2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

tamam ben de karsındayım. sen guzel evler ınsa et, ben de ulkeye para getıreyım dısardan satıs yaparak.

ya o bılıncsızlıklerı bır acarsakkkkkkkk benı de ekmek arası yemeler mahvettı. cıpsler falan.

cok guzel bır mımar olacaksın emın ol :)))))

afiyet olsunnnnnnnnnnnnnnn....

Ben kahvemi çıkışta ikeada içerim artık:))

dana bonfileyide tavsiye ederimmm

doğru söze ne denir? :)) abarttığımı söyledim zaten canım... eşim yoğpurtlu çorba sevmiyor diye 3-4 ayda bir annem yapınca anca yiyorum ondan 2 tabak ama bir-iki saat arayla yeyim dedim...
keke gelince farkındayım ama 1-2 gün önce arkadaşlarım yapıp getirmişti ben azcık yedim eşimde azcık yedi ama bitmedi bende ortada dolanmasını sevmiyorum... kaç gündür bekliyor diye yemek zorunda hissettim kendimi ama hala 3-4 dilim var onları yemedim patlıycaktım zaten... biz Türk hanımlarının huyu değil mi zaten aman araya gider atılır yazıktır diye homili gırtlak yemek... ama sizden saklamaktansa yazayım dedim... yanlış yapmadım değilmi? basın fırçayıda yemeyeyşm bir daha değilmi

bu arada hepinie birşey sormak şistiyorum ben sabah aç karnıma elma sirkeli su içtim ama kahvaltı yapamadım miğdem bulandı bir kaç çatal domates salatalık acılı ve yarım dilim bile kapakli ekmek yiyemedim... çayı bile 3-4 bardak işçerken 1 bardağı bile bitiremedim...
ha işin kötü tarafı öğleyin eşim izinliydi ve beraberce çooooooooooooooook güzel bir kahvaltı yaptık 13:30 gibi... yani sabah midem bulansada öğlen çok yedim... sebebi nedir aceba?

birde benim ailemde şeker hastalığı var bendede kan şekeri düşüklüğü oluyor arada ve kan şekerim düşünce çok fazla yiyorum... onun için benim sık sık az yemem lazım galiba... neyse şimdi biraz işim var pc yi açık bırakacağım yardımlarınız önerileriniz varsa dinlemeye hazırım...

bu arada unutmadan keklerimi hep kendim yaparım ve olabildiğince yağından kısarım gayette güzel hafif oluyor şükür :)) şimdide bi kek yapmaya mutfağa gidiyorum arkadaşlar akşam misafirliğe gideceğizde ben yazıflayım onlar tombişlesin heheh

son olarak not: ben iç anadoluluyum ama eşim adana civarından old. için oradaki kekiklerle buradakiler çok fark ediyor... bende bizim bildiğimiz kekiğe kekik ordakine de halk ağzında da söylendiği gibi zahter diyorum... ama tavada yumurtaya zahter gerçekten güzel yakışıyor...

bu arada bir öneri daha istiyorum... ben yumurta pilav yoğurt makarna vesaire ne olursa olsun yağ yada sos yerine baharatla tatlandırmayı seviyorum baharat derkende kekik pul biber ve nane falan kullanıyorum... hem tuz atmama gerek kalmıyor hemde pulbiberle ve baharatlarla tatlandırıp metabolizmamı hızlandırmayı seviyorum... sizce doğru mu yapıyorum yorumlarınızı yazarsanız sevinirim...

Sen yediklerini yaz kesinlikle, fırça yiye yiye alışıyoruz valla, ben en çok fırça yiyenlerden biri olduğum için kendimden biliyorum işe yarıyor:) Yalnız o kalmasın mantığı hiç iyi bir mantık değil, bence kalan kekleri kedilere falan yedir, hem sevap, hem sen kilo almazsın. Tabi kediler kek sever mi onu da bilmiyorum ya:) Benim eşim Antepli ben de onlardan biliyorum zahteri. Kahvaltıda severek yiyorlar.
Diğer soruna gelince, baharatlarla tatlandırmak kesinlikle çok doğru bir karar. Devam et bence.
Bir de ben sürekli kullanıyorum sana da tavsiye ederim, kalorisepeti.com'a üye ol ve oraya yediklerini girerek kalorilerine bak. Çok faydalı oluyor.

