2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

sabah kahvaltına bayıldım cok guzel. senın menulerın doktor kontrolunde bılıyoruz ama bugunku oglen gercekten gozume fazla geldı cok fazla cesıt daha dogrusu.

aksam da az olmus tam tersı ve tek tıp olmus. canın ıstedıgı ıcın yemıssın ama komple gununu dıger gunlerın kadar begenemedım maalesef. :44:

bu arada uzun zaman sonra menu yazmana cok sevındımmmmmmmmmmmm

canım sagolasın yazdıgın guzel sozler ve verdıgın destek ıcın.

benım sızın gıbı 10-20 kılo degıl kı fazlalılıgım. rahatsızlıklarımı da dusununce zaten ayrıca zorunlu hale gelıyor kılo vermek. oyuzden alma luksum yok maalesef. hele kı cok zor kılo veren bırı oldugum ıcın. o yuzden boyle bıkkınlık geldı yorgunluk geldı belkı. ama bıkınca ne oldugu bellı ıste. duzenın bozulup ya kılo veremeyeceksın ya da alacaksın oyuzden mucadele etmek zorundayım tabı kı. ama bunu da zorla yapamıyor ınsan. ya da ıcınden gelmeyınce. toparlanmam zor olurdu herzaman. ama dun spora gıtmem ıyı bır baslangıc oldu

annelerımıze gelınce hamılelıklerınde dıkkat ettıler dogumdan sonra. oyuzden onları gercekten takdır edıyorum anne dıyınce aklıma geldı suna menulerın ne alemde ? sen cok az yıyordun hale aynı mısın yoksaaaaaaa

aaaaaa senınkını de mı yanlıs yazmısım. spordan gelır gelmez cızelge hazırladım o arada bızımkıler ıle de konusuyorduk kafam dolu bedenım yorgun olunca boyle olmus

bunu bır blog da okudum

Size bir şey anlatayım: Beynimizin bir şeyi alışkanlık olarak kaydedebilmesi için 21 gün gerekiyor. Yani yeni öğrendiğimiz bir şeyin otomatikleşmesi ya da alışkanlık haline gelebilmesi için, 21 gün aynı şeyi yapmak gerekiyormuş. 21 gün sonunda beyin artık onu kalıcı bir alışkanlık haline getiriyor ve sen istesen de istemesen de düşünmeden o hareketi tekrarlıyorsun. Bunu öğrenmek benim çok işime yaradı doğrusu. Hem bütün bu yaptıklarımı yapabilmek için, hem de gece yatmadan önce ve sabah ilk gözümü açar açmaz tekrarladığım bir mantra var. Hedefin hangi kiloysa örneğin:
“Ben 59 kilo olmaya karar verdim. Bedenim sağlıklı ve metabolizmam olması gerektiği gibi çok hızlı çalışıyor. Vücudumdaki fazla yağların yakılmasına izin veriyorum. Vücudumun çok sıkı, sağlıklı ve fit olmasına izin veriyorum.” diye 9 kere uykuya dalmadan önce ve ilk uyandığımda (bilinçaltına işlemesi için en uygun zamanlar) 21 gün boyunca tekrar ediyorum. 21 gün sonra, birkaç gün ara verip tekrar söylemeye ve bilinçaltına bu bilgiyi iyice öğretmeye devam etmek gerekiyor. Ben bunlara ek olarak hedefim olan bir vücudun resmine her gün bakıp kendimi o şekilde hayal ediyordum. Gözümü her kapatışımda gözümün önüne gelene kadar sürekli baktım o resme. Ve inanın sonunda hedefime o kadar yakın bir noktadayım ki, işe yaradığını gördükçe herkese bunu anlatmak ve işe yaradığını göstermek istiyorum.

