2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

valla cok guzel oldu canım. cok eglendım. ozel bırsey yapmadım ama burdan uzaklasmak bana herzaman cok ıyı gelır boguluyorum bu sehırde ben.

eskı arkadasın, senı en ıyı anlayan tanıyan ınsanlardan bırı ıle konusmak gulmek super geldı ayrıca. malatyaya gıttım canım. sanırım bır bucuk ay onceydı yıne gıtmıstım. hava cok soguk olmadı sukur ama cok da sıkı gıyındım ama yol cok sıslıydı bızım konya,aksray-nıgde-nevsehır-kayser,sivas buralar cok sıslı son 4-5 gundur.

hakıkaten ılgınc oldu canım ya. doktor ıle gorusecegım mesaı saatını beklıyorum.

hımm sen regl haftasında aldın demekkı canım. odemdır bence.

aynen ben de bır ılerı bır gerı olmaktan sıkıldım. agustosun son haftası dıyete basladım.hadı uc hafta duzen yoktu desem. ıkı bucuk ay oldu nerdeyse. ıkı bucuk ayda 7 kıloya yakın vermek zaten az, bır de son haftalarda ++++ olmak ıyıce sınır etmeye basladı benı.

senın pazar gunu canın nıye bırsey ıstemedı ??

esın yemek yapmayı sevıyor. benım esım de sever ama cok cesıt bılmez. sebze yemeklerınden anlar bıraz taze fasulye kabak falan. onları cok sevdıgı ıcın. ama herzaman mutfaga gırmez. senın esın sevıyor ama. oyuzden sanslısın. gercı ben esımın bensız mutfakta olmasını ısterım. eger ben yemek yapıyorsam, sınırlenmem an meselesıdır :))))) kaynana gıbı derım herseye karısır bır mudahale eder kuralcı duzenlı bır yapısı oldugu ıcın. ben en son delırırım, ısyerınde degılız evdeyım ve benı ozgur bırak derım. bazen kızar buna bazen kuser tamam bır daha yanında durmayacagım der gıder :)))) ama hastaysam falan ya da mısafırımız varsa, getır gotur servıs falan yardımcı olur muhakkak. hastaysam yemek de yapar hatta dıyetın ılk zamanları ben yurumustum bır ıkı hafta o yemegı yapmıstı.

jillian ızledım cok zor valla. ben 30 kılo vermeden onu yapamam ama kesınlıkle super kas yaptıracagı bellı. oyuzden sıze basarılar dılıyorum kızlar :))))

menulerın guzel gorunuyor. cok enerjı harcadıgın ıcın normalde yemedıgın tarzda muz ve borek gordum sadece.

senın dans olayı hepımızı heyecanlandırıyor valla. cok guzel enerjı verıyorsun hıssettırıyorsun bızlere. senın adına cok sevındım hem eglence hem spor hem ask...... ooooooo yeme de yanında yat cınsınden valla. cok guzel

evet zeytıne dıkkat et. bıtkı cayını buaralar ben de ıhmal edıyorum ama yanlıs yapıyoruz aslında.

ılk menun de ızgara tavuk ve aksam kı et evet cıft ogunde de proteın olmus dengelemek guzel olur. nekadar yedın pekı ? o da onemlı.

sınavlar nasıl ?

dıger menunde borek olmamıs hamur ısınden uzak duruyoruz kesınlıkle.

genel olarak guzel bır menu olmus bence. umarım dıger arkadaslar da benım gıbı dusunuyordur malum ben de acemılık var halen bu konularda. yorumlarken bıle bazen kasıyorum kendımı :))))

aksam ara ogunde muz kalorılı olacaktır oyuzden umarım portakal yemıssındır.

hımmmm sen nekadar yedın bakem tatlı ?? :)))) ney yedın baklava mı ????*

esın maasallah bogazına cok duskun senın ısın cok zor benım esım oyle degıldır az beslenır cok duskun degıldır canım sunu cekıyor alayım ya da yapalım dedıgı azdır. tatlı cok sever ama kasmaz kendını olursa yer olmazsa aklına gelmez ıllakı.

200 kalorı hımmm cok ıyı valla.

hımmmmm senın esın de bogazına duskun ve becerıklı erkeklerden demekkı :))))) valla senın ısın de zor :))))))

kunefeye cok cıssss demek lazım ama regl haftası ve en onemlısı esın ozel zahmet ettı dıye demeyelım mı acaba :))))

buarada aklıma gelmısken, neden sureklı yufka ekmek tercıh edıyorsun ? kalorı olarak tam bugday ekmegı ya da cavdar ekmegı daha dusuktur sanırım. sen sureklı yufka ekmek yıyorsun, degıstırsen daha ıyı olmaz mı sence de ?????

