ayneno hiç sesini çıkarmadı bu kadar yıl
en sonunda yine ben bi cesaret teklif ettim, zor razı oldu onadabi yıl daha beklesemiydik fln dedi hatta baştan
e dedim bizden sonra evlenenler 2şer tane yaptılar sen hala bekleyelim diyosun dedim.
şunu bunu bekleyellim derken ömür bitiyo biz dermandan düşüncemi çocuk peşinde koşturmayı düşünüyosun dedim, öle razı oldu
tabi bide çevre baskısı hat safhadaydıgerçi totoyuda yeni doğrultabilmiştik daha hayırlısı böyleymiş ne diyelim
şükürki ilk denemede tutturdukkv. bizim o çok istiyodu, bide tek erkek ya bizimki hava atıcak
oğlum bi deneyin bakalım oluyomu? olmuyosa çaresine bakalım fln dedi bigün
eşimde ee anne oluyosa napcaz? istemiyoz şuan, git şimdi biz isteyince gel mi dicezz dedi
canım benim bebek nerdeyse iki hafta geriden gidiyor ilk öğrendim dünyam başıma yıkıldı ağladım sızladım başka doktoro koştum o çok kötü şeyler söyledi ama çok araştırdım çevremden de şahit oldum böle olan bebiş çokmuş sadece bizim bebeişler biraz zayıf doğabilirmiş o kadar hiç üzülme sakın beslenmeye dikket et benimki bir aydır hep iki hafta geriden gidiyo minicik bi kızım var 1900 kilo
kılar bse sorucammm
hanı dogum yapıoruz bebek dogarken kordon gelıo yha bebegn gobegnden kesıolar gerısı nasıl oluo bızmde karnmızdan mı kopuyoda dsarı cıko yoksa gerı karnmzdamı kalıo nasıl oluo yha cok m.ettm bulamadm da hc bse nettn
Kızlaarr biz geldik tosunum oğluşumlaa
33+2 de kilomuz 2200gr boyumuz 45 cmgeçen ay 1480gr dı ve ters duruyordu. bu gitmemize doğum pozisyonu almış kanala girmiş. drumuz şuan için normal doğum görünüyor dedii kalbimle ilgili sıkıntım nolacak dedim (taşikardi/hızlı atıyor) onu hallederiz doğum anında dedi sakinleştirici falanla mı dedim evet sen onları düşünme şuan için dedi. Yani sezeryan yapmak istese ben zaten risk alamayan biriyim hemen sezeryana yönlendiirir. ama normal doğum yanlısı drum Eşimse hiç risk almayalım sen heyecanlanırsın telaş yaparsın kalbini etkiler diyo bakalım 3 hafta sonraya randevu verdi ozmn doğum şekli vs. herşeyi konuşacağız inş.
Bugün doktor kontrolümüz vardı.Zeynep berenim 2350 kg olmuş boyu 40 cm idi.Artık her hafta gidip nts ye gireceğim.2 haftada birde ultrasyon kontroluümüz olacak.38.hafta da çatı kontrolümüz var.Kızım doğum pozisyonunu almiş gününü bekliyor teyzeleri.Böbreğinde idrarın geri kaçması vardı oda düzelmiş bir ohhh çektik ki sormayın.Tek sıkıntımız ayaklarımın çok şişmesi ve yorgunluk artık.Rabbime şükürler olsun.Maşallah zeynep berenime:):)
kızlar annanemızle dedmızın evıne geldık ordan sıze baglanmakdayım oglumun ve kendımın footsunu yuklcem nasılızz:)))))Eki Görüntüle 720121 Eki Görüntüle 720120 Eki Görüntüle 720122 Eki Görüntüle 720121 Eki Görüntüle 720120 Eki Görüntüle 720122
aboww kactane yuklemısım cahallık napcen:)
kızlar bugün bütün günü hastanede geçirdim(
sabah rutin kontrol için gittim yalnızdım
tansiyonum yüksek çıktı yine...
usg de bebeğin gelişimi ilerlememiş
nerdeyse geçen kontrolümle aynı çıktı
33 haftalık...
