Kızlar sizlere bir kaç sorum olacak
Süt az ve bebeğimiz duymadığından doktor mama takviyesi verdi.aptamil kullanıyoruz
Benım sizden öğrenmek istediğim günde kaç kez mama veriyorsunuz veren anneler ve kaç ml
Benım kızım bugün 13.günü
Kızım mama da yıyıyo emıyo da
Birde mama yediği için acaba su vernemız gerekır mı
Hiç doymuyor ya uyumuyorsa gazı da var bana br çare lütfen
inş normal doğum olur canım beklediğine değsin ama yine hakkında ne hayrlısı ise o olsun :44:
evet teyzelerii ,
bi sona yaklaştik sanırım , mutlu şaşkin karışık duygular içindeyimmdogumu ti ye alan ben sanirim işin ciddiyetine yeni vardim uzatmayayim , kontrolumuze gittik , boyumuz suyumuz kilomuz şükür iyi bi sorun yok ama ensemizin hemen arkasinda kordunumuz var , 1 cm acilmamiz var , muaynede hafif kanamamiz oldu , dr teyzemiz sezercik sinyallerini verdi c.tesi tekrar kontrole gidip napicamiza karar vericekmişiz , yani benim anladigim p.tesi şu saatte gel sezeryana alicaz dicekk ,
evet bizde durum bu , bir tuhaf bir karışık değişik bir durumdayimm
canım benim kız yoğun bakımdayken ilk on gün için konuşuyorum 3sa. bir 40-50ml veriyolardı sonra ben saat düzenini bozmamaya çalıştım çok bağırmadıkça tabi yine aynı şekilde ama mamanın dozunu arttırarak veriyorum şuan. 13. günde yanlış hatırlamıyosam 60 ml veriyodum. çocuğun ne kadarda doyuyor ne kadarda kusuyor onu takip et ona göre ver bence ben öle yaptım. mesela şimdi 1 ayı bitirdik 90 ml veriyorum ama 120ye çıkarmam gerekirmiş ama fazla geliyo şuan benim kıza o yüzden arttırmıyorum ölçüyü. aralardada olduğu kadar emdiriyorum. oyalanmak için alıyo gerçi memeyi ama olsun azda olsa veriyorum bırakmıyorum günde iki defada 3-4 çay kaşığı su veriyorum
valla cnm isterim ama kordon sorunumuz var o yuzden dr cok zorlamıycak sanırım baskalim c.tesi belli olcak
Süt az ve bebeğimiz duymadığından doktor mama takviyesi verdi.aptamil kullanıyoruz
Benım sizden öğrenmek istediğim günde kaç kez mama veriyorsunuz veren anneler ve kaç ml
Kızlar mrb lohusa psikolojisini atlattım oldum azkaldı ben acayip oluyorum doğumdan sonra eski sevgililerim falan aklıma geliyor kopuyorum yani anlayacağınız dokunsalar ağlayacağım. Neyse az kaldı hissediyorum :) Kızlar ara ara girip okuyorum bişeyler paylaşmak istiyorum tecrübelerime dayanarak. İkinci bebeğim olduğu için daha tecrübeliyim herşey çok kolay geliyor bebek bakımı hakkında. Böyle çok bilmiş gibi bişeyler anlatmayı sevmiyorum, sonuçta hepimiz anneyiz tecrübemiz olmasa bile içgüdülerimiz var annelik başka bişey. Ama yardımcı olmak da istiyorum.
ilk önce doğumdan sonra sütünüz gelmiyorsa sıcak su torbası sıcak havlu vs. gibi bişeyle gögsünüzü yarım saat ısıttıktan sonra masaj yapın bi 10 dk daha ısıtın ve sağın. gelmezse tekrarlayın en fazla 3 kerede sütünüz inecektir.