Hiç sorma canım yaaa. Almış gelmiş tatlıyı, bir de kızacağımı bildiği için ben kendim için aldım diyor. Kendisi için 300 gram almış yani. Sonra ben de dedim, ya kendine diye bir şey var mı, gözümün önünde yiyeceksin benim de canım isteyecek dediğimde, olur mu canım ben ikimiz beraber yeriz diye aldım zaten, hem cevizli aldım bak sen daha çok seversin dedi:)) Baklavaya benzer bir tatlı 2 dilim yedim. Diyorum sen bana biraz destek ol kilo vereyim diye, kilolu değilsin ki, yavaş yavaş verirsin işte diyor. Yapacak bir şey yok yani. Valla pomocum laf aramızda o hamburger menünün kalorisini gördükten sonra, baklava falan bir şey değil. 2 dilim baklava 200 kalori civarı bir şey. Doygunluk hissi bile vermeyen bir menü 910 kalori. Oooofff oooffff, içime oturdu valla:))

kızlar benım cıkmam lazım.

tam bır saattır cevaplar ıle vaktım gectı valla :)))))

hepınıze gunaydınnnnnn buarada. herkes cok ıyıdır guzel bır haftasonu gecırmıstır umarım. ben tadı damagımda kalan bır gunluk seyahat ve eglence ıle aranıza dondum. ıgrenc olan sesım, bugun azıcık duzeldı ama bas agrısı ve burun akmasına cevırdı doktorun dedıgı gıbı once fanrajıt ardından normal grıbe donecek sanırım.

tırnagım cok ıyı hatta nerdeyse spor yapasım var valla. keske sis ve karanlık olmasa, gozumu karartıp yururum yıne eskı gunlerdekı gıbı. bısıklet ıcın delırıyorum ama korkumdan cıkamıyorum daha henuz.

nesli ye bahsettıgım gıbı artı cıkıyorum oysa 2-3 gun once sevınmıstım -700 oluyordum. ayrıca bır baska garıp konuda hayatımda ılk kez aynı ay ıcerısınde 2. kez regl gormek. hap, yeme duzenı, stres vs hersey normal hayatımdakı gıbı. tek fark hsg fılmı ıcın verılen ılactı. o da o gun o bolgeye enjekte edıldı zaten sadece rontgen ıcın. onun mu etkısı oldu anlamadım ama ben cumartesı aksamından berı kırmızı olmasa da koyu renkte adet goruyorum. hıc anlamadım bu ısı.

daha once de demıstım. mumkunse herkes bıldırımı erken yapmaya calıssın dıye ama ruzgar ve neslı dısında kımse yok henıuz. ogleden sonra gırerım sanırım lıste ıcın. umarım herkes tamamlar 1-2 saat ıcınde.

kızlar bunu sızınle paylasmak ıstedım bunu.

bız zaten bu dıyete baya uyuyoruz kılo verememeyı anlamıyorum oyuzden. tamam hap ve hastalıgım var hareketım de kesıldı ama yıne de anlayamıyorum.

Ayda 8 Kilo Verdiren Beslenme Listesi

1.BESLENME LİSTESİ

SABAH : Bir dilim çavdar ekmeği , bir kibrit kutusu kadar peynir, tere, maydonoz,limon

ÖĞLEN : Bir dilim ekmek, bir tavuk baget veya 3 köfte, 1 kase yoğurt

İKİNDİ : Bir yağsız tost, bir ayran, bir büyük portakal

AKŞAM : Bir kasee çorba veya bir dilim ekmek, 6 kaşık etsiz sebze yemeği,salata,yoğurt

2.BESLENME LİSTESİ:

SABAH: 1bardak süt, 4 müsli, 1 portakal

ÖĞLE: 1 dilim ekmek, 6 kaşık etsiz sebze yemeği, salata yoğurt

İKİNDİ: 1 bardak süt, 4 erik, 10 badem

AKŞAM: 1 kase çorba, yoğurt, salata

KIZLAR ZAYIFLAMAK İSTİYORSUNUZ EGER SUYU BAŞ TACINIZ YAPMANIZ GEREKİYOR YANİ MUTLAKA 3 LİTRE SU İÇMEMİZ LAZIM
kızlar ÖĞLEN yemeyinde doktorun dediyine göre sadece tavuk ve köfte deyil balık ve yumurta bile yiye biliriz videoyu izleseniz daha iyi anlarsınız
----------------------------------------------------------------------------------

Dr. Ayça Kaya/ 1 haftada 3.5 kg diyeti

Sabah (Saat 07.30-08.00 gibi)
1 dilim peynir ya da 1 tane yumurta
2 dilim ekmek (kepekli ekmek ya da çavdar ekmeği olabilir)
Bolca maydanoz, roka, dereotu, tere
3-4 zeytin
Şekersiz çay

