ayhh bak kıyamms yne sana o kadar sınırlenıosun bde :) bnde ole yapıorum hehe
Silmeseydi görürdü en doğrusunu yapmış bence:))
tabı senı uzucegıne sılmıs :) karımdan onemlı degıl demıstr
benimde 2 kez kilomu ölçtü doktorum. görünürde elimde yüzümde bi şişlik olmadığı için pek ilgilenmiyor benim kilomla heralde.daha çok bebekle ilgileniyor.
kızlar bu arada biz isme karar verdik utku selim düşünüyoruz sizce nasıl :)
Canım idrarım varken tutmuyorumki sanki idrarım varmışta tutuyorum gibi çekiyorum 10 a kadar sayıp yavaşça bırakıyorum.
Çocuk sınava girecek ismini kodlayana kadar sınav biterömer berk efe soyadı ...Umarım onun zamanında sınav sistemi daha kolay olur parmak iziyle falan :)))))
geçen hafta yeğenime aldım bende civil^den
Eki Görüntüle 689588
sabah 1 simit peynir domates salatalık 1 bardak cay
öğlen 1 dilim ekmek 1 kase corba , 1 kase salata1 tabak yemek nadiren pilav yada makarna oda 2 kasık
ikindide kalan simitlerimden yarısını :))
akşam 1 tabak yemek 1 kase salata 1 tabak corba
yatmadan 1 bardak süt çilek yada elma
arada nadiren cips veya tatli
çokmu yiorum ki yaaaaa
kızımın tüm eşyalarını (battaniyeleri hariç) attım makineye yıkanıyolar... gardrobunu da sildim güzelce...
ohh mıs bıde utulersın gerı as koy:) ay su oda gelsede bende yerlesstrsem. bugun tam 1 hafta oldu nerde kaldı acaba:
kızlar sizce hasan ali ismi nasıl? ya eşim de ben de hem erkek ismi olsun ama çok da ağır olmasın istiyoruz. böyle olunca da seçenekler azalıyor, güncel isimlerden istemiyorum çünkü 20 yıl sonra her yer deniz ege kuzey özgür rüzgar toprak olucak gibi geliyo bana. eski ve köklü isimleri daha çok seviyorum. ama abdullah muzaffer gibi çok da ağır olmasın. bi akıl verin bana?hasan ali?
buyrunuz efenim...
Eki Görüntüle 689628
Mesleğinden dolayı ister istemez bir otokontrolün oluyordur.Aşçı olsak nolurdu acabaGayet ölçülü gidiyorsun.İştah azalması bendede oldu son bir haftadır.Daha doğrusu nefes darlığı şişlik hissetme endişesinden daha fazla yemiyorum galiba. Hamilelerin fazla iştahlı olması sanıyorum kullanılan vitaminlerin yanında birazda psikolojik.Bebeği besleyememe endişesi duygusal açlığa sebep oluyor.Çünkü hiç yemediğim kadar yemek istiyorum zaman zaman :))
aynene canım analık izni başlangıcından önce ve bitiminden sonra kullanacağz raporları.
uff kayısının çok faydası varmış ama ağzıma almam ben. yaşıikurusu,reçeli,marmelatı her şeyden nefret ediyorum kayısı düşmanıyım resmen
ben dalanın sabuntozu ve dalinin yumuşatıcısını kullanıyorum...ablamda bunu kullanıyor memnun...
Eki Görüntüle 689835
ya sanırım hallettim gibi ama henüz sinirden bakmadığım kısmı var... elimde yıkadıklarım temizlendi... bi pijama takımı cortladı o kadar... onu da anneannesi almıştıufff yaaa... insanlar dişinden tırnağından ayırıp,bişeyler yapıyolar olana bak..
bu moral bozukluğuyla kendimi ödüllendirmek istiyorum... akşam kocamı kandırıyımda haftasonu bu çok beğendiğim babeti aldırayım... nasıl sizce?
201-P SİYAH SİM - SHOE TEK FİYAT
Deniz yıldızını izleyen var mı bilmiyorum ama benim su banuyu boğasım vaaar!!!
ben dalinin sıvı deterjanını aldım canım toz deterjanların tortu bıraktığını düşünüyorum kendime bile kullanmıyorum ben toz deterjan. sonrada buharsız ütü ile ütüleyip hurçlayacağım.
akşam et yedim ondan sonra oldu zaten. o yaramadı heralde
kayısıyı iyi hatırlattın canım. hemen yedim bikaç tane. suyumuda içtim. dolaşıyımda biraz. ama yürürken bile fena rahatsız ediyor
Buharlı ütü sakıncalı mıymış?
bu moral bozukluğuyla kendimi ödüllendirmek istiyorum... akşam kocamı kandırıyımda haftasonu bu çok beğendiğim babeti aldırayım... nasıl sizce?
