2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

canım benimki de 15 gün geriden gidiyor bakalım ne zaman doğar

Merhabalar, ben ankarada yaşıyorum burada 2 tane büyük mağazası var özelcan bebe'nin. internet sitesinden alışveirş yapmadım ben ama kendi mağazasından bebek arabası+oto koltuğu+park yatak aldım. baya çeşit marka var düzgün bi yer. hatta bence telefonla arayıp bilgi alabilirsiniz ben söğütözü mağazasına gitmiştim indirim de yapıyorlar telefonda bir görüşün derim ben.

Mrb canım bence dayanabilrim dersen hiç epiduralı düşünme derim sahsen bn çok korkuorm epiduralden de sezeryandanda benım dr daonermıo epiduralle dogum daha gec gerceklesıomus ıkınma hıssı olmadıgından ve bebek için zararlı olabılıomus bırde duydugum kadarıyla ıgneyı belde oyle bı tere yapıolarkı tam sınırın yanına allah korusun felc kalma olasılığı var anestezı uzmanı çok onemlı gercı epidural yapıp memnun kalanda var ama iyi düşün allah yardımcımız olur da hepımız kolayca sağlıklı doğumlar yapıp sağlıkla alırz bebeklerımızı kucagımıza inş

Canım kartı aldım ama daha yükleme yapılmadı.

istanbulun gözbebeği salı pazarı 7.5 tl almayanı dövüyolar

dayak yedik desene :))

canım benimki de 15 gün geriden gidiyor bakalım ne zaman doğar

valla dr acele etmeyin doğar dedi bize :))) kısmet artık

ben de senin gibi düşünüyorum ama öyle bir girizgah yaptı ki epidural konusunda acaba mı diye şüphe ettim...yoksa belimin ortasından iğne yemek fikri beni doğum sancısından daha çok korkutuyor..bunu da söyledim dr ye

kızlar artık cok fazla insan epudiral ve spinal anestezi ile dogum yapiyor , avrupada keza ayni şekidle ,

öyle dediğiniz gibi felç , vs durumlari olsaydi şimdiye ilk önce avrupada yasaklanirdi , 2012 eylülde ablam epudiral anstezi ile dogum yapti ,

4 ay once annem epudiral anestezi ile diz protezi ameliyati oldu ( gebzede - 4saatlik bir ameliyat ) , çok şükür her ikiside saglikli , benim kendi doktorum epudiral anestezi ile normal dogum yapmis 2011 de. kulaktan dolma şeyler bunlar inanmayin , annem ameliyattan sonra o kadar rahat bir donem gecirdiki normal narkoz ile ameliyat olanlara epudiral oluyosa öyle yaptir diye nasihat ediyor şimdi.iyi bir anestezi uzmani ile güvenili rolucak diye düşünüyorum.

Yaa cnm doğru solusun artk cok yapılıo zaten ddiğim gibi yapıp memnun kalanlarda var ama bnm fkrım normalden yana epidral ve sezeryan daha cok urkutuo artk çok yapılıp uzmanlasılsada o stres bnı korkutuo allah hepımız için hayırlısını nasıp etsın

amin canim inşallah ,

ben epudiral normal olucam inş bi aksilik olmaz ise ,

dogum sancilarindan cok korkuyorum ,boyle bi yontem cikmasaydi ben cocuk sahibi olmazdim sanirim (

doktorumada cok guveniyorum , o yuzden herkeze tavsiye ediyorm.

kızlar dün geceden beri bebeğim cok hareketli normal mi yaaa sürekli ellerini dışarda hissediyorum nerdeyse
canımı yakıyo o dereceeee

dün akşam bi hareket yaptı resmen göbek deliğimbile acıdı.....

resmen içimde geziyooo

sizinde öyle mi???

bugün cok rahatsız hissettim kendimi karnım agrıyodu filan oturamıyorum bile doğru düzgünn aşırı bi baskı var fenaaa