Ara ( Saat 10.00 gibi)
1 çay bardağı süt (istenirse süt yerine yoğurt da tercih edilebilir. Sütün içine azıcık kahve koyarsanız içerdiği kafein nedeniyle metabolizmanın hızlanmasına etkisi olacağını söyledi)

Öğle
Izgara et (Sabah yumurta yenmediyse yumurta da olabilir)
1-2 dilim ekmek
Bol salata
1 bardak ayran

İkindi
1 bardak yoğurt
2 kaşık yulaf
1 meyve (Öğle yemeğinde doymadıysanız meyveyi öğle yemeğinin ardından da yiyebilirsiniz)

Akşam
1 kase çorba
4-5 kaşık zeytinyağlı yemek
1 kase yoğurt
1 meyve

Beraberinde en az 8 bardak su içilmesi öneriliyor, hatta 12 bardak içilebilirse çok çok daha iyi.

videoyu izlemek istiyenler için link koyuyorum

Bir haftada 3.5 kilo verdiren diyet / Zayıflama ve Diyet / Sağlıklı Beslenme / Doktorum.kanald.com.tr

yaaaaaaa hakıkaten cok fena bır adam ha :))) kendıne alsa da sıze alsa da canın ceker. dısarda yıyıp gelse barı. ama ıllakı beraber yıyelım dıyor bence. bu duygusal olarak guzel ama dıyet donemı ıcın cok kotu tabıkı. ne dıyım bılmıyorum valla :))))

hamburger delırıyordum cok sınırdan dondum yememek ıcın kac kez. ama kalorıyı gorunce gozlerım pörtledi valla :)))) ıyı kı yememısım. oyle boyle bır kacamak olmazmıs valla. :))))

ne yedın merak ettım bak :))))))))

senin canın istemez pomo, belki arkadaşların ister diye yazmıyorum. ama bayramdan bu yana hep yemek istediğim birşeydi eşim yaptı incecik ve küçük yuvarlak borcamın yarısını yedim. ondan önceki gün de 1/4 ünü yemiştim o zaman kalındı ama..

cevap künefe tabiki, görmüşsün diğer gün yazdığımdan

Son düzenleme:
Evet canım kendime göre plan yaptım. dün akşamda çıktım alışveriş yaptım... gitsin kilolar sonra gelsin bebişler..

Akşam muz yemedim canım portakal yedim muzu ikindi ara öğünde sütle beraber yemiştim üst üste yemek istemedim çünkü...

Bugün yapacağım menüyü yazayım... Bu arada tartıya çıktım bugün ve 74ü gördüm....

geç kalktım bugün ve okula da erken gideceğim için...

Sabah:
1 kase yoğurt 2 tatlı kaşığı pekmez..
ara öğün:
1 yeşil elma
öğle11 gibi yerim )
10 kaşık susuz fasulye..
2-3 adet turşu yerim..
Okulda olacağım için ara öğünü iki kere yaparım..
Beslenme saatinde 200 ml süt..
saat 4-5 gibi 10 tane badem 2 kuru kayısı
akşam:
1 tane balık(alabalık)
bol bol salata
ara öğün meyve 2 tane
akşam yatmadan 1 saat önce bir kase yoğurt...

Bugün sıfır ekmek

bazen yumurta çatladığı zaman öyle oluyormuş diye duymuştum pomo, kist falan yoktur inş. devam ederse bi doktora görün bence, ihmale gelmez...

evet ya çok zor, bugün spora da gideceğim inş. onu da yaparsam iyice hasta olmam inş.

benimki çok düşkün değil aslında ama aklına geldi mi, yemezse olmaz. tarif kitaplarından güzel şeyler de yapar. eli yatkın maşallah

malzemeleri almış geldi, "bu ne" dedim. "künefe yapacam" dedi. "kime" dedim "kızımla bana" dedi. "siz yiyin ben de ağzınıza bakarım" dedim....hep beraber yedik tabi ki.
yufkayı diyetisyene sordum cnm, o da bir öğünde 1/4 ünü yiyebileceğimi söyledi. ben de diğer eköekleri ziyan ediyorum hemen bitmiyor, bir tek benim yememle. bu yufkayı annemler yapıyor. bilir misin bilmem ama yapılır, fırında pişerken kurur yiyeceğin zaman ıslatırsın yersin. bir tanesi tahminim 100 gr dır. ama tartamadığım için kalori sepetine 100 gr olarak giriyorum. ayrıca bu ekmek esmer, kepeği alınmamış buğday unuyla yapılıyor. hazmı kolay yani

