2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

sen yine çok yorma canım kendini, malum takvimi bitirdik, olur da geliyoooozzz diye çıkıp pat diye geliverirler:) bu kadar zaman sabrettik, Allahın izniyle her şey çok güzel olacak, o ya da bu şekilde bu hamilelik sonlanacak nasılsa, en fazla 3-5 gün daha sürecek... kalbini ferah tut, bol bol dua edelim Rabbim karşılıksız bırakmayacaktır...

Biz geldik :)
Gecem gündüzüm biricik oğlum oldu.
Kendime bile yeni yeni vakit ayırmaya başladım.
Doğumdan da 5 kilo sonrasında 3 gün içinde bir 5 kilo daha verdim ama annem süt olsun diye tıkıştırıp durdukça verdiklerimi alacağım galiba.
Hayatımda 2 dal Dereotu yememiş ben şimdi demet demet yiyorum .
1 bardak sütü içmeyen ben litre litre içiyorum.
Allah I'm bu aşk nelere kadirmiş böyle.maşallah.
Kızlar size tecrübesizliğimi anlatmak istiyorum annem olmasa ben göğüs pedi firmalarını zengin edecekmişim meğer.
Göğsümden süt akıyordu ara sıra,bir göğsü emzirirken diğerinden akıyordu ben de dayıyordum pedi.bazen farkında olmuyordum pedden taşıp geceliğim mahfoluyordu.
Annem gördü kızım baş parmağında meme başına dairesel hareket yap öyle aktığında hemen durur dedi.
Allah razı olsun annemden .öyle aktıkça içim gidiyordu iyi oldu bunu öğrendiğim.sizler de bilmiyorsanız benden söylemesi :))) yazık olmasın sütler.

Biz Antalya'nın sıcağından kaçtık 1 haftadır yayladayız.kuzum klimasız doğal serin ortamda çok şükür.
Bayramdan sonra evimize geçeriz herhalde.
Biz durumlar böyle şimdilik.
Hoşçakalınnnn :)))

az kaldı canım sende aramıza katılcaksın yakında. inşallah çok gaz sıkıntısından bahsetmeyiz
kızlar kac dıkışnz var normal catır dıe doguranlar bnm 20. gunm hala acıo agrıo hap ıçmesem oturamırum sızdede bolemı acaba
ben sordum söylemediler kaç dikiş olduğunu. ama şuan çok bi ağrım yok oturabiliyorum çok şükür
Kizlar catlaklari icin bisey yapan ve sonuc alan var mi? Ben sezeynla dogum yaptim bugun tam 7 gun oldu 7kilom gitti 11 kilo almstm zaten kilo kalmiyorda catlaklar kotu:/ dikislerm bile belli degil catlaklar gibi
çatlaklar gitmez ki canım. sadece rengi değişçek zamanla

Eki Görüntüle 767165

teyzeleriiiiiiiiiiiiiiiii ,

çok kısa olan hikayemizi yazicazzz , tamamen babainin kopyasi olan oglusumuzun resmii

dualarinizi esirgemeyinn
oyyy maşallahhh
çookk tatlısınız Kuzeyy beeyyy
saçlarıda çok hoşmuş pek yakışıklıyız.
Gözünüzaydın canım. sende aldın artık oğluşunu kucağına çok şükür

Kızlar merak ettim bunu buldum ve sizinle paylaşmak istedim. Vaktiniz olursa mutlaka okuyun güzel bilgiler var.

Bebeklerin sağlıklı gelişimleri için mutlaka düzenli uykuya gereksinimleri vardır.

Uyku gereksinimi yaş büyüdükçe azalmaktadır. Yeni doğan bir bebeğin uyku gereksinimi yaklaşık 16,5 saatken 3 aylık olduğunda 15 saat, 9 aylık olduğunda 14 saat, 18 aylık olduğunda 13,5 saat , 3 yaşına geldiğinde 12 saate inmektedir. Ayrıca bebeklerin 3 yaşına gelene kadar gece uyku ihtiyaçları olduğu gibi gündüz uykusuna gereksinimleri de vardır. Yine yaş büyüdükçe gece uykusu artarken gündüz uykuları azalmaktadır. 9 ayın altındaki bebeklerin uyku ritmlerinin beyin dalgalarının ölçülmesi yöntemiyle incelendiğinde uykularının çok derin olmadığı 50-60 dakikada bir uykularının hafiflediği ve kısa süreli uyanabildikleri saptanmıştır. Yukarıdaki grafikten bebeğinizin yaşına göre ortalama uyku ihtiyacını hesaplayabilirsiniz. Örneğin sağlıklı normal bir bebek, 1 haftalıkken toplam olarak 16,5 saat uyur. Toplam uyku gereksiniminin 8,5 saati gece uykusu iken geri kalan 8 saati de günde 4 kez olmak üzere gündüz uykusudur.