şuanda da öyle hareketli
tam videoya cekicem kıpırdamıyoo deli ediyoo beniii

kızlar biz geldik... biraz zor - biraz sıkıcı - biraz enteresan ama herşeyin yanında kızımızı gördüğümüz için mutlu olduğumuz güzel bi gün geçirdik... dün geceden başlıyorum anlatmaya korkmayın uzun sürebilir gece belki 5 kez uyanıp evin tüm odalarını dolandık ve uyuycak yer aradık... ama malesef adam akıllı uykumuzu alamadık... çünkü rahim kemiklerimizde dayanılmaz bi ağrı var... sanki anestezi iğnesi vurmadan (yada enfeksiyonlu olan diş kökünden) diş çektirirsin ya... aynen öyle bi acı yaşıyorum... birileri penseyle tutmuş, kemiklerimi çekiyo sanki... bütün gece inim inim inledim... soluma yatıyorum solum uyuşuyo, sağıma yatıyorum sağ tarafım uyuşuyo... resmen çıldırdım... sabah saat 8 de de hortladım... bi güzel ılık duşumu aldım... kocacıkla çıktık kahvaltımızı yaptık... ordan hemen kuaföre gittim, korka korka ağdamı da yaptırdım çok şükür bi sıkıntı olmadı... ordan doktor teyzemize gittik 11,30'da... hemen ilk işim bu kemik ağrılarını sormak oldu... doktorumuz da kızımın iyice aşağıya inmiş olmasına ihtimal verdi... bi bakalım ultrasonda ondan mı oluyo dedi... sonra ellerimiz ve yüzümüzün şiştiğini farketti kilo ve tansiyonuna bakalım hemen dedi... ultrasona girdik... tüm ölçümleri yapıldı kızımızın... 2175 gr kilomuz ve boyumuz yaklaşık 48 cm civarında... bacak boyu 1 hafta geride göründü ama bunun yine pozisyonundan kaynaklanıyor olmasından bahsetti... baş çevresi de birkaç gün önden gidiyormuş... ve kemik ağrılarının tek sebebi, kızımız doğum pozisyonunda olduğundan ve kafatası kemik olduğundan o baskılar olucakmış... bunlar normalmiş ve alışmam lazımmış... ben bu ağrılardan yürüyemiyorum bile suyu da gayet iyi prensesimizin... çok şükür herşey yolunda

fakat en önemli konu; tartıldık ve tansiyonumuzu ölçtürdük... kilomuzda sorun yok fakat tasiyonumuz yüksekti (14/8) doktorumuz biraz endişelendi ve bikaç tahlil istedi... onları yaptırdık sonuçları gösterdik... protein kaybı oluşmaya başlamış... henüz sıkıntılı bir durum yok çok şükür ama tansiyonumuzun yükselmemesi gerekiyor... tuzu sıfıra indirmeliyiz... et-yoğurt-ayran-süt vs (protein) ağırlıklı beslenmeliyiz... sıcakta dışarıya çıkmamalıyız... her gece yavaşşş yavaşşşş yürüyüş yapmalıyız... stres sıkıntı ve sevmediğin insanlardan uzak dur dedi doktorumuz... 10 gün boyunca tansiyonumuzu sabah akşam ölçücez ve 10 gün sonra kontrole gidicez... inşallah herşey yoluna girer... eğer ddüzelmezse normal doğum şansımızı yitiririz ve bebeği erken almak zorunda kalabiliriz dedi... Allah'ım o duruma getirmesin inşallah... doğuma kadar da tansiyonumuzu kontrol altında tutucaz... özellikle başağrımız olursa hemen tansiyonumuzu ölçüp, aksi bi durumda doktorumuzu arıycaz yada hastaneye gidicez... şiddetli kasık ağrılarımız olursa-tansiyonumuz yükselirse-bebeğimizin hareketlerinde azalma olursa vs hemen hastaneye gitmemizi istedi ki; burda hemen bakılırsın içinde kuşku olarak büyütme... gel rahatla yine dönersin evine dedi doktorumuz...

sonra halama gittik... aman yarabbi ne kalabalıktı... küçük halamda ordaydı, kızı ve 1 buçuk yaşındaki torunu (kız) da... Allah kimsenin başına vermesin ama çok huysuz bi kız... bütün gün çığlık çığlığa dolandı evde... benim beynim uyuştu resmen... sonra halamın başka misafirleri de geldi... hatta benim bebekliğimden beri tanıdığım komşular... ama ben dayanamadım eşimi aradım... gel beni al evimize gidelim diye... şimdi çok şükür evimizdeyiz ama sırt ve rahim kemiklerimizde çok ağrı var... hayırlısıyla vakti zamanına kadar beklesin inşallah minik meleğimiz...

bizden haberler böyle işte...

