oohh yarasıınnnbingoo
can alıcı soruyu sordun nut. diim sen anla
yaklaşık değerler canım onlar. bi kesinliği yok. doktorun ne dediği daha önemli bence. benimde orda yazandan 100 gr daha az çıkıyor genelde. ama dr gayet iyi diyor bende çok takılmıyorumyaa kızlar bi şey sooracağım şimdi bu hamilelik takviminde (altta olan ) bu haftada 2200 diyor ama hep biz ondan 400 - 500 gr fazla çıkıyoruz doktora göre çok normal hatta iri değil filan diyor neden bu kadar fark ediyor ki
tamı tamına 97 kilo olmuşum.... ben hamilelik süresince 14 kilo almışım (doktoruma göre tabi) ve kendisi dçentlik sınavına hazırlandığından tam 20 kilo almış... hııııhhh ben can taşıyorum bide... hiç takılamam kilolarıma... kızım için herşeye değer... doktorum doğumdan sonraki 10 gün içinde tam 10 kilomun gidiceğini söyledi... eder 87... ben zaten geçen yıl 87 kiloyla diyete başlayıp 67 kiloya kadar inmiştim... yine inerim... kızım sağlıklı olsun... ben onun gücüyle herşeyin üstesinden gelirim inşallah... doktorumun tek uyarısı şu oldu konuyla ilgili... emzirme döneminde sütümüz artsın diye onu bunu yedirip içirirler... tek yapman gereken bolca su tketmek... ve çok fazla tatlı istiycek canın bu krizlerde karpuz gibi meyvelerle geçirtirmeye çalış... o zaman çok hızlı kilo verirsin dedi... bende dikkate alıcam tabiii...
yaklaşık değerler canım onlar. bi kesinliği yok. doktorun ne dediği daha önemli bence. benimde orda yazandan 100 gr daha az çıkıyor genelde. ama dr gayet iyi diyor bende çok takılmıyorum
alt açma da koy bence canım.mamayı da genelde hastanede veriyorlar sen bilirsin.Sağol canım benim,ilaçlar hiç fayda etmiyo cok zor ya geceye doğru bişiler yememek lazım bir de üşütmyceksin bunlarda tetikledi sanırım neyse hastalık mevzusunu kapıyorum ve size sorum suuu :) Bebişlerimize hastane cıkışı aldık da peki bizim hastane çıkışları nerde??Ben sezeryan olcağım için boydan yazlık bi elbise almayı düşünüyorum siz ne giyceksiniz kızlar ?? Bir de sezeryan olanlar mama götrcek misinz yanınızda nolur nolmaz diye ?? Bi sorum daha olcak cok oluyorum ama doğum cantasına şampuan fln hep koydum da havlu,alt açma fln da koymak gerekr mi kafam karıştı sizce koymalı mı bunları da hastaneyle henz görşmedim gerçi de siz ne yaptınız??
geldi canım şekerler burda paylaştım da olmazsa sana özelden mesaj atarım.slm kızlar uzun zamandır giremedim nete geçmişin hepsini okumam mümkün değiladiyef canım şekerler geldi mi nasılla ndd canım kına foton çok güzeldi:) bu arada bende doğum çantamı hazırladım herşey hazır ama oğlum umarım 24 hazirana kadar gelmez doktorumuz izinde
hasta bezi lazım bence ama hastaneden verirler büyük ihtaimal, koymasan da olur.koydukların iyi bence.dikişler hep estetik dikiş oluyor ama senin doktorun öyle yapcaksa bilemiyorum.dikiş yerine de pijama lastiğinin falan gelmesi imkansız çünkü dikişler baya altta canım.şuan göbek deliğimin nerdeyse 10 parmak altı.göbeksizken 5 parmak oluyorduAmin canım,
Bende eşofman istiyorum aslında ama dikiş yerime fln gelir diye boydn elbise daha iyi olur diye düşündüm benm sampuan fln almama gerek yok heralde hemen duş alamam ben dikişler düşmedenalmim ozaman bebişe havlu alt açma fln aslında sampuan da gereksiz de bakma elime ne gectiyse attım:)Bak yazim bi eksiğim varsa söyleyin bebeğim için ;1 tane 10'lu hastane cıkışı, 2 tane 5'li hastane cıkışı,2 tulum, 1 zıbın, 1 eşofman takımı ,3 atlet, 2 battaniye,eldiven,şapka,ağız mendili vs.,20 adet bez,ıslak mendil,şampuan,pişik kremi,bebe yağı,bi de ufak ateşölçer aldım kim birine gülmüştüm ama ben de aldım yanıma :),biberon,emzik,burun aspiratörü,tırnak makası,mama alcam bi de yanıma..Benim için de;2 gecelik,1 pijama takımı,terlik,göğüs pompası,göğüs kalkanı,pedi,kremi :) ,hijyenik ped , çamaşır, el havlusu,makyaj malzemeleri,kişisel bakım ürünleri var mı eksik kızlar yaa ??
