İyi demişssin senin düşüncen senin kararın ayrıca 27 ne geç ne de erken bir yaş tam zamanı işte bizim türk milletinde yorum yapmak başkalarının hayatına müdahele etmek var.Zaten doğuma az kalmış artık söylenenleri kaale almıyorum olan oldu atı alan üsküdarı geçti.En güzel cevap doğumdan sonra kilo vermek olacak kilomuzun derdi onlara düştü yabende anlamadım bende fazla çıkıyorum birde ayakabı vs ile çıkartıyorlar nst ye aç girilmiyor tok olacaksın tıka basa ye diyorlar e yemek yer yemez çıkıncada kızıyorlar deli midir nedir. :) aman canım sen bakma millete kimsi kilo aldın der kimizi acelen ne sen cahilmisin hemen hamile kaldın korunsana daha 27 yaşındasın der. bende patladım geçen gün birine size ne ya doğuran benim bakacak benim eşim istiyordu yaptım 30 umdan önce işte diyorum. millet umrumda değil hiç ama doktoru dinliyorum ister istemez.
ya hayır yaaaa:!! dövücem bu dr.ları haaaaslm kızlar yarın kontrlüm var zaten gidip 37.hafta raporu da almam lazım resmi doğum iznim başlıyorda. her hafta geleceksin dediği için doktor her hafta gidiyorum direk doğum hanede nstye bağlanıyorum tansiyon ve kilomu ölçüyorlar sonuçlarla doktora gidiyorum tamam diyor. asıl moralimi bozan nokta o kadar dikkat etmeme rağmen haftada 1-1,5 kg alıyorum ve ebe hemşire doktor hepsi çok kilolu olduğumu ve çok aldığımı söylüyor ama kimse bebeği ölçmüyor bebekte alıyor mu demiyor bebeğe ayda 1 kez bakıyorlar. 65 ile başladım 79 oldum hadi 80 de boyum da 1.70 boyumu hiç sormuyorlar zaten. etrafta gelenlere bakıyorum benden daha kilolular var ama bilmiyorum bende korkmaya başladım acaba doğuma zararı olur mu diye tamam zayıf değilim ama 15 kg aldım doğumdan sonra veririm bi şekilde ama onlar böyle dedikçe yemek istemiyorum bu seferde oğlum geri kalacak diye korkuyorum offfffffffffff psikolojim bozuldu resmen
amin canıımmmhamilelikten çok sıkıldım artık doğurmak yavrumu kucağıma alıp koklamak istiyorum çok merak ediyorum nasıl bişey kime benziyor ama bir yandan da fena tırsıyorum nasıl doğuracam diye sezeryandan da korkuyorum normal doğumdan da allahım hepimize sağ sağlim doğurmayı kucağımıza almayı nasip etsin aminnnnnnnn
ayyyyneeennnn bende ondan çok korkuyorum son anda bişi olurda jilete geliriz diye, ama vaktinide bilmiyozki?birde kızlar sanki artık hepimizin temiz olması gerekiyor gibi geliyor bana ani doğum olabilir malum sonlara yaklaştık. aslında ben bekleyip son zamalarda yapacaktım ki tam temizlik sağlansın ufak da olsa kalmasın bir şey. ama 37 haftadayım ve doktor bana 15 hazirandan sonra hazır ol dedi ne yapsam beklesem mi yapsam mı bilmiyorum ya. eğer şimdi yaparsam diyorum hadi haizranda olmazda temmuza kalırsa o zaman da zorda kalırım ama şimdi de bir şey olacak diye ödüm kopuyor hazır olmak istiyorum of walla doğumdan hiç korkmuyorumda ağda yapamadan yakalanmaktan korkuyorum resmen :)
iyi demişssin senin düşüncen senin kararın ayrıca 27 ne geç ne de erken bir yaş tam zamanı işte bizim türk milletinde yorum yapmak başkalarının hayatına müdahele etmek var.zaten doğuma az kalmış artık söylenenleri kaale almıyorum olan oldu atı alan üsküdarı geçti.en güzel cevap doğumdan sonra kilo vermek olacak kilomuzun derdi onlara düştü ya
Harika konuşmuşsunwalla canım sorma bizim sülale biraz enterasan ben 26 yaşında evlendim ve çok küçüğüm onlara göre acelem ne halbuki okulum bitti atandım 1 yıl çalıştım daha ne yapayım bende evlendim. Millet 35 inde falan evleniyor doğuruyor ya onun derdindeler. Kariyer yapmak daha önemli onlara göre vs zaten ben devlet memuruyum daha ne kadar kariyer yapabilirim ilginçler ikinci ünv okuyabilirmişim yada yüksek lisans yapabilirmişim çocuk yapmadan önce bende dedim walla siz kariyer yaptığınız için değil doğru insanı bulmadığınız için evlenip çocuk yapamıyorsunuz dedim :)
ya hayır yaaaa:!! dövücem bu dr.ları haaaakızım gayet normal kilon yaaa sakın takılma yaaa.
