Günaydın iyi haftalar annişler nasılsınız ? ben çok yorgunum ama halletttik çok şükür. dün bütün gün ütü yaptım. koltuğa oturdum sırtıma koydum minderi. biraz ütüledim biraz dinlendim falan akşam da çantamızı hazırladık. daha doğrusu valizimizi hazırladık koydum kapının yanına :) ufak tefek ekleyeceklerim var ama hayati şeyler değil. kağıt havlu peçete ıslak mendil vs. ctesi günü de dip bucak temizlikle uğraşmıştık ondan mıdır nedendir çok ödem var bende kızlar. ayaklarımda o kadar yok da ellerim ve yüzüm şiş görünüyo. parmaklarımı kapatamıyorum resmen. dudaklar silikonlu gibi. tuzu da kestim turşu murşu ağzıma sürmüyorum niye böyle oldum ben13 kg daydım bugün tartıldım 14 olmuşum. 3 günde 1 kg alınır mı yaaa
normalmiş canım, benim de hiç olmadı daha öyle bi sızıntı. sütümüzün az olacağı anlamına gelmiyo, şartlandırma şimdiden kendini. bol bol olacak, yetecek sütlerimiz bebiklere inşallah
evet canım. bi de ben bu aralar çok kasılma yaşıyorum o yüzden de panik oldum allah korusun erken falan gelirse ortada kalmayalım diye. 35 e girdim sonuçta. valla ben bebek için 3 takım hastane çıkışı koydum. her birini kendi battaniyelerine bohça şeklinde yaptım. nazar boncuğuyla iğneledim hatta :) ağız mendilleri, 15 adet bez, ıslak mendil, çorap, yün battaniye koydum. emzik hemen vermeyi düşünmediğim için koymadım. biberonda koymadım gerek olursa şırıngayla veriyorlar zaten.insan işleri hallettikçe rahatlıyor değil mi? ben de valizimi hazırladım dün, neredeyse bitti. neler koyduk karşılaştırsak ya.. :) eksik kalmasın
benden de hiç gelmedi cnm aynen kupkuru. ama sütün az olacağına işaret değildir. bence düşünme bunları stres yapma. süt olayı biraz da psikolojik çünkü. gerçi benim de kzıımda sütüm yetmiyordu. ister istemez yine az olursa diye aklıma geitiryorum. sonra yok yok bol sütüm olcak diye kendimi motive ediyorum.günaydın kızlar,
saatleri geri aldık ama kızım alışamadı hala erkenden uyanıyor, ben de bu çocuk bu kadar erken başlamıyordu hareket etmeye derken eşim saatleri geri aldığımızı hatırlattı. yavrum ayak uyduramadı yeni düzene
kızlar burada bazı arkadaşlar göğüslerinden su veya süt benzeri şeyler geldiğini söylemişti, benim en baştan beri hiç olmadı, göğüs uçlarım kupkuru ve çamaşırımda da hiç leke veya ıslaklık olmuyor. bu kuruluk emzirme dönemiyle ilgili sütün az olacağına falan mı işaret yoksa normal bir durum mudur sizce?
evet canım. bi de ben bu aralar çok kasılma yaşıyorum o yüzden de panik oldum allah korusun erken falan gelirse ortada kalmayalım diye. 35 e girdim sonuçta. valla ben bebek için 3 takım hastane çıkışı koydum. her birini kendi battaniyelerine bohça şeklinde yaptım. nazar boncuğuyla iğneledim hatta :) ağız mendilleri, 15 adet bez, ıslak mendil, çorap, yün battaniye koydum. emzik hemen vermeyi düşünmediğim için koymadım. biberonda koymadım gerek olursa şırıngayla veriyorlar zaten.
kendim için 2 takım pijama takımı, taç terlik takımı, çorap, emzirme sütyeni, emzirme atleti, göğüs kremi, göğsü silmek için bez, krililer için kirli torbası, makyaj çantası, diş macunu fırçası, el yüz havlusu, tarak,doğumdan sonra takacağım takılar :) , eşim için eşofman, terlik..
aklıma gelenler bunlar. bunlar harici kağıt havlu, ıslak mendil, bebek çikolatası, lohusa şerbet takımı,gül lokumu, kurabiye, balon, pankart götürcez. onlar en son iş tabi.
