Evt kızlar son doktor muaynemden de 0 sancı ve parmak ucu kadar açılmayla gelmiş bulunmaktayım :)
önceki haftalrda bile 30-40 lara vuran sancı bugün 0-8 arası :)resmen şaka gbi
günüm doldu bitti derken;bende tık yok ve haliyle 2 gün daha bekleyelim dedi ama
pek bir değişiklik olmayacağını çarşamba günü sezeryana hazırlıklı gitmemiz gerektiğini söyledi;
we artık benimde oğlumun doğum tarihi belli oldu; 31 temmuz sabah 9.30 da sezeryan için hazırlanmaya başlıyacağız :))
temmuzun son annesi ben olucakmışım meğerse :)) en azından temmuz içinde doğurabilicem,ağustosa kalmadım diye sevineyim bari:)
normal doğumu çok ama çok istiyodum kızlar ama hayırlısı böyleymiş napalım ...
hehe aglama halıne devammmmmmmmmmGelelimmm lohusalığaaaa
Ayyyy ben anlamıyorummmm ne oluyor ne bitiyor ama
Yarın tam 4 haftalık olacağız...Zaman su gibi geçecek derlerdide
inanmazdımmm:26::26::26::44::44::44:herşeyim DURU oldu....
Uyurken özlüyorum,memede iken izlemeye doyamıyorum,kustuğu zaman
içim parçalanıyor en kolay yaptığum şey hemen ağlamam oluyor ama ne yapayım
rahatlıyorumNormal doğumdan sonra hayatım değişti....Mükemmel geçen
9 ay sorun çıkarmayan kızçem biraz zor doğdu.Doktora göre kolay ama ben nedense bağırdığım
için çok utandımSessiz sessiz yapamazdın diyor ilk doğumun suyun gelmedi
ve kızçen yavaş ilerliyor dedi.Ayrıca kalbimden dolayı ıkınmalarım yetersi zoluyordu..Hepsi geride kaldı
Duru ile yeniden doğmuş gibiyimBazı günler kendimiiii
harika hissediyorum bazı günler ise çok kaygılı(Duru kusmadığı dönemlere denk gelior)
İnsanalrın ne söyledikleir hiç batmıyor,alınganlığım yok kendime alınıyorum
Gezip dışarı çıkmak çok önemli olmuyor.Oysakiii her yaz tatil için yanıp kavrulan sitenin havuzunu
mesken tutan biri olarak tınlamıyorummmm..kIZIMLA VAKİT GEÇİRMEYE bayılıyorum..Dün bayram alışverişi
için dışarı çıktık tuhaf geldi ama kalabalık ve çok sıcakmış.Aslında emişirken kendimi çölde gibi hissediyorum ya neyse
Yarın da DURU'mun kusması için doktora oradan anneme geçeceğiz.Bebişi anneme bırakıp AVM ye gideceğiz
ALLAH:'ım izin verirse bir de kızım izin verirse
ALLAH'a emanet olunnnnn kızçelerr
bende gunluk degıstırıyorum senn sutlu nurıyelere maasalahı var o zaman heheh evet ben sutu sevemdıgm ıcın sut kokusu mahvedıyo benı ama bu gıdısle bebegı ıcın onu bılem sevıcem sanırmmmmmKızlaaaaaa
diyiverin bana
çbu sıcakta göğüs pedi kullanıyo musunuz
ay ben sütyen ve pedden bıktım..