[table="width: 300, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]Kişiler:[/td]
[td]Başlangıç:[/td]
[td]Geçen Hafta:[/td]
[td]Bu Hafta:[/td]
[td]Gelen/Giden:[/td]
[td]Toplam Gelen/ Giden:[/td]
[td]Hedef:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]duyfer_2006[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]60,2 kg [/td]
[td]?? kg ( izinli) [/td]
[td]?? gr [/td]
[td]24,8 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pomogranate[/td]
[td]110,00 kg[/td]
[td]98,5 kg[/td]
[td]99 kg [/td]
[td]+500 gr [/td]
[td]11 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nesli78[/td]
[td]75 kg[/td]
[td]70,4 kg[/td]
[td]71,4 kg [/td]
[td]+1,00 kg [/td]
[td]4,7 kg[/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sunagokan [/td]
[td]72 kg (doğum )[/td]
[td]68,5 [/td]
[td]67 kg [/td]
[td]-1,5 kg [/td]
[td]6,4 kg kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ceşminaz[/td]
[td]83 kg[/td]
[td]75,7 kg[/td]
[td]75,7 kg (regl) [/td]
[td]0,0 gr [/td]
[td]7,00 kg[/td]
[td]70 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serap_serap[/td]
[td]77,9 kg ( doğum )[/td]
[td]82,5 kg [/td]
[td]82,8 kg [/td]
[td]+300 gr [/td]
[td] kg[/td]
[td]60 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]berivannn[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]64 kg[/td]
[td]?? kg[/td]
[td]?? kg [/td]
[td]21 kg [/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tultan[/td]
[td]108,00 kg[/td]
[td]104 kg (hamilelik) [/td]
[td]izinli [/td]
[td] kg [/td]
[td] kg[/td]
[td]?? kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cemrem29[/td]
[td]85,8 kg[/td]
[td]76,3 kg[/td]
[td]74,8 kg [/td]
[td]-1,5 kg [/td]
[td]11 kg[/td]
[td]68 kg[/td]
[/tr]
[tr]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/table]

sağol cnm aslında öğle yemeğim tam ekmek yerine makarnanın kaşık sayısını arttırdım ve gene ekmek yerine bi kase çorba yedim ayni aynı şeylerin farklı versiyonunu yaptım ama yazınca çok geliyor göze sende haklsıın evet akşam eşim yemek öle istedi bende ona inan dım dayanamadım tek tip yedim ama artık yok o istisnaydıçünki ucunu kaçırısam devamı gelmeyecek dikkat ediyorum bu sabahtan itibaren....
cnm ne demek sen zorluklar üstüste gelince bunalmışsın olur hepimizin peşinde o moral bozukluğu
sen bundan sonra daha ii sağlıığın yerinde ve ii kilolar vericeksin... ben inanıyorum
sporun başlangıcın oldu devamı gelicek artık ...

günaydınlar herkese bu senenin fit bayanlarıııııııı
bu hafta hepimiz --lerle ilerlicezzzzzz
ben hala gribin etkşsşndeyim malesef geceleri öksürükle uyanıyorum şurup bile işe yaramadı..ama genede ayağa kalktım o bile yeter aman bayan hasta olunca herşey kalıyor... benim bugün arapçam var okula gidicem.. sınavlar bitti önümde bi sınav kaldı oda bitsin okul tatili gelicek bana dabiraz dinlenicem.. haftaya dietisyenle randevum var bi ay olucak çünki liste değişicekmi erak ediyorum.. benden haberler böyle herkes ii olsun gribe inat....

yuruyus kesınlıkle cok ıyı gelıyor herzaman. ben artık pazarları bır sekılde kendımı boyle ozgurce atıyorum sokaga. cunku gercekten boguluyor ınsan bazen. ıyı yapmıssın yuruyerek.

stres konusuna gelınce haklısın zorlu bır surectesın.ama kendını buna alıstırmaya da calıs canım. cunku stresler, planlar, sorunlar bıtmeyecek. bunlar varken hayatına devam etmek saglıgına dıkkat etmek kılo almamak. bunları ogrenmemız lazım aslında. once su projeyı bır hallet de ben herseyın daha kolay olacagına ınanıyorum daha sonrasında.