nst yapıldı 20 dk.lık nst de 4 tane kayda değer sancı çıktı
biri 80 diğerleride yakın ona
ben çok hafif hissediyordum
hemen yatışım yapıldı hastaneye bebek için
ciğer geliştirici iğne, kasılmalar için serum, ilaçlar falan(
şimdi eve geldik birazdan iğnenin ikinci dozu için tekrar gidicez
dua edin bana da lütfen daha çok erken gelişimi bari duraksamasaydı iyiydi
doktor da bebeğin gelişimini etkilediğine göre ciddiye alınmadı gereken bir tablo dedi
karaciğer enzimlerim yüksek pazartesi tekrar nst ve tahlilller..
ama bebeğe giden kan akımları iyi çıktı
tek tesellim bebeğim, canım kızım sağlıkla gelsin...
bu arada büyük ihtimalle 37. haftamın bittiği
14 haziran günü sezaryen olacağım
doktor böyle durumlarda yani preeklemsi de
ani gelişen durumların anne yada bebeğin hayatını tehlikeye soktuğunu söyledi
o yüzden fazla beklemeyeceğiz
Kızlar güzel bir konu başladı sanki devam mı etsek güzel olur sanki :)) Kim kaç yaşında? kaç yıllık evli? kaçıncı bebişi? kızmı erkek mi? (cinsiyetleri bir çoğumuz biliyoruz ama olsun)
ahh kuzum demek belli oldu tarihin..hadi hayırlısı inşallah..azranın gelişimi nasıl peki?annişler ve kuzuları nasılsınız umarım herkes iyidir.
bende aynen yatmaya devam:)))) sanırım 5 haziranda minik kızıma kavuşucam canlarım dualarınızı eksik etmeyin olurmu.hepiniz allaha emanet olun kocaman öpüyorum
canım benimde 2 tane var ince battaniyem bende bilemedim şimdi yetermiki??kızlar benim bebeğimin penye battaniyesi sadece iki tane var yeter mi? pazen ve polar battaniyler var ama onları ancak kışın kullanır. bi iki battaniye daha alsam mı sizce
tatlım izlediğim programdaki uzman doktor söledi valla...buarada ben dün uyguladım sirkeli suyla oğlumun kıyafetlerini elde yıkadım önce sonra renklerine göre makinada kısa programda yıkadım...mis oldular missslm kızlar tekrardan,
5 hafta çalışabilir raporumuzu aldık çok şükür.
5 hafta bitince tekrar doğum izni için rapor alacak mıyım diye sordum.sgk nın önceden o raporu da istediğini ama artık istemediğini,gerek olmadığını söylediler.
bu arada iş yerine fotokopi vereceğim demiştim ama hastane 2 adet asıl verince birini verdim iş yerine.
iş yeri bu raporla ilgili bir işlem yapmıyormuş sadece dosyama ekliyormuş raporu.
hastane direk sgk ya yazıyormuş raporu.
ben bilmiyordum bunları öğrenmiş oldum sizinle de paylaşmak istedim.
hastane ortamı gerçekten moralimi bozdu.Allah kimseyi düşürmesin,hastaneleri doktorları eksik de etmesin başımızdan.
kimine amniyosentez,kimine zorunlu kürtaj yapılacakmış.ameliyattan çıkanlar....doktoru beklemek için oturmuştum ki diğer sıra bekleyen hanımların muhabbetleri kötüydü.yapılacak müdahalelerden bahsediyorlardı.ben de kötü oldum kalktım ordan.
sonra bir bayan geldi yanıma bir operasyon geçirecekmiş söylemeyeyim artık.form doldurması gerekiyormuş.
rica etsem adıma doldurur musunuz,elim ayağım titriyor dedi.çok üzüldüm.Allah ım beni sınıyor musun ne için dolduruyorum ben bu formu? dedim içimden.yerine doldurdum,bayan söyledi ben yazdım.
eşi de kapıda bitti mi bizim hanımın işi diye sorup duruyor .Hey Allah 'ım.eşinin yanına girebilecek durumu varken ......eşinin umarsızlığını gördükçe sinirlerim hopladı zaten.
Bir kez daha şükrettim rabbime Binlerce kez Şükürler olsun halimize.
2 adet verdiler aslından .ben de iş yerine verdim birini gitti.
aslında çok kararsızdım.izne mi ayrılsam,çalışsam mı diye.bir türlü karar veremiyordum.
geçen haftalarda grip oldum 3 gün rapor aldım evden çıkmadım.bu süreçte bana evde olsam ne yaparımın cevabını verdi.sürekli yemek yiyordum ve çok sıkıldım 3 gün.