2 saatte bir ped değiştiriyorum ama o kadar dolu veekşi ekşi kokuyo bu sıcakta
ped kullanmasam her taraf süt oluyo .. SiZ nasıl basediuo sunuz su göğüslerle yaaa
lansinoh göğüs pedi kullanıyorum durup dururken niye akıyo sütüm bilmiyorum ya ped öyle bi doluyo öbür tarafa akıtıyor kokuyo
bıktım ya... Bi akıl verin
hayır bnmkıde dusmedı ama bu gece ruyamda dusmustu ama oglumun kıler dusuyorr heheh pipisindenkıler cok sukru tek onunkıler dussunde ben daha beklerım teyzesiiiHımmmmmmmmm
peki dikişleriniz düştü mü
ay bu kadın halatla mı dikti anlamadım ki hala dikişler duruyo orda yaaaaaa
ınsllCanım inşallah planladığın gibi olur herşey.. Sana da cok yakışır bi erkek evlat annesi olmak.. İnan zor değil.. Cok keyifli ... Aynı planlarımız var ... 2 sene sonra Allah ın izniyle mesleğim beni bekliyor kariyerim ,,, cocuklar sağlıklı olsun da.. Dünya turu hayalimiz de eşimle...
aynennn bısde 1,5-2 sene sonrasın dıyoruz ya EN HAYILRISINI RABB IM BILIR INSLLL DUA ILEEEEben ben...
kızım 1-1,5 yaşındayken bende ikinci için hamile olmak isteyenlerdenim rabbim nasip ederse... eminim çok keyifli olucaktır... sonrasında da çocuk macerasına bi nokta koyup iş hayatına geri dönmek... ayy çoook heyecanlı
ALLAH KOLAYLIK VERSIN INSL gerek kalmadan suyun fılan gelır tatlım yaaaaaaEvt kızlar son doktor muaynemden de 0 sancı ve parmak ucu kadar açılmayla gelmiş bulunmaktayım :)
önceki haftalrda bile 30-40 lara vuran sancı bugün 0-8 arası :)resmen şaka gbi
günüm doldu bitti derken;bende tık yok ve haliyle 2 gün daha bekleyelim dedi ama
pek bir değişiklik olmayacağını çarşamba günü sezeryana hazırlıklı gitmemiz gerektiğini söyledi;
we artık benimde oğlumun doğum tarihi belli oldu; 31 temmuz sabah 9.30 da sezeryan için hazırlanmaya başlıyacağız :))
temmuzun son annesi ben olucakmışım meğerse :)) en azından temmuz içinde doğurabilicem,ağustosa kalmadım diye sevineyim bari:)
normal doğumu çok ama çok istiyodum kızlar ama hayırlısı böyleymiş napalım ...
ben 2.gundne berı gıyıyomm ama norml dogum luyum u ana kadar 9,5 kg gıtt kaldı 5 kg mmmmKizlar sezeryan olali 20 gun oldu korse giysemmi su kilot seklinde olanlardan gitmiyo bu kololar yahuuuu
ınsl gusel haberlerle donersın cnmmmhayırlı geceler bayanlar,
birkaç doğuramayandan biri olarak sabrımın son demlerindeyim sanırım... bebeğe bir şey olacak kaygısı ile uğraştığım yetmiyomuş gibi bir de arayan soranlarla uğraşıyorum... yarın kontrolümüz var, mübarek günlerdeyiz dualarınızı esirgemeyin nolur... çooook bunaldımmmm...
cnmm nu bulamayanlarda var lutfennnValla oğlumu 14 ay emzirdim 14. Ay hala bi göğsümden emerken diğerinden pede akıyordu .. Hiç sevmiyorum bu hâli.. Maalesef değişmiyor .. Böyle devam etcek 2 sene .. Vıcık vıcık ... Göğüşlerimizin huyu batsın...
sana dıre kendı uyguladıgım seyı solım kuru sogan mucızesı daha oncede defalarca söledm burdaa uygulayanalar oldumu blılmem ama hem sutu cogaltıyor hemde yaralarını kapatıyorr kuru soganı kes gogus ucuna sur 2-3 dk her ıkısınede vaktın varsa beklesın gogus ucunda sulu halı yoksam cesme suyu ıle yıka gecsınn kokusu kalmıyor huslanırsan sabunla yıka ben dırek su ıle yıkadım cok sukru hıc sorunumzu olmadı baskdaaabebislerini 1 saat emzirdiginden bahseden annecikler memisleriniz ne alemde benimki o kadar emmemesine ragmen memislerle basim dertte cunku catliyoooo git gide daha az emisiyoruzzz ne yapacagimm benn
anammmmmmmmmmmmmm dogurucu ana aynı beınım gıbı ama bakalım bizde 1,5-2 yasındaykene dusunuyoruz ben ev hanımyım o karıyerım o yere yonelıkdeeKıslaaaaaaa
iyiki 2. Yi yapmışım...
