yine de emin olamayız gibi geliyor bana ben artık söylenen hiçbirşeye de inanmaz oldum.canım dün bi video izledim bebek telsizi alırken dikkat edilecek hususlar diye orada telsizlerin yaydığı frekans hem bebek hem de anne için kesinlikle zararsızdır diyordu. Bulursam linki atayım. Bide ben sadece gündüz kullanırım gece 1,5 yaşından sonra ayırırım kıyamam yanımda yatsın
ohh süpermiş yaa izmitemi taşınsak4141 den şöyle bir sms aldınız mı?
sayın.. süt tanımlı 41 kart talebiniz kabul edilmiştir.Kartınızı vakıfbank basacaktır.Talebinizi iptal etmek için aile hekimliğine başvurunuz.Kocaeli büyükşehir belediyesi.
Benim talebim olmadı aile hekimliği adıma istedi sanıyorum.Belediye bir kart verecekmiş o kartla son üç ve ilk üç ay süt vb ihtiyaçların alınabileceği para yüklü kart verilecekmiş.Bunu kullanan var mı aranızda?
ohh süpermiş yaa izmitemi taşınsak
4141 den şöyle bir sms aldınız mı?
sayın.. süt tanımlı 41 kart talebiniz kabul edilmiştir.Kartınızı vakıfbank basacaktır.Talebinizi iptal etmek için aile hekimliğine başvurunuz.Kocaeli büyükşehir belediyesi.
Benim talebim olmadı aile hekimliği adıma istedi sanıyorum.Belediye bir kart verecekmiş o kartla son üç ve ilk üç ay süt vb ihtiyaçların alınabileceği para yüklü kart verilecekmiş.Bunu kullanan var mı aranızda?
kızlar cok gıremıyorum ara ara bakıyorum gecmıse.kızçemle gezdık bugun.arkadaslarmla gorustuk. herkes cok begendı gobusumu :) bu arada paradoks kızının durumumna cok cok sevındım.ıns daha ıyıye gıder bebeklerımız. benmde kızımda sorun goruldu.cok zor gunler yasadık ama sımdı ıyıye gıdıyor cok sukur. cok ıyı anlıyorum senı ıns saglıklı dogcak yavrularımız
bende duymustum bi ara , ama şimdi sen yazinca baktim , aşağidaki linkte yazio hepsi canim
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Canım ben o daha önce bilgiyi okudum arkadaşlardan kartı kullanan olup olmadığını merak ettim daha çok.Teşekkür ederim :)
bende böyle bir mesaj aldım canım..ama kartı nerden alıcaz filan onları bilmiyorum hiç..sağlık ocağından öğrenebiliriz diye düşünüyorum..geçen gün gittim ama sormayı unutmuşum..
sen öğrenirsen banada haber verebilirimisin
:)) yaa ben kiskandim bizim belediyede yok sizinkinde var
dön dön dön akşamları ne zor oldu artık kızlar ya sızdemı benım gıbısınız artık eşime gıt dıyesım gelıyo yataktan yahu:) yatak bana dar gelıyo resmen sureklı donuyorum hep aynı yonde yatsam bacagım uyusuyo resmen ...bırde sıcaklar ve kılolar valla bazı arkadaslara bakıyorum cok az kılo almıslar ben bugun ıtıbarıyle 80 oldum :) bırtek ekmegı sabah ve aksam yıyorum ama nasıl kılo alıyorum anlamadım aksama kadar da hep ara ara az az yıyorum 85 olurum sanırım :) sızde durumlar nasıl ???? acaba hamıle yastıgı alsammı alan kullanan memnun kalan varmı aranızda
meyve tüketmeye çalışıyorum
yada meyve suyu ama onu bile zorla
tam şimdi enerji ve vitamin depolamak zamanıyken nerden çıktı bu grip
slm kızlar nasılsınız.buğün temizlik yapıyorum.hastane çantamı hazırlayacagım bebeğe aldığınız battaniye, yorgan,yastık vs herşeyi yıkayacakmıyız.ben kış için epey birşey aldım.ayrıca çevremdende bebekleri büyüyenler giysi falan verdi.sadece 0-3 ay bir hurç doldu hepsini yıkayacağım belki çoğunu giydiremeyecegim malum havalar sıcak.1 yaşına kadar benim aldıklarımda dahil 2 hurç da öyle giysimiz var.çok yıpranmamış çoğu.yıprananlar var arada onları atacağım.ben bu kadar çamaşırı yıkamak yerleştirmek 2 haftamı kesin alır.belki önce 0-3 ay arasını yıkarım.ama bir hurç dolusu giysiyi nasıl ütüleyecegim.hepsini ütüleyeyim mi.hurçların boyutu da küçük değil normal ebatta.
