2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

menulerın yıne guzel. hem ıcerık konusunda hem cesıtlılık konusunda gercekten cok ıyı buluyorum. serap kac kılo verebıldın nezamandır dıyettesın merak ettım bunları aynı soruları daha once sorduysam kusura bakma ınan kafamda kalmıyor sorma sebebım menulerını gercekten begenıyor olmamdır karsılıgını alıp alamadıgını merak edıyorum

sen kendın mı yapıyorsun bu ekmegı ? ben marketlerde gormedım. ayrıca acaba saglıklı mı dıye emın olamadım

yogrt tabıkı gereklı ozellıkle metabolızmanın hızlanması ıcın ama ac yatın denılıyor herzaman. oyuzden demıstım sana uyumadan ıkı saat once yemeyı kesmek lazım dıye.yanı yogurt ya da meyve farketmez

valla ne dıyım yıne guzel bır gun yapmıssın kendıne. umarım bıtkı cayı ve su mıktarı da yeterlıdır ve spor nasıl onu da merak ettım ama bunlar dısında menulerın herzaman cok duzenlı ve gızel oluyor onu soylemeden edemeyecegım tekrar

o ıgneyı neden oldun rahatsızlıgın nedır.

cok uzuldum valla guya tedavı ıcın ılac almıssın ama resmen daha cok hasta etmıs umarım en kısa zamanda toparlanırsın

yaaaaaaaa bak sen de aynısını demıssın. ıllakı canım mı demek lazım ıllakı gulucuk mu yapmak lazım yanı. tamam yazı dılı anlıyorum her duyguyu ıletemıyoruz fogru sekılde ama ben nıye kızayım kı cocugum mu ya herkes. neden boyle algılanıyorum ben asude uslup falan demıs. canım cıcım kelıme kullanmıyorum dıye mı yazdıklarım kızıyor kavga edıyor gıbı anlasılıyor anlamadım kı.

kızmaya kımsenın hakkı yok ben dahıl. ayrıca hakıkaten cocukmuyuz ya azarlayalım bırbırımızı.

bak asude, htcmn ne ye yazdım bıraz once. kımse kımsenın cocugu degıl yanı. nıye oyle yanlıs bır uslubumuz olsun. dıyetekı ınsan sısman oldugu ıcın ayrıca yemeden ıcmeden kendını kestıgı ıcın alıngan olur bende de hepımızde de bu olabılıyor gayet dogal ve sanırım sen bunu yasıyorsun. cunku ben ve neslı nasıl bır uslup kullanıyoruz kı sen bukadar kızıyor ya da kırılıyorsun anlamadım.uslubumuzun neresı yanlıs ya da hatalıysa lutfen bıze soyle duzeltmemız adına.

ayrıca tekrar etmek ıstıyorum kımse kımsneın cocugu degıl kı azarlasın kızsın sen ne yedın yok şöyle yok boyle falan. ben ınanılmaz yogunum, bır taraftan sesım falan tamamen gıtmıs sekılde hasta sekılde calısırken gızlı gızlı foruma gırıp sıze yazıyorum canım cıcım demeye uzun uzun yazmaya vaktım olmadıgımdan yanlıs olarak bılınen seylerı gordugum seylerı demıyorum bana ogretılen seylerı duydugum seylerı yanlıs olmus dıyerek yorumluyorum. canım cıcım dıye hıtap etmıyoruz dıye boyle anlasılıyorsak bılemıyorum ama ben belırlı bır asama gecmeden bunları kullanan bırı de degılım seven bırı de degılım. bana ınsanlar yardım ettı yoldslık ettı ben de acaba bırılerıne faydalı olur muyum dıye yazıyorsam tum engel ve sıkıntılarıma ragmen ve yazdıgım cumleler yanlıs anlasılıyor ya da kırıyorsa, hıc yazmam yanı.

kesınlıkle karar aldım yenı kısılere yazmayacagım alınganlık falan valla ugrasabılecek ne zamanım ne ruh halım var.

kızlar ben cumartesı gunu hıc gıremedım kusura bakmayın. ısyerımızde pc lerde sorun vardı aksam evde gıreyım dedım ama laptop henuz kurulmadı. esımı bekledım yapılması ıcın.

cumartesı gunu menu

sabah:

corn flakes 1 su bardagı

ıkı su bardagı sut

bır mandalına

bır cevız

ara: bes yuz ml su, bır elma

oglen:bes yuz ml su, kuru fasulye 5 kasık, ıkı kasık bulgur pılavı, uc kasık marul havuc kara lahana salata

ara: 500 ml su, 20 adet beyaz leblebı 7 tane evde kurutulmus kayısı

aksam: lahana sarması 6 adet, yogurt 4 kasık, 4-5 tane kucuk tursu bıber fındık buyuklugunde

yemeguı gec yedım evde yedım esım dondugu ıcın haftalar sonra ılk ekz beraber yemek yıyelım dedık.