Günaydın kızlar
Hamileliğimin en zor günlerini yaşıyorum diyebilirim Rabbim yardımcımız olsun beterinden korusun..
Geçmiş olsun canım amin Bende de gebelik kolestazı çıktı. Çok fazla kaşıntım var ve bebekleri riske sokan bir hastalıkmış.Onun dışında hemoroid problemim var bu ara baya bir canımı yakıyo. Üstüne bir de grip oldumGunaydin bende senin gibiyim canim.hep yatiyorum.kasilmalarim cok fazla.ilac kullaniyorum o da carpinti yapiyor.Allah hakkimizda hayirlisini versin ins.
Günaydın kızlar
Hamileliğimin en zor günlerini yaşıyorum diyebilirim Rabbim yardımcımız olsun beterinden korusun..
çok iyi.. benimki de çok benzer. aslında biraz gereksiz şeyler aldım gibi geliyo, çünkü benim doğum acıbademde olacak, hastaneden bana hiçbi şey getirmeyin bebekle ilgili dediler ama yine de nolur nolmaz dedim.
küçük boy valizin içine şunları koydum:
Kendim için 2 takım pijama (bir mavi, bir ekru); 2 gecelik (bir mavi, bir ekru)
2 paket tek kullanımlık lohusa kilodu (mothercare'den almıştım)
2 emzirme atleti, 2 emzirme sütyeni, yüksek belli kilotlar
Lohusa terliği (tacım hastane süsleriyle beraber gelecek)
1 paket ped
Diş macunu, fırçası, tarak
Makyaj çantası
4 çift çorap
Lansinoh göğüs kremi, göğüs pedi, Avent kalkan
Kirli torbası
1 El havlusu
Bebik için 2 takım 10lu hastane çıkışı
unibaby ıslak mendil
10 tane prima 1 numara bez
Bübchen pişik kremi
Avent emzik (aslında bunu daha koymadım, sterilize edeceğim önce)
Yedek çoraplar
5 tane müslin ağız silme bezi
1 triko battaniye, 1 kadife battaniye
Ufak tefek eksikler olabilir, eklerim daha. Hastane süsleri zaten hastaneye gidince gelecek. Melek kanadında sabunlar, cam şişede kolonyalar, hediye çantaları hazır. Evden gidecek, onları da ufak bi koliye koymak lazım. Lokum ikram etmeyi düşünüyorum ben de, son an alınır o.
Evet canım güvenilir. Kusura bakma şimdi gördüm geç mi oldu bilmiyorum ama ben sebamed ürünlerini ordan aldım. Piyasa fiyatlarının çok altında.canım bu saglıklıguzel adlı site guvenılır mı sebamedin urunlerine baktım da piyasaya gore baya baya uygun ..
Güle güle kullanın. Bende kova ve maşrabasını aldım. Küvetimiz vardı. Çokta güzeller :)merhaba kızlar , sizden duyduğum üzere bugun 3 tane A101 gezerek sonunda eksiğim olan banyo ekipmanlarını aldım. 22 TL tuttu . nerdeyse piyasanın yarısı. Geniş küvet ve güzel . bir de hellobaby den file aldım. A101 den 5 TL ye havlumsu kundak aldım. belki bebegi sarmam ama yine banyo yaparken altına felan serebilirim cok ucuz geldi. bi de nevresim aldım o da yedek nevresimi olcak inşallah. biberon önceden aldığım için almadım ama biberonlar çok güzeldi. Almak isteyen varsa alsınlar. Alez alacaktım bulamadım. Artık onu da başka yerden almam lazım.
Neyin icinde domuz ürünü yok ki? Tüm vitaminlerde var. Ayrıca ilac sanayisinde hemen hemen her ilaçta var
Çok geçmiş olsun.Selam kızlar
Off hasta oldum yagrip mi bademcik mi anlamadım ama kötüyüm.
