Sena nişanın gelmiş çok sevindim inşallah kolay bi doğum seni beklio
Bende geldim doktordan,,nstyr girdik,son kez bi baktık ultrasonla bebişe ne alemde die,,kan tahlili verdik,anestezi yapacak kişiyle görüştük,,herşey tamam,,pazartesi sabah 8de gidices ,önce odamıza yerleşces sonra hemşireler beni hazırlıycakmışş işte 9 9 buçuk gibi hooooooooppppp:18::18::18:
Annem sabaha burda,,yarın şu meşhur poaçadan yapıcam,,pazar günü de son bi evi süpür toz al yaparım ,,sonra yatcaz kalkcaz bu hamilelik macerası bittiiiiiiiii
Evet bişi kalmadı son iki gün:):)Sağlıkla alalım bizde kucaklarımıza da o uyudukça ben girerim topiğe,,9 ay boyunca sizinle yatıp sizinle kalktım ben,,çok şey öğrendimm,,çok gaza geldim sayenizde bisürü işimi zamanında hallettim,samimiyetinizi,yardımseverliğinizi gördüm,,inşallah bundan sonrada görüşürüz bebiş topiğimizde
Tam veda konuşşması oldu,,çok duygusalım bugün iş ciddiye bindi,,hastanede ağlıycaktım tuttum kendimi,,pazartesi halim ne olcak bilemiorum
ben sezeryan oldum kanamamda 18 gündür hafif hafif oluyor bazen bi gün hiç gelmiyor fln işte öle aşırı bi durum yok yaniDoğum yapan annişler nerdsiniz ayol hadi artık toparlanın da gelin buralara :) doğuramayanlar da doğurun gari :)) ya sezeryan olanlara bişi sorcam kızlar kanamanız ne kadar sürdü yada hala sürüyomu
önce şişen göğüslerini sıcak duşta yaptığın masajla biraz yumuşat canım sonra ben eczaneden şu mavi jellerden almıştım soğuk sıcak kullanılabiliyo onlar, suda kaynattım iki göğsüme iki tane sardım o sertlik biraz gidince sağdım.boşaltabildiğin kadar boşaltmaya bak, onlar durdukça peynirleşmeye başlıyomuş, benimkine bakınca hemşire kız öle demişti.bi kere boşaltınca sonra düzenli aralıklarla sağ,uçları için dicek bişeyim yok, tecrübelerim bunlar allah kolaylık versin...Kizlar bebegim iki ginluk ama
Gogus uclarim olmadigi icin cok canim yaniyo mamaya basladik sezryandan sora sut gelmiyomus bazn sansa bana vurdu piyango bide gogus uclarim hic yok gercekten pompayla cekip kasikla veriyorum ne yapmaliyim cok sisti goguslerim aciyo artik saat basi sagsam iyi gelirmi acaba??????
Bende geldim doktordan,,nstyr girdik,son kez bi baktık ultrasonla bebişe ne alemde die,,kan tahlili verdik,anestezi yapacak kişiyle görüştük,,herşey tamam,,pazartesi sabah 8de gidices ,önce odamıza yerleşces sonra hemşireler beni hazırlıycakmışş işte 9 9 buçuk gibi hooooooooppppp:18::18::18:
Annem sabaha burda,,yarın şu meşhur poaçadan yapıcam,,pazar günü de son bi evi süpür toz al yaparım ,,sonra yatcaz kalkcaz bu hamilelik macerası bittiiiiiiiii
aaaa canım niye böylee konuşuyorsunnnnpazartesi meleğine kavuşacaksın ne güzelllll bak burda doğursak diye kıvranıyoruzzzz sezeryandan da korkma ben de senin yerinde olsam sezeryanı seçerdim... sezeryan olup ertesi gün ayaklanan kendi işini kendi gören arkadaşımda var, normal olup kaportası dağılan da :26: tabi tam tersi de... hakkımızda hayırlısı... yol yöntem önemli değil önemli olan sağlıklı bir şekilde kucağımza alıp yuvalarımıza götürmek ve sadece 3 kez yatcan kalkcan... bebişine kavuşcaaan hamilelik maceran bitiyor diye üzülüyorsan 1-2 sene sonra bir daha başlarsın dert ettiğin şeye bak
ANNELERE BU NASIL BİR ŞEREF YA RABBİM
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla
bakın canlar ne okudum ne kadar sahih bi hadis bilmiyorum araştırmak lazım ama inş. doğrudur
