ben önceden yazmıştım buraya.. siz okumamış olabilirsiniz. bebeğinizi aldırmayı düşünmüyorsanız,ikili-üçlü test yaptırmayın diye yazmıştım uzun uzun.
çünkü hepsi para tuzağı. benim ikili testim yüksek riskli çıktı. ve ben aylarca acı çektim.. ama amniyosentez yaptırmadım düşük riski var diye. ne oldu? bebeğim sapasağlam doğdu. ben üzüldüğümle kaldım.
kaldı ki test sonucu "milyarda 1" bile çıksa ,o "1" bir ihtimaldir..
kimse testimde düşük risk çıktı diye sevinmesin,kimse yüksek risk çıktı diye üzülmesin.
mutlu bir hamilelik geçirmeye bakın, bebeğiniz vücudunuzdaki tüm enerjiden kimyasal olarak etkileniyor.
şunu yiyin bunu için diye birşey yok. uzak durmanız gereken şeyler alkol ,sigara,ilaçlar.. bunları zaten doktorunuzdan da öğrenebilirsiniz.
doktorunuz sadece size ikili test gereksizdir demez. onu da ben zaten dedim.
uyuz benım doktorum uyzvalla aramaya cesaretım yok ama bende netden baktıgım kadarıyla sorun gorunmuyo offf off :26::26:
Kızlar mrb.Dün Doktor kontrolümüz vardı.15+2 olmuşuz Maşallah.Boyumuz 103 cm herşey yolunda dedi.veee Cinsiyetini söyledii.bizimde PRENSİMİZ olucak inşallah.Allah Sağlıkla duğurmayı nasip etsin..
elhamdülillahhh 15.haftaya gırdıkkk sag saglım cok sukurrrrrrrrrrrr:118::118::118::119::119::119::119:
kızlar hanı bebek bebegım kısmetlıya ınlll buda ılk cıcısiiiiiiiiiiiiiii kv gürümün ogluna yaparken bana nasıp oldu ona baska yaptı heheheh buda bızım bebegın kısmetıne kaldı hayırlısııle gydırmek nasıp olur ınsl.............
Eki Görüntüle 600794 Eki Görüntüle 600797
nasıl teyzeleriiiiii
ben buraya ara sıra uğruyorum.sadece son 2 sayfayı okumadım yani..kendim de 2012 temmuz annesiyim o yüzden ilgileniyordum sizle. bir daha uğramam artık çok rahatsız olduysan.
benim bebeğim de 3 yıllık bir bekleyişten sonra geldi.o yüzden bekleyenin halinden anlarım.
sizin eltinizde kıskançlık sandığınız, aslında onun çaresizliği.. ben de hamile arkadaşlarımın yanında farkında olmadan soğuklaşıyordum, kıskandığımı sanmasınlar, üzüldüğümü anlamasınlar diye nasıl davranacağımı bilemiyordum. bu insanın elinde olan birşey değil. bebek konusu çok hassas bir konu. "bebeğimi kıskandı" diye kimseye etiket yapıştırılmasını, "hamileyim" diye böbürlenilmesini kabul edemem. veren de, alan da Allahtır.
başka konularda eltileriniz kıskançlık yapıyorsa,huyu kötüyse ona yorumum yok ama yine de hoşgörülü olmanızı tavsiye ettim. yanlış birşey söylediğimi sanmıyorum,mesajı alan almıştır zaten.
benim kızdığım nokta bebeklerin daha doğmadan yarışa sokulması.
her zaman küçük bebek sevilir. eltiniz bebek doğurduğunda sizinkinden küçük olacak ve o da sizin onunkini kıskandığınızı düşünecek.. seninki şu kadar kilo doğmuştu, benim sütüm çok fazlaydı, benim bebeğim daha erken yürüdü, erken konuştu.. hep kıyaslanacak. nacizane tavsiyem bunlara kulak asılmaması. her çocuk kendine özeldir. sağlıklı olsunlar, gerisi boş.
ben süper olduğumu da öne sürmüyorum, istediğin kadar eşele.
anam çok pahalı geldi bana bende hiç öle olmadı özel hastaneye gidiyorum ben doktor ense kalınlığına falan kendi baktı sonra kan aldılar sonuç 1 hafta sonra dedi dışarı gönderiyolarmış ben çalışan sgklyım benden para almadılar karşılıyomuş alanlarda burda hatırlıyom 100 ü geçmemiştir yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin ama benimki böleydi
Teyzeleri biz geldi
Doktora gittik icim rahat etmedi
Gayet iyiyiz bi sorun Yok veeeee
Pipimiz gorunduuu
Minicik erkekiz bizz
ben 2li test hakkında bana bilgi verin falan demedim bende yaptırmıcam zaten. ben tecrübelerinizi paylaşmanızı tavsiye ettim benim dediğim tanımadığınız birinin tanımadığınız eltisini savunmak size kalmadı.
dün yaptırdım özelde 70 tl verdim..
