2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
kızlar bebek doktoru 15 günlük olunca kullanmamız için ACD damla yazmış sanırım D vitamini takviyesi bu gerekli mi ? bebeğine bu damladan kullanan var mı?

Canım bütün bebeklere d vitamini ve demir damlası veriyolar sağlık ocaklarından. Hatta bize direk aile hekimi veriyodu, yazmıyodu, bazen ellerinde kalmadığında yazmıştı. Demir damlası daha sonra başlıyo da, D vitaminin zamanını tam hatırlamıyorum, internetten araştırabilirsin. Valla bizzat deneyim sahibi biri olarak D vitaminini bilmem de, daha sonra demir damlasını ihmal etmeyin derim.

Tabiki D vitamini de önemli ama ben demir damlasını pek önemsemiyodum, meğer çok önemliymiş, bağışıklık sistemini, iştahını, uykusunu, herşeyini etkiliyo bebeklerin. Kızım 10. aya kadar hiç hastalanmamıştı, sonra hastalanmaya başladı, 2 ay boyunca üstüste ateşlendi filan, sonra 1 yaşında demir ölçümünü yapınca değer biraz düşük çıktı, demir eksikliğini görünce doktor damlayı 2 ay 2 katı verin dedi öyle yaptık ve tekrar hastalanmadı, bi daha hastalanmayınca da anladık ki demir eksiklği yüzünden bağışıklık sistemi zayıflamış. yani biz araştırmalarımız sonucu bu kanıya vardık. Siz de önemli diye hemen 2 katı vermeyin tabiki ama doktor ne kadar dediyse o kadarı ihmal etmeden verin. daha sonra öyle 2 kat damla vermek zorunda kalmayın, çünkü zaten tadı hiç hoş değil. Gerçi ihtiyaçları olunca mı öyle içiyolar bilmiyorum ama kızımız o damlayı hiç tiksinerek içmedi hemen açıyodu ağzını

RNA TASARIM

Gaz başlar kolik olur vs korkumdan doğru dürüst birşey yemiyorum 15 kilo almıştım 10 günde 10 kilo gitti, daha fazla vermek istemiyorumm
siz ne yiyip ne içiyorsunuz?? Çorba olarak yemmek olarak ??

suzancım en sogan denedim ama etki etmedi ya.simdi madecassol diye bi ilac kullaniyorum ise yarayacak gibi

ACENU Maşallah bebişine. Allahım nazardan saklasın

Gözün aydın canım. allahım analı babalı buyütsün

Canım çok üzüldüm. Bu ne yaemziren anneye böyle şeyler söylenir mi? Bence de kesin ara söyle kv vicdan yapması da seni rahatlatır inan. Sütün inşallah geri gelir yeter ki sen inan ve rahat ol. Süt uremesi beğinde başlar. Allah yardımcın olsun.

Sutu fazla olmayip mama takviyesi verenler dikkat!
Benim diger kizimda (18 aylik) bu kizimda ( 35 gunluk) basladi dunden beri memede sanki gazi varmis gibi kivraniyor memeyle kavga ediyor biberona gelince hic memedeki cocuk degil yani meme asiri sut yogunlugu olmadigi icin biberondan gelen gibi gelsin hazira konsun istedigi icin savasmaya calisiyor bu sekilde bi sure sonrada memeyi birakiyor bundada basladi kavga bu erken basladi gerci digeri 3 ay emmisti ama bunda yilmicam gerekirse biraz ac birakicamki memeyi alsin yoksa emmicek ilkinde tecrubesizlikte vardi aklinizda olsun biraktirmayin ac kalinca bakicakki mama gelmiyor biberonla memeye saldiricak

kızlar benim kızım dünden beri memeyle bir savaş halinde emmeye başlayana kadar.
homur homur sesler çıkarıyor kendini sıkıyor elleriyle beni tırmıklıyor.çatlıcak gibi ağlıyor kasılıyor falan.
gazı olsa uyumaz diye düşünüyorum.
hele uykudayken büyük insan gibi yorulursunda ağzın açıkken gak guk sesler çıkarırsın ya aynen öyle
bir anlamda veremiyorum.burnunda mı sorun var,bu sinir stres kendini kasmalar niye ?
kıpkırmızı oluyor yavrum ne yapsam bilmiyorum

Gaz başlar kolik olur vs korkumdan doğru dürüst birşey yemiyorum 15 kilo almıştım 10 günde 10 kilo gitti, daha fazla vermek istemiyorumm
siz ne yiyip ne içiyorsunuz?? Çorba olarak yemmek olarak ??

canım yoğurt, şehriye ve tarhana çorbaları, sebze et yemekleri olabilir.. rezene humana da içebilirsin.. baklagil turşu kuruyemiş karpuz şeftali yememeli bence.. gerçi gaz her halde oluyor ama çok çok olmaz inş.

canım gaz sorunu 3 hafta sonra başlıyor belki öyle olmuştur hırsını memeden alıyordur düzenli emzirmeye çalış sancılandığında hemen memeye koyma gezdir pışpışla vs.. acısı hafiflesin..

canım daha 11 günlüğüz bilmiyorum ki...

