KIzlar nasılsınız ben pek iyi değilim ya :2::2::2::2::2: sabah işe gelirken düştüm ama karnımın üzerine düşmedim yan düştüm allahtan :2::2::2::2::2: ama dizimi sürtmüşüm birazcık o acıyo sadece kızım hareket ediyo ama biraz şimdi tatlı giyeceğim o zaman daha çok hareketleniyor inş bişi olmamıştır çok korkuyorum kendime bişi olmasından değil kızıma bişi olacak diye korkuyorumallahım sen meleğimi koruuu yarabbim
aynen öle yasayıp gormedıkce bunlar hurafe moduna gecıyorrrrrrAnnelik hikayesi ...
1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş.
Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.
2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış.
Yaşadım ki: İlk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.
3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış.
Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...
4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış.
Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.
5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz.
Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.
6. Okudum ki: İlk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış.
Yaşadım ki: İlk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.
7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş.
Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.
8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş.
Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.
9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs)
Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.
10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebish bekleyebilirim.
Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.
11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim.
Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.
12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok.
Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.
13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş.
Yaşadım ki: Annelik hala zor.
cips yok hayır!!!!!!e ka katkı maddesı var ben dıet donemınde bırakmıs 2-3 ayda ancak yıyordum sımdıde bır yesem mıdeme agrı yapıyor dun markete cıkarken dedım esımee bır parca yesem?dıye yok!!dedı paşa yı sımdıen ıvır zıvır seylerele tansıırma dedı benımde ısıme geldıı zaten kınee zaralı oldugunu bıle bıle yemek vıcdan aabı yapıyor sonrasında cunkuu:18:sabah 1 simit peynir domates salatalık 1 bardak cay
öğlen 1 dilim ekmek 1 kase corba , 1 kase salata1 tabak yemek nadiren pilav yada makarna oda 2 kasık
ikindide kalan simitlerimden yarısını :))
akşam 1 tabak yemek 1 kase salata 1 tabak corba
yatmadan 1 bardak süt çilek yada elma
arada nadiren cips veya tatli
çokmu yiorum ki yaaaaa
emzırme suresınde bol su ıcmek yeterlı artı dıyet olmaz cnm tavsıyem bol su ıs o sut olur ama dıet beebısın ek gıdaya baslayıncaya kdr yapmaaaaaaaaakısmet olursa ben diyet yapıcam doğum sonrası inşallah... o yüzden korkmuyorum...
ben hepıcını utuledım yerlestırdım hastane cantama koyucaklarıda ayırdım misssssskızımın tüm eşyalarını (battaniyeleri hariç) attım makineye yıkanıyolar... gardrobunu da sildim güzelce...
cok gusel cnm bende ıkıncı bbem oglan olursaa k.babısın adını ali yi ekleyecerek brı sım ıstıyorum ınsllkızlar sizce hasan ali ismi nasıl? ya eşim de ben de hem erkek ismi olsun ama çok da ağır olmasın istiyoruz. böyle olunca da seçenekler azalıyor, güncel isimlerden istemiyorum çünkü 20 yıl sonra her yer deniz ege kuzey özgür rüzgar toprak olucak gibi geliyo bana. eski ve köklü isimleri daha çok seviyorum. ama abdullah muzaffer gibi çok da ağır olmasın. bi akıl verin bana?hasan ali?
cok tatlı amasızı bebısı yıkarken heyecanlanırsanız ne olucakk yuksekde zor olmasmı yaaaaaaa:44::44:buyrunuz efenim...
Eki Görüntüle 689628
aye acaba ılk kım dogum yaparrrrrrrr hangı sehırde yapar sak artık bız bugun93 gün kalmıııııııııışşşşş.. Son 3 ayımıza girmişiiiiiiizzzz... Cok az kaldı.. Ay cok merak ediyorum acaba benim tombik kuşumun tipi nasıl bi şeyyyyyy
2 ay sonra patır patır dogum haberleri ile dökülürüz.. Ne güzel...
şu an tam 3,5 aylık...aldığım bady 3-6 aylıktı...
KIzlar nasılsınız ben pek iyi değilim ya :2::2::2::2::2: sabah işe gelirken düştüm ama karnımın üzerine düşmedim yan düştüm allahtan :2::2::2::2::2: ama dizimi sürtmüşüm birazcık o acıyo sadece kızım hareket ediyo ama biraz şimdi tatlı giyeceğim o zaman daha çok hareketleniyor inş bişi olmamıştır çok korkuyorum kendime bişi olmasından değil kızıma bişi olacak diye korkuyorumallahım sen meleğimi koruuu yarabbim
onu kullanıyosan mantarın sebebi ağda olmamalı bence...
93 gün kalmıııııııııışşşşş.. Son 3 ayımıza girmişiiiiiiizzzz... Cok az kaldı.. Ay cok merak ediyorum acaba benim tombik kuşumun tipi nasıl bi şeyyyyyy
2 ay sonra patır patır dogum haberleri ile dökülürüz.. Ne güzel...
Temmuz ayında belli bi süre sessizlik olur.. Sonra herkes gazzzzz sütttttt o bıuuuu diye patır patır dökülür..evet bende çok merak ediyorum bebişimi :) acaba doğumdan sonra bebekle ilgilenmekten girebilirmiyiz buralara
Ben bu kız kadar yalancı,düzenli, insanları oyuncak gibi kullanan bi bencil görmedim napsın yine melihe kuyruk sallıyo o can oğlana yazık olcak valla melih de tam şerefsiz gizem hamileyim diye kandrmıştı öğrendi olmadığını nikah masasında herkesin içinde hayır dedi anlattı kızı rezil etti tabi banu da var orda oğluyla cok hoşuna gitti ıyyy ikisininde kafasını birbirine tokuşturmak istiyorum..
bir tek can'a üzülyorumdağ gibi çocuğa neler ediyo
Kızlar benm acil bi ağdacı bulmam lazım benm sürekli gttiğim terki diyar evlere geliyodu zaten 5 ay oldu gerçi bugüne kadar idare ettim ama napcam bundan sonra bugün gitsemmi yoksa yine evde yapabldiğim kadar yapsammı bilemedim siz ne yaptınız??
selam kızlar..
Bugün eşimi yolcu ettim yurt dışına gitti 4 gün yok
Biraz keyifsizim o yüzden.
Güne biraz gergin başladım.
iş yerine geldim gerginliğpim devam etti. bakalım bugün nasıl biticek
Fırsat buldukça geçmişi okuyup aranıza katılmaya çalışıcam. (gerçi haftasonu pek kimsecikler olmuyor ya)
hepinizi öpüyorum fıstıklar
evı dşi kuş yaparmıs yha kadın aklını kullanırsa evlılıge de hıc bısıcık olmaz hayırlısıyla bde doguralım pıtrcıklarımızı ohhh daha kımseye ıhtyacmz olmaz allahtan baska :)))
Kuzum çok çok geçmiş olsun canım benimmmm.Amin yavrum meleklerimizi Rabbim korusun
Tuanazehra ilk bebeğimde bende banyoda küvetten çıkarken düşmüştüm evde eşim olmasa cok korkardıö.. Cok cok geçmiş olsun.. Dikkat et kendine
cnm benım gecmıs olsun dıkat et bebegın hareketı yerınde ısee ve ıleryleyen st lerde ALLAH korusun
suyunun gelmesı-kahfe akıntı gıbı bır durum olmas ıse korkma daha da ıcıne sınmesse acıle gıt bır baktırr
çok geçmiş olsun cnm dr a bir gözük istersen için rahatlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?