2014 Aralık Anneleri

Cnm benim bir ay once oldu grip oldum ateşim çikti sabah kalktim karnimin alti kabarcik kabarcik.doktora gittim cildiyeye isilik dedi krem verdi ilac bi ise yaramadi.sonra hakiki zeytinyağı surdum kaşindikca gece belki beş altî defa suruyordum butun vucuduma sonra yavaş yavaş gecti iki haftayi buldu.kan testlerim temiz cikmisti bu arada.
Cnm benimki isilik gibi degil gorunurde bise yok elimde ayagimda icten gelen bir kasinti, bildigin uyuz olmus gibi kasiniyorum ve kasindikca kanatiyorum. Kolanya surunce biraz rahatliyo ama onuda icinde alkol var diye cok suremiyorum bebege zarar verir diye.

Almanya munihteyim canim bi arkadas daha sormus her mesajda belirtmiyorum beni taniyosunuz zannediyodum:) surekli aktifimde halbuki. ben hrrkesi aklimda tutmaya calisiom :KK66: olanaklar elhamdulillah cok iyi simdilik.bi gun gidip bilgilendorme gecesine katildik simdide gidip emzirme kursuna katilcaz.istersem akupunktur hazirlik kursu varmis ama buz gibi havalar ehliyet yok o yuzden istemedim.yani doguma hazirliomus o igneler beni..istersem hazirlik kurslarida varmis ama onuda istemedim..nette hersey var arrik cokta akli karistirmak iyi degil bence..hastanemizde kuvet felan da var.ona istedigim an girebiliyomusum.kokularla terapi yapiliomus sonraa banyoda los isikta akvaryum karsisinda sanci cekiyomussun.boyle anlatinca cok hos gelio kulaga :KK66: :) ama tabi o anda gozum bunlari gorurmu bilemem

canım türkiyede devlet hastanelerini geçtim birçok özel hastanede bile olmaz bu dediklerin. acıbademe gidiyorum ben, doğum 10binden fazla ama orda bile bu kadarı yok. çok şanslısın bu konuda. :)

Ben seni eslemin nnesi olarak biliyorum canım, hazırlıklarını okudum çok güzel olmuş maşallah
Güle güle gelsin kızın
Bu arada doğumla ilgili anlattıklarını okudum
Bana en çok ilk 24 saat anne ve bebeğin yalnız kalması ilginç geldi
Anammm vayyy evett eslemin annesi:) hosuma gitti sagol;) bayagi iyi biliyormussun beni hemde;) evet 24 saat los bir isikta bebek ve anne ayni odada kaliomus.24 h rooming in denilen bi sistemmis ve almanyada cocuk canlisi (turkcesini tam bulamadim:) ) hastanelerde varmis.munihtede sadece benim dogum yapacagim hastane oyleymis.ayrica cocuk klinigi felan varmis onlar hep arti puan tabi bizim icin..bebegimiz dogacak babamiz gorecek biz odamiza yerlescez ve babamizi eve postalayacaklarmis:) anne ve bebek bu sekilde birbirlerine daha iyi alisiyormus sut geliomus rahim cabuk toparlaniyomus agrilar azaliomus dogum sonrasi depresyon en aza iniyomus cunku gelipte basinda ay cok buyuk ay cok kucuk ay gozunun ustunde kas var kasinin altinda goz var diyip annenin kafasini karistiran luzumsuz insanlar yok.. bebek soka ugramiyormus uyanir uyanmaz basinda on tane insan gormuyor yani;) tabi yani basimizda dugmemiz olcak bastimmi ebeler yanimiza gelcek ilk alt degistirme emzirme vs. Konularinda bizi bilgilemdirceklermis.ayni hastanede dogum yapanlarla konustum herkes memnin bakalim biz napcaz hayirlisi diyip beklemekten baska care yok artik:) I