iyi yapmışsın bencekızlar ben bebek bezi stokladım ıyı mı yaptım bılmıyorum. 2 tane 1 numara 3 paket 2 numara 3 pakettte 3 numara aldım.100 tane 1 numara oluyo 200 er tanede 2 ve 3 yanı sizce cok mu... sizler aldınız mı
sanki bebeğe koyulanlar biraz az geldi bana.2 penye battaniye al bence.bebeğe birkaç alt al mesela sonra 2-3 badisi olsun mutlaka.amanın altta 19 gün kaldı diyor doktora göre yarından sonra her an hazır olmalıyım :) napalım bizde kişisel temizlik yaptık çantamızı hazırladık :) kızlar ben doğum çantamı ordaki hemşireler ve yeni doğum yapanlar ile konuşarak şöyle hazırladımı. iki çanta yaptım biri küçük doğumhaneye girerken yanıma almak için diğeride odaya çıkınca kullanmak için. doğumhane çantama hemşirenin dediği üzere;
1 adet bebek havlusu
1 adet alttan çıtçıtlı olmayan ( göbeği düşmediği için ilk etapda acı veriri diye ) üstü kapamalı dediğimiz zıbından
1 adet alt pijama
1 adet penye battaniye
1 adet şapka
1 adet eldiven
1 adet bebek bezi
kendim için doğumhaneye girerken
hastaneye eşofman ile gidip orda etek giyeceğim o yüzden kendi doğumhane çantama etek 1 adet iç çamaşırı 2-3 tane orkid aldım bu kadar dediler suyun geleceği için sancı çekerken orkid koy değiştirisin. zaten kapıda eşim annem bekleyecekler onlarda da yedek kıyafet olur gerekirse ordan istetirim dedim.
odaya çıkınca bebek için bi kaç zıbın biraz kalın bir bataniye bebek bezi taşıma çantası. kendim için gecelik bira kaç tane pijama altı makyaj çantam lohusa taçlarım :) orkid iç çamaşırı bir adet ezirme sütyeni atlet koydum. gerekirse annem eşim gider evden takviye yapar
bugün trendyolda şunlar satılıyor canımöff ne zor iş bunlar yaa az derin çok derin bisürü iş teşekkürler canım bilgii için
maşallah bebeğine iyi haberlerle gelmişsin canım.ewet kızlar yine biz...
saat 09,30'da hastanedeydik... doktorumuz ameliyattaymış, biz de nst'ye girdik... bu kez bağlandığımız cihaz farklıydı... elime bi buton verdiler, hareketlerini hissettikçe basmalıymışım... ama ben soluma yatarken pek hissedemiyorum kızımın hareketlerini... tabi bu sebeple ilk 20 dk boşa geçti... sonra çikolata falan yedim, su içtim... biraz daha sırtüstüne yakın pozisyonda yattım ve başladı bizim hatun tepinmeye
sonra doktorumuza gösterdik sonucu, sancı çıkmadı çok şükür... ultrasona girdik, daha var doğuma dedi doktor... şimdilik anormal bişey yok 37+4 deyiz ve 40. haftaya kadar bekliyoruz, ben normal doğumdan umutluyum dedi... strese gerek yok her hafta nst'ye devam dedi.... ama yazık doktorumun sınav günü yine kesinleşmemiş... çok gergindi bu sebeple... pazartesi belli olucakmış... ben bile strese giriyorum valla onun yerine... neyse hayırlısı olsun diyelim... kızım bakalım ne zaman teşrif edicek...