Bebeğinizin uyku düzeni

Yeni bebek sahibi olanların en çok huzursuzluk duydukları konulardan biri hem bebeklerinin hem de kendilerinin uyku düzenidir. Özellikle gece uykusunun azalması ve bölünmesi anne ve babayı kısa sürede tüketir.

Bebeğiniz doğduğunda günde yaklaşık 16 saat civarında uyur ancak bu süre zamanla azalır ve kısa periyodlar halinde bölünür. İlk haftalarda gaz sancısı ve mide asidinin ağzına gelmesi nedeniyle bebek huzursuz olup uyumayabilir. Hastalıklar, gereksiz fazla besleme ve fazla panik ve huzursuzluk da bebeğin uykusunu bozar. İlk aylarda bebeğinizin uykusu daha hafif olacağı için daha sık uyanır ve daha sonra tekrar uykuya dalmakta güçlük çeker.

Bebeğiniz iyi uyku alışkanlıklarını 6 hafta gibi erken bir dönemde geliştirebilir. Düzgün ve düzenli bir uyku alışkanlığı oluşturabilmek için 'anahtar' bebeği her gün aynı saatte henüz uyanıkken yatağa koymak, aynı saatte altını değiştirmek ve bir gece uykusu rutini geliştirmektir. Bebeğiniz için ideal uyku ortamı hafif loş ışık (hemen hemen karanlık), sessiz ve rahat edebileceği ısıda bir odadır ve gece uykusuna hazırlık yaparken her hareketinizin huzurlu ve sakin olmasına önem vermelisiniz. Sakin hareket ederken gece uykusu rutinini çok uzun sürdürmemeli ve 5-10 dakika gibi bir sürede tamamlamalısınız. Gece ve gündüzü ayırt etmesini sağlayıp gündüz çok uzun saatler uyumasını önleyerek, sakin ve huzurlu gece beslemesi ve ılık bir banyo yaptırarak rahatlatabilirsiniz. Sakin ve huzurlu bir ortam yaratıp gece uykularının huzur ve mutluluk verici olduğunu ve korkmaması gerektiğini hissettirebilirsiniz ve sonunda uzun uykularını geceye kaydırabilirsiniz. Bebeğinizin uykuya dalarken sallanmak, sizi uyurken yanında istemesi, beslenme istemesi gibi negatif alışkanlıklarını pozitif olanlarla (kendi kendine uyumasını, uyandığında kendini huzurlu hissetmesini sağlamak gibi) değiştirmeniz gereklidir.

Bebeğiniz uykuya kendi kendine dalarsa gece sizi çağırdığında onunla ilgilenmeniz ve altını değiştirmenizin sakıncası yoktur. Gece uyandığı zaman bebeği çığlık çığlığa ağlatmayın ama daha ilk sesini duyuşunuzda da atlamayın, yanına gittiğinizde öncelikle bebeğinizin gerçekten huzursuz olup olmadığını anlamaya çalışın ve bir huzursuzluğu olmadığından emin olunca onu kucağınıza almadan ya da sırtına pat pat vurmadan, sakin ve yumuşak ses tonuyla onunla konuşarak rahatlamasını sağlayıp yeniden kendi kendine uykuya dalmasını sağlayın.

Bazı doktorlar bebeği yatağına uyumadan önce koymak ve kendi kendine uyumasını sağlamak gerektiğini savunurken bir kısmı ise bebeğin anne veya babanın kucağında veya hafifçe sallanırken ve kendini huzurlu hissederken uyutulmasını, bir diğer grupta ailece aynı yatağın bile paylaşılmasının sakıncası olmadığını savunur. Hangi yöntemi benimserseniz benimseyin uyku zamanı bebek için sıcak, huzurlu ve konforlu bir süreç olmalıdır.
Unutulmaması gereken bir konu da henüz bebek tam olarak uyanıkken onu yatağına koyup uyuması için zorlamaktır ki bu onun uyanık kalacağı sürenin daha da artmasına neden olacaktır.