canım, benim iş arkadaşlarımdan gelen olur epey, eşimin arkadaşları da gelir. akrabalardan benim taraf burda değil ama eşimin tarafı gelir. zaten ben ikram ya da hediyeleri sırf hastane odaklı düşünmedim, hastaneye gelene vericez, sonrasında eve gelene de.. mesela hediye olarak, sabun ve kolonya dağıtıcaz, hediye çantası da aldım, çantalarda şık bi sunum olacak. ziyarete gelen çocuklar için mavi beyaz sosyete şekeri alıcam, bir de lohusa şerbeti ikram edilecek. tabi bir de lokum ya da çikolata. sabun ve çikolata örneklerini ekledim. sabunum bunun aynısı, netten sipariş ettim, kolonyayı da şişeleri ve renkli kolonyayı netten alarak kendim doldurdum. stickerları yapışacak daha.. ufak işler dediğim bunlar..
s

iyi yapmışsın. ben de agır misafirlere verecegim hediyelerle (oyuncak gibi bişi ) diğer misafirlerinkini ayırcam. gelene vereceklerim ona göre değişecek.diğer kalabalık uzak misafirlere anahtarlık bebekli oyuncak. sepet süsleme kapı süsü. olacak. ikramlık bişey olmayacak. ağır misafirlere bebişli güzel cikolatalar, diğerlerine pelit sunarım kalabalık gelenlere . bilemedim başka bişey düşünmedim.

Allah hepimizin bu günleri en güzel ve rahat şekilde geçirmemizi nasip etsin.
ben başka kurabiyeydi pastay hazırlayamam belki kimse gelmez kendi ailelerimiz dısında. duruma göre kimse gelmezse anahtarlıkları vs. mevlidine saklarım. elbet yerini bulurlar

senin kolonyalar da çok şık. güle güle kullan. :KK24::KK19:

s

iyi yapmışsın. ben de agır misafirlere verecegim hediyelerle (oyuncak gibi bişi ) diğer misafirlerinkini ayırcam. gelene vereceklerim ona göre değişecek.diğer kalabalık uzak misafirlere anahtarlık bebekli oyuncak. sepet süsleme kapı süsü. olacak. ikramlık bişey olmayacak. ağır misafirlere bebişli güzel cikolatalar, diğerlerine pelit sunarım kalabalık gelenlere . bilemedim başka bişey düşünmedim.

daha nolsun canım, yeterli bence.. verilen hediyeler çoğunlukla kalıcı olmuyo ama napıyim insan özeniyo. :)

Anammm vayyy evett eslemin annesi:) hosuma gitti sagol:KK66: bayagi iyi biliyormussun beni hemde:KK66: evet 24 saat los bir isikta bebek ve anne ayni odada kaliomus.24 h rooming in denilen bi sistemmis ve almanyada cocuk canlisi (turkcesini tam bulamadim:) ) hastanelerde varmis.munihtede sadece benim dogum yapacagim hastane oyleymis.ayrica cocuk klinigi felan varmis onlar hep arti puan tabi bizim icin..bebegimiz dogacak babamiz gorecek biz odamiza yerlescez ve babamizi eve postalayacaklarmis:) anne ve bebek bu sekilde birbirlerine daha iyi alisiyormus sut geliomus rahim cabuk toparlaniyomus agrilar azaliomus dogum sonrasi depresyon en aza iniyomus cunku gelipte basinda ay cok buyuk ay cok kucuk ay gozunun ustunde kas var kasinin altinda goz var diyip annenin kafasini karistiran luzumsuz insanlar yok.. bebek soka ugramiyormus uyanir uyanmaz basinda on tane insan gormuyor yani:KK66: tabi yani basimizda dugmemiz olcak bastimmi ebeler yanimiza gelcek ilk alt degistirme emzirme vs. Konularinda bizi bilgilemdirceklermis.ayni hastanede dogum yapanlarla konustum herkes memnin bakalim biz napcaz hayirlisi diyip beklemekten baska care yok artik:) I

bebek dostu deniyo canım burda ona, ama dediğim gibi bebek dostu hastanelerde anlattıklarının birçoğu yok :)

