Teşekkür ederim, kafamı kurcalayan geç döllenme olup olmadığı gerçekten 6 haftalık mı yoksa 3 mü? Mide bulantılarımın başlamasından korktuğum için önemsiyorum haftaları. Çünkü çalışıyorum ve çalışmayı bırakmak da istemiyorumTabii Allah en hayırlısını bilir..
amınnnnnnnnn..........canım bence değerlerin güzel artmış geç döllenme olabilir ama 6 hafatlıkken 5 haftalıktırr 3 değildir yanii bu değerlerle.sen bunlara kafanı takma....bulantılara gelince ben bir gebelik yaşadım normal halimden daha iyi hissediyordum kendimii...şimdi de midemle ilgili bir sorunum yok çok şükür...illa kötüü olacam diye şartlandırma kendini.belkiii çok hafif geçirirsin..burada çoğumuz çalışıyoruz zaten bazılarımızın işi daha zor bazzılarımızınki daha kolay hamilelik çalışmaya engel bir durum deil yaniii.çok bunalırsan rapor alır dinlenirsin...ben günde 2 ayrı okula gidiyorum 2 ayrı taşıta binip okullara ulaşmak için yaklaşık yarım saat de yürüyorum.eve gelince yemek,temizlik,çamaşır bulaşık,misafir hiç bitmiyor...rabbim yardımcımız olsun.
ayy sulu gözlü bebeğim yesin onu annesibebişlerimiz büyük ihtimalle yengeç burcu olacaklar bende paylaşayım dedim.
Önce iyi bir haber, yengeç burcu bebeklerinin oldukça kuvvetli bir iştahları vardır. Bu yüzden onların annelerini “yemek yememek” yüzünden söylendiğini pek göremezsiniz.
Yengeç burcu bebekleri ile oynamak oldukça eğlencelidir, ancak yengeç bebeğinin ruh hali o kadar değişkendir ki, bir dakika önce agucuklar dağıtırken bir dakika sonra ne olduğu belirsiz bir surat ifadesi ile ağlamaya başlarlar. Yengeç bebekleri tombul, manalı bir surata sahiptirler.
Sevdikleri insanlara karşı daha bebekken bile farkedilir şekilde iyi davranırlar. Onların kucağında oturmayı veya öpülüp kucaklanmaya ses çıkarmazlar. Fakat sevmedikleri bir insanın öpmesine bile tahammül etmeyerek avaz avaz bağırırlar. Bu yüzden lütfen onu zorlamayın.
Annelerine çok bağlı olan Yengeç çocukları, zaman zaman “ana kuzusu” diye alay konusu bile olabilirler. Yengeç çocukları dayanışmanın fazla olduğu bir ailenin parçası olmaktan mutluluk duyarlar. Aile bireylerinin arkadaşlarına güvenmesini beklerler.
Yengeç burcu çocukları kendilerini güvende hissetmek ihtiyacı duyarlar. Bunun için de anne babalarının yanından ayrılmazlar. Onları anne ve babalarının herzaman yakınlarında biryerlerinde bulabilirsiniz ve evlerinin sıcak ortamlarından gerçekten çok hoşlanırlar. Anneleri onlar için örnek alınacak bir modeldir. Onun tavır ve davranışlarını taklit ederler. Zor anlarında yanında bulmak istediği tek kişi annesidir. Eğer onların korumacı tavrı baskıya dönüşürse, çocukta olumsuz etki bırakır. Değişiklikten hoşlanmazlar, odalarında yapılan en ufak bir değişiklik bile kendilerini güvende hissetme duygularını olumsuz yönde etkileyebilir.
Küçük yaştan itibaren aile bireylerinin her birine çok fazla sevgi ve saygı göstermeye çalışırlar. Yengeç çocukları, kız kardeş ya da erkek kardeşleriyle iyi anlaşırlar. Eğer ruh halleri yerindeyse, onlarla birlikte bir şeyler yapmaktan zevk alırlar ama çoğunlukla yalnız kalmayı tercih ederler. Çok hassas ve kırılgandırlar. Yengeç burcu çocuğunuzun bir hata yaptığını düşündüğünüzde ona bunu yumuşak bir dille anlatmalısınız. Sizin heyecanlandığınızı ve kızdığınızı gördüğünde bir anda kendini affettirmek için gözyaşlarına boğulabilir.
Çocukluklarında “sulu gözlü” olabilen bu çocuklar büyüdüklerinde diğerlerine duyarlı, sevilen ve merhametli bireyler haline gelirler. Yengeç çocukları çok çabuk panik olurlar. Küçücük bir problem bile, onlarda bomba etkisi yaratabilir. Kötü bir not ya da arkadaşlar arasında bir kavga, uykusuz geçen gecelere sebep olabilir. Bu durumda ailenin iyi gözlem yaparak çocuğunu dinlemesi ve onun ilgi alanını başka yöne kaydırması iyi olacaktır.
