merhaba maşallahınız var,cok az mı yemek yıyorsunuz,bunyenız mı almıyor,ben dıkkat edıyırum,ılk gebelıgım 6 kılo aldım,bır tek tuza hayır dıyemıyorum
Kızlar iphone aplikasyonlarda (diğer akıllı telefonlarda var mı bilmiyorum) FMC diye bi uygulama var.Ben onu kullanıyorum. sat ve bikaç bilgi girdikten sonra ne kadarlık hamile olunduğunu hafta ve gün olarak,doğum yapma tarihini,trimesterını,kaçıncı ayda olduğunu vs gösteriyor.Takvimi var,muayene tarihi,kg takibin ve istediğin notları alabiliyorsun.Geç aklıma geldi size söylemek ama zararın neresinden dönerseniz kardır :)
Merhaba :)
Yükle yükle ,hem işine yarayacak hem de zevkli oluyo aklına geldikçe bilgilerine bakmak :)
3 kilo gayet iyi...iştah 5. aydan sonra çok açılır diyorlar,ben de kendimi frenliyorum sık sık ve de mumkun olan her fırsatta egzersiz yapıyorum...Yoksa çok kilo alırım,zaten kilolu başladım hamileliğe...
Valla ben önce bir 4 kilo kaybettim, sonra da o 4 kiloyu geri alip üzerine 1 kilo daha aldim. Yani 5 kilo almis mi oldum?
Cok merak ediyorum sonuna kadar kac kilo alacagim.
Cok ekmek yiyorum.
Ben de 2,7 kilo verip 1,5 kilosunu geri aldım henüz.Hamile kaldığımız güne göre kilo hesaplayacağız sanırım ve sen 1 kilo almış oluyosun hamileliğinin başından beri ..Doğru hesaplamayı öğrenirsen bana da söyle :)
Ben zaten kilolu hamile kaldığım için şimdi de çok dikkat ediyorum beslenmeme ,hemen her gün de spor namına bişeyler yapmaya çalışıyorum...
Merhaba kızlar,
hamilelik deyince akla gelen ilk şey tabi ki tatlı bebişlerimizin sağlığı. Ama Normal ve sağlıklı doğumlar için çok da kilo almamak lazımmış. Bakalım biz bu süreci nasıl tamamlayacağız.
Hemen kendimden başlayayım. Ben Şu an 16+0'ım ve 3,200 gram aldım bile. Çok mu acaba? Çok da zayıf bi hatun değilim malesef...:26::26::26::26:
benimle aynı tarihde doğum yapacaksınız ama maalesef ben hiç kilo alamadım hatta verdim bile diyebilirim şuanda zaten 20. haftayım bu aydan sonraa alırsın diyorlar hayırlısı bakalım( emir_bebek:
Haklisin. 1 kilo almis oluyorum ama öte yandan birkac hafta hizli kilo aldim. Dün tartildim bir kilo daha almisim.
Umarim bu süreden sonra cok hizli ilerlemez. Ayda 2 kilo normal diyorlar. Bu ay 60 kilo ile tamamlasam, 8 kilo daha alacagim demektir.
Umarim daha fazla olmaz.
Spor yapabilmen ne güzel, ben azicik yürüyünce niye bilmiyorum hemen yoruluyorum. Kendimden geciyorum.
Ben de yürürken hatta bazen sadece ayaklarıma doğru eğilince nefes nefese kalıyorum :) Zaten o şekil halsiz olduğum günler yürüyemiyorum bile ama bazı gün enerjim iyi oluyo onu değerlendiriyorum.Dediğim gibi zaten öncesinde kilolu olduğum için dikkat etmek istiyorum. youtube izleyebiliyosan çok güzel videolar var,istersen paylaşırım bikaç örnek,bazıları yer hareketleri ,pilates ,yoga ...onları daha az eforla yapabilirsin.Mesela bak bi örnek vericem,sol bacagımın kasık tarafında hamile kaldıgımdan beri bi kramp vardı,bacagımı tam açamıyordum 3 aydır,sancıyordu.Şimdi tamamen geçti kasık sancısı
bu benim ilk çocuğum deneyimli değilim yani ama çocuk sağlıklı olsun da kilo çok da dert ettiğim bir şey değil Allah kucağımıza almayı sevmeyi nasip eylesinne şanslısın aslında. Kiloyu ne kadar geç almaya başlasak iyidir diye düşünüyorum. Ben 4,5 kilo aldım bile..:18::18::18::18::18:
Demek ki hamileligin etkisi bu kadar nefessiz kalmamiz. Telefonda esimle konusuyordum gecen bir yandan da evin icinde yürüyorum, hayatim otur ya nefes nefesesin dedi.Evet haklisin benim de bazi günlerim daha enerjik bazi günlerim de sanki depresif nedenini bilmiyorum. :) Aslinda ben de videolara bakmistim 6.haftamdayken falan, bir daha bakayip en iyisi pilates yoga egzersizlerine, düzenli yapayim. Tembellikten denememistim bile. :) Tesvik oldu sagol!
Kesinlikle hamilelikten...Sürekli yürüdüğüm yolu artık neneler gibi 2-3 otobüs durağında oturmadan tamamlayamıyorum çoğu zaman:) Telefonla konuşurken de nefes nefese kalıyorum ben de ...O depresyon olayları ilk 3-4 ayda çok fenaydı bende,mide bulantılarının hayatımı zehir etmesinin de etkisi büyüktü sanırım. ...Sporu da doktorun izin veriyorsa mutlaka dene yavaştan,hem ruhsal hem de fiziksel olarak farkı hissedeceksinRica ederim ne demek...
bu benim ilk çocuğum deneyimli değilim yani ama çocuk sağlıklı olsun da kilo çok da dert ettiğim bir şey değil Allah kucağımıza almayı sevmeyi nasip eylesin
bide ben hareketlerinide hissetmiyorum bazen eşim diyoki sen yatarken bazen karnıma dokunuyormuş malum çocuğu sevecek tıp tıp diye ses geliyor onada anlam veremedim bu arada bebeğin cinsiyeti erkek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?