Bebeğinizin uyku düzenini anlamak Bebekler çok uyur ancak genellikle sizin istediğiniz zaman değil. Pek çok yeni doğan günde 16-18 saat uyur ve bebek büyüdükçe uykusu düzene girer. Onun uyku paternini anlayarak belli bir düzen oluşturabilirsiniz. Bebeklerin uykusu özellikle ilk aylarda yetişkinlerden farklı olarak çok kısadır ve sık sık uyanırlar. Yetişkinler genelde 6 saat derin uyku, 2 saat hafif uyku ve gece boyunca bir kez uykunun kesilmesi şeklinde bir düzene sahiptir. Hafif uykuda iken anlık olarak uyanabiliriz ancak bebeklerden farklı olarak bizler yeniden nasıl uykuya dalınabileceğini biliriz. Bebekler yetişkinlerden iki kat daha fazla hafif uyku siklusuna sahiptir, yani derin uykudan daha çok hafif uyku uyurlar ve tüm uyku süreleri de daha kısadır. Bebekler derin uykudan hafif uykuya geçtiklerinde uyanırlar.

Bebekler ilk aylarda 9-10 saati gece olmak üzere günde 14-16 saat uykuya ihtiyaç duyarlar. 6 aylık olduklarında ise uyku sürelerini kesintisiz 6-8 saate uzatabilirler. 4-6 ay civarında yapılan uyku EEG'sinde erişkin paterni gösterdikleri görülür. Uyku siklusları erişkinlerde 90 dakika iken bebeklerde kısa ve 50-60 dakika civarındadır. İlk aylarda bebekler yeniden uykuya dalabilmek için yardıma ihtiyaç duyarlar. Ebeveynler bebeği alır hafifçe sallar, rahatlatır, yeniden uykuya dalmasını sağlar ve yatağına yatırır ve bebek uyanır. Neden? Çünkü siz onu yatağına yatırdığınızda bebek hala hafif uyku siklusundadır. Bu durumda bebek uyuduktan sonra bir süre bekleyip onun derin uykuya geçtiğinden emin olduktan sonra yatağa yatırılmalıdır. Bunu nasıl anlarız? Bebeğin kol ve bacakları iyice gevşemiş ve kendini bırakmışsa-bebeğin kol veya bacağını hafifçe kaldırıp bıraktığımızda kontrolsüz bir şekilde düşüyorsa- derin uykuya geçmiştir.

Kalanı burda Bebeim ve Ben - Bebekler ve Uyku Dzeni

Ay kızlar ne güzel anlatmış bebek burda kendi gelişimini. Çok beğendiiim

Nihayet yeni hayatımdaki ilk ayımı doldurdum işte! Artık annem ve babam yavaş yavaş büyümeye başladığımı farkediyorlar, ben de öyle! Dünya ile tanışırken, güzelliklerle olduğu kadar hayatın zorlukları ile de tanışıyorum ve daha ilk günlerimden itibaren aşılarımla bunlara karşı savaşacak gücü kazanabilmemde bana verdikler destek için annemle babama çok teşekkür ederim.

Birinci ayımda Fiziksel Gelişimim:

Hareket yeteneklerim hala fazla etkileyici değil. Önce başımı kaldırmayı öğrendim, ardından el ve kollarımı kullanabildim, şimdi ayak ve bacaklarımı hareket ettirebiliyorum. Annem beni dik tutuğunda bazen adım atmayı bile başarabiliyorum ancak bedenim hemen bükülüyor. Hala başımın desteklenmeye ihtiyacı var tabii ki. Bir de avucuma yerleştirilen bir cismi refleks olarak yakalayabiliyorum. Şu anda hala en iyi görebildiğim objeler siyah ve beyaz renkli olanlar. Artık insan yüzünü diğer objelerden ayırabiliyorum. Özellikle sürekli yanıbaşımda bulunan annemle babamın yüzlerini incelemeyi, tanımayı çok seviyorum. Keşke hep yakın dursalar bana da onları daha iyi görebilsem, çünkü şu anda sadece 20-30 cm uzaklığa kadar net görebiliyorum. Kokuları ve sesleri ayırt edebiliyorum ve insan sesini diğer seslere tercih ediyorum. Bu dönemdeki hıçkırık ve hapşırıklarım için çok fazla endişelenmene gerek yok anneciğim, hatta bazen hapşırmak burnumu temizliyor, beni rahatlatıyor.