İyi davranışları ve disiplin kurallarına uyumu ile tanınır. Ancak çok hassas olduklarından arkadaşlarıyla oynayıp eğlenirken, bir anda sessizleşip köşesine çekilebilir. Sert tavırlar onun içine kapanıp dış dünyayla ilişkisini kesmesine sebep olur. Çocukluğunda yeterince ilgi ve sevgi gösterilirse, dış dünyaya karşı daha güvenli olacak, mizacında olan şüphe duygusu da zayıflayacaktır. Hayalperest ve yaratıcıdırlar. Kendilerini cümlelerle, resimle ya da müzik ile tanıtmak için çok fazla teşvike ihtiyaçları olacaktır. Dünyadaki olaylara karşı çok hassastırlar. Hayvanlara karşı büyük sevgi beslerler. Yengeç çocukları sevgiye diğer çocuklardan daha çok ihtiyaç duyarlar. Sevgiyle yaklaşılıp, şefkat gösterildiğinde çok rahat eğitilirler. Çok zengin olan hayal gücü, anlatılan, masal, hikayeler, oyunlarla daha da zenginleştirilirse, çocuğun içindeki sanatçı ruh, daha kolay açığa çıkacaktır.
amin canım cümlemiz inşallah,en yakın zamanda seni buralarda görücez hayırlısıylaçok tşk. ederim rabbim kimseye yaşatmasın çok zor. sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın inş. iyi dileklerin için tşk.
senin doktor numunelikmiş canım ya hepsi çok seviyo alttan kurcalamayıınsl.cnm yaaa bırgune keseyı gorelımde ınslll bnm dr alttan gormek ıstemedı sakıncalı dıee bılemmm her bırı ayrıı ayrııı
sağol cnm benim.şuan 5+1 haftalık.2 hafta sonra kalp atışları için gidicez kısmetse
benim sat 6 ekim canım evet 5 gün var aramızdacanım ben yarın 5+0 oluyorum sat 1 ekim... sen de 5+0 mışsın aramızda 5 gün var sanırım senin sat ne zamandı...?
slm nasılsın ?? seni ve bebişini merak ettim. umarım herşey yolundadır.... ya ben de bugün regl oldum. kürtajdan 24 gün sonra ???? erken olmadı mı ??? adetim bitince doktora tekrar gitmeye karar verdim. hala bu ay korunsam mı yoksa bebiş çalışmaları mı yapsam kararsızım. aynı acıyı tekrar yaşamak istemiyorum((
sağol tatlım iyiyim çok şükür bugün ağrım yok gibi,düşüğümde kanamam yokken bile ağrım çoktu benim
ama bu defa allahıma şükürler olsun daha rahatım ama yine de korku var ister istemez beni iyi anlarsın.
canım ne güzel erken adet olmuşsun beklerken insan daha bi stres oluyo gecikmemesi ne güzel olmuş
ben 35 günde 35 parça oldum hadi geldi hadi gelcek diye.
şimdi doktora görünme zamanı,eğer ısrarla beklemen gerektiğini söylemezse korunma canım,
bi aksilik yoksa zaten kontolde belli olur
ama beklemek istemediğini mutlaka söyle doktoruna
güzel haberlerini bekliyorum.haftaya gidersin heralde doktora dimi temizlenince
Kızlar hafta hafta anne karnındaki bebeğin büyüüüüüüütülmüş görüntüleri
daha 4+4 teki bebek bile vaaar
Mucize bunlar mutlaka izleyin
6 Weeks - YouTube
Canım ben daha bişey görmedim ya cumartesi görcem kısmetse sen beni başka biriyle karıştırdın yada beni yanlış anladınmınıkkelebekkkkkkk
senın bebek alttan gorunduu ıse kan degerınn kac tıı ve ne vakıt yaptırsdınnn kızz senn bat 6 ekımmıs ustelık benımkııı 29 eylüll ve dr deger normal bır bebek dedıı ve ultraosonu carsamba goruruzz dedıı yaaaaaaaaaaaaaaaa
canım korkma gebelikte ağrı normalmiş benim doktorum normal dedi adet sancısı gibi sancılı ağrılıydı sonra hafifledi ama kanamalarım başladı tabi ben düşük sürecine girmiştim çünkü.ama düşüğüm çok az ağrılıydı benim herkes düşük böyle olmaz diyoducanım ağrı derken karın ağrısımı, bel ağrısımı? bende hamiletim kan değerim en son cuma günü 764'tü ve hamile olduğumu öğrendiğim 2 haftadır sürekli karın ağrım var. ama sadece karın ağrısı başka bişi yok. ve bende korkuyorum? senin düşüğünde nasıldı ağrıların ve karın ağrısımıydı?