Allah tan yorucu bir işim yok.masa başı,bu aralar da yoğun değiliz ama bazen insan kafayı koyup uzanmak istemiyor değil .
ben de bunun üzerine aldım raporu.sıkıldığımda yıllık iznime müracaat edeceğim
annem almış bana bir tane gecelik.v yaka ama öyle bir yaka yok.göbeğime değecek kadar açık.bu ne? dedim
birşey olmaz sana herşey serbest dedi ama hiç giymesem daha iyi gibi
inek sütünü zor içiyorum ben.keçi sütü ağır geliyor.onu içip iyice soğumayayım sütten.
ablam çocuğunun mamalarını daha faydalı diye keçi sütünden yapıyordu o zaman tatmıştım.
ben de öyle düşünüyordum,göbeği düştükten sonra yaz bebeği her gün yıkanır diye ama kış bebeğine bakmak daha kolay diyor herkes.yazın sıcaktı ,soğuktu ,giydir,soy muhabbetinden bebeğin daha çok hastalandığını söylediler.
su mideni bulandırıyorsa.limonata gibi meşrubat iç ki susuz kalma.ishalsin,gebesin bence 2 kat daha fazla suya ihtiyacın var.
susuz kalmasın bünyen tansiyonun düşmesin.
daha hiç birşeyim hazır değil.ne bebeğin ki ne benim çantam.sadece bebek kıyafetleri yıkandı ütülendi,yerleştirmedim bile.hayırlısı olsun.
gerçekten elma sirkesi işee yarıyor muymuş bu konuda?
canım blgn08 doğuracak heralde doktor 5 haziran demişayyy kızlar yaa içime bir merak düştüki anlatamam
aramızda ilk kim doğurcak acaba???
ayy çok heyecanlı yaaa demiiii??
canım normal doğum yaptıktan sonra plesantayıda doğurtuyo doktorlar ve kordon ona bağlı olduğu için onla beraber çıkıyo..ben normal doğum videosunda izlemiştim ve çokta şaşırmıştım..nerdeyse bebek boyunda ve yarım kilo vardırkılar bse sorucammm
hanı dogum yapıoruz bebek dogarken kordon gelıo yha bebegn gobegnden kesıolar gerısı nasıl oluo bızmde karnmızdan mı kopuyoda dsarı cıko yoksa gerı karnmzdamı kalıo nasıl oluo yha cok m.ettm bulamadm da hc bse nettn
harikasınız ikinizde maşallah diyelim:))kızlar annanemızle dedmızın evıne geldık ordan sıze baglanmakdayım oglumun ve kendımın footsunu yuklcem nasılızz:)))))Eki Görüntüle 720121 Eki Görüntüle 720120 Eki Görüntüle 720122 Eki Görüntüle 720121 Eki Görüntüle 720120 Eki Görüntüle 720122
Kızlar güzel bir konu başladı sanki devam mı etsek güzel olur sanki :)) Kim kaç yaşında? kaç yıllık evli? kaçıncı bebişi? kızmı erkek mi? (cinsiyetleri bir çoğumuz biliyoruz ama olsun)
günaydınlarbugün paşam uyutmadıı gerçi midede bozuk olunca daha hareketli afacan kimseciklerde yok admencimden başka bugün karşıya geçicez inş birşey olmaz dün yürüyüşe çıkınca birşey olmdı mideye inş bugünde olmaz neyse ben 11 ekadar buralardayım sonra otobüse binip gidicez :112:
günaydın canım...eee işte olunca normal olarak buralarda oluyosun...bugün haftasonu herkesler şimdi mışıl mışıl yatıyordur..sonrada kalkarlar bizim gezmeciler bu güzel havayı değerlendirirler...
hayırdır karşıya neden geçicen alışverişemi??aman dikkat et bak çokta sıcak havalar önlemini alda öle yola çık
tamam canım perde bebek şekerleri halı falan bakıcaz canım eminönünden sanada kolay gelsin valla ben bu saatlerde uyanan biri değilimdir 12 de uyanırdım hepp ama bu afacan beni erkenden uyandırmaya alıştırdı şimdiden
Günaydın annişler,
Kaç gündür sabah 7 den sonra uyuyamıyorum bir türlü.gündüz zaten uyku yok.haliyle akşam 10 da sızıyorum artık.gece 50 kere uyanmam da cabası.