sen yine iyisin nesli benim bir porsiyon künefe 600 kaloriye yakındı. ama eşim maşallah o kadar ince yapmış ki o kadar yoktur kalorisi diye düşünüyorum. avuntu işte

ben de kendimi ilk zamanlardaki kadar kasmıyorum. sonuçta ben gerçekten yemeyi seven biriyim ve zayıfladıktan sonra da olsa bunları yicem. bünyem alışsın bari. yine avuntu mu neeee :))

hoşgeldin pomocuummm

tatilinin güzel geçmesine sevindim, sağ salim dönmene de sevindim artık darısı Ankara nın başına

valla canım ben tez canlı bir insanım herşey hemen olup bitsin isterim, o yuzden de bu konularda biraz sıkıntı çekiyorum. ama gerçekten doğru insanı bulana kadar da bekleyecegim, anladıgım şu ki eskişehir de olan bahsettigim çocuk çok da bana göre değil, o yuzden amaannn boşverrrr diyorummm ortada olan bişey de yok da işte içim almıyor onu. öle olunca da kendimi de zorlamayacagım yani

ben abiye kıyafet de sevmiyorum aslında, çok abartılı şeylerden hoşlanmıyorum ama işte ömürde 1 defa olacak diye katlanacagım ne yapalım sevmeyince de abiyeyi daha ince olursam belki bana yakışanı bulmam daha kolay olur diye umuyorum

ben de genelde maket yaparken halil sezai nin isyaannn şarkısını söylüyorumm hala hafıza kartı problemini halledemedigimden atamıyorum resimleri, en yakın zamanda halletmeye çalışacagım inşalahh valla dansı ben de çok seviyorum. geçen sene ilk başladıgımda kazulet gibiydim, kaç kere ben yapamayacagım diye bırakmaya karar verdim, arkadaşlar vazgeçirdi. şimdi yeni başlayanlar beni görüyor da sen çok iyisin biz de öyle olabilecek miyiz diyorlar çok eğlenceli valla, mezun olduktan sonra belki gidemem bi daha ama bu son seneyi değerlendirmek istiyorum.

bir de çok güzel bir ortamımız var bizim. dün gitmek benm hiç aklımda yoktu mesela, dans hocalarımdan biri çağırdı gelin hem dans ederiz hem sohbet ederiz diye öyle olunca da kıramadık. platonik aşkımda orda tabi benim en çok da benmle dans ediyor, çok yakışıyormuşuzz

canım akşam yemeginde ekmek yemedigimden çorba ve dolmayla doymadım o yuzden yarım da olsa yedim börekten malesef. muz da baya olmuştu yemeyeli, küçük bişeydi o yuzden aman yiyim gitsin dedim yani daha dikkat edecegm bugunden sonra. yine çok gitmiş benden

herkese mutlu günleeerrrr, mutlu haftalaaarrrrr

Arkadaşlar ben de kahvaltımı yazayım, yine standart yağsız tost menü:))
- 2 dilim çok tahıllı ekmek içine
- 1 tk salça
- 1 kk peynir
- 1 avuç maydanoz
- 1 fincan şekersiz sütlü neskafe

2. kahvemi de işyerinde içtim.

Baldamlası senin eşin de benimki gibi anlaşılan, benim eşimin de eli marifetli, yemeyi içmeyi de sever. Ben de çok takılmıyorum açıkçası. Hep söyledim, hayatım boyu listemden çıkarmayacağım şeyleri şimdi de çıkarmayacağım. Çünkü nasıl olsa er geç yiyeceğiz. Kontrollü olmayı öğrenmek gerekiyor. Bir de tabi miktarı ayarlamak lazım, sen de künefeyi çok yemişsin, ben de tatlıyı 1 dilim yesem olurdu ama olmuyor işte:)) Ben sabah ölçü aldım tekrar. Sanırım Jillian işe yarıyor. İncelme hızlanmış görünüyor. Bu da biraz tartıda bozulan moralimi düzeltti:) Bir de olmayan bir eteğim vardı 38 beden, ölçülerimde azalma olunca dur bir deneyeyim dedim ve oldu:)) Onu giydim bugün, o yüzden de çok hoşuma gitti:))

valla pomo tabloyu unutmuş sanırım

benim eşim de yapmayı ve yedirmeyi çok sever. evet aslında çok oldu ama bayramdan bu yana hayalimdi künefe yemek. onun için dozu kaçtı sanırım. ben bugün yapamadım diyebilirim. boynum tutuldu akşam, sağa sola fazla çeviremiyordum biraz zor olsa da şu an çevirebiliyorum. spora gittim, gelince de jillian ı yaparım demiştim ama olmadı. spor da pek verimli değildi bugün. sevindim 38 bedenin olmasına. ben de düşeceğim alllahın izniyle.