evimize geldik ocağa yemek koyduk... sonra bide güzel kahvaltı hazırladık, ikinci kahvaltımızı yaptık babamızla... şimdi de oturduk bilgisayarın başına geçmişi okuycaz... sonrada mutfağa gidip hazırlık yapıcaz... anneannemiz ve teyzemiz gelicek... bide minik tosunum tabiki...çoookk özledim onları... akşama da soframızı hazırlayıp, onları almaya gidicez... bizden haberler bu kadar kızlar... şimdilik asayiş berkemal
bu arada kilomuz 3000 gr boyumuz 46 cm civarı teyzeler
inşallah sorun olmaz canım ya ben de bu konuda biraz huyluyum.bebişine bir zarar gelmez inşallah.cnm o tepki gösterenler hep kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorlar zaten bu toplumun ben büyük sorunlarından biride bilmediği koonular hakkında prof. gibi konuşmaları neyse eğer bebeğinin alerjisi yoksa bir sorun olmuyor cnm kedinin iğnelerini düzenli yaptırırsın yazın tüylerini traş ettirisin ve ben buharlı fakir mop kullanıyorum tüyleri çok güzel topluyor hergün silip süpürmek gerekiyor yerleri
ki bebek emekleye başlayınca kedi olsada olmasada yapıyorsun erişkin bir kedi alırsan işin daha kolay olur bebek kediler çok yaramaz oluyorrr baş etmek zorr evcil hayvan ile büyüyen çocuklar daha sosyal daha sorumluluk sahibi olduğu bünyelerinin daha dayanıklı olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır.
iyi yapmışsınTeyzeleri biz çıkıyoruz kontrolümüze gidicez bize iyi şans dileyin bebeğim birazcık tombik olmuş olsun. Bir de inşallah dönmüştür de kordon dolanma korkusundan da kurtuluruz böylece.
Doktordan sonra da kocamın işyerine gidicem işinin bitmesini beklicem sonra da kvler yazlıktalardı yeni geldiler birlikte yemek yeyip onlara çay içmeye gidicez. Onlar gelmesin diye eşime dedim ki ara da söyle yemekten sonra size çay içmeye gelicez de dedim. Ne demişler baskın basanındır :)) yoksa onlar geleceklerdi valla kimseyi ağırlayacak halim yok sadece çay bile olsa. Kalp kırmadan ve kötü görünmeden yapacağını yapmayı seviyorum:)
Öpüyoruz sizi kocamannn:))
ev işini baya hallettin sanırım canım.ooff nasıl bırakçaz hakkaten yaa. ben aklıma getirmemeye çalışıyorum bu durumu. çok üzülüyorum çünküzaten doğum izninide 6 ay yapmıyorlar galiba saçma sapan şeyler yazıyordu nette gıcık oldum.
bu arada lohusalık demişken. dün taşındık ya eşim çalıştığı için yoktu. babam geldi ustaların başında durmak içn.kardeşim zaten hep bizde. öğleden sonrada kv geldi ( gececi olduğu için anca gelebildi oda) bende bir sinir bir gerginlik. ustalar birde yatak odasını bana sormadan kafalarına göre yerleştirmişler ona bi tepem attı. olmaz böyle değiştirin dediğimde de mırın kırın ettiler ama allahtan babam yanımdaydıda konuşturtmadı adamları. ustalar gittikten sonra temizliğe eşya yerleştirmeye başladık. nedense kv nin her yaptığı bana batmaya başladı. aslında kötü bişeyde demedi hiç kadın çokta yardımcı oldu birde. ama ben niye bu kadar agresifleştim anlamadım. acaba lohusalıktada böylemi olucam diye düşündüm şimdi. inşallah olmazda kırmam kimseyi.
