- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
- Konu Sahibi karauslu34
-
- #5.081
selam kızlar.bugün yumurta toplama işlemim vardı.sadece 3 tane yumurtam var.moralim bozuldu.ben 5gün iğne kullandım.bakalım döllenecekler mi?dua edin benim için lütfenn.yumurtalar iyi dediler ama bilmiyorum işte ben iyi değilim.
transferim perşembe günü oldu 2 gündür de adet sancısı gibi sancı çekiyorum bu gün dr a tel ile sordum normal mi diye normal değil hemen yarın gel bakalım dedi kötü bi şey mi diye sordum bakmadan bi şey diyemem dedi... çok kötü olduk basımızdan aşağı kaynar sular döküldü... yarına kadar nasıl beklicez bakalım...
slm arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum dün benimde umut tüp merkezinde 2. tüp bebek denemem oldu. 1. denememde 28 yumurta ve geriye sadece 1 adet 5 gün embriyosu transfer edildi geriye hiç embriyom kalmad ve sonuç negatifı. dün 15 yumurtam toplandı ve bunlardan 9 u işlem görmüş ve bugün 1 günleri olamsına rağmen sadece 2 embriyom kalmış neden bu embriyolar gelişemio hemen ölüyolar çok korkuyorum 3, 4, güne gitmeyecek die lütfen banada dua edin transfer hakkında da bilgi vermiyolar yarın söylicez dediler aranızda benim yaşadıklarımı yaşayıpta olumlu sonuç alan varmı şuan evde kafayı yicem şimdiden moralim altüstoldu. Bu EMBRİYOLAR NİE GELİŞMİOLAR YAAAA Allah ım sen yardım et o 2 meleğimi alma benden sen onlara can nasip eğle
kızlar bgn ilk iğnemi vurunucam.gonal-f 150 ile başladık.3gün iğne sonra kontrol dedi doktorum
bana ve isteyen herkese Rabbim sağlıklı,hayırlı evlatlar tez zamanda nasip etsin
Kizlarr cok tesekkur ederim allahim hepimize yasatsin sorunsuz dertsiz saglikla insallah
Iki embrio koyulmustu canim 4.gun embriyosuydu cok bolunmustu
Guldusum mesaj kutun dolmus:)
Merhaba arkadaşlar. öncelikle hamile arkadaşları tebrik ediyorum sağ salim kucaklarınıza alırsınız inşallah. benimde 1,5 yıldır olmuyor eşimde de bende de bir sorun yok ama olmadı bir türlü. aslında bu ay aşılama yaptıracaktık ancak eşim direk tüp bebeğe geçelim dedi. benim adetim 12 eylül gibi olacak doktora daha öncemi gitmem gerek görüşme için.
slm arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum dün benimde umut tüp merkezinde 2. tüp bebek denemem oldu. 1. denememde 28 yumurta ve geriye sadece 1 adet 5 gün embriyosu transfer edildi geriye hiç embriyom kalmad ve sonuç negatifı. dün 15 yumurtam toplandı ve bunlardan 9 u işlem görmüş ve bugün 1 günleri olamsına rağmen sadece 2 embriyom kalmış neden bu embriyolar gelişemio hemen ölüyolar çok korkuyorum 3, 4, güne gitmeyecek die lütfen banada dua edin transfer hakkında da bilgi vermiyolar yarın söylicez dediler aranızda benim yaşadıklarımı yaşayıpta olumlu sonuç alan varmı şuan evde kafayı yicem şimdiden moralim altüstoldu. Bu EMBRİYOLAR NİE GELİŞMİOLAR YAAAA Allah ım sen yardım et o 2 meleğimi alma benden sen onlara can nasip eğle
Canım moralini
Canım sakin ol önce moralini bozma nedenini sordun mu. Genelde yüksek doz iğne vurunca yumurtalarin sayısı artıyor ve büyüyor ama kalitesi azalır bu yüzden kalitesiz olan yumurta beşinci güne gidemez bu yüzden belli dozda gelişen yumurtalar daha kaliteli olur mutlaka nedenini ısrarla sor aynı yere ikinci yaptiriyorsun .. Muhtemelen senin yumurtslari aşırı büyütüp cogalttilar ne iğnesi kullandınız kaç dozdu.mesela ben 300 puregonla başladım iki gun sonra yumurta takibinde 225 en don gittiğimde 200 puregon yaptım yani yum büyüdükçe tüm ignelerin dozunu azalttilar canim