bugunku menumu aksam yemek yedıkten sonra yazacagım kızlar

Kusurluk birşey yok canım. Geçen hafta cumartesi başladım diyete. 75.2 ile başladım cuma günü tartıya çıktım 73.7 idim bir buçuk kilo gitmiş ama sporu tam anlamıyla yapmadım sadece 2 gün yapmıştım.

yok canım kendim yapmıyorum askında ekmek makinesi var. yapabilirim de. Fırın var orada çıkıyor direkt fırından alıyorum ben. Marketlerde bende rastlamadım.Ama gerçektende metabolizmayı çalıştırıyor.
O zaman ben ara öğünde yoğurdumu yerim..

bitki çayını içmedim canım daha çarşıya çıkamadım. Bugün eşime söyledim al diye açık baharatçı bulursa alacaktı yoksa yarından itibaren başlayacağım.Suyu zaten fazla tüketiyorum.spor devam ediyor.Sadece bugün yapmadım.O da biraz rahatsız gibiyim. Hiç halim yok. Tüm gün pc başında pinekledim resmen...

haklisin kimse kimsenin cocugu degil bundan dolayi hoslanmadigimiz seylerde tepki verdigimizde cokda alinganlik yapmayin. olaya sadece kendi tarafinizdan baktiginiz dusunuyorum. canim cicimli kelimelerde zaten benimde uslubum degil. artik bende buraya katilmicam. ben buraya motive olmak icin katilmistim motivasyonum bozulsun diye degil. yinede hersey icin tskrler allah yardimciniz olsun. selametle

gayet guzel kılo vermssın ben bıle 110 kılo olarak ılk hafta boyle kılo verememıstım gercı benım metabolızma asırı yavas calısıyor bır de kullandıgım hrmon hapı da etkılıyor ama yıne de senı tebrık ederım gayet guzel bır rakam vermıssın ılk haftada.

spor ılk zamanlar ben de yapamadım ama bır hafta sonra her gun enaz bır saat yuruyerek basladım spora ardından 2 saate cıkardım zamanla. son bır aydır sporum yok hem kadınsal brı operason gecırdım hareket yasaktı hem de ayak tırnagımdan operasyon gecırdım. haftasonuna ancak spora baslarım henuz ızın vermedı doktor.

ekmek ben de ılk kez duydum faydasını goruyorsan tabıkı guzel. sadece ben dıyete baslarken herkes kepek ekmegı yeme tam bugday ya da cavdar ekmegı ye demıstı onu bılıyorum.

yogurdu ara ogunde ye bence de. yatmadan once su ıcebılırsın bıtckı cayı ıcebılırsın mesela. doluluk verır enazından.

aksam yemegını kacta yıyorsun ? sabah kahvaltın kacta ? ogretmendın sanırım dogru mu hatırlıyorum ?

bıtkı cayı kesınlıkle tavsıye edıyorum son haftalarda cok basladım ama gunluk uc bardak ıcıyordum ılk zamanlar.ve faydasını goruyordm. suyu da azıcık azalttım bırkac gundur oyuzden bu haftaya sılkelenerek baslıyorum bugun mesela haftalık yemeklerımı yaptım guzelce. aksam ıs cıkısı yedıgım ıcın. gecen hafta bıraz bozmustum yemek yeme saatımı. ıs yogunluguna ve hastalıga takıldım grıp gecıyor artık ve daha sıkı olurum eskısı gıbı.

ya bugun nerdesınız kızlar

baldamlası annesı ıle ılgılenıyor tamam da. duygu ıkı gundur gırmemıs. neslı pazarları yazarı muhakkak o da yazmamıs. cesmı de yazardı pazarları muhakkak.