çok beğenmiştim zaten ben herşeyinizi farklı olmuşlar gerçekten.kızlar şekerlerimiz geldi... seramik figürleri çok beğendim... güleryüzlü ve sevimli...
keselerin içindeki kalp şeklindeki sabunlar da misss gibi kokuyo...
içlerinde birer nazar boncuğu....
magnetı çok etkili buna da bayıldım
sepete de bebek şekerinde kullanılan tül ve figür uygulanmış misss
takı yastığımız ilerde kızımıza oyuncak olucak inşallah...
bide hediye fotoğraf albümü göndermiş teyzemiz...
hepsinin sıradışı bi görüntüsü olmasını çooooooook beğendim ben...
Eki Görüntüle 735279 Eki Görüntüle 735280 Eki Görüntüle 735285 Eki Görüntüle 735283 Eki Görüntüle 735284
aynen bende o ka yedımkı komsumuzla yaptık cay yanındada zeytın mıssssssssssss oh yarasın kocuma bırde arkasına tabııııı bır tabak makarna yedım ustune meyve ama halende acımm daha 2 s oldu bunları yıyeliiiiiiiiiiiiiiitombalak oldum ıceeeeeeeeeeeeeee
of sabahtan beri girmedim kaç sayfa olmuş böyle oku oku bitiremedim
alt açma da koy bence canım.mamayı da genelde hastanede veriyorlar sen bilirsin.
geldi canım şekerler burda paylaştım da olmazsa sana özelden mesaj atarım.
hasta bezi lazım bence ama hastaneden verirler büyük ihtaimal, koymasan da olur.koydukların iyi bence.dikişler hep estetik dikiş oluyor ama senin doktorun öyle yapcaksa bilemiyorum.dikiş yerine de pijama lastiğinin falan gelmesi imkansız çünkü dikişler baya altta canım.şuan göbek deliğimin nerdeyse 10 parmak altı.göbeksizken 5 parmak oluyordu
iyi yapmışsın bence
sanki bebeğe koyulanlar biraz az geldi bana.2 penye battaniye al bence.bebeğe birkaç alt al mesela sonra 2-3 badisi olsun mutlaka.
bugün trendyolda şunlar satılıyor canım
ww.trendyol.com/Ana-Kucagi-Bel-Destegi--Krem-8692241006273-B/UrunDetay/15901/3041792
maşallah bebeğine iyi haberlerle gelmişsin canım.
inşallah sorun olmaz canım ya ben de bu konuda biraz huyluyum.bebişine bir zarar gelmez inşallah.
iyi yapmışsın
ev işini baya hallettin sanırım canım.
valla ben canavara dönüşmüştüm lohusalıkta da inşallah bu sefer böyle olmam diyorum.
çok beğenmiştim zaten ben herşeyinizi farklı olmuşlar gerçekten.
afiyet olsunnnnnnnnnn
oda tuhafmış :44:öyle aslında canım ama ben 4 hafta önce gittiğimde aşağıda ki değerle aynıyken bebeğimin kilosu doktorum canınımı çok sıkmştı hiç kilo almamıiş hep sen almışsın bebebğin kilo almamış demiişti benim doktorumda bi değişiklik var galiba
kızlar siz lohusa şerbetini hastanede mi dağıtmayı düşünüyorsunuz?ben hastanede değil de evde ikram edeyim diyorum.hastanede olmazsa olur mu sizce?
benim de doktor işim bir garip oldu ya. en son 32. haftayı doldurduğumda gitmiştim.bana 1 ay sonraya gün verdi yani bu cumartesi randevum vardı.karamanda arkadaşlar var bizi çağırdılar birşey için.ben de gidelim dedim.zaten perşembe de izin için gidicez ozaman gideriz dedim.randevumu iptal ettim,perşembeye ertelettirdim.sonra o arkadaşlarla plan iptal oldu.randevumu geri alayım dedim dolmuş kabul etmediler.biz şimdi konyanın bir ilçesindeyiz annemler de konyada.eşim de izni alınca sizi oraya bırakayım bir daha buraya gelmeyin dedi.ben de eşim de perşembe geri dönmesin beraber hafta sonu kalalım diye cumaya aldım randevumu.çok ara oldu ya.artık bir dahaki randevuma da doğum yaparım.
