insanlar bazen karşısındakinin hamile olup hassas olduğunu unutarak konuşuyorlar cidden. banada doğum yakın heralde ne kadar kaldı diyorlar daha 2 ay var deyince lafı çevirmeye çalışıyorlar. gülsem mi kızsam mı bilemedim çok büyüdü karnım napiimm
bende senin gibi 11 aylık evliyim. ama yaşlar tutmadıbenim yaş 28.
Kızlar güzel bir konu başladı sanki devam mı etsek güzel olur sanki :)) Kim kaç yaşında? kaç yıllık evli? kaçıncı bebişi? kızmı erkek mi? (cinsiyetleri bir çoğumuz biliyoruz ama olsun)
haziran anneleri gittikçe artıyo 18 di 20 olmuşşş
haziran anneleri gittikçe artıyo 18 di 20 olmuşşş
kızlar bugün bütün günü hastanede geçirdim(
sabah rutin kontrol için gittim yalnızdım
tansiyonum yüksek çıktı yine...
usg de bebeğin gelişimi ilerlememiş
nerdeyse geçen kontrolümle aynı çıktı
33 haftalık...
nst yapıldı 20 dk.lık nst de 4 tane kayda değer sancı çıktı
biri 80 diğerleride yakın ona
ben çok hafif hissediyordum
hemen yatışım yapıldı hastaneye bebek için
ciğer geliştirici iğne, kasılmalar için serum, ilaçlar falan(
şimdi eve geldik birazdan iğnenin ikinci dozu için tekrar gidicez
dua edin bana da lütfen daha çok erken gelişimi bari duraksamasaydı iyiydi
doktor da bebeğin gelişimini etkilediğine göre ciddiye alınmadı gereken bir tablo dedi
karaciğer enzimlerim yüksek pazartesi tekrar nst ve tahlilller..
ama bebeğe giden kan akımları iyi çıktı
tek tesellim bebeğim, canım kızım sağlıkla gelsin...
bu arada büyük ihtimalle 37. haftamın bittiği
14 haziran günü sezaryen olacağım
doktor böyle durumlarda yani preeklemsi de
ani gelişen durumların anne yada bebeğin hayatını tehlikeye soktuğunu söyledi
o yüzden fazla beklemeyeceğiz
Canım Allah ikinize de sağlık versin Ben senin ve bebeğin için bol bol dua edicem sen de içini ferah tut Allah'ın izniyle zamanında sağlıkla gelir bebeğin
Teşekkür ederiz cnmmEvet şuan için hiç düşünmicem bi sonraki kontrolümde bakalım nstye girecekmişiz. zman ne getirirse öyle olacak kasmıcam kendimi sezeryan diye.
Canım çok geçmiş olsun sanadaşuan çarpıntım falan kalmadı 20li haftalarda çok hissettiriyordu belok kullandım hatta 1 ay ama hiç yaramadı bıraktım şimdi çarpıntı olmuyor ama heyecanlanınca kalp sesimi hızını vücudumda hissediyorum. Kalp hızımsa 130 atıyor senin kaç?
Bizde 2buçuk seneden sonra yaptık halada istemiyoduk ama çevra baskısı falan derken işlediler bizede herhalde bebeğihayırlısı buymuş hoşgelsin paşamm
ya bende beloc kullandım ama o kanı sulandırdığı için burun kanamasından gidiyodum bu seferde bıraktım mecburen
Kuşummmm sen de benim gibisin kalptennn
Bana da engel değil dedi bekleyelim ve görelim bakalım
neler olacak.Nerde nasıl doğum yapacağız???
Tabi herhangi bir risk olursa normal doğum diye
tutturmam kısmet derim ne yapalımmm
ben dediydim ya bi daha deyim kızKızlar güzel bir konu başladı sanki devam mı etsek güzel olur sanki :)) Kim kaç yaşında? kaç yıllık evli? kaçıncı bebişi? kızmı erkek mi? (cinsiyetleri bir çoğumuz biliyoruz ama olsun)
o ölçümlere fazla takılma ama +- hata payıda oluyor biliyosun, sen gelişimi konusunda stres yapma bence boşuna,kızlar bugün bütün günü hastanede geçirdim(
sabah rutin kontrol için gittim yalnızdım
tansiyonum yüksek çıktı yine...
usg de bebeğin gelişimi ilerlememiş
nerdeyse geçen kontrolümle aynı çıktı
33 haftalık...
nst yapıldı 20 dk.lık nst de 4 tane kayda değer sancı çıktı
biri 80 diğerleride yakın ona
ben çok hafif hissediyordum
hemen yatışım yapıldı hastaneye bebek için
ciğer geliştirici iğne, kasılmalar için serum, ilaçlar falan(
şimdi eve geldik birazdan iğnenin ikinci dozu için tekrar gidicez
dua edin bana da lütfen daha çok erken gelişimi bari duraksamasaydı iyiydi
doktor da bebeğin gelişimini etkilediğine göre ciddiye alınmadı gereken bir tablo dedi
karaciğer enzimlerim yüksek pazartesi tekrar nst ve tahlilller..
ama bebeğe giden kan akımları iyi çıktı
tek tesellim bebeğim, canım kızım sağlıkla gelsin...