Herkes hafta sonu temizlik vve hastane çantasına sarmış :) İyi bitti ya rahatlamışsındır.Günaydın iyi haftalar annişler nasılsınız ? ben çok yorgunum ama halletttik çok şükür. dün bütün gün ütü yaptım. koltuğa oturdum sırtıma koydum minderi. biraz ütüledim biraz dinlendim falan akşam da çantamızı hazırladık. daha doğrusu valizimizi hazırladık koydum kapının yanına :) ufak tefek ekleyeceklerim var ama hayati şeyler değil. kağıt havlu peçete ıslak mendil vs. ctesi günü de dip bucak temizlikle uğraşmıştık ondan mıdır nedendir çok ödem var bende kızlar. ayaklarımda o kadar yok da ellerim ve yüzüm şiş görünüyo. parmaklarımı kapatamıyorum resmen. dudaklar silikonlu gibi. tuzu da kestim turşu murşu ağzıma sürmüyorum niye böyle oldum ben13 kg daydım bugün tartıldım 14 olmuşum. 3 günde 1 kg alınır mı yaaa
Canım alakası bile yok. Kendine şimdiden strese sokup sütüm olacak mı diye düşünme. Olacak inş allah hepimizin bol bol sütü :)günaydın kızlar,
saatleri geri aldık ama kızım alışamadı hala erkenden uyanıyor, ben de bu çocuk bu kadar erken başlamıyordu hareket etmeye derken eşim saatleri geri aldığımızı hatırlattı. yavrum ayak uyduramadı yeni düzene
kızlar burada bazı arkadaşlar göğüslerinden su veya süt benzeri şeyler geldiğini söylemişti, benim en baştan beri hiç olmadı, göğüs uçlarım kupkuru ve çamaşırımda da hiç leke veya ıslaklık olmuyor. bu kuruluk emzirme dönemiyle ilgili sütün az olacağına falan mı işaret yoksa normal bir durum mudur sizce?
Kesinlikle hazırladıkça üzerimizden yük kalkıyor :)insan işleri hallettikçe rahatlıyor değil mi? ben de valizimi hazırladım dün, neredeyse bitti. neler koyduk karşılaştırsak ya.. :) eksik kalmasın
benden de hiç gelmedi cnm aynen kupkuru. ama sütün az olacağına işaret değildir. bence düşünme bunları stres yapma. süt olayı biraz da psikolojik çünkü. gerçi benim de kzıımda sütüm yetmiyordu. ister istemez yine az olursa diye aklıma geitiryorum. sonra yok yok bol sütüm olcak diye kendimi motive ediyorum.
Canım alakası bile yok. Kendine şimdiden strese sokup sütüm olacak mı diye düşünme. Olacak inş allah hepimizin bol bol sütü :)
Çantamızı da kısmen hazırladık. Bir kaç eksiğimiz var. Sizin paylaşımlarınızdan da eksiklerim var mı kontrol ediyorum :)
Aman aman çok gereksiz şeyleri doldurmak istemedim açıkçası. Gerekli gördüklerimi koydum. Sonuçta evim ile hastane arası 15-20 dakika gerekli olursa gider alırlar. Pompa falan koymadım mesela :)
Ben daha bebişin kıyafetlerini ütülemeyi de bitiremedim. 1 gecelik daha ütüm var. onları hazır edeceğim kısmetse 3 Kasım'da odamız gelecek kıyafetler hazır olsun dolaplarımızı silip kokusu çıkınca yerleştiririz.
Bizde durumlar böyle :)
tahmin ediyorum o doktoru yalandan taktikleri o sezeryan yapıyorlar %100 ... ayrıca bebeğin iride değil aynı haftada bende dr a gittim 45 cm ve 1790 gr mdı ve aksine minyon bir bebek dedi bana da.. ben cüneyt gençle başlayıp şimdi şükran çakmakla devam ediyorum. özele gidiyoz doğumada bu hafta artık hrs mi akay mı memoriel mi nerde olacaksak karar verecez bacım bakalımerkek doktora gdıyorumda sımdıden bebek ırı demeye basladı cocugum daha 1700 gr boyuda 44 cm dı en son gecen hafta 32 haftalıktım sezeryan olmak ıstemıyorum onun ıcın devam etmemeye karar verdım sen nerde yapcaksın dogumu
Kızlar bana bugün gebelikte karaciğer kolestazı teşhisi konuldu.Değerlerin düşmesi için ilaç verdi doktorum. Düşerse inşallah beklicez biraz daha. Üç gün sonra kontrolüm var tekrar.Düşmezse artık doğum gününe karar vercez. Kızlar bu hastalık sadece bana zarar veren bişey değilmiş. Allah korusun anne karnında anı bebek ölümlerine sebep olabiliyormuş ilerleyen haftalarda. Kaşıntıyı hafife almayın sakın mutlaka test isteyin doktorunuzdan..
