorarım.Sen Çamlıca erdem hast gidiordun değilmi dr kim ben mayıs 27 de Adalet zati ye gittim ama pek verim alamadım zaten mesai saatleri dışında doğuma kendi drlarımız girmiyormuş nöbetçi kimse giriyomuş.sen memnunmusun.
Canım hangi hastaneye gidiyosun çok merak ettim çok övdün rahatlığını...
Canım karpar tüner sendromu sinir hastalığı ellerden parmaklardan bilekten geçen sinirlerde bir bozukluk oluyor baskı yapıyor.
benimde ellerim hep uyuşuk karıncalanmış halde sabahları ağrıdan ölüyorum resmen çatal tutamıyorum yemek yaparken yemeği karıştıramıyorum düşün yani.
Sorma bende ağda mevzusunu napcam bilmiyorum alt kısımları aynaya bakarak eldivenle alıyorum kenarlarıda ama karnımın tam alt böldesini alamıyorum annem ağdaa yapıyor oraya ama pek yağ gibi temizlemiyor elimle kılları hissediyorum anne alamamışsın diyorum aldım ya daha nasıl alıym diyor kıllarım sertmişte ağda çekmiyomuş başlıyorum gülmeye o zamanda hiç alamıyor bağırıyo sus filan diye.benim ağda maceram böyle.yengemde her hafta muyeneye gidince hep alıyosun jiletle diyor mecburen diyor.heralde ani bir şeyde jilete talim.
Günaydın minik tosbikler ve güzel anneleri, dünkü şoku atlattım psikolojim düzeldi. 37 hafta dolmadan (hatta belki 38) doğum yapmayı reddedicem gerekirse her gün giderim kordon dolanması var mı yok mu baksın. Ama göz göre göre erkenden de sırf ters diye doğurmicam. Zaten minnak benim nazlı kız. Az daha büyüsün ne kadar dursa kardır dimi.
Ne kadar saçmalamışlar öyle. Sanki otuz kilo almışsın gibi. Nedir ki 14 15 kilo. Bu doktorlar da ne garip benimki ne kiloma ne tansiyonuma baktı aylardır. Hiç daha tartılmadım. Sen boşver bebeğini aç mı bırakacaksın
12.45 canım çok tavsiye ederim şimdiye kadar 500 liralık alışveriş yaptım 260 lira ödedim göçerttim resmen e-bebek'i:))) hatta iki gün önce tlf çaldı e-bebekten arıyoruz alışverişleriniz görünüyor memnun kaldınız mı dediler programı beğeniyor musunuz daha neler olmasını isterdiniz falan dediler ben de çooook memnunum dedim 250 lira cebimde kaldı nasıl olmayayım dimi ama:))
slm kızlar yarın kontrlüm var zaten gidip 37.hafta raporu da almam lazım resmi doğum iznim başlıyorda. her hafta geleceksin dediği için doktor her hafta gidiyorum direk doğum hanede nstye bağlanıyorum tansiyon ve kilomu ölçüyorlar sonuçlarla doktora gidiyorum tamam diyor. asıl moralimi bozan nokta o kadar dikkat etmeme rağmen haftada 1-1,5 kg alıyorum ve ebe hemşire doktor hepsi çok kilolu olduğumu ve çok aldığımı söylüyor ama kimse bebeği ölçmüyor bebekte alıyor mu demiyor bebeğe ayda 1 kez bakıyorlar. 65 ile başladım 79 oldum hadi 80 de boyum da 1.70 boyumu hiç sormuyorlar zaten. etrafta gelenlere bakıyorum benden daha kilolular var ama bilmiyorum bende korkmaya başladım acaba doğuma zararı olur mu diye tamam zayıf değilim ama 15 kg aldım doğumdan sonra veririm bi şekilde ama onlar böyle dedikçe yemek istemiyorum bu seferde oğlum geri kalacak diye korkuyorum offfffffffffff psikolojim bozuldu resmen
günaydın canlar hatta iki canlılar
kilo mevzusu olmuş hiiiçççç kafaya takmayın ben diyetisyen olduğum halde 16 kg aldım. şimdi hamileyim ve belki bidaha yaşıycam bidaha yaşamıycam bu duyguları, kilo yüzünden kendimi sıkıntıya sokamam hiç. çok tatlı-cips-kola-abur cubur yemedikten sonra yani kilonun onlardan olmadığına eminsek bence sorun yok. ben daha çok kuruyemiş meyve ve süt ürünlerinden kilo aldım ama gözüm doyana kadar yedim ne istiyorsam. daha önce de demiştim sanırım burda, önemli olan emzirirken dikkat etmek. yoksa hamilelikte alınan kilolar (tabi bünyeye de bağlı ama) genelde 1 yıl içinde veriliyor. ki bizim doğumlar yaza denk gelicek. bol meyve sebze su ile hallederiz bu işi biz.