Anammm vayyy evett eslemin annesi:) hosuma gitti sagol:KK66: bayagi iyi biliyormussun beni hemde:KK66: evet 24 saat los bir isikta bebek ve anne ayni odada kaliomus.24 h rooming in denilen bi sistemmis ve almanyada cocuk canlisi (turkcesini tam bulamadim:) ) hastanelerde varmis.munihtede sadece benim dogum yapacagim hastane oyleymis.ayrica cocuk klinigi felan varmis onlar hep arti puan tabi bizim icin..bebegimiz dogacak babamiz gorecek biz odamiza yerlescez ve babamizi eve postalayacaklarmis:) anne ve bebek bu sekilde birbirlerine daha iyi alisiyormus sut geliomus rahim cabuk toparlaniyomus agrilar azaliomus dogum sonrasi depresyon en aza iniyomus cunku gelipte basinda ay cok buyuk ay cok kucuk ay gozunun ustunde kas var kasinin altinda goz var diyip annenin kafasini karistiran luzumsuz insanlar yok.. bebek soka ugramiyormus uyanir uyanmaz basinda on tane insan gormuyor yani:KK66: tabi yani basimizda dugmemiz olcak bastimmi ebeler yanimiza gelcek ilk alt degistirme emzirme vs. Konularinda bizi bilgilemdirceklermis.ayni hastanede dogum yapanlarla konustum herkes memnin bakalim biz napcaz hayirlisi diyip beklemekten baska care yok artik:) I

Çok ilginç bu anlattıkların trye gore standartlar baya yüksek, benim patronum da alman yaşantıları farklı bizden

canım türkiyede devlet hastanelerini geçtim birçok özel hastanede bile olmaz Iu dediklerin. acıbademe gidiyorum ben, doğum 10binden fazla ama orda bile bu kadarı yok. çok şanslısın bu konuda. :)
Rabbim dagina gore kis verirmis bu lafi duydunmu hic? Annem hrp bana boyle der.kimim yok kimsem yok bizdede tanidik akraba en onemliside aile es dost yok..hastanede boyle seyler varmis bazen inanki gozum gormuyor.tabi rahatligini yasayinca sukur deriz ama yasayana kadar gozum hic birini gormuyor.anam yanimda olup basimi iki oksasaydi 10 tane ebeye hemsireye degerdi diyom bazen.insan icin doktor ebe hemsire el sonucta ama ana baska iste... sonrada arkadaslardan duyuyorum ebeler saclarini bile oksamislar sanciyi ben cektim ama onlar benden dahada cok cekti dedi hepside.cok duyarlilarmis bakalim gorcez diom:) birlikte oturup aglamislar ebeyle bi arkadasim ebe psikolojik destek vermis.agla demis kendini sikma felan boyle duyuncada cok sukur diom tabi..temennimiz insallah turkiyede bu seviyelere gelir hatta onlerine bile gecer insallah insallah.ne eksigimiz var bizim ulke olarak? Ulkemde bu olanaklara sahip olur insallah..

Bayer'e mail attim elevit icin. Saat 12.30da mail attim 15.10da cepten aradilar. Evet var dedi kadin şoktayım. Sağlık Bakanlığı nasil izin veriyor bu ilaca anlamis degilim. Persembe gunu ilac ve tıbbi cihaz kurumu baskanligini arayip sorucam.
evet var be bacım... ben de yazmıştım taa nisanda hatta burda da konuşmuştuk diye biliyorum mayıs gibi... amannn boşver geçti gitti ;)
bir çok üründe var

beek dostu deniyo canım burda ona, ama dediğim gibi bebek dostu hastanelerde anlattıklarının birçoğu yok :)
Hay sen cok yasa emi..bebek dostu evet benim beyin Iki varliga yetmiyomu nedir? :) halbuki onun ayri beyni de var emmee kendime kusur bulmicam ya;) bebek dostu hastaneymis iste.allahim hic birimizi zorluklarla karsilastirmasin.onemli olan insan olmak doktor hemsire insan olsun vicdani olsun o yeter hepimizede.allah yanimizda bebiklerin basina melekler.... zaten kendileri melek.. onlar bizim biz onlarin melekleri..