İlkini yedir içir arabaları ile oynat derken bi baktım 2. 2 haftalık olmuş bile...
Resmen zaman nasıl geçiyo anlamıyoruz babası ile..
Tavsiye ederim...
Yalnız her daim yardımcı olan ve günde 10 kez bez degiltirmekten yemek yapmaktan usanmayan bi eşiniz varsa...
Hayat pek güzel anam...
Bu arada bi ara dogum hikayemi paylaşıcam , 2. Yi düşünen lerinize örnek olmadı acısından .. Ama telefondan zOr oluyo.. Bilgisayarı acarsam benim azman oğlumdan fırsat bulup... Kısa ve öz dogum hikayemi...
canım büyük ihtimalle cevap veren olmuştur ama bende yazayım dedim. bugün kontrole gittiğimizde oğlumun kakasıda öyleydi doktor görünce bişey demedi. normal demek kikızlar pamuk kız çocukları için pek önermiyorlar kalıntısı kalır diye bende o yüzden kaynar suyla prima ıslak mendili yıkayıp kaynar suya sokup temizliyorum.
kararsız kaldım nasıl yapsam diye ne bilim:26:
bu arada benim kızım gündür sarı ve taneli pütürlü yapıyor kakasını sizce normal mi kızlar_?
ayy hos geldın cnm alı kaan nasıl bakalım annesıı emısmek gıbı sı yok dımııkızlarr sizi çok özledim.
bir türlü fırsat bulup giremedim. emişip alt değiştirip uyumakla geçiyor günlerimiz
oğluşum uyurken başında annem ya da kardeşim nöbet tutuyor o arada da ben uyuyorum.
şimdide onlar uyuyor bende nöbetteyimm
bugün doktor kontrolüne gittik çok şükür herşey yolundaymış.
kilosu doğum kilosuyla aynı çıktı oğlumun. doktorda normal dedi zaten ilk haftada kilo almamış olmasınıben şimdi
biraz geçmişe bakmayı deniyim bakalım ne olucak
ennn çatırından normal hemdeeeallahım yanaklar tam ısırmalık hepside ayrı ayrı tatlı allah analı babalı büyütsün canım normal doğumla ilgili tereddütlerin vardı ne güzel doğurmuşsun normalinden
en büyük korkum gaz sorunu. bizim henüz başlamadı. keşke böyle devam etsezinco kullandık ama ilk gün işe yaradı sonra cort... bugün çok fenayım...10 dk uyuyo 3 saat ağlıyo deliricem galiba... bide sab simplex diye bi damla yazdı doktorumuz babası bu akşam onu da alıcak deneyelim bakalım...
çookk sağol canımmm. anca girdimde görebildim. ilk günler biraz zor biliyorsunaramıza hoşgeldin yakışıklı...
Rabbim bahtını güzel eylesin... nazarlardan korusun...
maşallahhhh
çook sağol canımmdoğuranları tebrik ederim kızlar Allah analı babalı büyütsün :))) ndd bebişine maşallah canım :)
canım bişey sorucam kaçıncı gününden sonra kolsuz body ler giydirmeye başladın?? ben altını değiştirirken bile hemen üşüyor oğlum hapşırmaya başlıyor.sonrada karnı ağrıyor üşüdüğünden ağlamaktan helak oluyor yavrumvalla ben erkek anası değilim ama maşallah bu zamanda lahana yapmışsın çocuğu... ben sadece kolsuz çıtçıtlı badi giydiriyorum ayağına bi de çorap...