sarılık 5-7 günde en yüksek seviyeye ulaşır bu günlerde sütünüzün yetmediğini düşünüyorsanız mama takviyesi yapın doktorların anne sütünden başka birşey vermeyin demelerine rağmen. Çünkü bebek az beslendiği zaman vücudundaki bilirubini atamayacak ve sarılık 17 den yüksek çıktığı zaman fototerapi için hastaneye yatırılacak. ilk bebeğim sarılıktan 3 gün hastaneye yattı ne çektik bir Allah bir de biz biliriz delik deşik ettiler yavrumu. Bu ilk 10 gün bebeğinizi 2 saatte bir uyandırıp besleyin. 10 gün sonra hele geceleri sakın uyandırmayın ilerde bu alışkanlık olacak çünkü. Sarılık gibi bir sorunu olmamasına rağmen geceleri 3-4 saat uyuyan bir bebeğiniz varsa ne kadar şanslı olduğunuzun farkında değilsiniz.
Bide günde bir kere de olsa anne gögsü süt akışına en yakın olan bir biberondan bebeğinizi mama ile besleyin, ilerde bana dua edeceksiniz. Sütünüzün azalacağı zamanlarda ya da bebeğinizi birisine emanet edip bi yere gitmek zorunda kaldığınızda gözünüz arkada ve bebeğiniz aç kalmayacak. isterseniz biberondan anne sütü yada mama verebilirsiniz.
Son olarak öğün aralarını uzatmak için bebeğinize emzik verin. Bebek (tam doyduğundan emin olmanız şartıyla) en az 1,5 saatte bir beslenmeli daha sık beslenirse gaz sancıları önüne geçilmez bir hal alır. Siz ne kadar sık beslerseniz o kadar çok hava yutar ve o kadar çok gaz sancısı olur. Kısır döngü bu şekilde ilerler gider. Siz ne yemek ne ev işi yapabilir ne de kendinize 5 dk wc zamanı ayırabilirsiniz. İşte bu bittiğiniz andır!
Yazacak çok şey var ama kızım uyandı soracak bişeyiniz olursa memnuniyetle cevaplarım
Selam kızçelerrrrrrrrr
Ben geldimmmm yineeeee kızçem uyuyor
Bugün biraz huysuzzzz kakasını yapamadı :18::18::26::26:
Kaç kere yapardı ama bugün biraz zorlanıyor bakalım beklemedeyiz....
Ben de sizler gibi uykusuzum 2 saatte bir emzirmek için kaldırıyorum
Doktorum 1 ay böyle devam edin demişti...Onu bekliyorum süremiz dolsun
1 ağustosta aşımız var o zaman soracağım kendi mi uyansın yoksa ben mi
uyandırayayım diye....Kızçelerrrrr bir gece yarısı bir kaka yaptı size anlatamam
aslında anlatmaya geldimÜstüm başım duvar
Bakalım bir kakaya bir gaza bakar oldukkkk onlar iyi olsunlar da ne yapalımmmm
Bugün doğum günüm en güzel hediyem ailem ALLAH'ım hiçbirini yanımdan eksik etmesin(amin)
Telsiz kullanıyorummmm çok rahatladım sürekli tetikteydimmmm
Şimdi oturduğum yerden telsize bakıp kontrol ediyorum....