tavsiyen için sağol tatlım... eşim domates salatalığın üzerindede çok sever zahteri... neyse ben baharatları ve yeşilliği çok seviyorum bulursam mutlaka yiyorum... yazları annemler domates biber vs ekerler bayram ederim... hatta bende balkonuma minik bi bahçe gibi kovalara ekmiştim... neyse... birde ben herşeyin yanında yoğurt yemeyi çok seviyorum... bugün izlediğim bi programda makarnanın yanına yoğurt yerseniz kan şekerini dengeler diyordu çok sevindim demekki eşim benimle dalga geçsede ben makarnanın yanına yada herşeyin yanına yoğurt yemeye devam edeceğim...

bu arada aklıma güzel bişey geldi... topiklerde sloganlar vardır ya ... ben de şunu diyorum "fırça yiyerek zayıflıyoruz" hehe... şaka bi yana herkes herhesin iyiliği için fırça atar... sağlığımız burada çok çok önemli değilmi... benim boyum 1.78 ama kilom şuan 98.7 ve hedefim 83.5... aşağısı en fazla80 olabilir çok çok daha desem 75... bir ara o kilodaydım ama kemiklerim iri olduğu için kendimi taşıyamıyordum...
83.5 te iken eşimle arkadaştık ve o günlerde giydiğim bazı elbiseleri saklıyorum tekrar giymek istiyorum o hatıralarla... bu arada çok ta zayıf olarak evlenmedim tam 87deyken evlendim ama şimdi durum hüsran... size yazacam diye keki fırında unutmam inşaallah...

bu arada ben size bi ara bana doktorun verdiği diyet listemi yazayım da şaşırın... tam 8-9 dilim kepekli ekmek yazdılar bir günde bana... ve ben o diyeti bir hafta yaptığımda 4 kilo birden verdim... ama bir buçuk ay uygulayıp 7 kşilo verdikten sonra kemiklerim ağrımaya başladı ve 2 hafta acayip hastalandım vitaminler ilaçlar derken ancak kendime gelebildim... onun içindir ki ben diyet listesine uyup hızlı kilo vererek hastalanmak istemiyorum ama yediklerimi bilinçli ve dikkatli yersem bile güzelce kilo verebileceğimi biliyorum...
hayırlısı bakalım...

haklısın valla düşüncesizlik ettim bildik bişeyler çıkınca heyecanlanıveriyorum hemen

va vay sohbete bak ya :))))))

evet bız ıctık beraber. ben ucu bırarada ıcmek durumunda kaldım cunku turk kahvem bıtmıs ıse getırmemısım.

evet canım senle sade nescafe içmiştim, şimdi duyguyla da ikisi bir arada içtim ama hala başım ağrıyor ve uykum var yaa ufff uykumu alamayınca çok fena oluyorum ben

canım biz devlette çalışınca kendi meslegimizin dışında şeyler yapıyoruz, ben de boşuna mı okudum zorlugunu çektim diye düşünürüm ve soğurum meslegimden diye korkuyorum. çünkü ben bişeyleri ortaya çıkarma olayını çok seviyorum, bomboş bir kagır senin üstüne yaptıklarınla anlam kazanıyor ve ortaya kocaman bir eser çıkıyort yani. mesela okulumu bitireyim bizim boş bir arazimiz var oraya ev yapacagız ve ben çizecem, annemin istedigi gibi yapacam herşeyi, bu fikirler heyecanlandırdıgı için beni varsın biraz az uyurum diyorum yani

tabi ileride evlenip bi de ev işleri falan bastırınca bakalım aynı heyecan hala olacak mı içimde

çookkk teşekkür ederiimmmmm inşalah kendi ofisimi açınca da sizi adapazarında misafir edecegim, daha düğünüme geleceksiniz falan çok işiniz var yaaa

zeytın belırlı sure sadece esınle pazar gunu kahvaltı yaparken 4-5 tane ye. acılı sos vs uzak durmaya calıs cunku zeytın gıbı onlarda da tuz var ve tuz odem yapıyor.

peynır yemıssın ama nekadar yemıssın anlamadım. normal ekmek ıstah actırır ama doyurucu olmaz yedıkce yıyesın gelır oyuzden uno marka cavdarlı ekmek ya da tam bugday ekmegı al lutfen. ben bır hafta cavdar bır hafta tam bugdaylı yıyorum bu sekılde kabızlıgı da onlemıs oluyoruz yanı aynı cesıt ekmek yemek ozellıkle kepek ekmegı bu etkıyı yapabılıyormus. yumarta ne kadar yedın ? yumurta dıyelım kı ıkı taneden omlettı o gun peynır yeme.