birde kızlar sanki artık hepimizin temiz olması gerekiyor gibi geliyor bana ani doğum olabilir malum sonlara yaklaştık. aslında ben bekleyip son zamalarda yapacaktım ki tam temizlik sağlansın ufak da olsa kalmasın bir şey. ama 37 haftadayım ve doktor bana 15 hazirandan sonra hazır ol dedi ne yapsam beklesem mi yapsam mı bilmiyorum ya. eğer şimdi yaparsam diyorum hadi haizranda olmazda temmuza kalırsa o zaman da zorda kalırım ama şimdi de bir şey olacak diye ödüm kopuyor hazır olmak istiyorum of walla doğumdan hiç korkmuyorumda ağda yapamadan yakalanmaktan korkuyorum resmen :)
bende agda ıstıyorum ama cok korkuyorum canım cok acır dıye:18::18::18::18::18::18: kasılırım bebeğe birşey olur stresı sarıyor ama artık temızlıgı yapmak coook zor esimede yaptırmam:26::26::26::26::26:
Canım hangi hastaneye gidiyosun çok merak ettim çok övdün rahatlığını...
.
Ben de seni merak etmiştim nasıl oldu acaba eli diye. Dün benim de el ağrım oldu sol elim özellikle serçe parmağım bütün gün zonkladı ben de karpal tünel mi acaba dedim dr ablamı aradım sordum ağrıdan ziyade his kaybı ve uyuşukluk olur deyince değildir dedim. Neyseki bugün daha iyi maşallah. Seninki devam ediyorsa bi doktoruna sorsan belki atel verirler. Doğum yapan bi arkadaşımda olmuştu atel kullanınca geçti yoksa ufak bi cerrahi operasyon gerekebiliyormuş. Ama bizimkini gebelikten kaynaklanan ödem yapıyor kalıcı olacağını sanmıyorum. Benim ellerim parmaklarım da şiş. Muhtemelen o sinirlere baskı yapıyordur diye düşünüyorum
Maltepe Üniversitesi hastanesine gidiyorum... Doktorum Yrd. doç. Dr. Aygen ÇELİK...