Aglayasim geldi Ya
Minikkelebek
Ayni dusurmusz bebeklerimizisen ne zaman oldu dusugun
Canım ağustos sonu düşük yaptım 2 aylıktı bebeğim
Senin ne zamandı?
Merhabalar kızlar. Ben de 10 gün önce, gebelik öncesi genel muayene amaçlı gittim Medipol Hastanesi'ne. Hastane görünüm, personel, temizlik & hijyen açısından çok iyi, özelin özelini düşünün o derece yani...
Ben doktor Neşe Hayırlıoğlu'na muayene oldum, çok olumlu, yumuşak ve ilgili bir hanım. Motive edici, moral verici bir yapısı var. Bu ay kendim ovu takibi yapacağım (bayrama denk geldiği için), sonraki ay da doktor yapacak takibimi ve başlayacağız bakalım hayırlısıyla.
Bu arada doktor muayenesi ücretsiz kızlar.. Sadece doç öğretim üyesine muayene 50 tl. Ayrıca doğum ücretlerini de görüştüm muhasebe ile yazayım;
SGK'lı olanlar için;
Normal Doğum ---> 1 gece yatış + Refakatçı + Bebek Paketi (Muayene, topuk kanı vs.) + Yemek = 550 Lira Epidural istenirse + 350 lira
Sezaryen Doğum --> 2 gece yatış + Doğum Öncesi Tetkikleri + Refakatçi + Bebek Paketi + Yemek = 1250 Lira
Doğumunuzu kendi doktorunuzun yaptırmasını isterseniz eğer mesai saatleri dışına denk gelirse + 200 lira ödeme alınıyormuş. Ama bence gerek yok, çünkü doktorların hepsi uzman.
Odalar tek kişilikmiş, yenidoğan yoğun bakım ünitesi varmış, devlet karşılıyormuş. Eğer bebekte sarılık oluşursa ve doktor isterse 1 gün yatış ile tedavi isteyebiliyormuş o da 350 liraymış...
Ayrıca, gebelik sürecinde yapılan tetkiklerin fiyatları da uygunmuş. Mesela en önemlileri olan 2'li ve 3'lü testler bile 70 liraymış. Diğer kan tetkikleri 7 lira- 12 lira civarlarındaymış. Bence çok uygun. Hiç devlette gezinmeye gerek yok. Ben buraya devam etmeye kesin kararımı verdim. Tavsiye de ederim gidin görün bence
canımmm emzımek guzel makardesı ıcın bırakacaksın öle dusunn lutfennn aglama sakın rabbım onu yanlızbırakmamak ıcın gonderdı ınsl..cok mucızevıı duyguyu ıkıncı ke dtadacaksın ınsl...herseyde bır hayır vardır ınsl..öle dusunnn olsun bebegını zevk ıcın gogusm sarkmasındıe emzımıyor degılsınya öle dusun tatalımmm suanda cokk duygusalzz hepımızdeeeeeeeeeemerhaba arkadaslar bnde sanırım temmuz annesı olucam,10.5 aylık bır bebegım var ,emzırıyorum ve ıkıncıye hamılyım,bır yandan sevınclıyım ama dıger yandan bebegımı emzıremeyecegımı dusunmek benı mahvedıyor,offf benım gıbı olan var mı
dogrudur cnm kusura bakmaasenn bat 6ekımdıı bende bır hafta gerıdesın bende yarın gorecegım keseyı ınsl..rabbımın ıznı ıle ınslllCanım ben daha bişey görmedim ya cumartesi görcem kısmetse sen beni başka biriyle karıştırdın yada beni yanlış anladın
ama diğer gebeliğimde 5+3 tü sanırım kese gördüğümüzde,4,5 mm di hala duruyo kağıdı.
alttan baktıydı o zaman.
canım korkma gebelikte ağrı normalmiş benim doktorum normal dedi adet sancısı gibi sancılı ağrılıydı sonra hafifledi ama kanamalarım başladı tabi ben düşük sürecine girmiştim çünkü.ama düşüğüm çok az ağrılıydı benim herkes düşük böyle olmaz diyodu
o yüzden benim yazdığıma kafan takılmasın kimi ağrılı oluyo kimi ağrısız,
ağrısı olan başka arkadaşlarımın gebeliği sorunsuz devam ediyo çok şükür
dimi yaa hele 6 haftalık hali çook şeker eller ayaklar perde perde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?