Ben de fsh 14 çıktı bunu öğrenir ogrenmez araştırdım fsh yüksek kişinin yumurtası kalitesiz ve rezervi azalır bu yüzden aktardan arı şutu polen bal çörek otu ve tarçın aldım .sütle polen karıştırıp içtim arisutu yedim bal corekotu tarçın karışımı yedim hergün hayıtt tohumu içtim ve ayrıca hergün kuruincir yedim yumurta takibinde drum şaşırdı yumurtalar artmış dedi.birde erken uyudum . Burdaki bir aktaran tahlil sonuçlarını gösterdim bana yukardakileri dedi tüp bebek yapma bir karışım dedi üç ay kendilinden olcak dedi tabi ben guvenemedim. Ama bana dedikleri ise yaradı protein ve bol sebze agrlikli beslenme çok önemli birde keçiboynuzu pekmeziYumurta kalitesini artiracak tedaviler'den onceden gecmek gerekebilir diye dusunuyorum. Bunun icin gidalar, beslenme, yasam tarzi ve ilaclar var.. Genetik konular arastirilabilir? Evet ilac dozaji'da bir faktor aslinda. 24 yumurta iyi rakamlar ama sayidan cok kalite onemli tabiki. Buna labaratuar bir cevap verebilir belki. Takip ederlerse bolunme asamasinda. Zor durum. Ama 1 yumurta bile yeter sonunda sana uzme kendini..
kızlar daha önce de yazmıştım ama maalesef kimse yardımcı olmadıbel fıtığım var ve gerçekten çok fena durumdayım sırt üstü yatınca toparlanamıyorum, hapşıramıyorum. önceden losyon kullanıyordum, çelik korse kullanıyordum geçiyordu ama şimdi bebişlerim zarar görür diye hiçbirşey yapamıyorum. önerebileceğiniz bişey var mı?
Çok sağol canım bende kuru incir aldım oda kaliteyi arttırıyormuş hergünde 2 dilim ananasa başladım daha sağlıklı ve düzenli beslenmemiz gerekiyor sanırım inş canımm amiiinn...Kizlaar benim de çarşamba inşallah opumbu gece 1.30 da iğnemi vurup çarşamba 1 de merkezde olucam. Peşpeşe güzel haberler alırız inşallaahh
Canim hayırlı olsun tedavin. Maşallah yumurta sayın gayet iyi fsh'a bir kaç kere bakıldi değil mi ? Amh testi istediler mi ? 14 çok çok yüksek değil ama 10 yumurtan olduğuna göre rezervinin pek de az oldugunu sanmiyorum inşallah kalitesi de iyidir
Canim kahveyi hic icmemeye calismak çayi da acık içip azaltmak gerekiyormus. Bende çikolata kisti olduğu için sebze meyve ağirlikli yiyorum et tavuk vs hayvansal gıdalardan uzak durmaya çalısiyorum. Ben bide arı sütlü bal ve polen yiyorum yumurta kalitesini artırıyormuş. Bugün böğürtlenin de kaliteli yumoşa çok çok iyi geldiğini duydum. Aklıma ilk gelenlerAllah yardimcimiz olsun...
Gunaydinnnnnn
Keselerimizi gorduk ikiz annesi oluyorum kizlarrrrrrrr darisi hepinizin basinaaa cok dua ettim bugun muayne masasinda da allahim isteyen herkese gostersin insallahhhhhhhhh
canım yorumun için tşk yaşım 29 birinci denememde kısa protokol uygulandı olmadı 2. denemdede uzun protokol uygulandı ulun bey bu duruma birşey diyemiyor ya yumurtadan ya spermden kaynaklı dio ama hepsi bu bugün embriyologla 1 saate yakın konuştum oda birşey üretemiyor birsürü nedenden olabilir dio ama cvp yine yokkkkk ve ben deli olucam bunun nedeni nedir neden bu embriyolar gelişmio neden daha birleştirildikleri gibi 1. güne bile çıkmadan ölüyolar bu konuda bana ne doktorlar ne embriyologlar nede ürolog bir neden söyleyemiyor tek dedikleri böle şeyler olabilir ya spermde ya yumurtadan kaynaklı bıktım artık hem maddi hem manevi yokmu bunun sorununu çözecek biri beni aydınlatacak biriluca83 merhaba eşimde de bende de sorun yok diye belirtmişsin bu durumda bir klinik ile görüştüğünüzü (Hsg, hormon testleri, fsh, amh, spermiogram vs)tetkiklerin ve vajinal muayenin yapıldığını varsayabiliriz. Tüm tetkikler yapılmış ise sonuçlarınızla birlikte reglin 2. gününe randevu alıp muayeneye giderek sürece başlayabileceğinizi iletmiş olmaları lazım.
