2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

canım benim kız yoğun bakımdayken ilk on gün için konuşuyorum 3sa. bir 40-50ml veriyolardı sonra ben saat düzenini bozmamaya çalıştım çok bağırmadıkça tabi yine aynı şekilde ama mamanın dozunu arttırarak veriyorum şuan. 13. günde yanlış hatırlamıyosam 60 ml veriyodum. çocuğun ne kadarda doyuyor ne kadarda kusuyor onu takip et ona göre ver bence ben öle yaptım. mesela şimdi 1 ayı bitirdik 90 ml veriyorum ama 120ye çıkarmam gerekirmiş ama fazla geliyo şuan benim kıza o yüzden arttırmıyorum ölçüyü. aralardada olduğu kadar emdiriyorum. oyalanmak için alıyo gerçi memeyi ama olsun azda olsa veriyorum bırakmıyorum günde iki defada 3-4 çay kaşığı su veriyorum

hakkında hayırlısı olsun cnm

he kızlar bide sizinle çocuk dr.umun anlattığı bi bilgiyi paylaşıcam
biliyosunuz benim kız geçen haftalarda kakasını yapamıyodu kendi başına, hep ben zeytinyağı ve kulakçöpü kullanarak masajla fln yaptırıyodum bir hafta böle sürdü. sonra dr.a gittim dediki bana ilk 15 gün bebekler günde 5-6 kezz bile çok rahat kaka yapabilrler. ama 15 günden sonra makat ağzı kendini kapatır bebeğin kendi çabasıyla yapması gerekir. bu dönemde ıkınmalar gerilmeler normaldir 7 gün bile kakasını yapamazsa biz onu normal kabul ederiz-eğer bebeğe aşırı bi sıkıntı vermiyosa tabi-dedi.
eğer böle oluyosa sizde dışardan çok fazla müdahale ederseniz 1 -2 ayda düzene girecek bi durumun süresini uzatırsınız dedi.
benim kız çok şükür 3-4 gündür kendi başına yapıyor artık kakasını şuan 1 ayı doldurduk. gaz sorunu içinde sub simplex ve bio gaia kullanıyorum artık ne kadar faydası oluyor bilmiyorum ama bağırsaklarındaki sesler hiç susmasada en azından doyurduktan sonra ağızdan rahat çıkarıyor.
göğüs ucumdaki yaralarda daha yeni iyileşti biraz hassasiyet var ama onuda artık önemsemiyorum.
bişey daha var hani ben demiştim ya size kucağımda uyutuyorum yatağına yatırınca açıyor gözlerini hiç uyumuyor diye. dün gece yüzüstü yatırdım maşallahh 2 şer sa. iki kere uyudu ben bayram ettim tabi meğer benim kız yüzüstü yatma hastasıymışta biz yeni farkettik o sırt yere değmicek arkadaş diye bi tavrı var valla gazlı bebeler yüzüstü yatmayı çok severmiş, bende başında nöbetteydim tüm gece nefes alışını kontrol ettim hep asker etti bizi şimdiden zilli

Yardımların için çok teşekkğr ederim tatlım
Bizimde doktor ilk günlerde 30 45 ml dedi baktık doymuyor
Günde 4-5 kere 60 ml verebilşrsin dedi 13.günümüz ama 60 ml pek doymuyo
Kusması hiç yok mama yedıkten sonra bşrde benı emıyo o derece yani

Sarılık problemınden dolayı günde azcık şekerli su veriyorum
O zaman normal su da vereyım belkı mama onu susuz bırakıyordur
Diyecegım ama anne sütünü de emiyo
Ne yapcam bende şaşırdım ya
Geceleri hiç uyumuyo
Dengem şaştı.iki gündür serum yiyip duruyorum hastanelerde

valla cnm isterim ama kordon sorunumuz var o yuzden dr cok zorlamıycak sanırım baskalim c.tesi belli olcak

hayırlısı cnm hıc sıkıntıya grmezssın bse olucak dıe herseyde bı hayır vardır sag saglım kucagına alırsın ınş.