Ali kaan iyi çok şükür canımayy hos geldın cnm alı kaan nasıl bakalım annesıı emısmek gıbı sı yok dımıı
ne gusel birilerinin bebegıne bakıpda senn uykuya dalmann hayal gıbıııbenım ıcın yanıı daha kımse teklıf etmedı bana o nu:44 ruc oldukları ıcın kendılerı uyuyorr ben nobeteyım hepp saglık olsun bu gunerde geıp gecıcek ALLAH ın ıznı ıleee paşam bıs ıyı olalımdaa bosver.......
bende duvar modunda gezıyom ama yardım edıcek kısmeler yok bunada sukur neysee... hapsurmak hepsınde var cnm ya bnm paşasa gunde 3-4 kes hapsuruyoooAli kaan iyi çok şükür canımbizde de herkes oruçlu. bende kıyamıyorum bazen ama başağrısından duramıyorum sonra.
sağolsun yardım ediyor onlarda
ben doktora sormuştum 6-8 aylıkken yaptırmak daha uygun demişti. bende o ara yaptırmayı düşünüyorum inşallahKızlar ya bu erkek bebişleri ne zaman sünnet ettirsek?? Benim fikrim iki üç haftalıkken ettirmekti ama şimdi kıyamıyorumki miniğime acı çekicek die
çok şükür canım zor olsada geçti gitti artık. şimdi oğluşuma bakıp bakıp aşık oluyorum ona
Kuzummmm benimmm kuzum maşallahhh
İçeriden kopamayıp gelen kuzuya bak hele sen
Şükürler olsun canım kurtuldunuz yaaaa siz ona bakınnnn
temmuz annelerininn seslerini duymayan kalmadı zaten doğumda
Bol bol sütlü emişmeli günlerrrr diliyorum sizeeeee
geçmişi okumaya devam ederken doğum haberinide okurum diye düşünüyorum canım inşallah hakkında hayırlısı olur tatlımslm kızlar bugun kontrolden geldık benım bebgıımın asagya ınme nıyetı yokmus doktor oyle soyledı. acıkcasını konsmak gerekırse sezeryan gııb gornyor dedı. sancında gelse suyunda gelse bebek ınmeden dogrtmam zor olur acıl sezeryana alırım dedı yanı bınevı beklmeylm bu ıısn sonu sezeryan demek ıstedı ama dıyemedı tabı bızden oyle bı yuz bulamaynca. carsambaya tekrrdan gun verdı bıdaha bakrz ınmısmı ınmedyse cuma sezeryan dedı son gun cumaymıs. bende bunları duyunca bugun yarın alalım demek ıstedm ama esım gozlerını belerttı kı hem doktr hem ben yuttk laflarımızı..
eve geldım artık ıyce alsmısım sezeryan fkrıne hıc beklemek gelmıyor ıcımden bebegım 3.500 herseyı yerınde bosuna sıktrmym dyorm yavrumu ınememıs bellkı ust kemıgım yukarda ve dar olabilrimis doktrmada cok gvenyorm bılglı bırı en basdan berı normal dogum yapmmı ıstedı ama olmcak gıbı. esımı ıkna edemedm 4 5 gun daha bekle nolcak dedı mecburen bekleyslerdeyız..