Doktor amcalar bu dönemde annemin sütüyle beslenmemin sağlığım ve gelişimim açısından çok faydalı olduğunu söylüyorlar. Annemin sütü hem beni hastalıklara karşı koruyor hem de diğer besinlerle beslenen bebeklerde görülebilen allerji ve sindirim sorunlarını, anne sütüyle beslendiğim için ben yaşamıyorum. Hem anneciğim biliyor musun, şu benim yüzümden aldın diye bana kızdığın fazla kiloların var ya, beni kendi sütünle beslediğin için sen de normal kilona daha çabuk döneceksin. Beni kendi sütünle beslediğin için teşekkürler anneciğim!

Günde yaklaşık 15-18 saat uykuya ihtiyacım var. Gece uykularım düzensiz bu aralar, karnım acıkıyor, gazım oluyor, canım sıkılıyor ya da yalnızlık hissediyorum karanlıkta ve başlıyorum ağlamaya. Bu durumum annemle babamı bazen çok yoruyor ve uykusuz bırakıyor biliyorum. Ama bir konuşmaya başlayayım onlara en güzel teşekkürleri edeceğim ve tüm bu uykusuz geceleri unutturacağım o zaman!

Birinci Ayımda Sosyal Gelişimim:

Artık annemle babama gülümsemeyi becerebiliyorum galiba, bunu görünce öyle mutlu oluyorlarki. Hatta onların beni eğlendirmek için yaptıkları mimiklerini bile taklit edebiliyorum. Müzik dinlemeyi seviyorum, annem bazen kendisi de şarkılar söylüyor bana, çok hoşuma gidiyor. Bir de beni beslerken benimle konuşması, güzel şeyler söylemesi ne güzel! Göz teması kurmayı çok seviyorum; bu annemle ve babamla aramdaki bağı güçlendiriyor.

Bu dönemde kendi gereksinimlerimi gidermek benim için herşeyden ön planda. Bu biraz bencilce gelebilir size, ama bu bencillik bilinçli değilki, henüz çok küçüğüm. İki temel gereksinimim var bu dönemde; fiziksel bakımım (doyurulma ve korunma) ve sosyal bakımım (sevgi ve duygusal yakınlık). Bu iki temel gereksinimimin nasıl ve ne ölçüde yerine getirildiği ilerideki kişiliğimin temelini de oluşturacak. Fiziksel bakımım eksiksiz de olsa kendime ve diğer insanlara karşı temel güvenimi oluşturmamda yeterli değil. Sevgi ve duygusal yakınlık gördüğüm ölçüde insanlarla ilişki kurmayı öğrenip seviyorum ve insanlarca sevileceğime, sevilmeye değer bir insan olduğuma dair temel güvenim oluşuyor!

Henüz konuşmaya yönelik hiçbir faaliyet göstermiyorum. Arasıra çeşitli sesler çıkarıyorum ama ne demek istediğimi kendim bile anlamıyorum, annemle babamın da anlamaması çok doğal tabi!

Artık annemle babama onları tanıdığıma; etraftaki diğer insanlardan ayırdedebildiğimi belli edecek tepkiler vermeye başladım. Bu onları hem şaşırtıyor, hem de çok mutlu ediyor!

canım gözünüzaydın çok sevindim. Rabbim bir daha ayrılık yaşatmasın inşallah size

Kizlar sezeryan olali 20 gun oldu korse giysemmi su kilot seklinde olanlardan gitmiyo bu kololar yahuuuu

ben ertesi gun gıymeye basladım ama bel korsesi doktorum tavsıye etti canım ama gun asırı 5+6 saat gıyıyorum sıcakta takamıyorum,ayrıca kac kılo gıttı canım sezerynda kılo gıtmıyo ( hamılelıkte 15 kılo aldım 4 e yakın doğdu oğlum eve geldim 3 kılo gitmişti((

canım yaaa aynı sıkıntılar bendede var oğlum mememle savasıyor agzına alıyor 1 dkka bile çekmiyor memeyı parcalayarak cekıyor bide hııık hıık sesler cıkartıyor göğsümü aldığında

gözün aydın canım çok sevındım sızın ıçın

hayırlısı olsun canım ıkınız ıcınde sezeryan derse korkma ben normal olsun ıstedım oğlumun kafası sıkışmıs 36cm doğdu kafası doğduğunda yanlarda ızler vardı o yuzden hayırlısı olsun