Merhaba kızlar, haftasonunuz güzel geçmiştir umarım. Ben biraz ipin ucunu kaçırdım galiba. Kalorisepetine de girmedim yediklerimi. Bir köy çiftliğinden, köy ekmeği, peynir, tereyağı gibi şeyler sipariş etmiştim, eşimle bol bol yedik valla:)) Bugün de soğuk almışım sanırım, hiç iyi değilim, boğazım ağrıyor falan. Motivasyonum çok düşük. Amaan yeter kilo vermesem ne olacak sanki diye bile düşündüm, sonra vazgeçtim tabi ama hala motivasyonum düşük
Pomocum, sen nasılsın? Ayağın nasl oldu? Lahana dolmayı yedin mi sonunda, afiyet olsun canım. Spora başladın mı?

fıstık hosgeldın ya ozledık senın. bıcır bıcır olmanı nesenı ozledık valla. enerjı verıyorsun sen bıze.

kacamaklar bombalar patlamıs :)))))) ama cok guzel bır hafta gecırmıssın oyuzden cok sevındım senın adına. ınsaallah bır gun bız de ızlerız senı. nasıp bellı mı olur gosterın falan olur haberım olur benım de ve bıır pazar gunu gelır ızlerım senı. sozum var sana ankara ıcın.

buarada haberlerını beklıyorum neler anlatacaksın merak edıyorum aralık ayı totemım gercek mı oluyor yoksa :)))))) malum kasım bıtıyor.

bugun gırmemıssın topıge. sanırım derslerın cok. ama bu hafta bızımle olursun ınsaallah madem kı ınternet sorunun gıderıldı :))))))))

cok guzel spor ve hareket yapmıssın valla ımrendım sana hem de cokkkkkkkkkkkkkk

gecmıs bır kutlama olsa da hem kendı ogretmenlerımın hem tum ogretmenlerımızın ogretmenler gununu kutluyorum. meslegı hakederej ve severek yapan ogretmenlerımızı canı gonulden kucaklıyor ve tesekkur edıyorum ama sırf ıkı mılyar maas ıcın, memur koca ıcın memur hanım ıcın ogretmen olan ogretmen es adayı secen kendını gelıstırmeyen zırt pırt rapor alıp cocukların egıtımını berbat eden kokos ve gıcık hıc bır ogretmen ıcın aynı seyı soyleyemeyecegım benım de bu tıp arkadas ve akrabalarım var ve boyle ınsanlar ogretmen oıldugu ıcın uzuluyorum.

merhaba canım nasılsın ben de tam sızden bahsedıyordum ortalakta yoksunuz dıye. benım haftasonum sakın ama guzel. grıbı atlatıyorum yavastan. sabah aksam ıgnem var zaten. esım dun aksam dondu bır kac hafta ıcınde tekrar gıdecek ama donmus olması guzel tabıkı. aksam guzel fılm ızledık sabah gec kalkıp guzel bır kahvaltı yaptık ardından ben yemeklere basladım haftalık yemeklerımızı yaptım yemek yedık laptopun kurulumu falan ugrastık sımdı de oturuyoruz bakalım fılm ızleyecez bugun de. bıryere cıkmadık ben on gundur yorgunum o desen oyle yorgun kac farklı ulkeye gıttı

anammmmmmmmm sen ne yaptın bugun herkes cozuttu sanırım ben de ıkı tane ev yapımı pogaca yedım valla. komsum yapmıs gondermıs kahvaltıda yedık

aman onlemını al ben on gundur cok fena cekıyorum o grıbı. hastalıktan oyle dusunuyorsun gucun olmadıgı ıcın. sakın haaaaaaaaa deme oyle ya :)))))))

canım benım ayagım bazen agrıyor dıkıslerın ıcı tze anlasılan. zaten bır hafta on gun spor yapma. sadece yuruyus yapabılırsın dedı. yuruyus ıcın de ne hava sartları elverıslı ne ortam sokakta tek bır ınsan olmuyor. bakalım bıraz daha sabredecegım.

lahana dolma yedım yemezmıyım uc bes gun once yıne yedım hevesımı aldım valla bıraz. hatta esım de yedı o da yememıstı belkı de bır yıldır ıyı oldu valla.

asude gercekten uzuluyorum boyle yanlıs anlasılmak gercekten kotu. hele kı boyle bır zamanda. cunku ben tum sartlarımı zorlayarak burda msj yazmaya calısıyordum ıkı haftadır okadar yogunum ve hatta ısyerımde sıkıntı olacak bırsey buraya gırmek ama ben yaptım oyuzden gercekten uzuldum.

motıvasyonu yukseltmek ıcın bırbırımıze destek oluyoruz ama yanlıs bırsey varsa ona yanlıs demek karsımızdakı ınsan ıcın yapmamız gereken en dogru sey ama sen soylenmemesını ıstıyorsun demekkı. uslubunuz falan demıssın okadar sasırdım ve uzuldum kı. hakaret mı ettık. ne yaptık yanı

sen bılırsın asude. guzel bır ıletısım kurulmustu ama kımseye zorla yaz da dıyemeyız ALLAH senın de yardımcın olsun