cnm bnm bebgmde 14 gunluk ılk haftalarda sarılık gecırdık sutum olmadıgı ıcın hemsıreler hem emzır hem 30 cc mama ver dedıler bna bn doymadıgını alnlayınca mama verıorum 30 cc yetıo su vermene gerek yok gogsunu sık bak ılk sıkıgnda su gıbı bse gelıo oda bebgmızn sususzlgnu gderıo gazı cok varsa zınco cnm bıtkısel gaz ılacı kullanabılırsın

bızde saat bası uyanıoruz emmek ıstıo gecelerı daha fazla emmek ıstıo emzırıorum bu sfer gazdan uyanıo gaz cıkar et gece uykusu yok anlıcagnz bna bole gderse bnde mama verıcem gecelerı kımızde rahat uyuyalım dıe emzıkde kullanıorum ılk uyanıo kıvranıo ama gozler kapalı emzık verıorum tam uyanınca alıorum kucagıma alşmamsı ıcın sımdılk ıyıyz ama ılerde ne olur halımz bılemıorum

Selam kızçelerrrrrrrrr
Ben geldimmmm yineeeee kızçem uyuyor
Bugün biraz huysuzzzz kakasını yapamadı :18::18::26::26:
Kaç kere yapardı ama bugün biraz zorlanıyor bakalım beklemedeyiz....
Ben de sizler gibi uykusuzum 2 saatte bir emzirmek için kaldırıyorum
Doktorum 1 ay böyle devam edin demişti...Onu bekliyorum süremiz dolsun
1 ağustosta aşımız var o zaman soracağım kendi mi uyansın yoksa ben mi
uyandırayayım diye....Kızçelerrrrr bir gece yarısı bir kaka yaptı size anlatamam
aslında anlatmaya geldimÜstüm başım duvar
Bakalım bir kakaya bir gaza bakar oldukkkk onlar iyi olsunlar da ne yapalımmmm
Bugün doğum günüm en güzel hediyem ailem ALLAH'ım hiçbirini yanımdan eksik etmesin(amin)

Telsiz kullanıyorummmm çok rahatladım sürekli tetikteydimmmm
Şimdi oturduğum yerden telsize bakıp kontrol ediyorum....
Korse giyiyorum soru sormuş arkadaşım normal doğum yapanlar diye
Çeşit çeşit var ben de bir tane hani şu içlik gibi var ya dizden meme altına kadar
bazen onu bazen de sadece bel olanını takıyorum....Sıcakta bir sorun yaşamadım
ama çıkardıktan sonra çok kaşınıyor

Doğum yapan arkadaşlarımmmmm nişanı gelenler,sancısı olanlar,açılması olup
daha da açılananlarrr ALLAH'ım yardımcınız olsunnnnnn
Sizleri çok seviyorum geçmişi de bitirdim ohhhhh rahatımmmm

Nddd miz de doğurdu faceden gördümmmmm

ACENU Seni unutmadım
Daha da açılasın emi

o kaka sorununu hıc sorma bnmde uzerımı batırdı kıme solesem ınanmadı bna 2 saat puf bız 1 bucuk bazende 1 saatte bır uyanıoruz gogsumde uyuyo cunku karnnı doyurmadn uyandıramırumda bezını bazen bıkere cış yapmış olsa bıle deiştrıorum yeterkı uyansın dıe ama nerdeee paşa uyuyo bnde mecburen yatırıom yerıne gece boyu ayaktayız anlcgn tatlım temmuz annelerıde bıttı yha dgurdu herkescıkler okadar sabırsızdık ne cabuk gectı gunler bebslermızı kucagmıza aldıkk ohhh mıss gbıde kokular

doğum günün kutlu olsun canım

oglum gazını cıkarttı kakasını yapsı yasaasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnntey tey teyyyyyyyyyyy o ka mutlu oldumkiiiiiiiiiiiiiiiii heheytttttttttttttttttttttt
:79::81::81::81 ka ıı olduumkı hehe cok şükurr
aksam ılk gezmemıse cıkıcaz gorumceme ıftara davetlıyızz hehehe ohh mıs ılk gezmemısdee
hakkında hayırlısı ınsl kendı sancın gelır ınsl kordon sorun olmazda sunı de olsa normal dogururusun cnm
ay sorma yuz ustu ne ka rahat yuyorlar bende dıyorum anne baba da öle uyuyo bebekde ondan goruyor zarrrrrr