oglum ınsallah gelmek ıster bu sure zarfnda bnlrn hıcbırne gerek kalmaz:)
ndd pasan tam hayal ettgım gıbı cok guzel bır bebek masallah
nısaycım atak yapmıs kızın hayırlı olsun ama uzulme saglıgı yerınde masallah evıne doncek sadce 2 gun:)
canım bana doktor bir krem vardi göğüs çatlağı için ben onu kullanıyorum ama onuda silmek gerekiyor emzirmeden önce.hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum bayanlar. kızım hala tıp fakültesinde yatıyor küvezde. solunumu ve hareketleri normale dönmüş. bi hasar bıraktımı die kontrol altında tutacaklarmış. bayramdan önce çıkarırız dediler inşallah pazartesi falan verirler kızımısabah ve akşam gittim süt sağdım çok çok az çıktı mama veriyorlarmış sütümde inmedi iyice göğüslerim uçları çok acıyo sağdıkça. siz neler yapmıştınız göğüs acılarınız için lansinohun göğüs kremini alayımmı
aynen canım benimde öyledoğum yapan hanımlar gözünüz aydın. yapamayanlara allahım kolaylıklar versin. bağırmaktan boğazlaırım ağrımış valla. kolllarım da ağrımış kendimi kasmaktn
aminn inşallah canımmaşallah canım size Allah Analı babalı büyütsün canım
çok sağol tatlımmoğluşun pek tatlı maşallahhbende koyacağım inşallah kucağımıza alalımda bi
annesi ufacık inşalla oğlum boylu poslu olur. herşeyden öncede sağlıklı olur inşallaahhgözün aydın maşallah....çok tatlı ...çok uzun olacak senin paşa...
canımm öncellikle gözünüzaydın. benim oğlumda kakasını yapmıştı ama yşnede beni sezeryana almadılar. nst de kalp atışı normal diye. ama bunu duymak beni çok strese soktu o yüzden de çok zorlu bir doğum sürecim oldu. neyseki sende kızını almışsın sağsalim kucağına. inşallah sende iyileşirsin biran önce24 temmuzda 3,110gr 50cm kızm okdu12 saat sancı bunun 5saati suni sancı çwktim.acılmam 1,5 cm di sezeryan oldum bende.ıyıkı olmuşum nerdeyse kakasnı yicekmış kızum.dualarım doğuracaklara inş.sizi seviyoruz teyzeleri.bufun taburcu olduk ama 1 saate hastaneye döndu.gobek deligimin çevresi yağ dokusu enfekte olmuş kırmızı renkte his kaybı var antibiyotik ve 2 saatte bir buz torbası tutuyorum.dua edin bana lütfen.
hapşırınca bende üşüttüm mü acaba diye panikliyorum. aslında doktorda dedi hapşırır normal diye ama yinede tedirgin oluoyorumbende duvar modunda gezıyom ama yardım edıcek kısmeler yok bunada sukur neysee... hapsurmak hepsınde var cnm ya bnm paşasa gunde 3-4 kes hapsuruyooohatta 2-3 gunde bır oksuruyo bılemm:44:
Kizlar sezeryan olali 20 gun oldu korse giysemmi su kilot seklinde olanlardan gitmiyo bu kololar yahuuuu
maşallah canım tam bir tosuncuk doğurmuşsunEvet biz geldik oğlumla :)) benim meleğim uyuyor şimdi teyzeleri saat 22.40 da doğdu meleğim 3960 gr 56 cm boyunda :) biraz standart dışıyız maşallah :) detayları anlatırım sonra ama şu kadarını söyleyebilirim ki normal doğum her babayiğidin harcı değilmiş ağrı çekerken sezeryan olsun diye bağırdım durdum kendimden hiç o kadar bağırma performansı beklemiyordum bu arada epidurali keşfeden de Allah razı olsun 4 cm e gelene kadar öldüm öldüm dirildim epidural olmasa ne olurmuş bilmem :) çok güzel göğsüne yatırıp Da emzirmek ona dokunmak.. Rabbim herkese nasip etsin inşallah :) allahım sana şükürler olsun
canım yaa gözünaydınnn daha yeni haberim oluyor.tosun oglumla geldik dicemm ama cokta tosuncuk deilmiş teyzelerii :))
uyyo şimdi minnoş , spinal anestezi ile sezeryana girdik , ama herseyi hissedince ben uyuttular , şükür iyiyiz şuan , dinlenicez biraz resmini en kısa zamanda yukliycem görüşmek üzereee
canım başlıyım cevaplara oğlum uyanmadanarkadaşlar bir kac sorum olacak.
1.Hangi sut pompasını aldınız?
2.Sut saklama posetınde mı saklıyorsunuz?