bu arada büyük ihtimalle 37. haftamın bittiği
14 haziran günü sezaryen olacağım
doktor böyle durumlarda yani preeklemsi de
ani gelişen durumların anne yada bebeğin hayatını tehlikeye soktuğunu söyledi
o yüzden fazla beklemeyeceğiz
Kızlar güzel bir konu başladı sanki devam mı etsek güzel olur sanki :)) Kim kaç yaşında? kaç yıllık evli? kaçıncı bebişi? kızmı erkek mi? (cinsiyetleri bir çoğumuz biliyoruz ama olsun)
kızlar koyu yeşil renk sebzeler ve meyveler özellikle bebekleri besliyormus ,
ıspanak , semizotu ( öiğ yenebiliyosa ) , bol salata meyve tüketelim , bunların yanında yogurt ayran yemeyelim , yogurt sut ve urunleri gıdaların yanında gıdanın vıtamınını alıyor dıkkat edelım cabuk toparlarlar inş. Bebıslerınız
Günaydınnn güzell temmuz anneleriii ve onların tatlı melekleriii
Son 10 iş günüm. heyecanla izne çıkacağım günü bekliyorum.
bu arada size oğlumun son halini göstermek istiyorum.
canım masallah gercekden benımkı gıbı buda bol yanak:) yerım ben onu yawww
Hepsinden 2 kere daha güzel olmuş bebem
Maşallah hem sana hem oğluşuna
Çok tatlısınızzzzzzz
cok tesekkuler cnm. aynen hepsınden 2ser olmus:)
masallah sıze canm :))
tesekkurler neslihan teyzesı
Maşallah Duru'na canım. Boyu bayağı uzun haftasına göre Allah esirgesin. Bugün bizim Duru'muzun da kontrolü vardı çok şükür haftasını yakalamış hep geriden geliyordu. Çok sevindim. İki haftada yarım kilo almış maşallah:))) kemik boyu da uyumlu dedi doktorumuz. Bir de kalp atışı gibi güp güp güp sesler geldi ultrasonda. Meğer o dopplermiş. Yani nst'nin daha gelişmişi. Bebişe giden kan akışını ölçüyormuş o da çok iyi dedi. Şükürler olsun Rabb'ime Allah hepimize böyle güzel haberler duymayı nasip etsin
Canım inşallah başka doktordan iyi haberlerle gelirsin. Sen elinden geldiğince stres yapma bu dönemde iyi beslen bizler dua ederiz bol bol.
Benim eşim 1800 doğmuş, bugün gittim doktorun hemşiresi de 1500 gram doğmuştum ben dedi. Kritik zamanları geride bırakıyoruz Allah'ın izniyle sağlıkla doğacaktır bebeğin. Küçük doğanlar daha çabuk toparlıyor diyorlar.
Sanki kendimi görmüş gibi oldum canım ya tipimiz aynı. Ama benim karnım küçükhatta görenler şaşırıyo ben senin haftanda davul gibiydim diyorlar ne kadar küçük niye öyle diyorlar ben de üzülüyorum bebeğim gelişmiyor mu küçük mü iyi beslenmiyor muyum diye. İnsanlar ne kadar düşüncesiz olabiliyor ya. Neyse bugün bebeğin iyi olduğunu öğrendim içim rahatladı
temmz annelerimiz benziyoruz demekkı bıraz basenlı:) turk kadını ee napcen:)
benm kalcada cıkdı karında cnm karnm kucuk degil aksine davul ama kalcada olnca bazen otuyo karnı yarısyolar anlıcan:))
hıckımseyı takmıcaksn butun herkesde bana gulen gozlerle nekdr kılo aldgmı vurgulayan tavırlarla bakıyor bende cok snır oluyorm hatta bazen saclarına yapısasım geliyo:)
Resimdeki sanki benmişim gibi geldi yaa resmen saçlarımın uzun hali sadece göbeğim biraz daha büyük okadar bi tuaf oldum şuan sen benmisin yada ben senmiyim yaa :))
ne guzel benzıyoruz cnm cok mutlu oldum suan:)
maşallah ikinizede canım
cok tesekkurler cnm
Ben niye yazmadıysam :) 27 yaşındayım 5 yıllık evliyim ilk bebeğim vee oğluşum olacak :))
kılar bse sorucammm
hanı dogum yapıoruz bebek dogarken kordon gelıo yha bebegn gobegnden kesıolar gerısı nasıl oluo bızmde karnmızdan mı kopuyoda dsarı cıko yoksa gerı karnmzdamı kalıo nasıl oluo yha cok m.ettm bulamadm da hc bse nettn[/QUOTE
gerisini doktor çeke çeke çıkarıyo canım. sonunda da '''son'' denen bi parçayla birlikte çıkarıyo. emin değilim ama sanırım halk arasında son diye bilinen şey plasenta. plasenta da doğumdan kısa süre sonra rahimden ayrılıyo ve kordonla beraber doktor çekerek çıkarıyo.
kılar bse sorucammm
hanı dogum yapıoruz bebek dogarken kordon gelıo yha bebegn gobegnden kesıolar gerısı nasıl oluo bızmde karnmızdan mı kopuyoda dsarı cıko yoksa gerı karnmzdamı kalıo nasıl oluo yha cok m.ettm bulamadm da hc bse nettn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?