2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Al benden de o kadar, çok ince eleyip sık dokuamay gerek yok bence de, ne kadar üzerine düşülürse o kadar sorun çıkar ve bence nanemollah olmaya gerek yok, geçmişşte analarımız nasıl hamile kalmış, neler taşımış, hergün süt mü içmişler, ceviz kayısı badem mi yemişler, haftada 2 akşam çipura mı yemişler, biraz geniş olmakta fayda var, daha bi kere bile "ben hamileyim bunu yiyemem, bunu taşıyamam" diye nazlanmadım, hala balkonumu da yıkarım, ütü mü de yaparım, herşeyden kararında da yerim ve kimse alınmasın tercih meselesi tabiki ama biraz gevşek bırakın kendinizi, hamilelik hastalık değil ki, hayat devam ediyor sonuçta.

işte o 50 şekerin modeli nasıl onu anlayamadım canım bende.

canım sormak lazim ,

heralde resimde görünenlerden karışık olrak.

kızlar ben bu bebek şekeri kapı süsü araştırmalarına hiç başlamadım. sanki hiç doğurmuycakmışm gibi herşeyi ağırdan alıyorum.
çarşıya çıkıp bakmak çok zor geliyor ama çarşıda da çok çeşit var hepsi bir arada. aybaşı son maaşımı alacağım için artık bu işide halletmem gerekiyor.
şimdi bu konuyla ilgili size bir soru sormak istiyorum. en azında bakarken ona göre bir fikrim olsun diye
bu bebek şekerlerinden siz hastanede dağıtmak için mi alıcaksınız bebek görmeye gelenlere? yoksa mevlüt yaparsanız onun için mi?
acaba hastane için ve sonradan evde görmeye gelenler için mıknatıslı lavantalı bişey mi alsam? mevlütte de az önce Acenu nun attığı linkteki gibi kutu alıp içine lokum mu koysam?? böyle ayrı ayrı abartı mı olur? görmemişin oğlu olmuş demesinler sonra
birde bunların kaçtanesi kaç para oluyor yaklaşık siz epey bir araştırdınız. söyleyebilir misiniz zahmet olmazsa? bende ona göre notlarımı alıp çarşıya çıkıcam ilk fırsatta

Bakalım kargoyu tekrar yollamışlar ben de vedeyim hala gelen giden yok
Bu gidişle ben de mahkemelik olcam
Kola için izin vermişsin sağol kuzum oh beeee
Normalde tüketmem ben ama canım istedi işte yaşasınnnnnn

yok ya yapılması gerek ondan yoksam bu ka ustune dusmuyorumm oglumu yormuyorum ınsll

aahaa sımdık gıdıp yemek yıcezz sonrada tv karsısına gecıcezz ınsl optukk sızı cok aksama belkım gorusuruzzzzzzzzzz

Bende tecrübeli arkadaşlardan bu soruların cevabını merak ediyorum.Zira seninle aynı durumdayım

Ancak ön fikrim hastaneye çikolata ve atıştırmalık ikramlar ve lohusa şerbeti

Mevlüt içinde bu şekerlerden lokumlardan mıknatıslı hatıra kalabilecek objeler yaptırılabilir diye düşünüyorum

canim benimde oglum oluyor , görmedim napim 8 sene düşünmedik , 8 sene üstüne olcak

ben hastanede dagitmiycam , buna karar verdim , çok gelen olmaz hastaneye , mevlutte dagiticam , hem kutu içinde lokum yada seker hemde tüllü lavanlati magnetli çok detayli olmayan şekerlerden , çünkü lokumlari yedikten sonra herkes kutuları atacak en azından digerleri hatıra kalır dolap susu vs yapilir. tane işi satılıyor 40 kurustan basliyo , ben böle düşündüm .

Kızlar,
Bende bişi sorucam bebek kurabiyelerini mutlaka görmüşsünüzdür benim çok hoşuma gidiyo çok istiyorum kızım doğduğunda dağıtmayı ama bir yerde sorduğumda tanesi 3tl dedi sonra kv ve ablama konuşurken tadının Yenmiyecek kadar kötü olduğunu ve atıldığını eridiğini falan söylediler ben hiç tadmadım gerçekten kötümü?
Okadar parayı çöpe atmak istemiyorum ama çoktan özeniyorum yiyen varmı aranızda? En kötü 15-20tane yaptırılma çok yakınlarıma dağıtıcım siz ne dersiniz yaptıracak varmı aranızda?

Bugün anlatmıştım canım:
Ben Eminönün'den aldım.Herşeyi kendim yapmak istedim.
Belki daha pahalı geldi ama ne bileyim uğraşmak istedim.
50 adet küçük kutu(içlerine lokum koyacağım),50 adet kutu üzerine yapıştırmak için
tahta süsler,50 adet kız bebek elbiseli,çantalı içlerine badem şekeri koymak için keseler,Bunları
yapıştırmak için mıknatıs,50 adet badem şekerlerini koymak için tül,yaklaşık 100 metreye yakın
değişik değişik kurdelalar,50 adet hazır minik pembe kurdela,1 adet yaptıklarımı asmak için
beyaz ağaç=TOPLAM 140 TL verdim...
Kutuları hazırladım,lokumları koymak kaldı.Ama daha erken diye düşünüyorum.
Lokum ve badem şekerlerini de Koskadan alacağız.Aslında çokta değil.
Hem lokum hem badem şekeri dağıtmayı düşünüyorum.Ayrıca şeker hamurlu
kurabiye ve lohusa şerbeti ikram edeceğim hastanede.Biz biraz kalabalık
sülaleyiz ancak yeter.
Ben bunları hastanede kalırsa eve gelenlere dağıtacağım.
Ailemdekilere de 30 adet havlu siparişi vereceğim DURU yazılı
onları dağıtacağım.Kim ne derse desin görmemiş HAVVA'nın
DURU'su olmuş

kuzenim yapmişti kendisi evde ,

hazir satılıyormus herseyi boyasi vs vs ne gerekiyosa , ama nerden aldi vs bilmiyorum , tadı kötümü bilmiyorum , görüntüsü güzeldi :)