Yaa gerçektenmi emzirirkendemi yemicez(( yaa ben şuan yiyemiyorum istediklerimi tatlılar,hamur işleri ,çikolata resmen gözümün önünden geçiyo ama yemiyorum...doğum yapayım hepsine saldırıcam dedim AMA DESENE OZMANDA YİYEMİCEM KİLO ALMA ENDİŞESİYLE ((
offf bilgisayara sinir oldum o kadar yazdım silindicanım emzirme dönemi riskli çünkü enerji ihtiyacımız çok artıcak ve midemiz kazınıcak. bide süütümüz az olursa düşünmeden herşeyi yeme ihtimalimiz yüksek. bide emzirirken alınan kiloların bize kalma olasılığı da fazla. ama ben 19 yaşında 85 kg dım, hiçbişeyi kısıtlamadan 1 yılda 30 kg vermiştim. o zaman yaptıklarımı uygulamayı düşünüyorum. mesela tatlıya çok düşkünüm ben de ama o zaman hep evde yapıyoduk annemle, az şekerli yağsız kek, light sütlü tatlı, dondurma vs. bir de her yemekten önce bir kase bol yeşillikli salata yiyip üstüne bir bardak su içiyordum. öyle olunca yemekte çok yiyemiyorsun zaten. bir de doğum sonrası için az şekerli limonata, ya da şekersiz komposto bulundurmayı düşünüyorum evde hep. bunların hepsini yapabilsek zaten iştahımızı baya keser, geri kalan kaçamaklar da çok sorun değil, emzircez zaten yani inşallah. ha bir de süt-yoğurt ve peynir yarım yağlı-light dönüşümlü alıyorum, ekmekleri de öyle, bi çavdar, ertesi gün tam buğday gibi. bütün bunları uygulayınca geriye yiycek pek bişey kalmıyo yaza gelmesi de büyük avantaj, yağlı tuzlu ağır yemekler istemez canımız, umarım
Canım sanada geçmiş olsun
Ama benim ellerimin şişliği ödemden değil bence çünkü drlar ve bende hep kontrol ediyorum ödem yok ellerimi yumruk yapamıyorum his kaybıda şöyle oluyor ellerim karıncalanıyor kaşınmaya başlıyor soğukluk giriyor ellerime kanı resmen çekiliyor bileğimden itibareen bir baskı ve sızı duyuyorum ayak karıncalanması gibi ama daha kötüsü eşim emg çekiyodu Erzurumdayken nöroloji kliniğinde çalışıyordu öğrenmişti emg çekimini o bana dedi mutlaka var bişeyler diye perşembe nörolojiye gidip emg çektirmek istiyeceğim.Hamilelik öncesi vardı zaten uyuşma ama şimdi arttı belirtileri.
Doğum ve muayene ücretleri nasıl.ssk için.
günaydın canlar hatta iki canlılar
kilo mevzusu olmuş hiiiçççç kafaya takmayın ben diyetisyen olduğum halde 16 kg aldım. şimdi hamileyim ve belki bidaha yaşıycam bidaha yaşamıycam bu duyguları, kilo yüzünden kendimi sıkıntıya sokamam hiç. çok tatlı-cips-kola-abur cubur yemedikten sonra yani kilonun onlardan olmadığına eminsek bence sorun yok. ben daha çok kuruyemiş meyve ve süt ürünlerinden kilo aldım ama gözüm doyana kadar yedim ne istiyorsam. daha önce de demiştim sanırım burda, önemli olan emzirirken dikkat etmek. yoksa hamilelikte alınan kilolar (tabi bünyeye de bağlı ama) genelde 1 yıl içinde veriliyor. ki bizim doğumlar yaza denk gelicek. bol meyve sebze su ile hallederiz bu işi biz.
walla canım bende doktora gitmekten korkar oldum resmen her hafta gidiyrum ayda bir ultrasyona sokuyor her hafta nst ve kilo ölçümü yapıyor haftada 1kg alıyorum bana kızıyor çok kilolusun diye hemşire ebe bile çok kilolusun diyor iyice psikolojim bozuldu gitmek istemiyorum yarında kontrol var bakalım ne olacak
canım niye stress yapıorsun alıcaksın tabi haftada 1 kilo çok normal .ilo aldın bilmiyoru ama takma kafana.kaç kben kilo almadıgım ay bebegimde almıyor.abartma abur cuburu istedigini ye.ablamlar hamileliklerinde 30 kilo aldılarr düşün.:) ben suan 35.2 hamilegim. 14 kilo aldım. bu saatten sonra onlar yüzünden hastaneni degiştircek degilsin. sallla gitsin boşver canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?