olur olur farketmez, oynayalım da ne zaman olursa artıkkkkkkk

Jüpiter’in etkisiyle 2014’ün ilk yarısı daha fazla para kazanma imkanınız olacak. Özgüveniniz artacak ve sonbahara doğru kendinizi daha dışadönük hissedeceksiniz. Parasal açıdan rahatlayacağınız bir yıl sizi bekliyor. Maaşınızdaki artış daha önce ekonomik sıkıntılardan dolayı yapamadığınız aktiviteleri yapma fırsatı sunacak.
Kariyerinize ise daha idealist baktığınız bir yıl olabilir. Hayır işlerine ya da ruhunuzu besleyecek işlere yönelebilirsiniz. Çocuksu yanıyla tanınan ikizler, olgunluğunu kanıtlayacak.
Özelikle baskı altında çalıştığınız zamanlarda aldığınız soğukkanlı kararlarla övgü toplayacaksınız. İçinde bulunduğunuz stresli döngüden daha güçlü ve hayattan ne istediğinizi bilerek çıkacaksınız. Yoğun iş temponuz sağlığınızı etkileyebilir. Bu yıl kilonuza özen göstermelisiniz.
2014’te kendinize yoğunlaşıp, potansiyelinizi değerlendireceksiniz bu da size hayatınızdaki öncelikleri belirlemenize yardımcı olacak. Yıl sonunda ise iş yoğunluğunuz azalacak.
İkizleri romantik bir yıl bekliyor. 2013’ü aşkın dorukların geçiren İkizler bu yıl aşkı doyasıya yaşamaya devam edecek. Bekar olan ikizleri ise heyecanlı bir yıl bekliyor. Çıkacağınız yolculuklarda özel bir kişiyle tanışma olasılığınız yüksek.
Özellikle 18 Ağustos’ta çıkacağınız bir yolculuk yeni bir ilişkinin habercisi olabilir. Anne olmak isteyen İkizler’i ise bu yıl güzel haberler bekliyor.
Sıra dışı alanlar ve etkinlikler bu dönemde ilginizi çekecek ve sizler kendinizi biraz daha soyutlamaya başlayacaksınız. Bu soyutluk yakın çevrenizi rahatsız edebilir ancak bir süre sonra onlar da bu duruma alışacak ve sorunsuz bir şekilde yanınızda yer alacaktır. İçgüdüleriniz ile hareket etmeye devam edeceksiniz ve bunu en iyi şekilde yapabilirseniz iş hayatında sizleri büyük sürpriz ve başarılar bekliyor olacaktır. Farklı kararlar almayı seviyorsunuz ve bu kararları uygulamaya koymak için de sabırsızlanıyorsunuz. Alternatif fikirleriniz sizi başarıya götürebilir ancak zaman zaman fark yaratmak için abarttığınız dönemlerde olacaktır bu yüzden sakin kalmaya ve ortama uygun hareket etmeye özen göstermeniz gerekiyor.
Yapılması gereken önemli işlerde sorun yaşamamak için yalnızlıktan uzaklaşmanız gerekiyor ve birilerinden fikir almanız tavsiye ediliyor. Tek başınıza karar vermek sizi başarıya götürebilir ancak dönem dönem sorunlar yaşayabilirsiniz bu yüzden büyük işlerin altından kalkmak için yakın çevrenizden yardım istemeyi unutmayın! Yarım isteyeceğiniz kişi eşiniz olabilir ya da yeni bir şey yaparak danışman ile çalışmayı tercih edebilirsiniz. İletişim konusunda sorunlarınız yok ancak ben bilirim tavırlarınızdan uzak durun ve birilerinden yardım alma önerimizi düşünün! Güçlü bir karaktere sahipsiniz ve iş hayatında da oldukça başarılı biri olduğunuzu düşünüyorsunuz ancak her şey tek başınıza hallolmaz ve bir süre sonra başarısızlık ile karşı karşıya gelebilirsiniz.
Güzel ve sağlıklı bir vücuda yeniden merhaba diyeceğiniz bir dönem ve sağlık açısından sorunsuz bir yıl geçireceğinizi de söyleyebiliriz. Eski formunuza kavuşmak için spora devam etmeniz gerekiyor ancak Reiki gibi alternatif dallar sizler için çok daha uygun olacaktır. Fark yaratmayı seviyorsunuz bu yüzden Reiki sizler için ideal seçim olacaktır. Sağlığınızı korumak için farklı dallarda çalışmalar yapabilirsiniz ve Reiki dışında farklı dallara da yönelebilirsiniz. sağlığınız konusunda şüpheniz olmasın çünkü güçlü bir dönem sizleri bekliyor ve bu dönemde daha küçük sağlık sorunları ile karşılaşacaksınız ancak sorunsuz bir şekilde bu hastalığa veda edeceksiniz!
Düzenli tıbbi kontroller sizler için faydalı olacaktır ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte eğer kronik bir rahatsızlığınız varsa sizler de bu hastalıktan kurtulacaksınız. Bu yıl sağlık anlamında sorun yaşamayacağınızı biliyorsunuz ve artık daha rahat hareket edebilirsiniz. Sorunsuz bir süreç için düzenli kontrollerden kaçmayın ve belli aralıklarla akupunktur gibi farklı tedavi yollarına başvurmayı da ihmal etmeyin! Sağlı ve para bu yıl sizlere kucak açmış ve kapıları aralamış durumda!