2 tane yorganım var biri elyaf biri yün aldım
2 tane kadife battaniyemiz var
4 tane büyük ve küçük ebatta penye battaniye
2 tane bebek yastığı var biri elyaf diğer yün
2 tane çevrem verdi alt değiştirme minderi
3 tane nevresim takımı aldık
port bebe çantası ve port bebe , kanguru bunu da çevrem verdi
2 tane banyo havlu seti
bunların hepsini yıkayayım mı
elyaf yorgan makinede yıkanıyor mu
yün yorganımızı ailem gönderdi yıkamayacağım
diğerlerini nasıl yıkayım kaç derece.
ben de aynen dün aldım raporumu göztepe ssk'dan...
31 mayıs son gelicem ama 2 hafta daha yani.. dayanamıycam artık...
ve de bizim de odamız geldi bu hafta sonu..
sizinle doğum tarihi de aynı görünüyo her şeyi aynı anda yapıyoruz:)
hastane çantanız hazır mı peki?
bnm diil
yani çantayı aldım
içine koyulucakları da aldım ama
her şey karman corman bir şekilde kızımın eşyalarıyla birlikte yan odada duruyor....
mobilyaların kokusu çıkınca hem eşyaları yerleştiririm hem de kızımla kendime ayrı birer çanta yaparım diyorum
umarım geç kalmış olmam...
Dün muayenemizi olduk, dr.um 20 mayısta başlatırız demişti iznini. 32 yi dolduruyormu doldurmuyor mu hiç sormadım karıştırmadım zaten doktorum hep bir hafta fazla muamelesi yapıyordu zaten bir gün daha çalış dese oturur ağlardım. yeter 21 yıldır çalışıyorum... çalışır raporu alır çalışırım diyordum ama bünyem kaldırmadı artık. Allah'ın izni ile dün itibari ile evdeyim artık. darısı diğer çalışan anneciklerin başına olsun.
Kızım 1700 gr olmuş. 15 gün evvel çok sıkıntılar yaşamıştım hatta hastanede diazem serum falan verip düzelttiler o iki üç günde bile gelişimi yavaşlamıştı ona rağmen maaşaallah iyi. tansiyonum iyi, kilom fazla artmamış, evde daha iyi olucaz inşaallah ama 2 gündür nefes darlığım başladı. sıcaktan olabilir, astımım da var.
evde çok işimiz var, 7 ayın pisliği, yazlık kışlık değişimler, bebeğin giyisileri, belki evi taşıyacağız daha geniş ve site içinde bir yere geçeceğiz şu an her şey ortada, ona göre oda mı alıcaz yoksa odamıza yatak mı hiç bir şey belli değil, rabbim hakkımızda hayırlısını gösterecektir...
en azından çantam hemen hemen tamam gibi, hele dün bir takım buldum durup durup onu giyiyorum bakıyorum. altüst pijama ama fantazi gibi, başka bir kısma sabahlığını koymuşlar, giyince üzerinde hiçbir şey yok gibi hissediyorsun tam sıcaklarda giyilecek şekilde...
bir de istanbul'da anadolu yakasındaki optimum outlet'e giden veya yakın olan var ise oradaki dagi mağazasına uğramasını tavsiye derim. 31 liradan başlayan lohusa ve normal gecelik ve pijamalar var. 39 liraya bir lohusa pijama takımı aldım emzirme için göğüs kısmında deliği bile var gizli. imkanı olup uğrayanların bilgisi olsun derim.
şimdilik durum bu kızlar...