Ben ne gördüysem değişik hemen alıyorum
Eşim de şaşırıyor bu duruma sanki daha sonra
alamayız ama ne yapayım hemen benim ve kızçemin
olmasını istiyorum

bende heves ettiğim herşeyi alıyorum canım. oyuncak dikkatimi çekmedi şimdiye kadar ondan almadım. kıyafet almak daha keyifli geliyor bana
sende al tabi canım beğendiğini kaç kere yaşıcaz ki bu heyecanı

merhaba..

ben yedim canım o kurabiyelerden aslında yenmemesi lazım gibi geliyo bana süs sonuçta ama benim hamileliğimin 2.ayına denke geldi..

önüme gelen herşeyi yediğim için onuda yedim ay annemler ne gülmüştü ama şimdi hatırladımda

tadına gelince gerçekten çok kötü bence kimseye tavsiye etmem :) ayrıca o kurabiyeler en fazla 1 sene filan bozulmadan duruyorlarmış daha sonra küf vs. oluyormuş..

ama sen içimde heves kalmasın dersen 10-15 tane yaptırabilirsin sadece yakın ailene özel olarak

Ben yemiştim ve 2.yi istemediğime pişman oldum çok lezzetliydi kurabiyesi Ama şeker hamuru süslemesi çok olanlar lezzetsiz olabilir çünkü onlar daha çok dekoratif amaçlı oluyor.Benim sana önerim önce tadına bak sonra satın al.Önemli olan taze ve lezzetli olması ..

32.hafta dolmadan gidincede rapor veremiyorlar sanırım canım :44::44: biraz sıkıntılı bi iş anlayacağın. bende şimdi adet tarihime göre hesaplayıp muayene tarihime bir daha bakıcam bir aksilik olmasın diye. sonra dr. u arayıp sorucam çalışabilir raporu için geleceğim tarih uygun mu diye. işimizi garantiye almakta fayda var canım. sonradan çok uraştırıyorlar böyle şeyler için

anaaa benim yediğim çok kötüydü ama beni kandırdılarmı o zaman acaba

çok tatlı maşallah canım :))
aman suzancım korkutma bizi..yalancı sancılardır onlar sen gönlünü ferah tut daha gelmez senin afacan...
canım dün akşam aynı ağrıyı bende çektim..yürüyemiyordum ağrıdan o derece sonra dinlenince geçti..olurmuş böle ağrılar sende takma kafana ..
canım geçmiş olsun..dinlenmek gribin tek ilacı...c vitaminide aldınmı bişeyin kalmaz inşallah
hoş geldin aramıza..seninde bebeğin hayırlı olsun canım..ben şimdiye kadar 9 kilo aldım ..
Eki Görüntüle 706783

iş yerinde iki hamileyiiz. bunlar arkadaşıma yaptığımız bebek şekerleri. bana da pusetlisinden yaptık dün. 55 tl gibi bi fiyata mal oldu
süper olmuş..ellerinize sağlık canım..
saol bitanem..evet çıkmadı daha ve çıksın istiyorum bende çok hoşuma gidiyo öle olunca :))
maşallah cnm hepimiss aynıyıss doğumdan sonra düzeliris inş. ayrıca abarttığın gibi bir durum yok ortada
saol cnm bakmayın aslında o göbeğin çoğu bana ait oğlum pek yer kaplamıyo..annesi zaten kiloluydu :))

tatlım ben aldım bak sana resmini ekliyim sade bişey aldım mıknatıslı ve lavantalı şeker tercih etmedim ben...eminönünden aldık telefonumdan yükleyemedim ama benzerini buldum netten..ben hastanedede mevlüttede aynısını dağıtıcam..hatıra olsun yeter fazlasına gerek görmedik..

şimdi bakıyorum canim dediğin yere çok teşekkür :)

umarım işine yarar

canım biz yaklaşık 150 tane süs sipariş ettik hastanede ve sonrasında eve gelenlere dağıtmak için, mevlit için muhtemelen başka yaptıracaız ev mevlidim bile 50 kşilikti bu da o kadar olur ve yetmez sanırım kurabiyeleri yaptırdığımız biri var lezzeti de pastaları da görüntüleri de süper ama genelde yakın çevremiz vitrinlerinde saklıyor beim yaklaşık2 yıldır sakladığım kuraiyeler var ne koktu ne bozuldu ama yaptırdığın yerin kalitesi çok önemli , ben de kurabiye düşünüyordum ama 150 değil de 30-40 tane civarında yaptırırım herhalde

hatta bizim bebişin doğumunu habe vermek için bile ailemize yaptırdık anneme kargoyla gönderdim kurabiyeyi içine de not yazdım :))

yani biraz doğum odalarını araştırınca netten insanlar epeyce şeyler hazırlamışlar konsept biçimde görebilirsin ama tabi zevk meselesi isteyen bir kutu madlen çikolata açar dağıtır isteyen de bardağına kadar çocuğun adını yazdırır sana kalmış, tabi beğendiğin şeyleri ekonomik halde üretmek de sana kalmış :)))

aa ben de havlu düşündüm ama toptan baskıcı bulamadım nererden yaptıracaksın bana da söyler misin

İsme özel tasarımlar diye bir internet sitesi oradan bir bak canım istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…