İkizler 2014 yılında etrafınızla uyumlu, önünüze çıkan engelleri rahatça aştığınız, barış, güzellik dolu bir yıl sizi bekliyor.Bu yıl hayatınızda beklentilerinizi karşılayacak yönde gelişmelerin yaşandığı gerek çocuklarınızla,ailenizle gerekse iş çevrenizle ilgili size memnun edecek gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olacak.Bu yıl bazılarınız evlilik veya eğitim gibi nedenlerle yerleşim yerini değiştirebilir, bir başka şehir veya ülkede ikamet etmeye başlayabilir. Ancak ilk aşamada hevesle sevinerek başlayacağınız bu değişiklik ilerleyen zamanda uyum sorunlarını hissedeceğiniz gelişmelerle canınızın sıkılmasına neden olsa da sevdiklerinizden alacağınız destek bu sorunları daha kolay atlatmanızı sağlayacak.
Sağlık konusunda hassas davranmalısınız. Özellikle iş temponuzun yoğunluğu sizi stresli hale getirebilir. Sırt ve boyun ağrılarına dikkat etmelisiniz.
İkizler burcu 2014 yılının ilk zamanları kararsızlıklar içinde kalabilir. Maddi durumunuzla ilgili girişimlerinizin sonuç vermesi için, çok acele davranmamanız gerekli. Borçlanma konularında biraz toparlanmalar gerekli bunun için gerekli desteği bulacaksınız.Gönül ilişkilerinde kafa karışıklığı yaşamanız olası eski aşkların tekrar gündeme gelmesi gibi.
Şubat gibi aile içi hassasiyetini kaybetmiş bir konu yeniden tartışmaya açılabilir can sıkıcı dialoglar yaşanabilir bu tartışmanın içine çok fazla girmek istemesiniz de farkında olmadan yaptığınız gaflar nedeniyle zor anlar yaşayabilirsiniz biraz canınız sıkılacak.Bir yakınınızın yaşayacağı sağlık problemleri ile ilgilenmeniz gerekebilir. Sosyal ve aşk yaşamınıza yönelik eleştiriler artabilir ve bunun sonucunda bazı ayrılık kararları alınabilir veya uzaklaşmalar yaşanabilir. Bazı dostlarınız sizi vefasızlıkla suçlayabilir aşk hayatında beklenmedik durumlarda kalabilirsin. Önemli kararlar almaktan şiddetle kaçınmalısın
ikizler burcu 2014 Mart ayı olumlu gelişmeler yaşanacak gerek iş gerekse özel hayatınızda.İş hayatınızda ilerisi için tecrübe oluşturacak gelişmeler yaşanacak. kariyerinizde veya aşk hayatınızda işlerin istediğiniz gibi gitmesini sağlayacak gelişmeler yaşanacak. Özellikle aşk hayatınızdaki gelişmeler size mutlu edecek aşk ne şekilde gelirse gelsin, gönlünüzü açmaya hazırsınız.
Burç yorumunuz ikizler 2014 Nisan ayı para konusunda bir mücadeleniz olabilir. Beklediğiniz bir ödeme için mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Cesaret isteyen tüm işlerde başarılı olacaksınız Başkalarına zor gelen işler, size son derece kolay gelecek. Ailenize daha fazla zaman ayırmanız gerekecek.Evli iseniz eşinizin ailesinde gelişin bir problemle sizin ilgilenmeniz gereke bilir bu durum siz ikizler için biraz can sıkıcı gibi görünse de eşinizle olan bağlarınızı güçlendirecek ve size hayranlığının artmasına sebep olacak.
