- Konu Sahibi karauslu34
-
- #2.641
Benim belim cok agridi.transferin 4. Gunu başladı.adet olacagim sandim..baska hic birsey olmadi.hala ara ara agriyor
Ama herkests olmuyormus..belirti..olursada emin ol adetle cok benziyor
Test gunun ne zaman
inş ben hala çok kötüyüm bol bol sıcak şeyler içiyorum ama çok korkuyorum bebişlerime bişey olacak diye(
rabbim nasip ederse 7 ağustos ama o zamana kadar bekleyebilirmiyim bilmiyorum
yumurta toplanma salıydı,transferim cuma
3.gün emriyosu oluyor öyle değilmi?
teşekkür ederim tatlım...
aslına bakarsan süreci merak ediyorum en çok. ne yapılacak, nasıl olacak, ne kadar zamanda sonuç belli olacak? acı çekecek miyim? öngörüşmemizde doktor kabaca anlattı ve sormak istediğiniz bir şey varmı diye sordu ama bilmediğim bi konuda ne sorabilirim onu bile bilmiyorum malesef :) insan başına gelmeden bilemiyor hakkatten. reglin üçüncü günüydü gittiğimde kan aldılar benden ve eşimden, çeşitli hastalıkların gebelik öncesinde farkedilebildiğini söyleiler. bir kaç gün öncede aradı doktor ilk kan değerlerimize göre taşıyıcı olduğumuz bir hastalık bulunmadığını söyledi ve 5 ağustosta görüşürüz dedi. napılacak peki dedim çalışmalara başlayacağız dedi. çalışmalara başlamak ne demek ama yaaa diyemedim ki. peki diyip kapattım telefonu
Evet canim 3 gun bebisi..
Insallah sımsıkı tutunsunlar sana
Transferden sonra 9.gun testini yapabiliyorsun
Merkezler gec veriyor test tarihini...
Yani gecen hafta cuma transferiyse bu hafta pazar test yaptirabilirsin canim. .olmazsa p.tesi
24 yumurta 19 döllendi 16 pgt yapıldı 5 normal 2 transfer kalanlarda dondurulamadı(
Adetin ikinci yada üçüncü günü durumuna bakıp ortalama 5-6 gün sonra çağırıyorlar gidiyorsun yumurta kontrolu olacak ve iğne ile yumurta geliştirmeye başlayacaklar iğneleride 2-4 gün kulandıktan sonra tekrar kontrole cağırıyorlar iğnelere devam ederken bir iğne daha veriliyor yumurtaların kendiliğinden çatlamasın diye çatlatma önleyici iğneler gün aşırı yada durumuna göre hergün çağırıyorlar yumurta büyüklükleri 18-19mm ve üzerinde iken yumurta çatlatma iğnesi veriliyor ve başka hiç ilaç kullanmıyorsun çatlatma iğnesi vurulduğun günden sonraki ikinci gün yumurtalar toplanıyor yumurtanın toplandığı gün eşinde örnek veriyor ve o akşam kaynaştırıyorlar yumurtanın bölünme durumuna ve kalitesine göre 3 yada 5. gün transferin oluyor transfer gününü saymadan 11-12. Günlerde kan testi ile bize güzel haberler veriyorsun :))
Bayağı yazmışım neyse yumurta toplama günü ortalama 13-20 gün sonra oluyor bu senin yumurtaların büyümesine göre değişiyor bu yazdıklarım normal kısa protokolde yapılan tedavinin aşamaları ama her bayanın yapısı farklı olduğu için çağrırma zamanları farklı olabilir neden beni bu zamanda çağırdılar kötü birşey mi oldu diye sakın ha yıpratma merkez yada dr iyi olması sadece seni anlayandır bunu unutma sakın hadi hayırlısı ile ayın 5 inde git bakalım dr ne diyecek
Cnm benım bır arkadasım var yumurtaların boş hıç uğrasma tup bebek olmaz demısler sımdı sen boyle yazınca umutlandım yumurta toplamadan fılmlerle felan anlaşılıyomu boş oldugu bıde acaba boşken dolu cıkma ıhtımalı varmı yanı belkı onada bı umut olur senınde allah yardımcın olsun
Bu arada ben tup bebegım tutmadı gıbı hıssedıyorum kızlar bazen ates basması oluyor ama normal havaalr cok sıcak ama bazen gecelerı üşüyorum bedenım buz gıbı oluyor bugun altıncı gunum ve sanırım umudm tukenmeye basladı oda kısmet elden bısey gelmez:44:
Kızlar ankara genart pgt yaptırdım. Çok zormuş gerçekten bu tüp bebek19 embriyodan 5 normal çıktı. 2 tanesini transfer ettiler. Ama kalanını dondurmadılar neden bilmiyorum şimdi bekliyorum bayramdan sonra test yapıcam sadece hayırlısı diye dua ediyorum
Korktum ben de hapşırık öksürük karnım da ağrıyınca bişi mi oldu bebişlerime dedim onları da tembihledim gitmeyn bi yere diye dinlerler inşallah
Bhcg tarih ve derlerimi yazıyorum, belki yardımcı olur.