Günaydın kısçeler ve onların güzel tatlı mı tatlı bebeişleri

Nasılsınız bakalım nasıl gıdıyor bebişlerlr hayat
Bizde uykusuzluk dışında pek sorun yok maşallah

Canlarım benım yarı kırk yıkamasını nasıl yapıyorsunuz
Kısmetse bızım prrşembe gunu yarı kırkımız çıkıcak
Babaannemıze gezmeye gıdıcez sabah yıkancaz
İnternette baktım hep farklı şeyler var
Bu konu da bır fikri olan var mı?

Yarı kırk yıkaması ney yaff?? O kadar değişik şey duydumki lohusalığımda,,kırk uçurması..kırk basması..adetli kişinin 40ı çıkmadan bebişin yanına gitmesi ii deilmiş.. Bakalım daha neler öğrencem:):):)Bi araştırayım yarı kırk yıkamasını da:):)

Acenu

Allah nazarlardan saklasın oğluşunu:):)Az daha beklese sırtında çanta ,,okula gidiorum diye çıkacaktı ,,saçları yine iyi az uzamışYerim onu ben,,temmuz bebişlerinin hepsi birbirinden tatlı yaff,,bal damlıo bunlardann

Canım aynısını benim kız da yapıyo, gazdan dolayı ıkınıyor, memeden alıyo sanki hırsını.
Emmek bebekleri rahatlattığı için biz açlıktan yapıyo sanıyoruz ama öyle yaptığı zaman bi yarım saat falan dik konumda gezdir kucağında. Sonra emzir hemen uyur. Benim kız böyle oldumu rahatlıyo. Yavaş yavaş dillerini çözecez inşaallah.

nasılsınız.
ben çok mutlyum bugün. akşam 5 gibi hastaneye gideceğim ve bugün kızımla uyuyacağım inşallah5 gece oldu ayrı ayrı uyuyalı ilk ve son olur inşallah.. çok rahat uyuyordu sabah gittiğimde. çok ağlıyo diyo hemşireler ama ben daha 1 kere uyanıkken gördüm hep uyuyordu. annesine uslu gzüküo korkutmuo galiba kuzum benim..

bende duvar modunda gezıyom ama yardım edıcek kısmeler yok bunada sukur neysee... Hapsurmak hepsınde var cnm ya bnm paşasa gunde 3-4 kes hapsuruyooohatta 2-3 gunde bır oksuruyo bılemm:44:

pasaakklıı suzii pasaklı suziiiii
Mesaj kutunu temizle anacum ya bizde seni temiz bilirdik:99::99::99:
:100::100::100::100:
:122::122::122::122:

Maşallah maşallah nasıl tatlı nasıl huzurlu oyle

maşallahhhhh :) kıyamam yavruma yaaa.... ne güzel...

canım ya bebisin cok tatlı maasallah saclar da super valla Allah bagislasin canim

Erkekimmm Maşşallah sanaa, tarak lazım bu saçlara

herkese çok teşekkürler teyzeleri :)
ben cok sabirliydim 41 hafta boyunca ama bebegim el parmaklari dışında bana ne çekmiş ne benzemiş :) kız gibi elelri uzun parmaklari var sadece , onun dısında malum saç yumagi :) faulleri , kafa şekli bile babasi

artik hit parcamiz : uykusuz her gece yorgun ölesiye ... dımtıs dımtısss

doguramayan arkadaslar inş sizde hayirlisi ile alirsiniz kucaginzia bebişinizi , ama bişi söleim ben arada göbegimi özlüyorumm galibaa karnimi seviyorum ama boş bi bakıyorum yanımda , tuhaf yaa

merhaba kızlar bende tık yok hala suan motora baglamıs bı sekılde esımle ev temızlıyorz.. dıp kose bı soluklanyım dedım. otrdm ama fena mayısdım kalkmam lazım yoksa yarına bu enerjıyı bulamam. yarn kontrolmuz var ne dcek baklm kanala ınmıs bebek beklemı yoksa persembe alalımmı dcek ben artık hangsne karr vercgmı sasrdm. hakkmda hayırlısı..

sezercik derse hiç kasmaaaa , hayırlıısı cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…