Merhaba anneler 2 gün korse taktım bugün sıkılıp çıkardım karşı komşumun annesi kızım bağla yoksa o göbek kalır dedi ne de olsa eski toprak bir bildiği var diye düşünüyorum yumuşakken gider hemde kanın daha kolay boşalır dedi, bugün bağladım

Anneler doğum yaptığım hastanedeki doktor uzun bir reçete yazıp bebek hemşiresiyle odama gönderdi bebeklerimiz için hangisi daha sağlıklı burdan paylaşsak öyle bu ilaçları alsak malum her doktor kendi ilacını yazıyor sağlık sektörüne güvenim sıfır

İşte reçetemiz

zinco (gaz damlası)...şu an gaz sancısı yok sonra mı başlayacak acaba?...
humana (süt arttırıcı çay) ...kullanmayacağım rezene içiyorum....
ACD3 damla (15 günlük olunca) ...netten araştırdım D vitamini takviyesi kullanma konusunda kararsızım araştırmalarım devam ediyor....
Babusol solusyon ....kullanmadım göbeği kurumak üzere.....

fikirlerinizi bekliyorum

Bu arada anneler bebeğin kimliğini çıkardık ve aile hekimliğine eşim kaydetti haftası dolmadan getirin topuğundan kan alıcaz dediler hastanede bu işlemi zaten yaptılar, tarama için yaptıkları bişey diye biliyorum, bi daha niye götüreyim ki bebişimi niye acı çeksin ki sizde durum nedir?

evet cnm heresyde hakkmzda hayrlısı var bnde belkı normal olnca daaha cok sıkntlı olcaz dıye kendmı tesellı edyorm ama aklmdan hıc gecmezdı sezercık yanı arada korkyorm flan dıye ıstyodm aam yapmam ben kesn duusncede kalır sanuyorm baklm nolcak

desınler benm ısım bıttı:)))))) hazırım
aynen en fazla 3 gun fılan bebgmı koklamak ıstyorma rtık

sezercik derse hiç kasmaaaa , hayırlıısı cnm

evet cnm senden bıraz daha cesaretlendm normal dogumu okdr ıtyp bekleyen bırı olarak..

Bennnn geldimmmmmm kızçemmmmmm babasıyla uyuyorrrr
Tammmmm 1 aylık oldukkkkkk:119::119::119::118::118::118::122::122::124::124::124::124:
Eski günler aklıma geldiii gebeyken haftalarımı kutlardımmm şimdi kızçemle aylarımızı kutluyoruz
Dün randevumuz vardı fışkırarak kusma konusunda biliyorsunuz çok endişelenmiştim
Aman ALLAH'ım bütün hastane yenidoğan kusmasıyla dolup taşmıştı:18::18::26::26:
Kızımın sırasına gelince doktorumuza durumumuzu aktardım kilosunu tartalım dedi eğer
kilo kaybı veya az kilo almışsa sorun vardır dedi...Tartıldık maşallah 560 gr almışız 12 günde 53.5 cm
olmuşuz...nazarlardan korusun RABBİM
Doktorumuz 4 haftalık oldunuz dedi gelmişken aşınızı da vuralım dedi:18::18::18::18::18:
İşte kabusum başlıyor dedim kendi kendime doktor kızçemin başını ölçerken ağlamaya başlamıştı
O arada da aşıyı vurdular hiç anlamadııı:26::26:ben de odadan çıkmadım ve korkumla yüzleştimmm
Ama içim acıdı...Hepatit B aşımızı olduk rahatladık.Ateş yapar dedi dün yapmadı bugün biraz huysuz ateşlendi
şurup vermişti ondan içirdik azıcıkkkk şimdi uyuyor mışıl mışılllll

HER gün bir yerine bir huyuna aşık oluyorum bitmek bilmeyen bir aşk buuuu
dOĞUMdan sonra aniden verdiğim kilolara yenileri de ekleniyor sıcakta emzirirken su gibi oluyorum
40mız çıksınnnn hemen sporaaaaaEtler salınmadan toparlansınnnnnn
Pilatessiz geçen günlerime inattttttt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…