2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Iyi geceler sevgili doguramayanlar :) bgn artik 25 i, doktorun beni sezeryan icin cagirdigi tarih bu sabah yani aslinda dun ilk kez sancilarim oldu hem de saatte bir geldi oyle sevindim oyle sevindim ki ama kesildi sonra. Kac saattir tik yok malesef sali gunu doktor nst isteyip sonucuna gore beklerim demisti ve en fazla persembeye kadar bekleyebiliri demisti bakinca. Nst ye ac girilmiyimus ben bilemedim tBi ac girmistim belki de ondan boyle acele etti diye dusunuyorum. Ac gel dedigi icin sabah ilk is kahvaltidan sonra bi nst cektiricem belki bi iki gun daha bekletir diye ama pek de bi umudum yok acikcasi adamin da benden umudu yok gerci, sen hal niye dogurmadin, ne acilmasi beton gibisin diyo :) bakalim Allah in takdiri belki bgnku sancilar az da olsa bi acilma yapmistir. Normal dogum icin azcik da olsa hala bi umudum var, kismet. Bu arada nddd ye cok sevindim, umarim oglu da kendi de iyidir.

agri yok sanci yok kasilma yok , yarın kontrol var :))) onceden kiloma takan doktorum şimdide nie dogurmuyosun die bıdı bıdı yapicak

hayirlisi ile sen basaricaksin sanirim canim , biz beceriksiz cıktık baksana
yaaa sorma bakalım nolcak.. şimdide adet olmuşumda alttarafım düşecek gibi ağrıo sonrada geçio ama
oo çokmuşuz baya yaaa :))
ben telefonlari artik ; aradiginiz abone henüz dogurmamiştir diye açıyorum
mantıklı
bizimde bugün günümüz doldu. benimde aynen bi gelio arka arkaya sonra kesilio nstye falan almıo beni belki bugün alır şurda günümüz dolmuş herhalde. birde bende çok kasılma oluo. hayırlı haberlerle geliriz inşallahh:18::18::18:

kızlarrrr.. nişanım geldi.duş aldım yasin okudum yatacağım şimdi bakalım kontrolde ne dicek doktor. dua edin bizeee:18::18::18:

ben doguruncada haber vermicemmm , cybernurana özelliklee :

O degil de her arayan soran bebek gelince haberimiz olsun diyo tabi haber veririz diyorum. Kime neyi haber vericez unuttuk esimle. Amaaaan burasi ufacik yer 1 haftaya kalmaz duyar zaten herkes Beste hanim bi tesrif ederse

kızlar buda benım bebegım ve ben.dogumdann hemen sonra kı halımız.çok şuku ıyıyız evımızdeyız bu arada kızıma maşaallah demeyı unutmayalımdarısı tum bekleyenlerın basına

maşallah maşallah 41 kere maşallah annesi.ömrü uzun sağlıklı olsun.

mevlüt sekeri siparis eden arkadaslar vardi gittigidiyordan istanbul mega diye bir dukkan var oradan alisveris yapan var mii? siparis verecegim ama karar veremedim sizden haber bekliyorum

gözün aydın.analı babalı büyüsün...

bizim oğluşda bugün 13 günlük oldu.bende uyandırmıyorum artık.gece kendi uyanıp acıkınca ağlıyor.geçen hafta hep uyandırıp mama veriyordum.kontrolümüzde hiç sarılık çıkmadı drumuza da sordum uyusun birşey olmaz dedi.zaten gece 12 de uyuyoruz.tekrar 3,5 -4 saat sonra kendisi uyanıp ağlıyor.bizim bebiş henüz hiç kilo almadı ama 15. günden sonra kilo alır dedi dr.bakalım cuma kontrol için götüreceğim.babası herzaman müsait olmuyor bizi götürsün.maşallah bebişine sütün yaramış.daha da büyüsün oğlun inş...
kızlar lansinohun süt pompasını alıcam ama kararsız kaldım sizce manuel mi alsam elektrikli mi?
Manuelle çok mu zor olur?
Sipariş vericem kaldım böyle :26::26::26:

canım bende onun elektriklisi var 15 dkda hemen süt sağıyorum.manuelle el kol yorulur.inan bebiş aç olunca 15 dk bile beklemiyr bağırıyor.elektrikli al.ben yeni doğdunda aldım 2,gün.sütümü arttırdı.5 dakka sağıp ağzına veriyordum sonra tekrar sağmaya başlıyordum.bebiş acıkınca çok sabırsız ortalığı yıkıyordu.tavsiye ederim kullanımı rahat...iki gögsü aynı anda çekiyor.bu da bir avantaj...