aynı şikayet bende de var. ellerim parmaklarımın kemikleri ağrıyor. sabah kalkınca bi 10 dk kadar ayak tabanlarım bileklerim zonkluyor. sonra yürüdükçe hareket ettikçe açılıyorum. tansiyonum da düşük, tuzlu da beslenmiyorum. anlayamadım gitti. dr sordum. mg düzenli alıyor musun dedi? gün aşırı alıyorum dedim, her gün alınca cır cır oluyorum dedim. her gün al dedi, mg eksikliğinden olur bu ağrı dedi.Günaydın kızlarrr.
Sisliklerim cok artti.ellerim yumruk olmuyo tam kapanmiyo 1cm gibi yetismiyo parmaklarim.
Yuzumdede sislik varrr.
Cok rahatsız ediciii.
Kızlar slm. Bugun azcık kahverengı lekelenmiştı camaşırım. Normalmi. Korktum bian. Salı gunu kontrolum var erkenmi gtsem acaba. İlk defa oldu bu lekelenme. Buaeada 32+ 1 haftalıgım
kızlar abartısız 6 saattir ütü yapıyorum ve hepsi bebişkonun eşyaları.. sırt, boyun felç halde :) daha da bitmedi ama gerisi sonra artık
Ben kiloda almadim ya rahatim o yuzden 33 haftaligim ve hala 3 kilo eksideyim..o yuzden bi rahatlik var.kilo bakimindan tumm arkadaslarim 23 ve uzerini almislar ama hepsi suan tig gibi insallah hep birlikte zayiflariz.ben hamilelik oncesi kilolarimi veririm sizde hamilelik kilolarinizi:) :) I
bacım hemşeri değiliz ama komşuyuz sanırsam. keçiörendemi oturuyorsun sen?bacım xl al derimmm
ben başlarda gittim... doğumu sezeryan yapacaksan erkek dr ları fena değil.. ama kadın doktoru berbat.. zaten odaya giriyon hop karşıda perde merde yok hemen yat ultrason çatal.. o yüzden kapıyı hemşire nezaretinde açıyolar ben hiç beğenmedim... birde 4 aylık olmuşum o kadar eski ki ultasonları kese mese yok diyor... biz başka dr da gitmişiz keseyi bebeği görmüş bunlara eve yakın diye ani bir durumla gittik nerdeyse hamile değilsin diyip kan aldırttı aptal sarışın genç bir kadındı asla tavsiye etmem... ve hatta o gün kan testi aldırttı ..sonra çıktı bhcg 3000 lerde bu kez aa ikiz olabilir bebek. gözükmeyip bu derece fazlaysa değeriniz diye üstte çıktı... aman neyse moralini bozmayım o kadın dr a gitmede kime gidersen git be bacım
BUTUN ANNELERIN DIKKATINE
ELEVIT ICINDE DOMUZ VAR herkeze duyrulur
ben haziran anneleri gurubundan herkeze saglikli hamilelikler dilerim
Günaydın iyi haftalar annişler nasılsınız ? ben çok yorgunum ama halletttik çok şükür. dün bütün gün ütü yaptım. koltuğa oturdum sırtıma koydum minderi. biraz ütüledim biraz dinlendim falan akşam da çantamızı hazırladık. daha doğrusu valizimizi hazırladık koydum kapının yanına :) ufak tefek ekleyeceklerim var ama hayati şeyler değil. kağıt havlu peçete ıslak mendil vs. ctesi günü de dip bucak temizlikle uğraşmıştık ondan mıdır nedendir çok ödem var bende kızlar. ayaklarımda o kadar yok da ellerim ve yüzüm şiş görünüyo. parmaklarımı kapatamıyorum resmen. dudaklar silikonlu gibi. tuzu da kestim turşu murşu ağzıma sürmüyorum niye böyle oldum ben13 kg daydım bugün tartıldım 14 olmuşum. 3 günde 1 kg alınır mı yaaa
günaydın kızlar,