Korse giyiyorum soru sormuş arkadaşım normal doğum yapanlar diye
Çeşit çeşit var ben de bir tane hani şu içlik gibi var ya dizden meme altına kadar
bazen onu bazen de sadece bel olanını takıyorum....Sıcakta bir sorun yaşamadım
ama çıkardıktan sonra çok kaşınıyor
Doğum yapan arkadaşlarımmmmm nişanı gelenler,sancısı olanlar,açılması olup
daha da açılananlarrr ALLAH'ım yardımcınız olsunnnnnn
Sizleri çok seviyorum geçmişi de bitirdim ohhhhh rahatımmmm
Nddd miz de doğurdu faceden gördümmmmm
ACENU Seni unutmadım
Daha da açılasın emi
Selam kızçelerrrrrrrrr
uyandırayayım diye....Kızçelerrrrr bir gece yarısı bir kaka yaptı size anlatamam
Bugün doğum günüm en güzel hediyem ailem ALLAH'ım hiçbirini yanımdan eksik etmesin(amin)
Çeşit çeşit var ben de bir tane hani şu içlik gibi var ya dizden meme altına kadar
ACENU Seni unutmadım
Daha da açılasın emi
hakkında hayırlısı ınsl kendı sancın gelır ınsl kordon sorun olmazda sunı de olsa normal dogururusun cnmevet teyzelerii ,
bi sona yaklaştik sanırım , mutlu şaşkin karışık duygular içindeyimmdogumu ti ye alan ben sanirim işin ciddiyetine yeni vardim uzatmayayim , kontrolumuze gittik , boyumuz suyumuz kilomuz şükür iyi bi sorun yok ama ensemizin hemen arkasinda kordunumuz var , 1 cm acilmamiz var , muaynede hafif kanamamiz oldu , dr teyzemiz sezercik sinyallerini verdi c.tesi tekrar kontrole gidip napicamiza karar vericekmişiz , yani benim anladigim p.tesi şu saatte gel sezeryana alicaz dicekk ,
ay sorma yuz ustu ne ka rahat yuyorlar bende dıyorum anne baba da öle uyuyo bebekde ondan goruyor zarrrrrrhe kızlar bide sizinle çocuk dr.umun anlattığı bi bilgiyi paylaşıcam
biliyosunuz benim kız geçen haftalarda kakasını yapamıyodu kendi başına, hep ben zeytinyağı ve kulakçöpü kullanarak masajla fln yaptırıyodum bir hafta böle sürdü. sonra dr.a gittim dediki bana ilk 15 gün bebekler günde 5-6 kezz bile çok rahat kaka yapabilrler. ama 15 günden sonra makat ağzı kendini kapatır bebeğin kendi çabasıyla yapması gerekir. bu dönemde ıkınmalar gerilmeler normaldir 7 gün bile kakasını yapamazsa biz onu normal kabul ederiz-eğer bebeğe aşırı bi sıkıntı vermiyosa tabi-dedi.
eğer böle oluyosa sizde dışardan çok fazla müdahale ederseniz 1 -2 ayda düzene girecek bi durumun süresini uzatırsınız dedi.
benim kız çok şükür 3-4 gündür kendi başına yapıyor artık kakasını şuan 1 ayı doldurduk. gaz sorunu içinde sub simplex ve bio gaia kullanıyorum artık ne kadar faydası oluyor bilmiyorum ama bağırsaklarındaki sesler hiç susmasada en azından doyurduktan sonra ağızdan rahat çıkarıyor.
göğüs ucumdaki yaralarda daha yeni iyileşti biraz hassasiyet var ama onuda artık önemsemiyorum.
