2013 temmuz ve agustosta tup bebek denemesi yaptiracak anne adaylari buraya

ya kızlar transferim oldu ama hala sigarada ısrarlıyım napcam ben ya

Anlıyorum seni, hani bazı insanlar vardır sigara meselesinde anlayışsız olurlar. Bile bile zarar veriyorsun bebeğine ne biçim insansın sen diye ama gerçekten içen insan için bırakmak çok çok zor oluyor. Ben transfer sonrası her gün olmamakla birlikte günde bir iki nefes çekerek nefsimi körelttim. Sonra Allahın bana bir lutfu 2 hafta önce, ilk olarak sigara kokusundan tiksindim ve şu an yazarken bile sanki burnuma kokusu geliyor. Midem ayağa kalktı şu an inan. Eşim azaltsa da içmeye devam ediyor ama tabii evde değil. Üzerindeki koku bile beni müthiş olumsuz etkiliyor.
Umarım sen de ilk olarak sigaradan tiksinir ve uzaklaşırsın. Kolay gelsin diyorum. İşin zor.

Bulantısı olan arkadaşlarım internetten bulantı bilekliği aldım iki gündür kullanıyorum ve bana iyi geldi. Haberiniz olsun, alternatif olarak düşünün derim.

Canım çok zor bir durum Allah yardımcın olsun, sen zaten kararını vermişin forumda üçüz gebelik yaşayan doğuran kişilerden de tavsiye al istersen iyi gelecektir Bebişlerinle Allah'a emanet olun...
Ne güzel anlatmışın canım, önce kararlı olmak çok önemli yoksa zorlanırsam içebilirim gibi bir düşünce olduğu halde engellemek mümkün değil, bu arada biliyorsundur muhtemelen ama tatlandırıcı yasak bu dönem o yüzden tadlandırıcılı şu kutulu sakızlardan uzak durmak lazım
ya kızlar transferim oldu ama hala sigarada ısrarlıyım napcam ben ya
Canım ne kadar içiyorsun... Yaşadığın suçluluk duygusu stres belki sigaradan da daha kötüdür. Tabi hiç içmesen çok daha iyi ama bu bir bağımlılık kolay değil vücut nikotini istiyor... En azından yakınca sonuna kadar içme bir iki nefes çek sadece ve gözünde bu kadar büyütme yoksa hep aklın sigara da olur... Bide Nikotini atmak için bol su iç Canım...
kızlar merhaba. bugün 9. günümdü idrar testi yapan arkadaşlara özenip yaptım. tabi ki tek çizgi çıktı offf ya
Keşke yapmasaydın canım yanıltıcı olabiliyor, boş yere belki de kendini üzmene sebep oluyor... Kaçıncı gün embriyosuydu? İnşallah kanda pozitifi görürsün... Alfabenin 13. gün mü ne negatif çıkmıştı değer çok yüksek değilse çıkmaya biliyor...
Güzel annemizi üzmüşler mi Canım bu süreçte ne sıkıntılar yaşıyoruz sanki hamile kalırsak dünya umrumuzda olmayacak sanıyoruz. Ama insanız ve normal yaşamımıza dönmeye başlayınca yeni sorunlara takılıyoruz. Üzüldüğün kendini kötü hissettiğin anda gözlerini kapat ve ilk hamile olduğunu anı düşün... Eminim için rahatlıycak... Bu arada sorunun ne olduğunu biraz açarsan belki yardımcı olabiliriz...

İnşallah canım yarın güzel haberlerle gelirsin... Dualarımızdasın. Bende tekrarlıycam evet :18: Kurban olduğum Allah'ım bana da alfabeye de başka bekleyen kim varsa değerimizin katlandığını göstersin...

Son düzenleme:

evet cnm içmeyene zaten garip bi durum görünür,ben azaltmaya çalışıyorum biyandan içincede çok kötü oluyorum o yüzden tutmayacakmış gibi hissediyorum yani hem içme isteği aynı zamanda vicdan,nikotin miktarı az bi sigaraya geçtim ama yinede rahat değilim,inşallah Rabbim banada böyle bir lütuf ihsan eder.

cnm ne güzel üçünüde duymuşsun kalplerini... doktorun dediği gibi bebişlerine ve sana zararı olacaksa karar vermen gerekiyo dicem ama çok zor. anatoliadan mı dediler sana bunu.sen oraya başlamıştın sanki yanlış hatırlamıyorsam. çalışmıyosan evde yatarak hamilelik geçirsen 3 ü de dursa ne güzel olur... rabbim yardımcın olsun...üçününde gelişimleri aynı mı. biri mutlaka geriden takip ediyodur ...

cnm niye stres aypıyorsun hayırdır... dikkat et kendine....

kızlar perşembe günü sabah 7 de yumurta toplama işlemim oldu.16 yumurtam toplandı ve 14ünü işleme almışlar.12 döllenmiş ve bugün sabah aradılar 12side bölünmeye devam ediyolarmış.pazartesi sabah 7de transferim olucakmış.dün salı demişlerdi bugün pazartesiye almışlar.şimdi benimki kaçıncı gün embriyosu oluyor kızlar?ve neden öne çekilmiş olabilir?panikledim birden kızlar.