bizimde öyle oğluş..uykudan istesemde uyandıramıyorum.bu arada artık bizimki gayretlerim sonucu sütü kendi kaynagından gögsümden alıyor.biraz zor oldu ama artık rahatladım.oğluşum cuk cuk emiyorum.mama hiç yapmadım 3 gündür..karnı doyuyor.doymasa günde 4-5 kez kaka yapmaz herhalde değilmi...

ayliz büyüdü galiba annesi artık.sık sık uyandırma annesi.gündüz 3 saatten fazla uyursa uyandır annesi...geceleri zaten o kadar sorun olmazmış drmuz dedi.bol bol sende dinlen uyu annesi..bebişine iyi bak.benim yerimede öp

geçmiş olsun.bebeğin sağlıklı, analı babalı büyüsün.bende sezeryan oldum banada bebek büyük demişlerdi daha fazla sancı çekmeden bebişimi kucağıma aldım.bol bol yürü drunun verdiği ilaçları ihmal etme.daha ççabuk iyileşirsin.kabız olmamaya dikkat et...süt sezeryandan sonra az oluyor bol su ve komposto iç.bende işe yaramıştı...

mevlüt sekeri siparis eden arkadaslar vardi gittigidiyordan istanbul mega diye bir dukkan var oradan alisveris yapan var mii? siparis verecegim ama karar veremedim sizden haber bekliyorum
ben gitti gidiyor nisa şekerden 3 çeşit şeker siparişi verdim.memnun kaldım fiyatıda diğerlerinden daha uygundu.tek sorun şekerlerimiz 10 günde evimize geldi.ben ozaman daha 8 aylık hamileydim zaten erken sipariş ettim.nisa şekeri tavsiye ederim.

Nefide de bebeğide sağlıklıdır inşallah,,hadi bir büyük daha gitti sırada acenu:):):)
nisayy nişanın gelmiş senin de hadi bakalım kolaycacık kavuşursun bebişine inşallah,,

Zamankulesi canımmmmm belkide sende kavuşmuşsundur bebiişinee
Bu arada cansın da bugün sezeryana gircekti,,o da muhtemel ki kavuştu bebişine,,ayyyyy

Salı günü 14:07 de epidrl sezeryanla geldi oğluşum ,maşallah kuzum pamuk gibi uslu hiç annesini üzmüyo
doğum hikayemizi daha sonra yazıcam şimdi başka birşey paylaşmak istiyorum sizlerle sezeryanla doğum yapcak gebişler iyi okuyun..

sezeryandan çıkıp odamıza oğluşumun yanına uçtum ebe geip emzirmeyi nasıl yapacağımı gösterdi süte benzer bişeyler geliyodu göğsümden ebeye göre sütmüş oğluşum emdi ve uyudu gece bi kaç kez emzirip uyuttum ama emdikten 2 dakka sonra uyanıp yine emmek istiyodu sabaha karşı ağlamaya başladı sabah ebeyi çağırdık aneem sütün yetmiyomu acaba dedi ebe göğsümü sıktı yok sütü yeterli dedi gitti ama oğluşum her geçen saat dahada feryat figan ağlıyodu Allahım o an vicdan azabından ölebilirdim başka bi ebe geldi oğluşumu aldı gazı var bunun dedi sırtını sıvazladı biraz gitti bizde galiba öyle dedik ama evladım susmuyo renkten renge giriyodu ben ağlıyorum eşim napcağını şaşırmış akşama taburcu olduk evimize geldik oğlum akşam 10 gibi yine şiddetle ağlamaya başladı dayanamıyodum artık eşime hemen pompa alıp gelmesini söyledi uçtu gitti sağolsun kısa zaman sonra pompa aptamil ve emzikle döndü göğsümü bi sağdım daha doğrusu sağılcak pek bi şey çıkmadı yani yavrum bi gündür açlıktan ağlıyodu bend o anda ağlamaya başladım evladımı nasıl aç bırakmıştım eşimde ağlamaya başladı hemen mama hazırladım kuzumun mamayı emişini görünce eşimle yine ağlamaya başladık ben böyle bi vicdan azabını bi daha yaşamam herhalde Allaha şü
kür oğluşum şimdi tok yine uslu beşiğinde uyuyo bende sütüm gelsin diye sağmaya çalışıyorum sezeyana idecek gebişler her şeye hazırlıklı olun ve geniş düşünün...
bu da pammuk oğluşumun fotosu maşallah deyin teyzeleri

