2014 / 2015 Gelini Olacak Olanlar , Sohbete Buyrun , Dilerim yalnız değilimdir....

:50::50: maddi duruumuz iyi deil malesef

işte bizimde o yüzden daha bitmedi ya canım:14: millet kac ay önceden tüm hazırlıkları bitiriyo işte destek olmayınca benım gibi oluyo. ama gene de şükür bebeğim 2 hafta sonra düğünüm var tüm sıkıntılar bitecek . başbaşa kalcaz. bu güğün işleri ailelere de bağlı bızde destek olmayınca anca bu kadar. bunlar gelip geçici hepsi bi güne gelecek önemli olan eşlerimizle olan huzurumuz, fazla takma bebeğim akışına bırak...:16::16:

Ahh ahh yakında bende şafak saymaya başlıycam benide teselli edersinis dimi :5:

Yektam ya bana şu askerlikle ilgili bildiklerini paylaşır mısın? Benim nişanlımda 12 ay yapacak. İnşallah mayısta gider. Normalde biz şubat diye bekliyoduk tecil bozdurdu diye ama çok fazla başvuru varmış mayısa kaldı. Neye göre alıyolar? Biraz bilgim var ama sen tecrübelisin şuan :26:

Tatlım şöyleki benim arkadaşımda tecilliydi benim isteğimle tecilini bozdurdu.Biliyorsun daha öncesinde yedek subaylar sınavla alınıyordu ama arkadaşım askerlik için başvurduğu dönemde sınav kaldırılmıştı .Benim arkadaşım 4 yıllık üniversite okuduğu için (inş. müh.) kendisine bazı sorular sorulmuştu uzun dönem istiyormusun komanda olmak istiyormusun vs die.Buda hepsine evt demiş ve ayrıca diplomasını almışlardı.Sonuçlar açıklandığı zaman ben girip bakmıştım ve yedek subay çıkmıştı.Ama tatlım bu yedek subaylarda kendi aralarında ayrılıyor bir normal asker olan yedek subaylar var birde meslekçi olanlar var.Normal olan yedek subaylar 2,5 aylık acemilik eğitiminden sora usta birliklerine dağıtılıyorlar. Meslekçiler ise askeriyede kendi alanlarıyla ilgili işlerde çalışıyorlar.Benim arkadaşıma meslek kurası çıktı mühendislik yapıyor askeriyede.Ayrıca canım normal yedek subaylar son ay teğmen olabiliyor ve maaşları teğmen maaşı oluyor.Meslekçiler ise son 3 ay teğmen oluyorlar ve maaşlarıda son 3 ay artıyor.Onun dışında yedek subaylar askeriyesine göre normal şartlarda sabah 8 akşam 5 memur gibiler haftasonları tatil ister dışarda ister askeriyenin lojman yada misafirhanesinde ücretle kalailiyorlar.Benimkisi misafirhanede ücretle kalıyor yani genel itibariyle bu şekilde.Haftasonşarı sürekli tatil olmuyor nöbetleri oluyor meselaa

Canim bnim ya yakinda olsan da dugunune gelsem belki ugur getirirdin bana mutlulugunla

oyyy kuzum ya ben Uşak' tayım keşke imkanın olsa da gelsen :52: inan çok mutlu olurum :16::16::16::16:

Tatlım şöyleki benim arkadaşımda tecilliydi benim isteğimle tecilini bozdurdu.Biliyorsun daha öncesinde yedek subaylar sınavla alınıyordu ama arkadaşım askerlik için başvurduğu dönemde sınav kaldırılmıştı .Benim arkadaşım 4 yıllık üniversite okuduğu için (inş. müh.) kendisine bazı sorular sorulmuştu uzun dönem istiyormusun komanda olmak istiyormusun vs die.Buda hepsine evt demiş ve ayrıca diplomasını almışlardı.Sonuçlar açıklandığı zaman ben girip bakmıştım ve yedek subay çıkmıştı.Ama tatlım bu yedek subaylarda kendi aralarında ayrılıyor bir normal asker olan yedek subaylar var birde meslekçi olanlar var.Normal olan yedek subaylar 2,5 aylık acemilik eğitiminden sora usta birliklerine dağıtılıyorlar. Meslekçiler ise askeriyede kendi alanlarıyla ilgili işlerde çalışıyorlar.Benim arkadaşıma meslek kurası çıktı mühendislik yapıyor askeriyede.Ayrıca canım normal yedek subaylar son ay teğmen olabiliyor ve maaşları teğmen maaşı oluyor.Meslekçiler ise son 3 ay teğmen oluyorlar ve maaşlarıda son 3 ay artıyor.Onun dışında yedek subaylar askeriyesine göre normal şartlarda sabah 8 akşam 5 memur gibiler haftasonları tatil ister dışarda ister askeriyenin lojman yada misafirhanesinde ücretle kalailiyorlar.Benimkisi misafirhanede ücretle kalıyor yani genel itibariyle bu şekilde.Haftasonşarı sürekli tatil olmuyor nöbetleri oluyor meselaa