Bugün çarşıya çıkacağım.lavanta keseleri için kumaş beğeneceğim.
İnşallah istediğim gibi birşeyler bulurum.
Size kavanoz süsleme örneği gösterip,sizden fikir alacaktım ama kk o kadar gelişmemiş telden foto yükleyemedim.
ohh ne güzel git canım bayılacaksın oraya..ben geçen ay hallettim şeker işini gezmeye diye gittim ama elim kolum dolu çıktım..havuzluhan diye biyer var sırf bebek ve hamileler için mutlaka git oraya...bak şimdi benimde canım istedi alışveriş yapmak..neyse bende netten bakınıyorum ne var ne yok diye:))
günaydın canım sende erkencisin ama bebiş uyutmamış seni...valla ben gece çok sık uyanıyorum ama izinli olduğumda yada öğlen işe geldiğimde 11 e kadar uyuyorum tabi bölük bölçük...canım bende internetten kavanoz için tül ve kurdele bakıyordum..örnek gösterebilseydin çok ii olurdu ben baya bi kafaya taktım bu işi...hatta ben mıknatısta yapıştırmak istiyorum arkasına nasıl olur sence ??
güle güle kullan canım..bızım besıgımız de bu tayselerı ıkı kapılı dolabı ve sıfonyerıde beyaz lake duz ben kulplarını deıstırcem bebek odası olucak :))) ayrıyetten bıtane daha beseık alınıcak kucuk 8 9 aylık olana kadar onda yatıcak cunku heryere tasımm lazım oturma odasına yatak oadsına derken cok ıyı olucak bnm ıcın gozmn onnde olucak hep
Eki Görüntüle 719949 9 aylık tan sonrada bu besıgı kullanıcaz belıs ın bu besıkde
Kızlaarr biz geldik tosunum oğluşumlaa
33+2 de kilomuz 2200gr boyumuz 45 cmgeçen ay 1480gr dı ve ters duruyordu. bu gitmemize doğum pozisyonu almış kanala girmiş. drumuz şuan için normal doğum görünüyor dedii kalbimle ilgili sıkıntım nolacak dedim (taşikardi/hızlı atıyor) onu hallederiz doğum anında dedi sakinleştirici falanla mı dedim evet sen onları düşünme şuan için dedi. Yani sezeryan yapmak istese ben zaten risk alamayan biriyim hemen sezeryana yönlendiirir. ama normal doğum yanlısı drum Eşimse hiç risk almayalım sen heyecanlanırsın telaş yaparsın kalbini etkiler diyo bakalım 3 hafta sonraya randevu verdi ozmn doğum şekli vs. herşeyi konuşacağız inş.
Bugün doktor kontrolümüz vardı.Zeynep berenim 2350 kg olmuş boyu 40 cm idi.Artık her hafta gidip nts ye gireceğim.2 haftada birde ultrasyon kontroluümüz olacak.38.hafta da çatı kontrolümüz var.Kızım doğum pozisyonunu almiş gününü bekliyor teyzeleri.Böbreğinde idrarın geri kaçması vardı oda düzelmiş bir ohhh çektik ki sormayın.Tek sıkıntımız ayaklarımın çok şişmesi ve yorgunluk artık.Rabbime şükürler olsun.Maşallah zeynep berenime:):)
kızlar annanemızle dedmızın evıne geldık ordan sıze baglanmakdayım oglumun ve kendımın footsunu yuklcem nasılızz:)))))Eki Görüntüle 720121 Eki Görüntüle 720120 Eki Görüntüle 720122 Eki Görüntüle 720121 Eki Görüntüle 720120 Eki Görüntüle 720122
geçmiş olsun canım allahım hayırlısından en iyi zamande bebişine kavuştursunkızlar bugün bütün günü hastanede geçirdim(
sabah rutin kontrol için gittim yalnızdım
tansiyonum yüksek çıktı yine...
usg de bebeğin gelişimi ilerlememiş
nerdeyse geçen kontrolümle aynı çıktı
33 haftalık...