201-P SİYAH SİM - SHOE TEK FİYAT
hey bebek bunlar süper bilgiler... teşekkür ederiz... bende zeynep kamile ön kayıt yaptırmıştım ama sadece bugün müsait oldum gidebilirdim aslında ama bunca zaman (3 hafta oldu sanırım) gitmedim diye yüzüm yoktu gitmeye... birinin de hakkını yedim galiba affet RABB'M...canlarım geldim ben
bu hafta kursumuz doğum türleri doğum esnasında yapılan uygulamalar ve emzirme-beslenme başlıyorum
1-damar yolu açılır(doğum esnasında meydana gelebilecek aksiliklere karşı)
2-lağman (doğum ortamı kirlenmesin diye yapılır doğumu kolaylaştırıcı bir etkisi yoktur yaptırmak zorunda değilsiniz evden yapıp gittiyseniz hiç gerek yok-doğum yaklaştıkça genelde bağırsaklar daha çok çalışır)
3-nst(sürekli bağlı kalmanıza gerek yok arada mola vermek istediğinizi söyleyin kalkıp yürüyüş yapın merdivenleri yanyan çıkın)
4-aminiyoti su kesesinin dr tarafından patlatılmasına denir uzamış doğumlarda uygulanır can atıcı bir işlem değildir-su kesesi bebek için yastık görevini görür)
5-suni sancı diğer ismi indiksiyon doğum sancısı yoksa doğum uzamışsa(30 saat) rahim yorgunluğunda verilmesi gerekir ama bazı dr doğum biran önce bitsin diye vermek ister neden veriliceğini sorun biraz daha beklemenizin bi sorun olup olmucağını ona göre kabul edin tedavi red etme hakkımız her zaman var
6-epiyotomi vajinadan bacağa doğru anestezi ile yapılan çapraz kesi(dikişler eriyen ipten yapılır-prametüre ya da çok kilolu bebeklerde yapılır)
7-vakum plastik pompaların bebeğin başının sağ ya da soldan çekilmesi(bebek doğum kanalında ilerleyemediği zamanlarda yapılır)
8-epidural doğum belden aşağı kısmın komple uyuşması anne sa yada sol tarafa yatırılır bel bölgesi tent.silinir anestezi uygulanır katederal takılır(rahim 3*4 cm açılımışsa-bazı hast.lerde mobil epidural vardır anne sancısı geldikçe ilacı kendisi verir ) epiduralde sancılar daha hafif atlatılır erken takılması doğumu uzatabilir nst ye bağlı kalınır vakum oranı daha fazladır ıkınmayı hissedemediğimiz için doğum sonrası ateş ve ya şiddetli baş ağrısı görülebilir (bu durumu engellemek için bol su içmek dogumdan sonra çok önemli)
9)suda doğum rahim 4 cm açılınca havuza girilir erken girmek doğumu uzatabilir
ssezeryan olmamız gerekirse epidural sezeryanı tercih etmeliyiz bebeğe ilaç geme oranı daha az
doğum anında buz parçası emmek daha iyi su içmek mide bulantısı yapabilir arada yemek atıştırabilirsiniz
40 haftadan sonra meme uçlarına msj seks yapmak içeri boşalma akşamları bir ymk kş hint yağı içmek ananas maydonoz adaçayı hurma acı baharatlı yemekler doğum kolaylaştırıp hızlandırır.
EMZİRME-BESLENME(en çok emzirme oranı norveçte)
Bebeğe faydaları
ilk 3 gün sütü çok önemli yağ oranı daha fazla oldugu için bağırsaklarını çalıştırır
daha az ağlar
ani ölüm riski oranını düşürür
hazmı kolay ve idealdir
zeka seviyesine faydası vardır
anneye faydaları
rahim daha hızlı tıolarlanır kanama azalır daha çok kilo verdirir
meme ve yumurtalık kanseri riskini düşürür
anne sütü hijyeniktir sütü arttırmanın en güzel yolu bol bol emzirmektir daha sonra su ve dengeli beslenmedir
6 ay sonra mememizi boşmuş gibi hissedebiliriz o zaman bebekte büyüme atağı vardır 2-3 gün sadece bebeği emzirmeye ayırıp gak dese guk dese meme verin sütü artar
yanlış emzirme;
bebeğin yanakları içe çökük cukcuk şapırdatma sesi çıkarmarsı
doğru emzirme;
1. Bebeğinizi emzirmeye başlamadan önce mutlaka göğüs ucu ve ellerinizin bebeğinizin mikrop kapmayacak şekilde steril olduğuna emin olun.
2. Bulunduğunuz yere kendinizi rahat hissedecek şekilde, sırtınıza destek alarak, dik bir biçimde oturun.
3. Bebeğinizi emzirirken doğru ve rahat bir pozisyonda olduğundan emin olun. Sağlıklı bir emzirme için en önemli faktörlerden biri onun emzirme anında doğru pozisyonda olmasıdır.