Geçti canım, bugün pek yok. İnsan panik oluyor bir de hcg değeri düşük olunca daha çok korktum sanırım. Hemşire pazartesi tekrarlayın üç tahlili de demişti. Progesteron, e2 ve b-hcg. Ben bugün gidip sadece hcg yi tekrar yaptırdım. 10 buçukta sonucunu alacağım. Bakalım atık. İnşallah yükselmiştir.

canım benim kan degil...kahve akıntı ara ara devam ediyor..bugün adet günüm drda normal dedi ilacların etkisidir dedi..ama insallah bi sorun cıkmaz arkadasım yaaa....

İçini rahat tut güzelim, Allahın iziyle hiç bir sorun çıkmaz. Bak benim de bilgim olsun bu arada. Böyle bir durumda paniklemeyeyim.

Aksucuğm 3. yasin listesinden 1 tane bana yaz. Daha okursam haber veririm canım. Nasılsın bu arada?

Evt canım anladım. Allane serse o olur inş hayırlısı

bilemiyorum cnm sen hamile kalmışsın cnm belki ilerde bulantın olurda tiksinirsin sigaradan inşallah,ama eğer benim tutmazsa kendimi çok suçlu hissedeceğim,

tatlım, şöyle düşün; okuduğum yazılar diyorki ki bence de haklılar; "buraya kadar olan kısmı sizi özel kılıyordu, bundan sonrası normal gebelikler gibi. tutmamasının sebebi, biz doktorlar her ne kadar 1. kalite desek de; bunu elimizdeki teknolojiye dayanarak söylüyoruz ve malesef elimizdeki teknoloji insan vucudu gibi değil. insan vucudu her saniye emriyoya çeşitli sinyaller göndererek onun durumunu kontrol ediyor. herhangi bir aksilik, olmaması gereken bir durum tespit ederse onu vücuda kabul etmiyor. ve nasıl ki herhangi bir problemi olmayan ve korunmayan insanlarda her ay gebelik oluşmuyorsa tüp bebekte de gebelik oluşmama ihtimali var. malesef biz transfer edilen emriyoyo %100 tutunacaktır diyemiyoruz bu yüzden." hatta şu transferden sonra yatma işlemi içinde diyorlarki eskiden annelerimiz size hamile kaldıklarında bunu hemen anladılar mı zannediyorsunuz. normal hayatlarına devam ettiler. tarlaya gidenler bile oldu. ve tabii ki sigara içen de oldu.
bende günde bir paket, hatta bazen fazlasını içiyordum. haziran sonlarında sigara bırakma hattını aradım. bana sana daha önce yazdıklarımı söylediler. ve ben gün olarak 1 temmuzu belirledim. gerçekten 30 haziran gecesi abartı şekilde sigara içtim. son sigaramı da 12 ye çeyrek kala içtim. sonra ne oldu?bu arada benim sorunum fsh yüksekliği, erken menopoz riski. haziran ayında fsh 12 iken temmuz 25 te 19a yükseldi. tüp bebeğe başladık. bu arada bir de miyom olduğunu tespit ettik. ve de stresten uzak durmam gerekiyor. iğneler başladı lucrin.... hayatımın en sinirli bir haftasını geçirdim ve dayanamadım sigara alacak ya bütün sinirimi. gittim bi paket aldım. boğazım yandı resmen ilkini içerken ama içtim. hemen ardından ikincisini yaktım. işte o çok güzeldi, oysaki ben belki tiksinirim diye yakmıştım. böylece yeniden içmeye başladım. transfer gününe kadar içtim. transfer olduktan sonra içmicem dedim. bakalım şimdi bunu yapmaya çalışıyorum. tıpkı senin dediğin gibi kendimi suçlu hissediyorum. 3 yumurtadan ikisi döllendi ve transfer edilen de ikinci kalite.ikinci gün transfer edildi. bu yüzden suçlu olabilirim....

yani uzun uzun anlattım ama seni çok iyi anlıyorum, beni yanlış anlamanı istemem akıl vermek değildi amacım. hele bide evde yalnızım şuan. ablam varken pek aklıma gelmiyodu, gelse de şimdi hem uğraşıyosun hem sigaramı içiyosun der bi şii der papaz oluruz diye aklımdan savmak kolaydı. şimdi evde de yalnızım tüm gün, eşim işteyken... aklıma gelmez mi geliyo. gidip kuru kayısı yiyorum. ne biliyim tv ve pcden uzak durmam söylendi en çok o zamanlar içiyordum çünkü. onu yapmaya çalışıyorum. ilk denemem yılbaşındaydı. bırakmayı gerçekten çok istiyorum. ama zorlanmıyorum diyemem.... inşallah hep beraber unuturuz sigarayı ne diyim....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…