mşllh kuzucuğa canım şu egzersizleri bize de paylaşsana canım bana da bol yürüyüş dedi ama egzersiz demedi
Canımsın..bilmiorumki garip bi ruh halindeyim onu biliorum sadece,,dediğin doğru o konuda kendimi rahatlattım ben çok şükür başta çok canımı sıkıyodum üzülüodum sezeryan olcak die de,,rahatım şimdi ama tanımlayamadığım bi şaşkınlık hali var üzerimde,geçer herhalde,,sağlıkla kavuşayım da bebiişime herşeyi unuturum inşallah ,aslında stres yapmamam gerek dimi,,ben bi olumlu moduma dönmeye çalışiim teyzesi,,olumluyum da şu garip duyguları atmaya çalışiim sadece bebişe kavuşcaam zamanı düşüneyim
SELAM KIZLAR NASILSINIZ ?artık kızımı beklemeyı bıraktım gozunun ıcıne baktıkca gelmıyor sıpam :) ama çatlaklarımada takıgım ısvec surubu varms ıyı gelıyomus dogumdan sonra kullanmayı dusunuyorum duyan ya da deneyen var mı aranızda
ya hakkaten veda konuşması gibi olmuş. daha neler paylaşıcaz biz burda. bebişlerimiz bir doğsunda hayırlısıyla.Evet bişi kalmadı son iki gün:):)Sağlıkla alalım bizde kucaklarımıza da o uyudukça ben girerim topiğe,,9 ay boyunca sizinle yatıp sizinle kalktım ben,,çok şey öğrendimm,,çok gaza geldim sayenizde bisürü işimi zamanında hallettim,samimiyetinizi,yardımseverliğinizi gördüm,,inşallah bundan sonrada görüşürüz bebiş topiğimizde
Tam veda konuşşması oldu,,çok duygusalım bugün iş ciddiye bindi,,hastanede ağlıycaktım tuttum kendimi,,pazartesi halim ne olcak bilemiorum
canım surupmus hazımsızlıga ıyı gelıyormus ıcıldıgınde yaralara ,çatlaklara pamukla kompres yapıldıgında gunde ıkı kez onemlı oranda gecırıyomus ben dogumdan sonra denycem kızımn hatırası falab dıorum ama kotu duruyor ıste sonucta gobegımın eskı halını bılıyorumCanım ilk kez duyuyorum biraz açıklarmısın nedir nasıl kullanılır????
canım surupmus hazımsızlıga ıyı gelıyormus ıcıldıgınde yaralara ,çatlaklara pamukla kompres yapıldıgında gunde ıkı kez onemlı oranda gecırıyomus ben dogumdan sonra denycem kızımn hatırası falab dıorum ama kotu duruyor ıste sonucta gobegımın eskı halını bılıyorum
Hahahahahabence de sürekli doğuruyormuyum acaba ben diye gezer oldum sayılı günlerimiz kaldı ya doktordan çıkınca zaten tüm sancım geçti psikolojik işte
bende başlıyım bu egzersizlereeAnlatayım canım
1. Egzersiz : sol yana yatıp sağ bacağımızı havaya kaldırıyoruz günde 10 defa yapıyoruz
2. Egzersiz : ayaktayken sert bir şeye (koltuk filan olabilir) iki elimizi dayayıp yere doğru eğilip doğruluyoruz 10 defa yapıyoruz bunu da
3. Egzersiz otururken ayaklarımızı uzatıyoruz ve bacakları açıp kapatıyoruz buda 10 defa
Birde en az 40 defa kegel egzersizi yapıyoruz
Normal doğumu kolaylaştırırmış bunlar öyle dedi
Bakalım inşallah hepimiz güzel güzel doğururuz sıkıntısızca meleklerimizi :)
ohh misssölüyorum çok yoruldummmmmmmmmmmm,
odalari süpürdüm sildim toz aldim , mutfak dolaplari banyo duvarlari sildim , banyoyu yikadim , antre ve mutfagin yerleri kaldiii
aksamda misafirlige gidicem bu yorgunlukla nasil olcaksaaa
hadi hayırlısıkızlar doktor kontrolunden geldık Allah a sukurler olsun saglıgı herseyı yerınde oglumun yalnız bıraz daha kılo aldrmalıymsım 3.100 kılo ama anne ırı baba ırı bu cocgun daha ırı olması lazım dedı doktor yememe bıraz daha dıkkat etmlyım. onerılerınız varmın son hafta neler bebege yarar en cok?