Hiç temas kurmadıysanız eğer kesinlikle beklemeyin hemen randevu alıp hangi kliniği tercih ettiyseniz gidip, süreç, tetkikler aşamalar ve diğer konularda bilgi almak lazım.. Bazı tetkiklerin bir çoğunun zamanları var ancak o zamanlarda yapılıyor. Boşuna regl dönemini kaçırdığınız için ertelenmesin..
Moral bozucu evet ama lütfen nedenlerini bulmak için Doktorunuzla temasta kalın... Önce bunun nedeni bulunmalı ve tedavi ona göre ilerlemeli benim de benzer seyreden bir hikayem var ama sonucu farklı...
Yaş kaç bilmiyorum ama bunun da etkisi olduğu hep söyleniyor. Ben 40 yaşındayım. İlkinde 16 yumurta toplandı. 13 ü olgundu. 6'sı döllendi transfer gününe çok hücreli 5. gün blastokist 2 embriyo kaldı dondurmaya kalmadı çok üzüldük..
2. de ilaçların dozajı düşürüldü günler uzatıldı, takviye iğneler eklendi. 14 yumurta toplandı, 12'si olgundu, 10 u döllendi, hepsi 5. güne ulaştı ancak 2 saat geriden seyredenleri saklamak istemedik.. Blast 2 tane transfer edildi, 4 tane de donduruldu.
Daha takvime yayılmış bir tedavi sürecinin yüksek doz yerine daha makul seviyelerle ilerlemenin daha iyi sonuç verdiği kesin... Acele etmeden sağlıklı embriyo yüzdesinin daha yüksek olacağa tedaviyi tercih ettiğinizi doktorunuzla paylaşın...
Umarım en kısa sürede hepimizin gönlünden geçenler gerçek olur... Tedaviye başlayanlara kolaylıklar, sonuç bekleyenlerin (benim gibi) zamanın su gibi akmasını, sonuçlarını almış olanların sevinçlerinin sağlıklı bebeklerinin doğumu ile taçlanmasını dilerim..
Sevgiler
Canım moralini
Canım sakin ol önce moralini bozma nedenini sordun mu. Genelde yüksek doz iğne vurunca yumurtalarin sayısı artıyor ve büyüyor ama kalitesi azalır bu yüzden kalitesiz olan yumurta beşinci güne gidemez bu yüzden belli dozda gelişen yumurtalar daha kaliteli olur mutlaka nedenini ısrarla sor aynı yere ikinci yaptiriyorsun .. Muhtemelen senin yumurtslari aşırı büyütüp cogalttilar ne iğnesi kullandınız kaç dozdu.mesela ben 300 puregonla başladım iki gun sonra yumurta takibinde 225 en don gittiğimde 200 puregon yaptım yani yum büyüdükçe tüm ignelerin dozunu azalttilar canim
Yumurta kalitesini artiracak tedaviler'den onceden gecmek gerekebilir diye dusunuyorum. Bunun icin gidalar, beslenme, yasam tarzi ve ilaclar var.. Genetik konular arastirilabilir? Evet ilac dozaji'da bir faktor aslinda. 24 yumurta iyi rakamlar ama sayidan cok kalite onemli tabiki. Buna labaratuar bir cevap verebilir belki. Takip ederlerse bolunme asamasinda. Zor durum. Ama 1 yumurta bile yeter sonunda sana uzme kendini..
eşim ve benim genetiklerimizde hiç problem yok kan pıhtılaşmasıda yok. bende pko nasıl pko sa onuda anlamadım 29 yaşındayım hayatımda 2 kez reglim şaşırdı onun haricinde hep 31 günde olurum. eşimdede sperm 12 milyon ve yüzde 35 hareket başkada bişe yok ulun betin aklına gelen bütün tahlilleri yaptırdık hepsi temiz çıktı
Moralini bozma canım.olsunda tek bile yeter.benden onbir yumurta topladilar dokuzu dollendi ama beşinci güne iki tanesi kaldı ve transfer edildi donduramadik bile yani çok yumurtada ise yaramıyor seni çok iyi anlıyorum ben de fsh yüksekpliği var polen arı şutu bal çörek otu yedim yumurta artmıştı birde cnm hemen folikasite başla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?