Mayıs ayı ilişkiler de gerginliklerin yaşanacağı bir süreç olacak birlikte olduğunuz kişinin,bu ister eşiniz ister sevgiliniz olsun, kıskanç ve kuşkucu tavırları aranızda gerginliklere neden olabilir.İş yerinde ufak tefek tartışmalar yaşansa da bunlar can sıkıcı bir hal almayacak. Bu dönem de çocuklarınızın eğitim hayatında yaşanan gelişmeler sizi mutlu edecek. Ay sonun doğru karamsar olmanıza neden olacak gelişmeler yaşanabilir ancak geçici bir dönem.Kendi kendinize kalmak geçmişi sorgulamak isteyebilirsiniz. Gereksiz kuruntulara kapılarak çevrenizi ve kendinizi germenin kimseye bir fayda vermeyeceğini unutmayın.Planlarınızı hayata geçirmekte zorlanabilir yada ertelemek durumunda kalabilirsiniz.
Haziran temmuz dönemi maddi açıdan olumlu haberler alabileceğiniz veya olumlu gelişmeler yaşayabileceğiniz bir süreç olacak. Ailenizin yaşlı bireylerinden anne , hala teyze gibi kişilerin bazı istekleri ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz Onların taleplerine karşılık verme çabasında bulacaksınız.
Ağustos ayı çıkacağınız seyahat sonrası daha rahatlamış bir şekilde işinizin başına geçeceksiniz.bu dönem evliliğinde sorun yaşayanlar bu sorunların üstesinden gelerek birlikteliklerini daha sağlam temellere oturtmanın huzurunu hissedecekler. Gene ağustos sonrası bazılarınız çocuk saibi olma isteği içinde olabilir.Bu dönemde bir miras yada alım satım işi gündeminizde olacak ancak size memnun edecek yönde gelişmeler yaşanacak.
2014 Eylül gibi işinizde yükselmek yada kendi işinizin patronu olmak gibi bir isteğiniz varsa arzu ettiğiniz pozisyona gelmekle kalmayacak, hedeflerinizi de birbir gerçekleştireceksiniz. Sevgili ikizler burcu dizginler sizin elinizde.
Ekim ayı ikizler burcu için bekarlar yada kalbi boş olanların yaşayacağı güzel gelişmelerle renklenecek. Bazılarınız tanışmak istediği ve ulaşamadığı kişi ile bir grup toplantısında karşılaşabilir ve güzel bir birlikteliğin temelleri atılabilir.Evli olanların eşleri ile olan ilişkilerde daha açık ve ılımlı davranmalarında fayda var.Ekim sonu uzaktaki bir akrabanın ziyareti söz konusu.
Kasım aralık gibi ortaklıkların ve ilişkilerin öne çıkacağı gelişmelerin yaşanacağı bir döneme giriyorsunuz. Sizin kontrolünüz dışında gelişen olaylara hazır olmalı ve sabırlı davranmalısınız. Bu dönem aşk hayatınız açısından son derece olumlu gelişmeler yaşanacak bazılarınız sürpriz bir evlilik teklifiyle karşılaşabilir. Ailenize daha fazla zaman ayıracağınız bir dönem olacak, çevrenize yakınlaşmak ve güzel ortamlar yaratmak için harika bir zaman. Herkes sizin fikirlerinizi dinlemek isteyecek ve onlar üzerinde bıraktığınız etkileriniz çok önemli olacak.Bu dönem sağlığınıza daha dikkat etmeniz gerekecek yorgunluğa bağlı sağlık problemleri yaşayabilirsiniz.