Şimdi ben bişey sorucam kızlar,benim gittiğim özel hastanede İkili test için randevu alıyosunuz,yani muayne olduğunuz doktor yapmıyo,dışardan ayrıca bu iş için özel uzmanlaşmış kişiler geliyormuş, yani ense kalınlığı dudak yarığı olsun herşeyine çok ince bir şekilde bakılıyormuş,madem öyle dedik bizde bebişimiz için tamam dedik,
Gün almak için çıktık işte, eğer bu işi uzman yaparsa 300 lira,doçent yaparsa 330 lira, prof. yaparsa 350 lira :S dediler
napalım dedik madem bukadar parayı vercez prof yapsın bari,sonuçta arada 50 lira fark var ve önümüzdeki pazartesi gününe randevu aldık.
Şimdi sormak istediğim sizler ikili testlerinizi nasıl yaptırdınız ?
bu şekildemi yoksa kendi doktorunuzmu yaptı ??
yaptığım fiyat araştırması bakıyorumda çok değişiyo ya,
bazı hastanede bu civarlarda bizim hastane de 350 tl,bana kalsa ben hemen gün almıcaktım ama eşim olsun dedi ödeyiverdi bende dondum kaldım zaten.
hangi hast. yaptırdın cnm,sakıncası yoksa
ben erdemde yaptırıcm da.
ben 2,5 sene uğraştım bebek sahibi olabilmek için
ve bunu herkes biliyodu artık
bu hamile olna eltim
bizde artık korunmayacaz bebek isityoruz dedi
bi gün bana allah gönlüne göre versin dedim
ne denir ki
ve 3. ayında hamile kaldı
onun adına seivindim
ama kendi adıma çok üzüldüm
bu konuda en büyük destekçim
büyük eltim oldu
çünkü oda 6 yıl uğraştı kzına kavuşmak için
kv birden beni elinin tersiye itti
çok kötü günler yaşadım
bana işe yaramaz muamelesi yaptı
beni çok üzdü
bu hamile olan eltim onu kıskandığımı düşünüp
kendince mesafeler koydu
abla abla die peşimde gezen kız birden duvarların üstünden baktı
allahtan eşim farkındaydı resti çekti
aldı beni kanatlarının altında
karı koca sarılıp çok ağladık bayramda
ve rabbim mucizemi gönderdi
şimdi bende onları utadırıyorum
ilgileniyorum kendi çocuğum gibi davranmaya çalışıyorum siz bunları yapmıştınınx demiyorum
en önemliside beni hayatımda önemi olan insnlar değil
mesal benim kv şimdide ben onun doğumuna gitcem sen ne yapacaksın die sinirimi bozmaya çalıyo
bende git kocam var annem bakar diom
kendi oğluda anne ben yıllık iznimi doğuma getirecem ben bakarım karıma dio
napıyım zor buldum bu bebeği bu anı yaşamak için çok acı çektim ve kimsenin bozmasını istemiyorum
koy döütne salla be gülüm bi daha gelecek bu günler
kaynanalar bişey alıncada kötü oluyo demekki. biz 3 eltiyiz 3ümüzede hiçbişey almadığı ve bebişlerede almayacağı için gül gibi geçinip gidiyoruz kıskanacak bişeyimiz yokben hamile olunca dediler kvden bişey bekliyosan bebek için çok beklersin bize 10 yıldır kuruş koklatmadı biz alırız onun yerine senin bebişine dediler. sende hiç takma eltini hem çocuğu varmış hem senin inadına bidaha yapacak yok artık yaa ev eşyası değiştireni gördükte çocuk yapanıda yeni görcez heralde. olmayan bebenin göbeğinden nolacak acaba. ne insanlar var yaa.. hiç takma valla tadını çıkar hamileliğinin kvdende farkındaymış zaten.
hey allahımkızlar benim eltim yok henüz,kayınbiraderim bekar,zaten muhtemelen farklı şehirlerde oluruz, sizin eltilerinizle yaşadığınız kıskançlıkların aynısı ben öz ablamla yaşıyorum,çok üzülüyorum
yaa ben medicalparkta yaptırdım hiç ücret ödemedim zaten doktorum baktı cocuga.