ogle yıne normal ekmek yemıssın. sıcak yemek yemek lazım ayrıca ekmek ıle ogun yapacaksan da dedıgım gıbı normal ekmek olmaz. acıdan uzak duruyorsun. o sos olmaz.

aksam az yemek ıcın ogle yemegınden sonra ara yapman sart.

ayrıca gunluk su ne kadar tuketıyorsun ?

aksam yemegın cok az olmus ve oyuzden yemek yedıkten sonra tekrar yemıssın.

aksam yemegını ben bucukta yıyorum uzun suredır sen de 6 yı gecırme. cunku vucut yakmıyor saat ılerledıkce.

18:30 dakı corba ve bıskuvı ıcın bırsey demıyebılırdık ama aksam gec saat kek falan yemen cok yanlıs olmus. aksama kadar durup durup gece bırseyler yemek bıle yanlıs. kaldı kı sen cok kalorılı bırsey yemıssın

hıc olmamıs hıc.

ayrıca aksam o ıkıncı corbadan sonra esının tabagından da tekrar yemıssın. bak mesela ben bugun 5 kasık yogurt ve 5 kasık tavuk yedım. bu benım aksam yemegım. bukadar yanı. kı ben normalde 3-4 kasık yemek ve 2 kasık pılav ıle ogle yemegı yıyorum mesela ve aksam kesınlıkle pılav yemıyorum sımdıye kadar bu hafta bırkez bulgur pılavlı et yedım o da olcuyu aşmadan.

bıraz uyumayı denesene faydası olur belkı.

ne guzel annen ıcın ev yapmak. ben de anneme yuzuk almıstım cunku yuzugunu ben okurken satmıstı

evet ofıse de gelcegız ınsaallah dgune de. ınsaallah

kesınlıkle neslıye katılıyorum. zaten uzunca bır fırca cektım bak sana :)))))))))

HEMEN MENÜMÜ YAZIYORUM

kahvaltı: kepekli sandviç ekmeğinin yarısına domates,peynir,marul,kırmızı biber koydum

ara:1 elma

öğlen:sandviç ekmeğinin diğer yarısı aynı şekilde

ara:10 badem

ara10 badem,2dilim elma

akşam:6 kaşık ıspanak yemeği, yarım domates(üstüne az zeytinyağı ve pulbiber döktüm, maalesef bundan vazgeçemiyorum )

birazdan: 1 bardak yarım yağlı süt,3 tane burçak bisküvi

kaçamak:işten gelirken girdiğim yemek,tatlı,abur cubur krizinde bunların niyetine 2 tane küçük tuzlu kuru pasta yedim.çok ama çok zor atlattım valla.
Bugün daha 1 litre su içtim işe erken gittim yanımda taşığım su bitincede artık kantinden falan almadığım için içmedim.şimdi de yemek yediğim için biraz zaman geçtin içiçem çok susadım ama yemek 1-1bucuk saat sonrasına kadar içmemek gerekiyormuş o yüzden bekliyorum

merhabalar,

bugunki menum:

sabah: 1 dilim ekmek, peynir, 4 zeytin, 1 haslanmis yumurta

ara: tr kahve

oglen: 5 yk ispanak, 2 yk yogurt, yarim patates

ikindi: 1 muz (canim sekerli bisey cekmisti bundan dolayi muz yedim )

aksam: 2 yk kavrulmus kiyma, 1 tavuk baget, azicik ekmek, maydanoz ( cokmu olmus acaba aksam yemegi?)

ara: yarim kaki, yarim dilim biskuvili pasta( biliyorum cok gereksiz oldu fakat misafirlikteydim )

tabikide paylaşırm menümü
hatta hemen şimdi paylaşıyorm

bıraz uyumayı denesene faydası olur belkı.

ne guzel annen ıcın ev yapmak. ben de anneme yuzuk almıstım cunku yuzugunu ben okurken satmıstı

evet ofıse de gelcegız ınsaallah dgune de. ınsaallah

inşallaahhhh neyse ki günü bitirdim sayılır canım, zaten yarın da çalışacagm yine günübirlik bi iş var, erken yatarım o zamn geçer sanırım başımın ağrısı

bide ben yapabilsem şu yemekten sonra su içmeme işini ama acayip yanıyorum ve hemen suya veriyorum kendimi

bende varim. listede ismim yok unutulmusum