ınsaallah bu hafta hepımız ıcın guzel olsun ılk kez boyle hepımız kasvetlı olduk ınsaallah moral olarak ıyı bır haftaya gırmıs oluruz bugunden ıtıbaren.

bu grıp cok uzun suruyormus ya. benım aılemde de herkes hasta ıkı haftadır. hatta tekrardan doktora gıdeceklermıs gecmıyormus. sen de bır kez daha gıt ıstersen doktora canım.

dedıgın cok dogru, bız hasta olunca ev darmaduman oluyor valla.

hımmmm demek bugun okullusun hadı bakalım kolay gelsın.

dıyetısyenden sonra yorumları yıne yaz emi, bakalım neler dıyecek

opuyorum guzel bır gun olsun ınsaallah

Duraklama dönemini daha hızlı atlatabilmek için;

1. Egzersizinizi arttırın; haftada 2 gün yaptığınız egzersizi örneğin 4 güne çıkarabilirsiniz.
2. Diyet içeriğinizi ve beslenme düzeninizi değiştirin; örneğin genelde öğle yemeklerinde et+salata+ekmek tüketiyorsanız onun yerine değişiklik olarak kepekli sandviç veya sebze yemeği+çorba+yoğurt tarzı diyet içeriğini değiştirin.
3. Diyette ufak atıştırmalar, tadına bakmalar v.b durumlarınız varsa bunları tamamen kesin ve sadece diyetinizde yazılı olanlara odaklanın
4. Her gün sürekli tartılmayın; tartıda kilo vermediğinizi görmek motivasyonunuzu azaltacaktır.
5. Sıvı alımınızı arttırın.
6. Uzun süredir kilo veremiyorsanız diyete 2-3 gün ara verip, canınız ne isterse tüketin ve tekrar multidisipliner olarak diyetinize başlayın. Bu 2-3 günlük ara metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır.
7. Bu dönemin geçici olacağını unutmayın; mutlaka tekrar direnç kırılacak ve siz kilo vermeye devam edeceksiniz, bunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Sabırlı olun.
8. Diyet günlüğü tutun; hergün tek tek ne yediğinizi not edin ve kendi listenizle karşılaştırın, bir yerlerde farkında olmadan hata yapıyor olabilirsiniz.
9. Bu dönemlerde ilaç, ödem söktürücü v.b şeyleri doktorunuza sormadan kullanmayın.
10. Egzersiz içeriğini ve şeklini değiştirin, evde yürüyüş bandında 40 dk aynı tempoda yürüyüş yapmak yerine 5 dakika koşuyorsanız, 15 dakika yürüyün. Bunu en az 30 dakika boyunca tekrarlayın.
11. Stres kilo verme hızını azaltan bir faktördür, duraklama döneminde stres seviyenizi azaltmaya özen gösterin, ılık duş, hafif yürüyüşler, hoşunuza giden filmler, rezene çayı v.b biraz rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

duygusummmmmmmmmmmmmm hosgeldın canımmmmmmmmmm

gunaydın nasılsınnnnnnnnnnnnnnnnn

ben de tam senın gecenlerde bahsettıgın karabugday dıyetınden bahsedecektım. onunla ılgılı bırseyler buldum dun.

Karabuğday Diyeti

BİR BARDAK YANİ EN AZ 200 QR OLSUN YANİ
BİR BARDAK KARABUĞDAYIN ÜSTÜNE TAZE KAYNATILMIŞ 2 BARDAK SICAK SU TÖKÜB AKŞAMDAN SABAHA KADAR BEKLEDİYORSUNUZ VE SABAHDAN BAŞLAYARAK HER ACIKTIĞINIZDA YEYE BİLİRSİNİZ BOŞ YİYEMEZSİNİZ EGER YANINDA Bİ KASE YAĞSIZ YOQURT VE SALATALIK VE YA DOMATES OLA BİLİR AMMA ASLA TUZ ŞEKER OLMAZ BOL-BOL SU YEŞİL ÇAY SERBEST KIZLAR İNANIN DENEYEN HER KES RAZI KALMIŞ HER KESE İYİ ŞANSLAR SORMAK İSTEDİYİNİZİ SORA BİLİRSİNİZ YARDIMCI OLURUM