canım sen 15 günde bir mi gidiyorsun doktora benim 29 aalındı randevum 40 gün olucak neredeyse
biz genelde 15 günde 1 gidiyoruz doktora... 37. haftada alttan muayene ve sonrasında haftada 1 çağırıcam dedi doktorumuz... eğer 40 hafta dolarsa 1 hafta daha bekliyoruz ve o hafta 2 günde bir görmek istiycem dedi...

benim doktorum sürekli 4d ile bakıyo Siz böyle söyleyince ben de korktum...

ay ne güzelde anlatmışsın
aynen valla ne yana yatsam oram uyuşuyo
kendi kendimize agır geliyoruz.))

kilosu filan iyi gibi nasıl geriden gidiyomuşkiiiiiiii

allah bir avazda kurtarsın inşallah biz yaaaaaa

benim doktorum sürekli 4d ile bakıyo Siz böyle söyleyince ben de korktum...
4d usg lerde bebeğe çok yüksek ses dalgaları ulaştığından sadece detaylıda bakmayı tercih ediyor birçok doktor... hatta araştırırsanız görürsünüz ki; yurtdışında usg hamilelik süresince sadece 4 kere girilebilen bişeymiş...
ay ne güzelde anlatmışsın
aynen valla ne yana yatsam oram uyuşuyo
kendi kendimize agır geliyoruz.))

kilosu filan iyi gibi nasıl geriden gidiyomuşkiiiiiiii

allah bir avazda kurtarsın inşallah biz yaaaaaa
genel bi gerilik değil zaten... bacak boyunu 1 hafta kadar geriden ölçtü usg... ama bu pozisyonla ilgilidir dedi doktorumuz... daha önce de aynısı olmuştu... kıpır kıpırken yakalamak biraz zor...

maşallah bebişine canım. hiç belli olmaz ne zaman olacağı usg tam ölçmüyor zaten.
bakıcı olarak eşimin teyzesini düşünüyorduk. memleketimizde değiliz. öle olsa kaynanam düşürmezdi kimseye şimdide haftaiçi gelirim haftasonu dönerim falan diyor ama ben evimde istemem. oyüzden apartmanda bitane evhanımı var ona söylemeyi düşünüyorum bakalım artık kısmet..
maşallah aylize doğum pozisyonuda alırmış yormayacak anneyi inşalllah..

Son düzenleme:

ohh maşallah ayliz'e annesi , sende dikkat et cnm artik bundan sonra , umarim hersey iyi olur sorunsuz bi şekilde devam eder cnm

ben 88 kiloyum yaaa :)) sen 69 diosun yolacam sacini basini heee

Aaay canım sakıın ben saçlarımı uzatcam diye öldüm zaten yoldurmam valla :) Olsun canım takma ya bence varya sen benden daha kolay verrsin kilo bende takmıycamda dr korkusuna yani

Hahah ayy cok güldüm hakkaten bazen saçmalıyo :))

yaşar nuriye kaldiysak basimiz acık namazda kılıyoruz :)) vs vs vs bi cok sey

Zorlamıyo işte ne güzel :)) Canım saka biyana sen kendin okuycan kuranın türkcesini ve ona göre hareket etcen o onu demiş bu bunu demişle olmuyo..

Belki zayıflarsın bile bazılarında son ayda oluyomuş kilo veriyolarmış keşke öyle olsa dimi ne güzeel :))Ben gardrop almadım şimdilik o yüzden odama sığar biraz büyüsün daha geniş olan odama alcam eşyalarını zaten genç odası yaparım o yüzden 6lı aldımki herseyini alsın içi diye umarım memnun kalırım canım cok sağol :)

telsiz gereksiz gibi geliyor bana yaaa sonuçta uyanınca ağlar heralde duyarız ne biliyim :s

eskiden telsiz mi varmışş

telsizin ne gibi avantajları var yani neyi kolaylaştırıyor mesela?

Canım en önemlisi misafirin geldiğinde odasına yatrcan illaki e sürekli bakma durumun olmayablr fln telaşın olur en azından gak dese duyarsın yada balkona cıkarsın fln amaan ne bilim

ya karşında 20 kilo alıp 88 olmuş biri var lütfen sıkma canını..bu arada ayak bilekleri bende de aynı şiş

Sende sıkma canım ne diyim amaaan sıkmayalım canımızı bi daha ne zaman hamiş olcaz kimbilir pehh :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…