bende 1.73 boyundayım. bende 15 kilo aldım bugün itibarıyle. dr.um gayet iyisin diyo bebişimde 3.5 kiloyu geçti.
sakın sakın yemeni kesme faydalı şeyler yemeye bak sen, boşver onları. o dr.lar 30-40 kilo alanlara ne diyolar acaba çok merak ediyorum doğrusu
amin canıımmm
ama ben hiç sıkılmadım nedense yaa çok garip değilmi?
normal halimi unuttum diyebilirim hatta
ayyyyneeennnn bende ondan çok korkuyorum son anda bişi olurda jilete geliriz diye, ama vaktinide bilmiyozki?
ben bu hafta içi yapıcam artık yaa daha duramıcam, napıyım? böle tedirginliklede durulmuyo
canlaarr geçmişe az bakayım dedim ama yeni evime temizliğe gidiyorum annemlerle birlikte akşama görüşürüzzz
ben bişey yapmıycam bu kez yönetici olucam başlarına
Nst ye giren arkadaşlar
Karnımız tok mu olacak?
Ne kadar süre kalacağız?
Birde elimize bir alet veriyorlarmış bebek hareket ettğinde düğmeye basıyormuşuz.Her hareketinde mi basacağız yoksa hareket süresünce basılı mı tutacağız?
Birde ya uyuyorsa bebek o zaman ne olacak?
canım elimize alet vermediler bizde iki tane kemer takıp bağlıyorlar beline asla aç gelme karnın tok olsun dediler ilkinde hep tok gittim bende 20 dk falan sürüyor eğer bebek uyuyorsa biraz yürü tatlı ye dolaş gel diyorlar çünkü uyurken çıkarsa bazen iyi çıkmıyor ve doktor tekrar yolluyor iki emek oluyor. ben gün içinde 3 kez gelen hamile gördüm güzel çıkmamış diye doktor yolladı tekrarNst ye giren arkadaşlar
Karnımız tok mu olacak?
Ne kadar süre kalacağız?
Birde elimize bir alet veriyorlarmış bebek hareket ettğinde düğmeye basıyormuşuz.Her hareketinde mi basacağız yoksa hareket süresünce basılı mı tutacağız?
Birde ya uyuyorsa bebek o zaman ne olacak?
biz geldık dr dann ancak nete yazabıldık dr sorun yok dedı akıntı normal dedı kg sı 100 gr alarak 2960 lara gelmıs paşammm kg mısde 47 suyumuz nomal dedıı
daha dogum kanalına gırmemıs daha bol yuruyorsunn bol dus alıyorsun dedıı işte boyle bısden habler haftaya cuma goruscez gene hayırlısı ıleeeeeeeeeeeeeeeeeee
çok ucuz...
muayene 80 tl...
normal doğum 1050 tl...
sezeryan 1550 tl...
epidural için ekstra 500 tl ödeniyor (normal doğumda değil sezeryanda epidural uygulanıyor sadece)...