Karabuğday denilen bitki Rusya ve Balkan ülkelerinde çok tüketilen bir bakliyat.Onlar genellikle pilav olarak pişiriyorlar ama sütlaç gibi tatlısınıda yapanlar var.Ben Rusya'da eğitim gördüğüm için tadınıda yapılışınıda biliyorum.diyet sadece 14 gün yapılıyor ve senede 6 kez yapılabiliyor.Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler bence yapmamalı.Çünkü uzun süre tek gida diyetleri ciddi enfeksiyonlara ve hayati kayıplara yol açabiliyor.diyet , Karabuğday ve kefirden oluşuyor sadece günde 1 adet elma veya portakal yemenizde serbest.Bol bol su içmeniz öneriliyor ve mineral kaybı olacağından ötürü de 1 veya 2 şişe madensuyuda içmelisiniz.Ben 3 günde 3 kg verdim.Sonra ailevi sağlık problemlerinden dolayı bıraktım.1 ay oldu ve kilo alımım olmadı.Yakında yeniden başlayacağım.Herkese kolay gelsin..

bu diyet yılda 6 defadan(6x14gün) fazla da yapılmazmış

neden bulamamislardi hic de kimse colyaktan suphelenmemisti. Kisaca iste benim durumumda olanlar icin cok degerli bir gida.
Pisirme kismina gelince bulgur usulu suda bekletme isini hic denemedim ama cok kotu olacagini tahmin ediyorum. Karabugdayi eger cigden aldiysaniz ( bir de kavrulmusu oluyor da o acidan diyorum) bir de su da bekletirseniz lapaya doner ben de cok suda hasladim bir kere cope gitti. Oncelikle kavrulmamis karabugdayi tipki pirinc pilavi yapar gibi az yagda bir bes dakika kavurup sonra 1 olcu karabugdaya yaklasik 2 olcu sicak suyu koyup cok az tuz katip altini kisin, suyunu tamamen cekene kadar pisirip (yaklasik yarim saat) sonra da dinlenmeye birakin. Bu tarif bir Rus arkadasimdan aldigim tariftir, ayrica Grecka dediginiz Ruslarin karabugday pilavinin adidir. Benim yasadigim yerde Polonyalilar ve bu Rusyaya yakin yerdeki ulkelerin halklarinin genel tarifi bu imis.
Tabi bu haliyle yine cok lezzetli olmamakla birlikte en azindan yenilecek hale geliyor, lapa degil de tane tane oluyor. Ben bugun mesela karabugdayi yagda soganla birlikte kavurup sonra uzerine suyu doktum yine pilav gibi pisirdim bence hic de fena olmadi, yogurtla gayet de iyi gitti. Yarin mantarli deneyecegim, Rus arkadas oyle yapiyormus. Sogan yerine mantari kavururum herhalde deneyecegim bakalim. Bir de pilav gibi yaptiginizda herseyin icine katabilirsiniz bence ekmek yemek yerine mesela salataya karistirin tok tutar, ben kendimce yeni tarifler deneyecegim yazmak kismet olursa yine eklerim. Mesela kozlenmis kirmizi biberle denemeyi dusunuyorum, sonra yesil fasulye pisirip yaninda yerim vs.

evet bazen kasvet bizi içine hapsedip bırakmıyo bizde zaten bırakmaya yer arıyoruz oda üstüne gelince tam oluyıor ama inşlh bu günden itibaren atlatacak herkes bu kasveti..
ay hiç deme ya neymiş bu böle gıcık zaten geçmesse yarın dr. gitmeyi düşündüm böyle bekle bekle olmuyor..
yazarım cnm hemen aynı gün.. sağol aminn..... cnm burcunu nerden okudun bende bakim bariiiiiiiiiii

oglen ekmek, makarnadan cok cesıt ıste gozume fazla geldı benım. hem sebze, hem salata, hem kofte, hem makarna, hem zeytınyaglı yemek. cesıt fazla geldı aslında daha cok gozume.
tek tıp beslenmemeye calıs oldu mu canım, hatta cesıtlı yemek daha ıyıymıs ama cok cesıt de ıyı degılmıs denılıyor mesela corba salaya yogurt ve kofte cok guzel bır ogun. sebze yemegı ekmek ya da pılav ve yogurt cok guzel bır ogunmus.

eskı umudumu bulmam lazım ama onu buluncaya kadar da bırakmamam lazım ıste. oyuzden bugun de spora gıdecegım. dun uzun zaman sonra spordan keyıf aldım eskısı gıbı.