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
ben 29 . haftamdan beri her gittiğimde giriyorum
anlamıyorum hangi doktor görse beni nst ye gönderiyooo hayır bişi mi var tipimde anlamıyorum
daha dün gene girdimmm :86:
Kızlar bebek telsizi aldınız mı? oğlumdayken ev sessizdi yine de bir yere gittiğimde ihtiyaç duymuştum şimdi ikinci bebeğimde iyice almam gerektiğini anladım kapısı hep kapalı duracak çünkü. alan oldu mu telsiz? kararsız kaldım yardımcı olur musunuz?
1. Weewell Bebek Telsizi - 800m - LCD Ekran - 16 pilot ton - Şarjlı - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
2. Weewell Bebek Telsizi (300 M.) - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
3. Kraft Bebek Dinleme Telsizi - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
bayanlar iyi akşamlar.yine sallandık.
kızlar dün doktora gittim.çalışabilir raporu aldım.çok kalabalıktı çok bunaldım orda.ultrasonla baktı.yine ayrıntılı olarak inceledi.doktordan büyümüş halinin ultrasonunu istedim,vermedi.doğunca zaten göreceksin dedi.bende merak ediyorum bebeğimin yüzünü.aklıma manyakça şeyler geliyor.bebeğimde bişey mi var da bana göstermiyor diye şeyler aklıma geliyor.
kızlarr yarın doktor kontrolümüz var çok heyecanlıyım... kızım ne durumda çok merak ediyorum meleğimi
saat 10 da kuaför de ağda - 11,30 da doktor da Ayliz randevumuz var...
Aşırı sıcaklarda zaten susuzluktan ölürken bi de emzirmeye calıscaz,, tabi terlemekten süt üretebilirsek
O sıcaklarda kavrulurken kucağa alamicaz sürekli , cocukta bunalacak biz de
İsilik pişik 40 derecede yenidogan sıvı kakalı günde 6 bez ve kızarmış kavrulmuş popo
Ek gıdaya geçeceği dönem kışa denk gelecegi için kış meyve sebzesi yani YOKKKKKKK.... Pırasa verecez eline saf doğal salatalık yerine...
Tam ayaklanmak emeklemek ordan burdan kendini yerlere atmak istediğinde kışın ve soğukn ortası olucak...
Mayıs ayında bile kendimden bunaldım , sıcaktan zorlandım.. Temmuz'da bebekle bu iş yaş...
Önceki anneliğim kasım anneliği idi.. Hersey mükemmelde...
Allah aşkına hamileliği de lohusalığı da bebeğin ilk aylarını da hepsini kavrulan su aylarda geçirecek olmamızın bi avantajını bilen varsa benle paylaşabilecek miiiiiii
kızlar yenidoğn bebekler direk havluya sarılmazmı?önce tülbentlemi suyu almak gerekir?
31 + 1 olduk kızımla.. Heyecan dorukta. Sanki hiç bişeye yetişemicem, hiç bi işimi yapamicam gibi geliyo ama bazen de daha 2 ay acelen ne diyorum kendime. Bu arada Kızımızın adını Lena koyucaz nasipse..
Günaydınlar biz geldik kızımlan sinirlerim bozuk bugündün akşam yemeğe kayınbiraderim geldi yemek filan yedik gayet iyi gidiyordu herşey onun öncesinde benim kv doğu mevlüdü yapacakmış onun telaşı başlamış onu anlatıyordu iyi ne güzel yemekten sonra çay içiyorduk bana kalktı ne dese beyenirsiniz neymiş kvler doğu mevlüdünden sonra beni evime göndermez kızım yaşına girene kadar orda kalırmışım bırakmazlar artık sizi bence bırakmasınlar demezmiii nasıl sinirlendim yaa yok canımmm dedim bende eşimde dedi ben ne olucam beni işe kim kaldıracak felan dedi (eşim işe sabah 5,30 gidiyor ve uykusu çok ağır biri) abisini ne olacak kalkalsın ararlar felan dedi dedim hayatta uyanmaz ben kaldırmadan telefonla felan dedim ama ne desem şaşırdım kv yanına gitme meselesi kapandı bide bu telaş sardı beni deli oldum resmen yaa abisi gitsin açacağım ne demek o diye yoksa şimdi mi sorsam ya çok canım sıkkın bu konuya kızlar yaaa
Sabaha kötü uyandım ya 69 olmuşum( 1 kilocuk hakkım kaldı ama daha 1.5 ayım var pofff yalnız ayak bileklerimde resmen şişlik var ödem var kesin onu nasıl atablrz bol da su içiyorum ama..