catı muanesı: o masaya gecmek ınanın urkutucu hepnız yasadınız zaten... bende bıraz tedırgındım doktor korkuymusun dedı yok ama seey fılan dedım cat dıye yaptı bı anda gttı adam zaten bende bı sorun oldu sandım. olabilr herhalde yaa fılan dedı olur yada olmaz demedı sanırım bıraz dogum zorlcak benı mutlu donmedım bugun kontrolden. nstede bısı cıkmadı yavrum ıyı sukur tek tesellım o:)
kısmet artık canımbenim gögüs uçları da biraz küçük.bebek nasıl emer bilmiyorum:44::44::44:
oyy 10 gün olmuş bile yaaa dün gibiydiway arkadaş...
ben geçmiş meçmiş okuyamadım... bizim hanımefendi sabahın ilk ışıklarından beri ayaklanmış vaziyetteydi... 2 saat öncesine kadar 5 er dk lık uykularla durdu... neyseki babamız geldi de aldı koynuna uyuttu... müzik açmış bide... uyuyo maşallah...
bizim velet babacı olucak gibi... Allah'ım dualarımı kabul ettii...şükürler olsun rabbime...
hayırlısıyla kucunuza alırsınız inşallahslm hamişler :) doguran bebişlerine kavuşan anneler gozunuz aydın allah sag saglim buyutmeyi nasip eylesin doguracak olanlarada allah yardım etsin benimde gunum pazartesi bitti yani dogum tarihi 8 temmuzdu ama benim melegimde hic oralı olmadı gunumuz gecti bekliyoruz bende dun muaneye gittim nst girdim hersey güzel diyip yolladı doktor baska bir doktora yonlerdi 40 hafta 3 gundu ama ultarsyona gore 39 haftalık cıktı bugune kadar hersey yolundyken 1 gunde degisti yani kendi doktoruma sordum 40 haftasın bebiş kucuk cıkmıs normal dedi yani anlıycnz bende sizin gibi heycanla beklemekteyim bugun yarın derken birde kucuk falan dediler canım sıkıldı pazartesiye gun verdi bakalım pazartesiye kadar kendi sancım gelirde doguma giderim ınsallah allah herseyin hayırlısını versin sag saglim kavusalım bebişlerimize opuldnz
Merhaba güzel anneler ve tatlı bebişleri
Uzun zamandır giremedim, malum ikizler geldi. Teyzeleri dün bir aylık oldular. Doğumdan sonra 10gün küvezde kaldılar, çok küçüklerdi. İlk başta korktum alışamadım ama sonra herşey yoluna girdi. Yağmur ve Bengisu için canımı veririm.
Rabbim doğum yapanlara tez zamanda sağlık versin, doğum yapmayanlara da sağlıcakla kucaklarına almayı nasip etsin.
Buarada torba yasası çıkmış, doğum izni 6 aya çıktı mı acaba? Haberi olan var mı?torbaya giremedik ekime kaldık
kızlar şimdide açık kırmızı birşey geldi:18::18::18:
:18::18::18::18:az kaldıı
havalarda iyice ısındı böyle bekleşmek iyice zorlaştı yahuuu
bende başlıyım bu egzersizleree
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?