46 dk kosu bandındaydım genelde 5-5,5 yurudum hatta 3,5 dk 6,5 da 3 dk 7 de kostum cok ıyı geldı

sonra cok uzun zaman sonra sıkılmadan 15 dk bısıklet surdum bısıklet sevmıyorum da

bıraz agırlık, twıst de calıstım toplam 1,5 saat oldu

bugun de farklı bır programa gececegız benım hoca askere gıtmıs obur hoca abla basen bel bolgesı agırlıklı yenı bır program yapalım sana dedı. cok sevındım cunku kendı basıma oylesıne calısıyor gıbıyım profesyonel degıl bızım orası yanı.

evet aslında hep aynı düz listeye uyuyorum dün bi fark olsun dedim ..
ne güzel tekrar spora gitmen hem moral hemde sağlığın için süper olmuş...bende sevmem bisikleti koşu bandı en güzeli..bu yeni program sende işe yaracak umarım...

valla 2014 ıkızler burcu yazdım ılk uc sayfayı okudum ben.

benım cıkmam lazım acılen duygusum ve cemrecıgımmmmmm, acıl bır ıs cıktııııııııııı

Günaydın kızlar, hepimize güzel bir gün olsun inşallah Ben hala ayılamadım, bugün planladığım işler vardı ama yarına kalacak gibi görünüyor. Akşam yemek, sohbet keyifliydi ama içki de olunca ertesi gün mahfediyor beni
Öncelikle çizelgemizi hazırlayan Filizimin pamuk ellerini öpüyorum Kilo veren taze annelerimizi kutluyorum. İstikrarlı bir şekilde kilo veren anne adayımızı, Cemremi de kutluyorum Başta ben olmak üzere, kilo alanları da esefle kınıyorum şaka şaka, elimizden geleni yapmaya devam edelim, çözüm arayışlarına devam edelim, birbirimizi motive edelim, gaza getirelim diyorum Filizcim çok güzel spor yapmışsın canım, tebrik ederim, yalnız koşmanı beğenmedim söyleyeyim, yavaş yavaş artır lütfen, sebeplerini az çok biliyorum ama yine de lütfen ama lütfen koşma, tempolu yürümek başlı başına süper bir şey zaten. Hani doktor da demişti sana, biz de dedik, belli bir kiloya gelmeden koşmayacaktın. Allah korusun, dizine veya bileğine birşey olsa çok daha uzun zaman spor yapamayacaksın, bu yüzden yine söylüyorum, az olsun ama sürekli olsun
Ben de diyetisyene gitsem mi diye düşünmeye başladım ama henüz düşünce aşamasındayım, malum sıkıya gelemiyorum, o yüzden de karar vermekte zorlanıyorum. Ama bir yandan da kilo vermek istiyorum, hele bu kilo alma işinden hiç hoşlanmadım.
Duyguuuuuum özledim ben seni yaaa, inşallah kolaylamışsındır biraz, yerleş te dön aramıza, enerjini özledim valla

Bu arada Nurdancım seni çok iyi anlıyorum canım, stres gerçekten olumsuz etki yapıyor. Zaten buralarda olacaksın nasılsa, şimdilik izinde olmanda sakınca yok. Benim de yapılacak projelerim var yaaa, bana da bir istek gelse ne güzel olacak

uzun bi süreç bu canım benim mutlaka canına tak eden zamanlar olacak, önemli olan onu minimum da tutmak, canın bişey istediyse ye ama az ye mesela gibi ki şimdi spora da başladım eminim ki faydasını tartıda da göreceksin

hepsini okuyamadım filizim ama benzerlerini daha önce okumuşumdur mutlaka, bu sene ikizlerin yılı

teşekkür ediyorum neslicimm birbirimizi gaza mı getirsek acabaa, çünkü benim canım hiç istemiyorrr