bunlar paket fiyatlar... doğum öncesi ve sonrası anne-bebek tetkikleri... hastanede kaldığın gece de dahil... ve hepsinden önemlisi kendi doktorum giricek doğuma saat kaç olursa olsun... birde doktorumun normal doğumu destekliyor olması en önemli şansım...
slm kızlar yarın kontrlüm var zaten gidip 37.hafta raporu da almam lazım resmi doğum iznim başlıyorda. her hafta geleceksin dediği için doktor her hafta gidiyorum direk doğum hanede nstye bağlanıyorum tansiyon ve kilomu ölçüyorlar sonuçlarla doktora gidiyorum tamam diyor. asıl moralimi bozan nokta o kadar dikkat etmeme rağmen haftada 1-1,5 kg alıyorum ve ebe hemşire doktor hepsi çok kilolu olduğumu ve çok aldığımı söylüyor ama kimse bebeği ölçmüyor bebekte alıyor mu demiyor bebeğe ayda 1 kez bakıyorlar. 65 ile başladım 79 oldum hadi 80 de boyum da 1.70 boyumu hiç sormuyorlar zaten. etrafta gelenlere bakıyorum benden daha kilolular var ama bilmiyorum bende korkmaya başladım acaba doğuma zararı olur mu diye tamam zayıf değilim ama 15 kg aldım doğumdan sonra veririm bi şekilde ama onlar böyle dedikçe yemek istemiyorum bu seferde oğlum geri kalacak diye korkuyorum offfffffffffff psikolojim bozuldu resmen
Ucuzmuş gerçekten doktorun prof mu 80 tl iyiymiş yani..
gerçekten de farklıymış çok hoş.
.
iyi cesaret, sen neler yaptın öyle
yüzmek genel anlamdada zaten vücudu en rahatlatan spor... çünkü tüm kasların hareket ediyor... kaldı ki doğum için önerilen en önemli aktivite... kasların kuvvetlenir daha kolay doğurursun emin ol... ve hareketten dolayı masaja ihtiyacın kalmaz bile...
selamlar ,
biz geldik , teyzelerimizle güzel bir günün ardindan evimize geldik , namazimizi kildik dişari ciktik ikea'ya babamizin iş yerine alacaklari vardi , neyse tam cikmak uzereydik komşumuz aradi , evimze giren hırsızlardan bi tanesinin karısı ve kzueni gelmiş bize , karısı hamileymişdogumu yakinmiş , adamlar hapisteymiş şikayetimizi almamizi istediler , biz yoktuk komşumuz aktardi bunlari , Elim ayagim boşaldi sinirden bi hal oldum , bi cahillik yapmiş , özür dilemeye gelmiş vs vs vs
eşim ilk cok ılımlı bi sekidle karnındaki cocugun sucu ne diye beni teselli etmeye calişti ama ben o hırsızları karakolda gordugum ve hincimi alamadigim için çok gerginim , asla şikayetimi geri almak istemiyorum , başimiza belami alicaz sizce ne yapmaliyim ?? duysugala baglamak istemiyorum , bunu bugun bana yapan yarin baskasina yapar diyorum , bilemedim ben şimdi ??? imdatt
iyi geceler kızlarbir kaç sayfa geride şerbet tarifleri yazdım bakın isterseniz
walla canım bende doktora gitmekten korkar oldum resmen her hafta gidiyrum ayda bir ultrasyona sokuyor her hafta nst ve kilo ölçümü yapıyor haftada 1kg alıyorum bana kızıyor çok kilolusun diye hemşire ebe bile çok kilolusun diyor iyice psikolojim bozuldu gitmek istemiyorum yarında kontrol var bakalım ne olacak
walla banada verdi hiç bir işe yaramadı eskisi nasılsa şimdi de öyle
Nasılsınız bakalım bugün??biz iiz oğlumla çok şükür işe geldik belimin ağrısı biraz daha ii ama yinede tam geçmiş değilyavrularımıza bir gün daha yaklaştık bunun heyecanı ayrı bişey yaa...birde kucağımıza aldığımızı görsek sağ salim başak ne isterizki...dün yine odasında bi yarım saat oturdum oğlumla konuştum orada geçireceğimiz güzel zamanları düşündüm (allahım nasip ederse tabi)
kızlar benim 5 yaşında bi yiğenim var erkek...annesine hep kardeş istediğini sölerdi anneside halanın olacak oğlum oda senin kardeşin demiş..canım yiğenim gidip gelip soruyo halacım çıktımı kardeşim hadi artık çıkart diyekarnımı seviyo hadi yiğit alp çıkta oyun oynayalım diye seviyo hep ahhh bu çocuklar her yaşları ayrı bir tatlı oluyo....oğlumda yiğenime çeksinde onun gibi akıllı uslu tatlı olsun inşallah...