aynennn bacım.. eeee başkalarına öyle ha diyince randevo alamıyon buna çöplük niyetine veriyolar.... eşim yoksa eve yakın oraya gideriz diyordu bir gördü aman aman yok mikrop kaparsın diye tuttuğu gibi o çıkarttı.. inan sami ulus yanında süepr lüks kalıyor o kadar suriyeliye rağmenayy sende mı o sarısın kadına gittin .. sanırım aynı kadından bahsedıyoruz sarısın donuk bi kızdı... bende kan testınde hamılelik cıkınca rmın olmak ıcın en erken ondan randevu aldıgımdan gittim.. esımle gıcık olduk . donuk donuk bakıyor .. bide 5 haftalık gbesindir utrasyonda gorulmez alttan bakıcam dedı bende ıstemıyorum altttan baktırmak dedim neyse bakalım dedi utrasyonda .. sonra aa utrasyonda gorundu kese ii dedi bu kadar.. eşimle bi bakıstık kalk kalk dedi eşim cıktık .kimseye onermem o kadını
Geçmiş olsun canım amin Bende de gebelik kolestazı çıktı. Çok fazla kaşıntım var ve bebekleri riske sokan bir hastalıkmış.Onun dışında hemoroid problemim var bu ara baya bir canımı yakıyo. Üstüne bir de grip oldumAllahım şu günlerimizi hayırlısıyla bi atlatıp evlatlarımızı kucağımıza alsak inşallah. Sen kaçıncı haftadasın
Ben kilolu basladim malesef..o yuzden rezervler dolu bende:) 171 boyundayim 94 ile hamile kalip 88 e dustum simdide 91 bile degilim tam olarak..gorenler em fazla 75 diyor orasi ayri mesele :) cok guzel bir durum ama tartida o sayiyi gormek hicte hos degil kemikler agir bizde genetik o mesele..bu kiloyla 44 bedenlere sigiyorum ama rahatlik acisindan 46 aliyorum genelde...hala ayni kiyafetlere sigmak da cok guzel sigmasam oturup aglardim cunku almanyada hic bisi yk dogru duzgun..elhamdulillah bide alsaydim halim nolurdu bilemiyorum.. Içook geçmiş olsun canım benim. ontrolün yarın mı? inşallah iyi haberlerle gelirsin.
aynı şikayet bende de var. ellerim parmaklarımın kemikleri ağrıyor. sabah kalkınca bi 10 dk kadar ayak tabanlarım bileklerim zonkluyor. sonra yürüdükçe hareket ettikçe açılıyorum. tansiyonum da düşük, tuzlu da beslenmiyorum. anlayamadım gitti. dr sordum. mg düzenli alıyor musun dedi? gün aşırı alıyorum dedim, her gün alınca cır cır oluyorum dedim. her gün al dedi, mg eksikliğinden olur bu ağrı dedi.
pembe ya da kırmızı olursa tehlikeli ama kahverengi de sorun yok diye biliyorum. eskiden kalma içerde beklemiş kan kahverengi oluyor atılırken. bir daha oldu mu canım?
canım sen 6 saat aralıksız ütü yaparken eşin naaaaptı ? 6 saat sürecek ne aldın ayol bebeğe bu kadar? evin normal ütüsü de mi vardı?
sen kaçla başladın canım gebeliğe?
bacım hemşeri değiliz ama komşuyuz sanırsam. keçiörendemi oturuyorsun sen?
sen Bayer'in laboratuvarında mı çalışıyorsun, üretim departmanında mı? sen bizzat analiz ettin mi ilacı , domuz kesilirken ilacın içine katılırken yanındamıydın? nasıl bu kadar kesin konuşup insanların içine kurt düşürebiliyorsun. bu yeni bir mevzu değil, yıllardır nette böyle bir söylenti var. ne hikmetse elevite muadil olarak da decavit veriliyor başka isim yok. bu dedikoduyu decavit firmasının yaydığını düşünüyorum ben şahsen. kaç tane dr arkadaşıma sordumsa kullan yok öyle bir şey dedi.
ah elifim ahhhh, 3 günde 1 kilo alınır mı demişssin. 5 günde 5 kilo alınıyorsa 3 günde 1 kilo haydi haydi alınır.. sen balıkyağı kullanıyormusun? beni balık yağı yaktı kesin kararımı verdim ondan oldu
hazırlıkların kolaylamışsın gözün aydın canım.
ben lansinoha başladım dün gece. elimle yedirmeye çalışırken kolostrum geldi gözeneklerden çok şükür.