kızlar bugun meclisten bi cok yasa ile ilgili kararlar çıkıyor ,
alkol yasagi , pris destegi , varlik barişi vs ,
inş bizim dogum izinlerimizde en kisa zamanda çıkar
kızlar bakın yüzünü göstermeyen oğlumun ayaklarına
dön dön dön akşamları ne zor oldu artık kızlar ya sızdemı benım gıbısınız artık eşime gıt dıyesım gelıyo yataktan yahu:) yatak bana dar gelıyo resmen sureklı donuyorum hep aynı yonde yatsam bacagım uyusuyo resmen ...bırde sıcaklar ve kılolar valla bazı arkadaslara bakıyorum cok az kılo almıslar ben bugun ıtıbarıyle 80 oldum :) bırtek ekmegı sabah ve aksam yıyorum ama nasıl kılo alıyorum anlamadım aksama kadar da hep ara ara az az yıyorum 85 olurum sanırım :) sızde durumlar nasıl ???? acaba hamıle yastıgı alsammı alan kullanan memnun kalan varmı aranızda
Günaydın kızlaaarrr...Dün akşam biraz korktum,karnım öyle bi sertleştiki bi taraftan da kasılıyo gibi oldu.Önceden de olurdu ama farklı olurdu yani yorulduğumda falan oluyodu ve sadece alt tarafta sertleşme oluyodu ,,öle hissettirmiyodu da kendini.Dedim bi sahilde yürüyüp gelelim , o kadar sertleştiki artık hissetmiodum karnımı:) Dedim bu acaba şu yalancı kasılma denen şeymi??? Öyle olduğunu düşünüp rahatlattım kendimi.Geçti şükür ,yattım zaten hemen.
haydı gozunuz aydın canım benımmmhos geldınız gezmecılerr sızıı
amın ALLAH RAZI OLSUN CNM
CNAIM BENIMMUZULME LUTFENNN GECMISLER OLSUN INSL
OLSUN ALLAH RAZII OLSUN CNM
BEN HALNE GIRMEDIM AMA 33 HAFTALIKKENEN SANCIM VARDI SEHIR DISINDAKI DR ALMISTII SANCI gercekmıs dıyee:44:ama burdakıkendı dr halende sokmadı ama bu ggıtımde 37 haftalık olucam o zaman alır snaırmm
Selamm kızlaarr
Dün izinliydim çok giremedim geçmişi çok merak etmekteyim
Dün sabah dr.a gittik oğluşumu kontrole. Uzuunnn bir zaman sonra canım oğlum ilk kez yüzünü gösterdidaha önceki kontrollerde hep özenle hazırlanıp kahvaltımı yapıp meyvemi çikolatamı yiyip gidiyordum ama oğlum göstermiyordu bi türlü yüzünü. Bu sefer uyuyakalmışız eşimle ikimizde kapatmışız alarmları Neyseki hastane yakın apar topar hazırlanıp hemen çıktık evden. biraz geciktiğimiz için bekledik randevu saatimizi kaçırdık çünkü. kalabalıktı da biraz. sıra bize gelince girdik dr.un yanına. karnımdaki sertleşmelerden mide bulantısı baş dönmesinden bahsettim. karnımdaki sertleşmeler doğum kasılması oluyormuş ama günde süresi belli olmaksızın 5-10 defa bile olabilir normal dedi dr. eğer belli aralıklarla sürekli devam ederse ve devamında herhangi bir akıntı kanama olursa sıkıntı olur dedi dr. öyle bir durumda hemen gel dedi.mide bulantısı baş dönmesi normal bebek büyüdüğü için dedi. hatta kusma bile olabilir tıpkı ilk zamanlardaki gibi dedi. sonrada sıra oğluşumu görmeye geldiii. Canım oğlum kocaman olmuş. sürekli ağzını açıp kapatıyordu elleri ayakları kıpır kıpırdı. dudaklarını büzdü sanki canı sıkılmış gibi. Dr. bile içerde canı sıkılmış gibi bir hali var dedi çok tatlıydı yaa hiç bitmesin hep göreyim istedim. o balık dudaklarını tombiş yanaklarını öpeyim istedim oğlumun Gelişimi gayet iyi durumdaymış bebişimin. 2000 gr 46 cm olmuş oğlumm
kontrolden sonra kahvaltımızı yapıp çarşıya çıktık. yatağımızın yanına koymak için bir tane beşik aldık.
modeli şuna benziyor.