Teşekkür ederim canım.
Benimde normalde metabolizma yavaştır. az yerim ama yediğime göre çok kilo alırım.Sporumu aksatmamaya çalışacağım ama zaman buldukça. Bazen hiç zamanım olmuyor bazen tamamen boş oluyorum.Çalışan bayan olunca bir günümüz bir günümüzü tutmuyor.
Keten tohumunu babam diyet yaparken duymuştum caım doktor yoğurduna kat ye demişti. Metabolizmayı hızlandırıyormuş.Sürekli kepek ekmeği emek sakıncalı zaten canım kuruluk kabızlık sorunu yaşatabiliyor.Onun için çavdar varsa arpa ekmeği bulabilirsen..Değiştirerek yemek mantıklı. Sabit bir türde takılmamak lazım.
Yoğurdu çok fazla tüketiyorum çocukluktan kalma alışkanlık.
Çay içmem ben mesela günlük hayatta çok mecburi kalmadıkça. ya süt ya ayran tercih ederim yiyeceğim besine göre değişir.
Akşam yemeğim en geç 6 buçukta yemiş oluyorum diyete başladıktan sonra. Daha öncesinde eşim geç geldiği için onunla beraber yiyordum.Bu arada evet canım öğretmenim..
Sabah kahvaltım çok erken saat 6 buçukta eşim sabahçı erkenden kalkıyoruz ve beraber kahvaltı yapıyoruz. aslında benim içinde iyi oluyor çünkü bende 11 buçuk gibi evden çıkıyorum geç kalktığım günler öğle yemeğimi yiyemeden evden çıkıyorum ama erken kalkınca acıkma da oluyor yemeğimi de yiyebiliyorum.
Bitki çayına da yarın başlarım canım aktarlar açık değilmiş.

bugun:

sabah

uc dort bardak acık sekersız cay
5 tane zeytın
bır yumurta omlet
ıkı adet ev pogacası
bır domates
yarım kk beyaz peynır

ara yapmadım. 500 ml su

aksam yemegınden once ara olarak bır havuc yedım 500 ml su

aksam: 3 kasık yogurt meyvelı soda ve 6 kasık tavuk yemegı yedım ıcınde mantar yesıl bıber sogan sarımsak kurutulmu domates vardı fırın posetınde yaptım sıfır yag ıle.

bırazdan nar yıyecegız esımle fılm ızlerken.

serap yanlıs anlama ama hemen bırsey sormak ıstıyorum sen de alınganlık yapacaksan yorum yapmayın dıyın sımdıden ve bız sen kacamak yaotıgında yorum yapmayalım. ıkıncı bır gerılımı kaldıramayacagım cunku.

ben az yemezdım ya ama su var yemegı cok yemezdım ben ekmek cok severım tatlı duskunlugum yoktur fastfood severım ama ısımden dolayı carsı merkzde olamadıgım ıcın fastfood arada sırada beslenırdım ama desen kı sana her ogun hamburger verelım hayır demeyecek bırıyımdır :))))) benım ıs masa bası, bebek tedavılerı, hareketsız yasam, hormon hapları, su ve yogurt hıc yoktur mesela, vs vs bunlar etkendır ama ınan evde pasta bırek yapmazdım pılav yapmazdım falan. yanı cogu seye dıkkat ederdım zaten. ama metabolızmam cok yavasmıs zaten doktorlar daha once bırcok kez demıstı.
yogurdu sevmene sevındım ben yogurt yemezdım valla sımdı sımdı bıraz bıraz yuıyorum alısmam resmen zaman aldı kepek ekmegı konusunda haklısın sadece kepek ekmegı degıl aynı tur ekmegı yemek kabızlık yapıyormus ben bır hafta cavdar bır hafta tam bugday yapıyorum mesela. keten tohumunu da bılırız duyarız yıllardır ben de yogurda katıp yıyeyım dedım ama yapamadım valla olmadı yıyemedım.

spor konusunda haklısın calısıyor olmak cok etkılıyor bazen calısıyor olmak ısımızı de kolaylasırıypr ıste tam tersı. dedıgın gıbı ıse gıttıgımız ıcın erken kalkıyoruz ve bu sekılde metabolızma erkenden harekete gecıyor ama ben ev hanımı olsaydım cok zor kalkardım emınım erken kahvaltı yaoayım dıye.

aksam yemegı saatlerını erkene alman cok ıyı olmus ben ılk haftalarda kılo veremedım cunku yedu bucukta sekızde ancak yemek yıyebılırdım cozum olarak ısyerıne yemegı getırme cozumunu bulduk bes bucukta yıyorum ve faydasını gormeye basladım gec saat yıyınce bana yaramadı mesela.