kızlar siz lohusa şerbetini hastanede mi dağıtmayı düşünüyorsunuz?ben hastanede değil de evde ikram edeyim diyorum.hastanede olmazsa olur mu sizce?
benim de doktor işim bir garip oldu ya. en son 32. haftayı doldurduğumda gitmiştim.bana 1 ay sonraya gün verdi yani bu cumartesi randevum vardı.karamanda arkadaşlar var bizi çağırdılar birşey için.ben de gidelim dedim.zaten perşembe de izin için gidicez ozaman gideriz dedim.randevumu iptal ettim,perşembeye ertelettirdim.sonra o arkadaşlarla plan iptal oldu.randevumu geri alayım dedim dolmuş kabul etmediler.biz şimdi konyanın bir ilçesindeyiz annemler de konyada.eşim de izni alınca sizi oraya bırakayım bir daha buraya gelmeyin dedi.ben de eşim de perşembe geri dönmesin beraber hafta sonu kalalım diye cumaya aldım randevumu.çok ara oldu ya.artık bir dahaki randevuma da doğum yaparım.
hepsi çokk güzeller canım güle güle kullanmaklar nasip etsin inşkızlar şekerlerimiz geldi... seramik figürleri çok beğendim... güleryüzlü ve sevimli...
[/ATTACH]
canım hangi hastane ve hangi doktora gidiyorsun konya da bende konyadayım
iyi akşamlar kızlar
Azıcık temizliğe başladım.Belim kolum bacağım her yerim ağrıdı:):):):) Bu işler bizden geçmiş.Haftaya temizlikçi alıcam dedim o gelene kadar mutfağı derleyip toplayayım.Ama bittim.Eski kadınlar nasıl o kadar iş yaparmış ben anlamadım.Annemler kayınvalidemler gelecek.Onların kullanacakları nevresimleri ayarladım.Yastık kılıflarını yıkadım.Bu hızla yaparsam 10 günde ancak bitecek benim işler.Normalde olsa 1 günde bitecek işler halbuki:):):) Bazen kendimi hep böyle kalacakmışım gibi hissediyorum.Sanki hep böyle ağırdım :):):)
Bu arada kızlar bebeğin emziğini biberonunu göğüs ucu koruyucularını nasıl steril ettiniz.Kaynar suda mı beklettiniz?Direk kaynattınız mı? Birde şimdi steril etsek doğuma kadar yeterli mi?Yoksa ara ara tekrarlayacak mıyız?
Hastane çantası hazırlayanlar bence bebek için fazla kıyafet alın özellikle erkek bebeği olacaklar.Onlar her altı açıldığında çişini yaparmış.Yani 2 kez yakalansak o ana bir günde 3 kıyafet gider.Bol olsun.Getirirsiniz yine eve.Tabi evi yakın olanlar rahat olur.günde 10 kez altını değiştirirmişiz.Onun için bezide çok olsun.Özellikle sezeryan olacaklar daha uzun kalacak.
Bende hastane de ebeye vereceğim hastane çıkışını ucuz olanlardan aldım.Havluda öyle.Ablam orada kirlenir lekelenir iyi birsey verme odaya gelince biz tekrar temizler güzelce giydiririz dedi.Mantıklı geldi banada.
medline da sema soysala gidiyorum canım sen nereye gidiyorsun
kızlar şekerlerimiz geldi... seramik figürleri çok beğendim... güleryüzlü ve sevimli...
hepsinin sıradışı bi görüntüsü olmasını çooooooook beğendim ben...