Bebbek Papatya Ninni Beşik / Mavi - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
fiyatıda uygun geldi aldık bizde. inşallah memnun kalırız.
Benden şimdilik bu kadar kızlar. Bugün mesaim 2 de bitiyor. ben yine gezmelere gidiyoruumm
şimdi birazcık geçmişe bakayım
bu arada çalışabilir raporumuda aldım kızlar. dr usgde yazan tarihe göre yazdı raporumu.3hazirana kadar çalışıp sonrada 1 hafta yıllık izin kullanıcam sonrada doğum iznimi başlatıcam inşallah
selam kızlar,
nasılsınız? sıcaklar başladı ya bende el ve ayaklarda yanmalar oluyor, özellikle gece yatarken.. sızdede hararet arttımı? bı de benım rahımdede agrı oluyor zaman zaman, doktorum normal dedı..ama inşallah cıddı bısey yoktuır
ben 88 kiloyum yaaa :)) sen 69 diosun yolacam sacini basini heee
Bende öyle iki yastıkla yatıyorum o bile bunaltıyo,bikaç gecedir boşverdim gibi,sağ ,sırt üstü ne şekilde rahat ediyosam öyle uyuyorum valla napiim. Sadece sola yatınca stres oluyo insan.Birde çok fazla terliyorum ben artık ya ,normalde terlemeyen biriyim böyle şaşıyorum üstümü açsam hastamı olurum acaba diyorum ,siz ne yapıyosunuz??
o genel sorun artık şişlikler. benim özellikle sağda oluyor onu farkettim. sol bazen iniyor ama sağ standart şekilde şiş. kilo toplamda 14 oldu çokan doldurdum 20 yle bitirsem şükredecem:18::18::18:
inşallh çıkar yaa ...
ben malm modelinin 3 çekmecelisini almıştım gayet iyiydi boyutu kalite olarak kötü değil sende bakmışındır boyutlarına ölçmüşsündür. yerin müsaitse şifonyer olarak içine siner eminim.
benim yatak duvara yaslı. duvar tarafına bir yastık koydum sırtımı dayıyorum bacak arama bir yastık soluma yatıyorum. arada uyanıyorum tabi sırtüstü yatmış oluyorum arada sağa dönüyorum o taraftaki yastığı bacak arama alıyorum azda göbeğimin altına sıkıştırıyorum atlet şort üstümde hiçbir örtü yok o şekilde sabah oluyor
maşallah paşayaagüle güle uyusun beşiğinde de çok pahalı bişeye gerek yok zaten 6 ay anca yatabilecek böle küçük beşiklerde.iyi gezmeler canım..
mobilya beşikti sanırım. az erken kursanızda kokusu çıksa nasıl olurki öle diyorlarya hep. birde sen hastanedeyken eşinde yanında olacak biir taraftan da beşik kurmayla mı uğraşacak acaba. yinede en iisini siz bilirsiniz...
slm kızlar
bugun annemle salı pazarına gittik güzel lohusa takımı yoktı bende gecelik pijama takımı pijama altı 2 tişört aldım evde giymek için ordan Loya'ya gittik çok hoşuma giden bir lohusa takımı aldım 140'tan 107 ye düşmüştü ite resimler aldıklarım resimlerde pek iyi çıkmamış aslında daha hoşlar
Eki Görüntüle 717015 lohusa takımımön kısımdaki anne bebek pullu işleme
Eki Görüntüle 717016
Eki Görüntüle 717017
Eki Görüntüle 717018
Eki Görüntüle 717020
Bence de hepsi güzel canım. İnşaallah iyi günlerde güle güle giymek nasip olsun
ohh anakiz şimdiden baslamişsiniz dedikodular yapmaya , gezmelere gitmeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?