Teyzeleri biz geldi
Doktora gittik icim rahat etmedi
Gayet iyiyiz bi sorun Yok veeeee
Pipimiz gorunduuu
Minicik erkekiz bizz
ben kimsenin eltisini savunmadım ,bebeği olmayanlara kıskanç gözüyle bakmanın doğru olmadığını söyledim. akrabalar arasında yarışa girmeyi herkes sever ,siz bunlara dahil olmayın dedim.
ikili test hakkında bilgi vermiyorum. arkadaş ikili testine üzülmüş ona da cevap olsun diye yazdım..
tamam, siz ilgiyi de tecrübe noktasını da aşmışsınız zaten.
laf dalaşına giremeyeceğim daha fazla.
hayırlı doğumlar herkese..
nasıl sadece doktor baktı
ben dün muayene oldum ense kalınlığı burun fiilan ölçümleri yaptı,form doldurdum gittim kan verdim muayene için 42 test içn 70 tl verdim geldim..
Bende temmuz annesi olacaktım.Bir ay önce gelişimi durduğu için alındı3.çocuğum olacaktı ama bana çok dokundu.Rabbim böylesini uygun görmüş demek ki... Allah cc. herkese sağlıklı evlatlar doğurup büyütmeyi nasip etsin...
Bu arada benim taa ilk çocuğumda öğrenip uyguladığım birşey vardı.Hamile kaldığınız günden doğuma kadar, Yasin suresini okumak..Öğrendiğim yerde;kadın biri bu bilgiyi öğreniyor ve hamileliği süresince hergün Yasin suresi okuyor.Doğumdan sonra bebeğinde garip bir huzursuzluk oluyor..Herşeyi deneyen kadın sonra yasin suresinde eksikleri,atladığı günler olduğunu hatırlıyor.O eksik günleri tamamlayınca bebekteki huzursuzluk sona eriyor.Dünya dua ile ayakta kalıyor.Banada mantıklı gelmiş iki çocuğumda da okumuştum.Doğumlarımda ciddi sorunlarım olmadı.Kolaycacık doğurdum yani..Çocuklarımında bebeklik dönemleri çok uysal geçti.(büyüdükten sonra yaramaz oluyorlar)Gece bir yatırdımmı taa sabah kalkarlardı.Buna ek olarak başka surelerde vardı.Hepsi aklımda değil ama misal,yüz güzelliği için Yusuf süresini okumak gibi..Doğuma son bir ay kala küçük bir şişe zemzeme, Yasin suresinin mübinlerini ve diğer sureleri okur üflerdim.Doğuma giderkende içerdim.Ben faydasını gördüm..Bilginize...
canım Allah sabır versin 5. 6. bebekde olsa eminim çok üzücü olur rahmimize düştüklerini öğrendiğimiz anda bile hemen bağlanıveriyoruz sonuçta... Allah hayırlıysa tekrar nasip etsin size sağlıklı bebişleri...
Bende elimden geldiğince her gün olmasada iş yerinde çalışırken kulaklığı karnıma koyuyorum yasin suresini amme suresini meryem suresini dinletiyorum bebeğe... keşke vaktim olsada sesli sesli bebişime dinleterek okuyabilsem ama çalışınca herşeyden maalesef uzak kalıyorumaçığı böyle kapatabilirim İnşallah...
Rabbim sabır versin diğerlerine ömür versin inşallah. benim eşim her gece yatmadan elini karnıma koyup okuyor sesli sesli bende birlikte tekrarlıyorum. hem huzurlu uyyorum hem kabuslardan falan kurtuuldum çok şükür.Allah razı olsun..Rabbim evlatla imtihan etmesin..
Tabii niyetler önemli..Ben zaman problemi yaşamadığım için okudum,faydalandım.Zaten okuya okuya dilinizde hızlanıp 5 dk bitiriyorsunuz.Pek zamanda almıyor.Rabbim amellerimizi salih olanlardan eylesin..
Cenab-ı Hak, sizede sağlıklı bir hamilelik ve doğum nasip etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?