Eki Görüntüle 735279 Eki Görüntüle 735280 Eki Görüntüle 735285 Eki Görüntüle 735283 Eki Görüntüle 735284
iyi akşamlar kızlar
Azıcık temizliğe başladım.Belim kolum bacağım her yerim ağrıdı:):):):) Bu işler bizden geçmiş.Haftaya temizlikçi alıcam dedim o gelene kadar mutfağı derleyip toplayayım.Ama bittim.Eski kadınlar nasıl o kadar iş yaparmış ben anlamadım.Annemler kayınvalidemler gelecek.Onların kullanacakları nevresimleri ayarladım.Yastık kılıflarını yıkadım.Bu hızla yaparsam 10 günde ancak bitecek benim işler.Normalde olsa 1 günde bitecek işler halbuki:):):) Bazen kendimi hep böyle kalacakmışım gibi hissediyorum.Sanki hep böyle ağırdım :):):)
Bu arada kızlar bebeğin emziğini biberonunu göğüs ucu koruyucularını nasıl steril ettiniz.Kaynar suda mı beklettiniz?Direk kaynattınız mı? Birde şimdi steril etsek doğuma kadar yeterli mi?Yoksa ara ara tekrarlayacak mıyız?
Hastane çantası hazırlayanlar bence bebek için fazla kıyafet alın özellikle erkek bebeği olacaklar.Onlar her altı açıldığında çişini yaparmış.Yani 2 kez yakalansak o ana bir günde 3 kıyafet gider.Bol olsun.Getirirsiniz yine eve.Tabi evi yakın olanlar rahat olur.günde 10 kez altını değiştirirmişiz.Onun için bezide çok olsun.Özellikle sezeryan olacaklar daha uzun kalacak.
Bende hastane de ebeye vereceğim hastane çıkışını ucuz olanlardan aldım.Havluda öyle.Ablam orada kirlenir lekelenir iyi birsey verme odaya gelince biz tekrar temizler güzelce giydiririz dedi.Mantıklı geldi banada.
kızlar siz evi şöyle temizledim,şöyle hazırlandım diye anlatıyorsunuz ya ben bir garip oluyorum valla.doğumdan sonra annemlerde kayınvaldemlerde kalıcaz öyle geçecek evimde olmuycam yani.ne zaman döneriz bilmiyorum.ben haftaya geçeicem annemlere.eşim de 1 hafta burda kalıp öyle gelecek.ben evi az çok düzenlerim temiz bırakmaya çalışırım da eşim o bir haftada baya halleder yani.döndüğümde evi baya kötü bulabilirim.döndüğümde temizlikçi alırım artık da şimdilik yapacak birşey yok.bir yandan da ne kadar çok iş olacak bebekle döndüğümde.nasıl başederim ki.
bir de ben genelde annemlerde olurum da eşim ne yapacak koca yaz.bizimle de olur ama o sıkılır hep annemlerde.bazen kayınvaldemlerde kalır tabi bazen evimize de gelir o.of sıkıntısı basıyor beni.geçen doğumum da böyle birşey olmuştu.rahatça evinde doğum yapanlara özeniyorum
O hiç belli olmaz canım :))
Ya varya su bulaşık mak. boşaltmak çamaşır asmak içinde bi robot fln olsa ozaman süper olcak neyse ben asam da gelem kociş de bana kızcak akşam ama napim onu beklerseeem oo pazara kadar kurumalı annemler geliyo ben balkona asmıyorum çünki evde misfr yatak odasında kruyo onlara rahatsızlık vermim ama dimi..
Ay benm atletler artık cok komik olmaya başladı kadir cöpdemir gibiyim üstten ceksem alt acılıyo alttan ceksem üst off cok fena daralıyorum ama dediğin gibi giymesem üşütrm kesin..
Aay mumyalıyo mu kendni haha cok güldüm yaa ben ateşliyken zaten eşime hiç yanasmıyorum onu da iterim hep soğuk olsa gelsin o da yanıyo zaten üstüme üstüme cok daralıyorum kızıyrm sarılınca sonrada üzülüyrm ya yazık
bende üzülüyorum ama napim sıkıntılıyım havaların sıcaklığıylaaa...
hakkaten çok uzun olmuş arası.kızlar siz lohusa şerbetini hastanede mi dağıtmayı düşünüyorsunuz?ben hastanede değil de evde ikram edeyim diyorum.hastanede olmazsa olur mu sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?