Eki Görüntüle 764107

kızlarr sagdığım sütü ısıttım ama o sırada bebişim geri uyudu o sütü tekrar ısıtıp kullanabilir miyim biliyor musunuzz??

dolaptan çıkardıktan sonra 3 saat içinde tekrar tekrar ısıtıp kullanabilirsin...ama ısıttıktan sonra kokusunda dğişiklik olursa bebeğine erme... bide bebeğim uyusa bile uyandırıp yine iiçir sütünü naçizhane fikrim...

Kızlar mrb lohusa psikolojisini atlattım oldum azkaldı ben acayip oluyorum doğumdan sonra eski sevgililerim falan aklıma geliyor kopuyorum yani anlayacağınız dokunsalar ağlayacağım. Neyse az kaldı hissediyorum :) Kızlar ara ara girip okuyorum bişeyler paylaşmak istiyorum tecrübelerime dayanarak. İkinci bebeğim olduğu için daha tecrübeliyim herşey çok kolay geliyor bebek bakımı hakkında. Böyle çok bilmiş gibi bişeyler anlatmayı sevmiyorum, sonuçta hepimiz anneyiz tecrübemiz olmasa bile içgüdülerimiz var annelik başka bişey. Ama yardımcı olmak da istiyorum.
ilk önce doğumdan sonra sütünüz gelmiyorsa sıcak su torbası sıcak havlu vs. gibi bişeyle gögsünüzü yarım saat ısıttıktan sonra masaj yapın bi 10 dk daha ısıtın ve sağın. gelmezse tekrarlayın en fazla 3 kerede sütünüz inecektir.
sarılık 5-7 günde en yüksek seviyeye ulaşır bu günlerde sütünüzün yetmediğini düşünüyorsanız mama takviyesi yapın doktorların anne sütünden başka birşey vermeyin demelerine rağmen. Çünkü bebek az beslendiği zaman vücudundaki bilirubini atamayacak ve sarılık 17 den yüksek çıktığı zaman fototerapi için hastaneye yatırılacak. ilk bebeğim sarılıktan 3 gün hastaneye yattı ne çektik bir Allah bir de biz biliriz delik deşik ettiler yavrumu. Bu ilk 10 gün bebeğinizi 2 saatte bir uyandırıp besleyin. 10 gün sonra hele geceleri sakın uyandırmayın ilerde bu alışkanlık olacak çünkü. Sarılık gibi bir sorunu olmamasına rağmen geceleri 3-4 saat uyuyan bir bebeğiniz varsa ne kadar şanslı olduğunuzun farkında değilsiniz.
Bide günde bir kere de olsa anne gögsü süt akışına en yakın olan bir biberondan bebeğinizi mama ile besleyin, ilerde bana dua edeceksiniz. Sütünüzün azalacağı zamanlarda ya da bebeğinizi birisine emanet edip bi yere gitmek zorunda kaldığınızda gözünüz arkada ve bebeğiniz aç kalmayacak. isterseniz biberondan anne sütü yada mama verebilirsiniz.
Son olarak öğün aralarını uzatmak için bebeğinize emzik verin. Bebek (tam doyduğundan emin olmanız şartıyla) en az 1,5 saatte bir beslenmeli daha sık beslenirse gaz sancıları önüne geçilmez bir hal alır. Siz ne kadar sık beslerseniz o kadar çok hava yutar ve o kadar çok gaz sancısı olur. Kısır döngü bu şekilde ilerler gider. Siz ne yemek ne ev işi yapabilir ne de kendinize 5 dk wc zamanı ayırabilirsiniz. İşte bu bittiğiniz andır!
Yazacak çok şey var ama kızım uyandı soracak bişeyiniz olursa memnuniyetle cevaplarım

canım nişanın gelmiş, darısı başımıza inşallah :) en hayırlısıyla bebeğini kucağını alman hepimizin duası... Allah yardımcın olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…