bende aynı ilacı kullanıyorum ama ağrılarım hiç geçmedi dahada çok ağrıyo( bana mı yaramadı acep ???
20 gün m ü ahh kuzum valla eli kulağında bak ben sana diyimgelsinde hayılısıyla kucağına al canım hareketlerini az hissedermişsin bu aylarda hiç telaş etme
Bana hiç ii gelmedi((
benimde doktorum kendi görüşmüyor sekreteri cevaplıyo sorularımı bende çok önemli bişey olmadıkça armıyorum zaten...soruları biriktirip kontrole gittiğimde soruyorum hepsini doktor sanırım bu duruma sinir oluyo ohhh canıma değsin
slm kızlar yarın kontrlüm var zaten gidip 37.hafta raporu da almam lazım resmi doğum iznim başlıyorda. her hafta geleceksin dediği için doktor her hafta gidiyorum direk doğum hanede nstye bağlanıyorum tansiyon ve kilomu ölçüyorlar sonuçlarla doktora gidiyorum tamam diyor. asıl moralimi bozan nokta o kadar dikkat etmeme rağmen haftada 1-1,5 kg alıyorum ve ebe hemşire doktor hepsi çok kilolu olduğumu ve çok aldığımı söylüyor ama kimse bebeği ölçmüyor bebekte alıyor mu demiyor bebeğe ayda 1 kez bakıyorlar. 65 ile başladım 79 oldum hadi 80 de boyum da 1.70 boyumu hiç sormuyorlar zaten. etrafta gelenlere bakıyorum benden daha kilolular var ama bilmiyorum bende korkmaya başladım acaba doğuma zararı olur mu diye tamam zayıf değilim ama 15 kg aldım doğumdan sonra veririm bi şekilde ama onlar böyle dedikçe yemek istemiyorum bu seferde oğlum geri kalacak diye korkuyorum offfffffffffff psikolojim bozuldu resmen
birde kızlar sanki artık hepimizin temiz olması gerekiyor gibi geliyor bana ani doğum olabilir malum sonlara yaklaştık. aslında ben bekleyip son zamalarda yapacaktım ki tam temizlik sağlansın ufak da olsa kalmasın bir şey. ama 37 haftadayım ve doktor bana 15 hazirandan sonra hazır ol dedi ne yapsam beklesem mi yapsam mı bilmiyorum ya. eğer şimdi yaparsam diyorum hadi haizranda olmazda temmuza kalırsa o zaman da zorda kalırım ama şimdi de bir şey olacak diye ödüm kopuyor hazır olmak istiyorum of walla doğumdan hiç korkmuyorumda ağda yapamadan yakalanmaktan korkuyorum resmen :)
kızlar cok fenayım ne uyku var ne rahatlık heryerım akıyor bogazlarım ve gogus kafesım resmen acıyor oksurmekden.
napmalyım ben bı fıkrı olan varmı
Cok gecmiş olsun puff ya cok zor olmalı gebeyken bunu yasamadım ki normalde nane limon biraz terleme iyi gelirdi diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?