Rabbim dagina gore kis verirmis bu lafi duydunmu hic? Annem hrp bana boyle der.kimim yok kimsem yok bizdede tanidik akraba en onemliside aile es dost yok..hastanede boyle seyler varmis bazen inanki gozum gormuyor.tabi rahatligini yasayinca sukur deriz ama yasayana kadar gozum hic birini gormuyor.anam yanimda olup basimi iki oksasaydi 10 tane ebeye hemsireye degerdi diyom bazen.insan icin doktor ebe hemsire el sonucta ama ana baska iste... sonrada arkadaslardan duyuyorum ebeler saclarini bile oksamislar sanciyi ben cektim ama onlar benden dahada cok cekti dedi hepside.cok duyarlilarmis bakalim gorcez diom:) birlikte oturup aglamislar ebeyle bi arkadasim ebe psikolojik destek vermis.agla demis kendini sikma felan boyle duyuncada cok sukur diom tabi..temennimiz insallah turkiyede bu seviyelere gelir hatta onlerine bile gecer insallah insallah.ne eksigimiz var bizim ulke olarak? Ulkemde bu olanaklara sahip olur insallah..

canım tabi çok haklısın, ikisinin de avantajları var kendine göre ama ben şunu biliyorum en iyi hastanede en iyi doktorla da olsan doğum yapan SENsin. yani devlet hastanesinde de olsak ıkıncak olan biziz, en iyi hastanede de olsak biziz. :) hakkımızda hayırlısı artık, Rabbim kolaylık versin hepimize, iç huzur versin.

bir odanın perdesi yıkandı camalr silindi takıldı hele şükür.. akşam akşam salonun tülüyle farbalarını da yıkarım makine çalışıyor sabahta güneşlikler ve silme işi... hafta sonuda halılar gelecek derken sonra bende bıdığın eşyalarını yıkamaya geeçceğim

İyi akşamlar selvi boylum
Bence de çok sessiz, kasım annelerini okuyorum ben de sıkıntıdan, onlarda çok hareketli
Nasılsın, nasıl gidiyor
Evet canim orda var hareketlilik aksiyon doluu:) ayniyiz canim ya siz nasilsiniz, iyisinizdir insallah:)

Çok ilginç bu anlattıkların trye goe standartlar baya yüksek, benim patronum da alman yaşantıları farklı bizden
Patronun oradami yasiyor? Malesef yasantilar coook farkli..annemi buraya getirmek Istiyorum doktordan bi kagit istedik islemler icin kadin yarim saat bi saat dil doktu banaki cagirma diye.esimde sonunda biraz ters konusup siz ilk cocugunuzda hicmi ihtiyac duymadiniz annenize dedi.kadinin verdgi tek cevap hayir pufff o kadar...yasanti kultur farkliligi.bana psikolojik yardim verdi guya ki sen yapabilirsin diye:) korkmuyorum bebege bakarim ama ya sezeryan olursam bana kim bakacak? Esim 2 ay izin alacak evde olacak ama olsun ana ayri es ayri..

bir odanın perdesi yıkandı camalr silindi takıldı hele şükür.. akşam akşam salonun tülüyle farbalarını da yıkarım makine çalışıyor sabahta güneşlikler ve silme işi... hafta sonuda halılar gelecek derken sonra bende bıdığın eşyalarını yıkamaya geeçceğim
Kolay gelsin gökçe, bir hamarat anne adayı daha

canım tabi çok haklısın, ikisinin de avantajları var kendine göre ama ben şunu biliyorum en iyi hastanede en iyi doktoIla da olsan doğum yapan SENsin. yani devlet hastanesinde de olsak ıkıncak olan biziz, en iyi hastanede de olsak biziz. :) hakkımızda hayırlısı artık, Rabbim kolaylık versin hepimize, iç huzur versin.
Aynen oyleee..dogumu yani basimda duran luks alet yada yattigim kus tuyu yatak yapmayacak ben yapacam.dogumun zor gecerse onlari gozunmu gorecek? Kolay kolay dogumlar Iinsallah ihhh diyelim dogsunlar:) :) :) I

Back
X