BAK YAA yoksa yan komşumsummusun.. oda hamileee geçen yıl aynı anda düşük yapmıştık ama bir merhabamız bile olamadı benim iş güç geçen yıl master derken....çook geçmiş olsun canım benim. kontrolün yarın mı? inşallah iyi haberlerle gelirsin.
aynı şikayet bende de var. ellerim parmaklarımın kemikleri ağrıyor. sabah kalkınca bi 10 dk kadar ayak tabanlarım bileklerim zonkluyor. sonra yürüdükçe hareket ettikçe açılıyorum. tansiyonum da düşük, tuzlu da beslenmiyorum. anlayamadım gitti. dr sordum. mg düzenli alıyor musun dedi? gün aşırı alıyorum dedim, her gün alınca cır cır oluyorum dedim. her gün al dedi, mg eksikliğinden olur bu ağrı dedi.
pembe ya da kırmızı olursa tehlikeli ama kahverengi de sorun yok diye biliyorum. eskiden kalma içerde beklemiş kan kahverengi oluyor atılırken. bir daha oldu mu canım?
canım sen 6 saat aralıksız ütü yaparken eşin naaaaptı ? 6 saat sürecek ne aldın ayol bebeğe bu kadar? evin normal ütüsü de mi vardı?
sen Bayer'in laboratuvarında mı çalışıyorsun, üretim departmanında mı? sen bizzat analiz ettin mi ilacı , domuz kesilirken ilacın içine katılırken yanındamıydın? nasıl bu kadar kesin konuşup insanların içine kurt düşürebiliyorsun. bu yeni bir mevzu değil, yıllardır nette böyle bir söylenti var. ne hikmetse elevite muadil olarak da decavit veriliyor başka isim yok. bu dedikoduyu decavit firmasının yaydığını düşünüyorum ben şahsen. kaç tane dr arkadaşıma sordumsa kullan yok öyle bir şey dedi.
ah elifim ahhhh, 3 günde 1 kilo alınır mı demişssin. 5 günde 5 kilo alınıyorsa 3 günde 1 kilo haydi haydi alınır.. sen balıkyağı kullanıyormusun? beni balık yağı yaktı kesin kararımı verdim ondan oldu
ben lansinoha başladım dün gece. elimle yedirmeye çalışırken kolostrum geldi gözeneklerden çok şükür.
Aynen valla odası gelmeyen bi biz kaldık :)ben de öyle inanıyorum canım, inşallah dolup dolup taşar :) birkaç kişiden duyunca merak ettim.
inşallah canım, stres değil de en baştan beri göğsümün büyümesi dışında hiç bir değişiklik olmayınca bir de size sorayım dedim.
ben daha çanta falan hazırlamadım, kıyafetleri bile yıkayıp ütülemedim çünkü annemle kayınvalidemi bekliyorum onlar da bir sürü şey almışlar. hepsini aynı anda yapıp bitirelim diyorum.
bizim de 5 kasımda odamızı teslim edeceklermiş, bi ikimiz kaldık heralde :)
Bez torba tarzında. Ya da kirli sepeti de alabilirsin bebiş için. Malum kıyafetleri bizimkilerden ayrı yerde tutulacak.Kizlar bu kirli torbasi normal torba mi oluyo?Bebek magazalarindan mi aliniyor? Bir de bebis esyalarini yikayanlar icin sorum olacak.Coraplari direkt mi attiniz,camasir torbasina mi koydunuz?
Canım Bayer firmasını arayıp sorarsan direkt söylüyorlar zaten. Ya da mail at. Cevabında belirtiyorlar. SAğlık bakanlığına kadar sorulmuş domuz katkısı var sa piyasa ya nasıl izin veriyorsunuz bu ilaç için diye. SAğlık bakanlığı da Cevap olarak biz neyden üretildiğine değil o malzemenin kaliteli olup olmadığına bakıyoruz denmiş.çook geçmiş olsun canım benim. kontrolün yarın mı? inşallah iyi haberlerle gelirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?