4. Bebeğiniz emerken burun deliklerinin memeniz tarafından kapatılmamasına özen gösterin. Aksi halde emzirme esnasında nefes alamayabilir.
bebek emerken göğsümüze yukarıdan aşağı msj yapalım
bebeği emzirdikten sonra omzumuza doğru koyup elimizi kube gibi yapıp aşağıdan yukarı hafif hafit pıtpıtlar yapın
ilk 6 ay sadece anne sütü sonra ek besinler her yemek sonrası bir iki kaşık su verin
bebeği maksimum yarım saat emzirin memeği ağzından meme ucuna işaret parmağı ile bastırarak çıkarın biranda çekmek çocugu rahatsız eder
hamileliğimizin 38.haftasında eczaneden aldığımız e vitamini kapsüllerini iğne ile patlatıp sürmek çok faydalı günde bir kere(yara olmaması için)(sütyensiz gezmekte önemli)
çok kusan bebeklere reflü olabilir bebek için en doğru yatış şekli sırt üstü arada yan çevirebilirsiniz uyanıkken yüzüstü yatırabilirsiniz boyun kasları için
bebeğin acıktığını ağız hareketleri cukcuk sesler ayağını ağzına götürmesi en son ağlamaya başlar
yeni doğan bebek gün boyunca 8-12 kez emzirilir
dolu meme anneye ateş yapar iltihap başlangıcıdır ilerles apse yapar (meme apseli iken süt veremeyiz)
memeye sıcak kompres yapmak hafif hafif memeyi tokatlama meme ucuna msj yaparak memeyi rahatlatabiliriz(sağım yapmadan önce)
memeyi en doğru boşaltma yöntemleri
1;emzirerek
2;elle sağarak
3;makine ile sağarak
anne sütü oda sıcaklığında 3 saat buzdolabında 3 gün derin dondurucuda 3 ay saklanabilir çözdürmek için bir gece önceden buzdolabının içine koymak gerekir benmari usulu ısıtılır 2.kez ısıtılmaz
sütü kaşık ya da fincan ile vermek gerekir
uzun süre saklamak için mika biberon ya da süt saklama poşetleri tercih edilmelidir uzun sürede cam biberona sütün içindeki bazı maddeler yapışır faydasızlaşır
bebek ayda yarım ile bir kilo arası alıyorsa sütümüz yeterlidir
meme ucunu çıkarmak için kavanoz ısıtıp ağzını soğutup meme başına koyabiliriz
büyük meme ile küçük meme arasında bir fark yoktur günde bir kere memeyi yıkamak yeterlidir memedeki şişliğe beyaz lahanayı haşlayıp koymak iyi gelir
asitli yiyecekler içecekler kahve çay baharatlı yemekler soğansı bitkiler yer fıstığı ezmesi gaz yapar
sütümüz fazla ise önce pompa yapıp memede kalan sütü bebeği emzir
bebeği sütten keserken gün gün emzirmeyi azaltarak bıraktırlımalıdır
kitap;emzirme sanatı
(kursta tavsiye ettiler daha öncede morgan yöntemi demiştim)
ay yoruldum heee
kurs bitiminde hepinizi sınava sokucam
hey bebek bunlar süper bilgiler... teşekkür ederiz... bende zeynep kamile ön kayıt yaptırmıştım ama sadece bugün müsait oldum gidebilirdim aslında ama bunca zaman (3 hafta oldu sanırım) gitmedim diye yüzüm yoktu gitmeye... birinin de hakkını yedim galiba affet RABB'M...
gelseydin kız keşke tanışırdık ne güzel
muhakak git cnm çok faydalı
yarın normal doğum yapmış annelerin hikayelerini yüklücem
sen zeynep kamile mi gidiyosun... haftaya gelsem alırlarmı ki beni?
ayy bayıldım kaça aldın ? bende alırım belkiii
Nasıl karışmış öyle yaaa
bide solan şey de pembe yani yuh diyorum belki kırmızı bişi vardır o solmştur.. ama 2. ye yıkayınca düzeliyor canım biraz gec oldu ama :)))
eşin kız arkadaş mı eklemiş ?? anlamadım beeen
ee muhabbet etmişler mi?
ya bende cok uyuz oluyoru öyle seylereee haklısın benceee :))
evet canım zevklidir bak o konuda dicem bişey yok
hatta benden daha güzelini iyisini alır ... ama ne biliyim iştee yaa püfff insan bi soraydı ne olurdu diyooo
bide sanki benim tam istediğim böyle değildiii :44:
kayınpederler daha mı iyi ne:)))
kızlar ben çıkıyorum akşam bakarım cepten öptüm siziiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?