11 temmuz yumurta toplama (1 adet)
13 temmuz transfer (2.gün transferi yapıldı)
Transferin 8 ve 9. Günü idrarda çoook silik ikinci çizgi
Transferin 10. Günü bhcg 67
Transferin 12. Günü bhcg 134 ( tam iki kat artış)
Transferin 14. Günü bhcg 392 ( burda üç kata çıkmış)
Transferin 18. Günü bhcg 3472 (sanırım yine üçe katlayarak gidiyor )
19. Gün yani bugün (4+4 oluyormuş) karından ultrasonla küçük bir kese göründü ama bu bhcg artışı beni endişelendiriyor. Bu arada 4. Denemem
Dualarınızı bekliyorum...
Canım inşallah tutunurlar....Bişey soracağım pgt hangi durumlarda gerekli görülüyor ????Neden pgt yaptılar size ??
canım çok sağol, ben salı günü hastaneye gidince kara haberi aldım, popomun üstüne oturdum, aşılamayı geç onun işlemi farklı ama 2 aydır ki geçen adetimden beri tüp bebek için gidip geliyorum bi sürü evrak topladım ıvır zıvır gittim ya dosyayı sağlık kuruluna vermeye kız sayfaları çevirdi 3 yıllık evli değilsiniz karşılamıyor devlet dedi dosyayı itekledi önümeçok üzüldüm, kızdım, madem öyle iki ay önce ilk önce ona bakılmaz mı ya, yaş ile seneye, psikologa git, dahiliye git, bi kere kurula bi kere konseye girsin en son aşamada olmuyor diyo, kendilerine de iş çıkıyor aşılamadan ilk geçtiğim gün yaşın şumu senen şu mu tmm bu şartları taşıyorsun şimdi diğer evrakları hallet demiyorlar ben nerden bileceksem, artık eşim ameliyat olacak beklemeyim diye ameliyat istemiyordum ama keşke olsaymış şimdiye çoktan iyileşirdi, artık varikosel topiğine gider ben sağlıcakla kalın dostlarım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Kizlar biliyorsnz dun opum vardi 17 yumurta toplanmis bugun aradilar 7 tane kalmis yarn yine ariyacklar sizce nasil bnce 5 gun embriyosu olmazmis gibi geliyor bana
Hiçççççççç belli olmaz canım bakarsın aradan 2-3 tanesi sıyrılır en kalitelisinden beşinci günde gelir konur göbişine hadi hayırlı haberlerle gel
kızlar yumurta gelişimi ve kalitesi için önerebileceğiniz ilaçlar veya başka bitkisel şeyler var mı?tabi önce yumurta gelişecekki sonra kalitesi önemli.lütfen yardımcı olun
temmuz ayında adetimin 3. günü gitmiştim, 22 Temmuz da... ama bana 5-6 gün değil iki hafta sonrasına çağırdılar. 5 ağustosta... bilgileriniz için çok teşekkür ederim. umarım herşey yolunda gider, Rabbim hepimizin önce göbeğini sonra kucağını doldursun inallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?