ayy canım benım benım oglan 3 kez kaka cıs yaptı ustume salıda hast..yaptı genekı yedek battanıye aldıydım yoksam pusette cıpla kalırdı paşam benım evde ıse nevresımler ıkı gune bır yıkanıyor sayesınde hehe gercı pıpıyı kestık rahatladı besıne boll ca yapıyor sızın kaka sorunu var cısını atına yapar ancak kısceler hehehe
telsız ısıne sevındım ya ınsl alma nasıp olur bısedeeeeeeee

ay kaka yapadıgında renkden renge gırıyoryaa yazık bebelerımıze yaaaaaaa

Kuşummmm kusura bakma yazmayı unuttum
pAŞAN da erkek olmuşşşş
En güzeli en baştan kurtuldunnnnnn o da kurtulduuuuu
Oh rahat rahattttt

bizim bugün 18. günümüz, ben süt sağıyorum, sağdığım zaman en fazla 100 ml süt oluyo, çok mu az acaba diye merak ediyorum, sizin ne kadar oluyo sağdığınız zaman? sütüm artsın diye elimden geleni yapıyorum.. İnşallah bebeğimize yetecek kadar sütümüz olur..

atlattık canım dün geldiler bir şekilde hallettik eşimle.düşünmüştüm temizlikçiyi ama bana gelen temizlikçiyi çağırmak için 1-2 hafta önceden haber vereceksin.
rezeneyi ben de bir deneyeyim bakalım

senin işin de zor ama daha çok küçük bebeğin.dün gündüz yorulduk ama akşam da bir değişiklik oldu gerçi.ama ben de olsam yemeğe gitmem yeni doğum yapmış olana

aynı sorun bizde de var, bir türlü doyuramıyoruz bebeğimizi, sütü de sağıyourm, hiç faydası yok heralde diyorum, mamayı da günde 4 defa veriyoduk o da az geliyo heralde, biraz daha artıracağız galiba...

bu arada bebğine mama verenler mamayı neyle veriyosunuz? Biz biberon kullanıyoruz, chicconun anne göğsüne benzeyen biberonu kullanıyorumi emmesi zor oluyo anne göğsü gibi. Öyle olunca emmesinde bi sıkıntı yok gibi. Ama bu sefer de hadi bundan sonra emmeyi bırakırsa diye düşünmeye başladım..

biz dogurdukta noldu ne dogurcan dedi

kız takvimin bitmiş :)

Mutlu yıllar canım Allah ailenle saadetli huzurlu bir ömür nasip etsin :)

tatlım benim bildiğim anne sütü su ihtiyacını karşılıyo hem aptamil yaparkende su kullanıyoruz yani bebişlerin su ihtiyacı böyle gideriliyo zaten su verilen yeni doğanlar ishal oluyomuş ...

tatlım benim bildiğim anne sütü su ihtiyacını karşılıyo hem aptamil yaparkende su kullanıyoruz yani bebişlerin su ihtiyacı böyle gideriliyo zaten su verilen yeni doğanlar ishal oluyomuş ...

yok canım hiç te ishal olduğu yok.. bilmiyorum bebekten bebeğe farkeder mi.. ben 1 haftadır düzenli olarak her emmeden sonra yarım yada 1 çay kaşığı veriyorum bazen şekerli bazen sade.. çünkü ağzında kalan sütten dıolayı ağızda pamukçuk olma riski yüksek ve bu defa sıkıntısı daha büyük olucak emme sorunu yaşıcaz ve bire bir yeğenimde yaşadığımız bir durum vücutları susuz kalabiliyor her defasında değilsede arada vermek gerektiğini düşünüyorum.. ki biz şuanda sarılık problemi yaşadığımız için zaten zaten veriyorum karaciğerini temizler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…