Hımm anladım kuzum ama benim nişanlımın böyle bir durumu söz konusu mu bilmiyorum. Kendisi 2 yıllık üniv okudu ama veremediği 2 dersi vardı. Daha da uzamasın diye okulunu dondurup gidiyor şuan askere. Yani normal er olarak sanırım. Yani senin bu anlattığın sadece 4 yıllık okuyanlar için mi geçerli ?

Biraz karışık işlermiş. Yani nişanlımın durumu nedir ben bilmiyorum. Bilgim olsa az çok ona göre öğreneceğim ama :31:

Amin canim insallah cok tesekkur ederim:)

Canm otel crystal flora beach resort kemer diye geciyor
O bolgedeki cogu otele gittim burasini gormemistim degisiklik olsun istedim
Diyet yapmak baya zor benim icin de sekerle bir sorunum yok zaten kullanmiyorum ama hareketsiz bir is yasami gercekten kilo verdirmiyor insana mesela bana;) allah kolaylik versin canim sana

Ben de kabarik kabarik seviyorum gelinlikte ama kinada duz ve sade taraftariyim canim seninki insallah gonlune gore
Olur en mutlu gununde insallah

doğru faklı olmasıda güzel seninde öyle olur inş sağol canım :46:

Son düzenleme:
Hımm anladım kuzum ama benim nişanlımın böyle bir durumu söz konusu mu bilmiyorum. Kendisi 2 yıllık üniv okudu ama veremediği 2 dersi vardı. Daha da uzamasın diye okulunu dondurup gidiyor şuan askere. Yani normal er olarak sanırım. Yani senin bu anlattığın sadece 4 yıllık okuyanlar için mi geçerli ?

Biraz karışık işlermiş. Yani nişanlımın durumu nedir ben bilmiyorum. Bilgim olsa az çok ona göre öğreneceğim ama :31:

Hımm ozmn o normal askerlik yapıcak canım 12 ay full askeriyede belki cumartesileri çarşı izinleri olur benimki yedek subay maaşlı asker canım

Hımm ozmn o normal askerlik yapıcak canım 12 ay full askeriyede belki cumartesileri çarşı izinleri olur benimki yedek subay maaşlı asker canım

Evet canım biliyorum onu. Nişanlım normal askerlik yapacak. Hafta sonları izinleri var diye biliyorum. Çünkü benim abimde yaptı askerliği. 2 yıl oldu geleli. Her hafta sonu kullanırdı iznini. Normal 1 aylık olan izninide kullandı. Acaba daha bilmemiz gereken şeyler var mı ? Onu merak ediyorum

Evet canım biliyorum onu. Nişanlım normal askerlik yapacak. Hafta sonları izinleri var diye biliyorum. Çünkü benim abimde yaptı askerliği. 2 yıl oldu geleli. Her hafta sonu kullanırdı iznini. Normal 1 aylık olan izninide kullandı. Acaba daha bilmemiz gereken şeyler var mı ? Onu merak ediyorum

bi aylık izin kullanınca askerlik uzuyo diye biliyorum ben:26:

bi aylık izin kullanınca askerlik uzuyo diye biliyorum ben:26:

Yok kuzum bende uzamıyo diye biliyorum. Şöyle biliyorum. 1 aylık yaparsa acemi birliğini. Geriye 11 ay kalıyor. 11 ayda da aylık 2 gün izin günü varmış toplamda 22 gün izin kullanıyorlarmış. Ama hiç kullanmazsa ya da yarısını kullanırsa kaldığı gün kadar erken geliyormuş :31:

Kadınlar kulubünde bir arkadaşım bana bu şekilde anlatmıştı. Yanlış yada eksik biliyorsam benide aydınlatın lütfen :31:

Back
X