nst yapıldı 20 dk.lık nst de 4 tane kayda değer sancı çıktı
biri 80 diğerleride yakın ona
ben çok hafif hissediyordum
hemen yatışım yapıldı hastaneye bebek için
ciğer geliştirici iğne, kasılmalar için serum, ilaçlar falan(
şimdi eve geldik birazdan iğnenin ikinci dozu için tekrar gidicez
dua edin bana da lütfen daha çok erken gelişimi bari duraksamasaydı iyiydi
doktor da bebeğin gelişimini etkilediğine göre ciddiye alınmadı gereken bir tablo dedi
karaciğer enzimlerim yüksek pazartesi tekrar nst ve tahlilller..
ama bebeğe giden kan akımları iyi çıktı
tek tesellim bebeğim, canım kızım sağlıkla gelsin...
bu arada büyük ihtimalle 37. haftamın bittiği
14 haziran günü sezaryen olacağım
doktor böyle durumlarda yani preeklemsi de
ani gelişen durumların anne yada bebeğin hayatını tehlikeye soktuğunu söyledi
o yüzden fazla beklemeyeceğiz
şükürrr arkadaşın kurtuldu darısı tüm hamişlere hayırlısından doğumlarımız olur inşallahh.cok sukur her gunumuze dıryerenden konuya baslıyorum ark dogum yaptı ama cokk zorlu bır surecden gectıı yaa aksam 7 kadr sancı cektı dr cabaladılar normal ıcın acılması guselmıs cunku ama bebek dogum kanalına ınmemıss bır turlu yaa annelerıı hemsr arkadaslr herkes dogum hanede ona cabalamıslar ama bebek bır turlu ınmemısssonra 7 :de sezeryana aldılar 10 dk sonra beebk geldık 40 dk dan ark.geldı yavrum cokyorgunduu ama bebek maasallahı vardıı dılerım bu kaa cok cekmeyız bır yaaaaaaaaaa sımdı ıyıler emzırttıkk kv ılee cok sukur uyuyorlsrı cok duygulandım yaaaaaaaaaaaaa:26::26:aklıma bu kdr geldı yatıyı kılıp yatıcamm cok yorgunumm bas bass bu arada ark..ayılmasını beklerkennnn ne olduu
ne garip lik yaaa
bu arada yenı fark ettım hehehe yatsıyı kılayım barı gozlerımde gıdıyorrr bua rada nugulun telası benıde sardı annesıgıl namaza ınıyorduu bende aksma vaktını bende kılayım dıyee ben de gelıyorum dedım burgulun yanında bnıım kv kaldı dekren asagı ıcndık ben namazı kıldım onlar daha abdest alıyorduu neyse sonra namazı kıldım ben cıktım odaya sonra anneler gelıdıı aradana 2 st gectıı ezan okunuyorr nurgulun annelerı dedıler bıs aksam namazını kılmaya gıdıyoruzneee dedım e az once klmıs neydiiii o ıkındıydı dedılerrr anamm ben onu aksam nıyetıne kıldım dedımmm ay ır guldum halımeee onlar meyerse ıkındıyı kılmamıslarr bende evden cıkmadan kılmıstımm sonra ıkındı vaktı aksamı kıldımm ayy cok guldum bu halımee yaaaaaaaaa :9
günaydın canım sende erkencisin ama bebiş uyutmamış seni...valla ben gece çok sık uyanıyorum ama izinli olduğumda yada öğlen işe geldiğimde 11 e kadar uyuyorum tabi bölük bölçük...canım bende internetten kavanoz için tül ve kurdele bakıyordum..örnek gösterebilseydin çok ii olurdu ben baya bi kafaya taktım bu işi...hatta ben mıknatısta yapıştırmak istiyorum arkasına nasıl olur sence ??
Günaydın annişler,
Kaç gündür sabah 7 den sonra uyuyamıyorum bir türlü.gündüz zaten uyku yok.haliyle akşam 10 da sızıyorum artık.gece 50 kere uyanmam da cabası.
Bugün çarşıya çıkacağım.lavanta keseleri için kumaş beğeneceğim.
İnşallah istediğim gibi birşeyler bulurum.
Size kavanoz süsleme örneği gösterip,sizden fikir alacaktım ama kk o kadar gelişmemiş telden foto yükleyemedim.
Unutmazsam eve geçince yüklerim canım.
Mıknatıs işi bilmiyorum kavanozları taşır mı ki?
Bu konuda bilgisi olan birine sor bence tatlım.
Taşımazsa düştüğünde Tuzla buz olacak çünkü yazıl olur emeğine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?