bişey daha var hani ben demiştim ya size kucağımda uyutuyorum yatağına yatırınca açıyor gözlerini hiç uyumuyor diye. dün gece yüzüstü yatırdım maşallahh 2 şer sa. iki kere uyudu ben bayram ettim tabimeğer benim kız yüzüstü yatma hastasıymışta biz yeni farkettik o sırt yere değmicek arkadaş diye bi tavrı var valla gazlı bebeler yüzüstü yatmayı çok severmiş, bende başında nöbetteydim tüm gece nefes alışını kontrol ettim hep asker etti bizi şimdiden zilli
ayy canım benım benım oglan 3 kez kaka cıs yaptı ustume salıda hast..yaptı genekı yedek battanıye aldıydım yoksam pusette cıpla kalırdı paşam benım evde ıse nevresımler ıkı gune bır yıkanıyor sayesınde hehe gercı pıpıyı kestık rahatladı besıne boll ca yapıyor sızın kaka sorunu var cısını atına yapar ancak kısceler heheheSelam kızçelerrrrrrrrr
ACENU Seni unutmadım
Daha da açılasın emi
oglum gazını cıkarttı kakasını yapsı yasaasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnntey tey teyyyyyyyyyyy o ka mutlu oldumkiiiiiiiiiiiiiiiii heheytttttttttttttttttttttt
:79::81::81::81ka ıı olduumkı hehe cok şükurr
aksam ılk gezmemıse cıkıcaz gorumceme ıftara davetlıyızz heheheohh mıs ılk gezmemısdee
hakkında hayırlısı ınsl kendı sancın gelır ınsl kordon sorun olmazda sunı de olsa normal dogururusun cnm
ay sorma yuz ustu ne ka rahat yuyorlar bende dıyorum anne baba da öle uyuyo bebekde ondan goruyor zarrrrrr
ayy canım benım benım oglan 3 kez kaka cıs yaptı ustume salıda hast..yaptı genekı yedek battanıye aldıydım yoksam pusette cıpla kalırdı paşam benım evde ıse nevresımler ıkı gune bır yıkanıyor sayesınde hehe gercı pıpıyı kestık rahatladı besıne boll ca yapıyor sızın kaka sorunu var cısını atına yapar ancak kısceler hehehe
telsız ısıne sevındım ya ınsl alma nasıp olur bısedeeeeeeee
ay kaka yapadıgında renkden renge gırıyoryaa yazık bebelerımıze yaaaaaaa
atlattık canım dün geldiler bir şekilde hallettik eşimle.düşünmüştüm temizlikçiyi ama bana gelen temizlikçiyi çağırmak için 1-2 hafta önceden haber vereceksin.perşembe kontrol. O günde günüm doluo zati. Kasılma fena yaa 45 dakkada 6 kere falan oldu bel ağrısı çok çok az ama
allah kolaylık versin canım. Yarın temizlikçi çağır istersen üstünkörü falan yaptır yemeğide hazır alacakmışınız bak. 2 çocuklu kadını anlarlar herhalde arkadaşlarınızda
rezeneyi ben de bir deneyeyim bakalımCanım gözün adın. Allahım analı babalı buyütsün inşallah
Seni çok iyi anlıyorum canım çünkü ben de nerdeyse aynı şey yaşıyorum2-3 gündür uyku yok. Oğluşum ağlamıyor sadee güçeniyor (erkek ya ) kıp kırmızı oluyor ama ağlamasa da bebişime o kadar acıyorum ki kalkıp her şey yapıyorum gazı çıksın da rahat uyusun diye. Sonunda bugün eşime REZENE getirtirdim ve içmeye başladım, bakalım faydası olur mu.
Canım gözün aydın almışındır bebişini kuçağına
Maşallah kızBen de doğum yapmadan önce dip köşe ev temizlemiştim ve erken doğum yaptım. Ben daha geçmişi okuduğum için ve zamanım kısıtlı olduğu için (aha bebeişim uyandı) doğum yaptın mı yokmu bakamadım :) Allah yardımcın olsun canım...
Hepinizi öpüyorüüüzzzz...
Adiyef... Allah kolaylık versin..
benim oğlum 20 aylık, bebeğim de 7 günlük..
Biz de kıskançlık yok şok şükür ama sevcem öpcem diyo kızı hırpalıyo.. Aynı odada bırakmamaya çalışıyoruz ...
ay bu arada 2 bebekli kadına da iftara gelene sevgilerimi yolluyorum
biz dogurdukta noldu ne dogurcan dedi
evet teyzelerii ,
Selam kızçelerrrrrrrrr
ACENU Seni unutmadım
Daha da açılasın emi
tatlım benim bildiğim anne sütü su ihtiyacını karşılıyo hem aptamil yaparkende su kullanıyoruz yani bebişlerin su ihtiyacı böyle gideriliyo zaten su verilen yeni doğanlar ishal oluyomuş ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?