3.Dondurucudan çıkarınca nasıl ısıtıyorsunuz?
4.Ornegın bır poşete koyduğunuzda bır kez mı sağıyorsunuz sutunuzu yoksa poşet dolana kadar mı ?
5.hangı marka poşet aldınız?
Sanırım bu kadar:)
Acemi anne böyle oluyor ıste :)
Aslında sımdılık ıhtıyacım yok ama göğsüm ağrıyor ve sertlesıyor sagarsam rahatlar dıye düşünüyorum.
ennn çatırından normal hemdeee
en büyük korkum gaz sorunu. bizim henüz başlamadı. keşke böyle devam etse
çookk sağol canımmm. anca girdimde görebildim. ilk günler biraz zor biliyorsun
çook sağol canımm
canım bişey sorucam kaçıncı gününden sonra kolsuz body ler giydirmeye başladın?? ben altını değiştirirken bile hemen üşüyor oğlum hapşırmaya başlıyor.sonrada karnı ağrıyor üşüdüğünden ağlamaktan helak oluyor yavrumbende altını değiştirirken sıcacık yapıyorum o yüzden odayı. gün içinde de içinde çıtçıtlı kolsuz bodisi üstünde zıbını ayağında çorabıyla duruyor
hapşırınca bende üşüttüm mü acaba diye panikliyorum. aslında doktorda dedi hapşırır normal diye ama yinede tedirgin oluoyorum
bence süt sağma makinası harika bişey. ben doğumdan önceki gün burda sordum kızlara alayım mı diye herkes kullanıyormuş bende eşime aldırdım. sağ göğsümden oğlumu hiç emziremedim çatladı kanadı bende sağdım hep. şimdide oğlum sola alıştı sağdan emmiyor ama ben sağıyorum her ikisinide.oğlum hiç emmediği halde sağ gösümden bugün süt aktı doluluktan.10 dk sağmakla 150 ml süt çıktı. bence kesinlikle çok faydalı bişey süt sağma makinası.Aynen öyle kader arkadasım
Doymasa uyumaz kuzum ya
Ederken ağzı süt dolu uyuyo hep menede kalıp orda uyumak istiyor
B'nde diyorum süt mü yok doyurucu mu değil
Artık helva yemekten dereotu yemekten midem bulandı ama kızım için mecbur
B'nde senın gribi sırf meraktan acaba süt var mı yok mu bana belkı var gibi geliyo ama yoktur
O yüzden B'nde almk taraftarıyım
Bakalım sen kullan tatlım yorumlarına göre alımı yarim çok memnun int yorumlardada çoğunluk memnun
CANIM bide senın bu alttakı bebek tablosunu nasıl yapıyorsun nerden
canım başlıyım cevaplara oğlum uyanmadan
1. lansinoh süt pompası aldım çift göğüs pompalayabiliyor.
2.poşet değilde biberon gibi saklama kutusu aldım. çalışmaya başladığım zaman torba alıcam.
3.dondurucuya değilde dolaba koyuyorum ben.çıkarınca benmari usulü bir kapta ısıtıyorum. 40 derece olunca oğluma veriyorum.,
4. bir kaba bir kere sağıyorum üstüne yeniden sağmıyorum. yeni süt sağdığımda daha emzirmediysem eski sütü döküyorum ben.
benimde ihtiyacım yok oğlum emiyor çok şükür ama göğüslerim çok şişip sertleşiyor ateş yapmasın diye sağıyorum bende
Teşekkür ederim canım ama biraz nazar değdi sanırım oğlumun sarılık değeri yükselmiş 3.gün ve. 14 çıktı doktor isterseniz getirin bir gece ışın alsın dedi geçiren var mı bende bugün de emsin de belki düşer dedim yarını bekleriz herhalde. Bugün sütüm baya arttı aslında hatta içerken taşırıyor hatta çişini de iyi yapıyor ama bilmiyorumbaşından geçen varsa yardım lütfennn!!:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?