2014 Aralık Anneleri

Hah
Benim deliligim Iste:) takiliyorum bu bebe iki saat sutum gelmezse ne yiyecek diye sorduk ebe dediki midesi daha cok kucuk o yuzden yemesede olur:) ac dururmu nasil aglar yavrumm..bes dakikadan sonra kesebilirler plasentayi..ama suda varmis anne ve bebgin kani birbirine uymuyosa ilk bi dk icinde kesilmesi lazimmis anneden bebege bebekten anneye kan alisverisini hemen kesmek gerekiuormus.bu yuzden bize 30. Haftada uyum testi yapildi cok sukir uyumluyuz biz birbirimize..yada mesela annede ciddi hastalik var kandan gecen felan o zamanda hemen kesiyolarmis riskleri azaltmak icin ama bi durum yoksa yinede hemen kesmesinler istedik..bi kitapta okumustum bebekime aciyom bazen.kitapta yaziyoduki dunyaya uzaydan bi yaratik gelse siz onu incelemezmisiniz? Bebegin dunyasi suan ana rahmi..doguyor ve bi anda baska dunyaya baska yaratiklarin icine geliyor soka ugramasi gayet normal yaziordu.mesela diomiski iki tane yuvarlak bisi var onlar oynuyor bunun adi goz bide duzenli olarak acilip kapaniyo felan agzi var icinde disler var hep oynuyo :)) anam dusununce ne garip iste bi bebek icin.bi cok sok sebebi var zaten bebek Iicin.bide pat diye plasenta kesilmesin dedik.zaten yabanci ulkelerde bazilari plasentanin kesilmesine karsi.plasenta dogumdan 30 dk yada 1 saat sonra doguyormus kendiliginden ve bebekle birlikte yasiyor yaklasik bir ay.internetten resimlere bakin ilgimc bisi.ben arastirmistim ama bakimi cok zor gelmisti bana.bi pamuklu torbanin icinde lavanta yapraklati ile bekletiyolar plasentayi ve kuruyor o kendi kendine bebekten ayriliyor.ama bebegin karninin hep acik olmasi lazim iste o kotu kisin usutebilir.yazin plasenta kokabilir felan..sonra vazgectim geri o fikirden..mesela bazilarida o kordonu saklatiyor kok hucre icin ama cok pahaliymis hastane yapmiyormus ozel firma ile anlasmamiz lazimmis.ona karar veremdik henuz.
hah lotusu burada anlatmisin zaten. Bizim dr kordon kanini cok desteklemedi. Biz vazgectik bu yuzden.

ay hayır korkunc ya senden de ondan da 1 saat daha açık yara olması gibi bişi. bence o da sen de bir an önce rahatlayıp yeni duruma alışmaya gecmelisiniz. 1 saatte sütün gelip gelmeyecegi ile belli değil. gelen bebek nasibiyle gelir. insallah bir problem olmaz. bilemedim ya o ortamdan hemen cıkmaya bakmalıyız hastane ameliyathane gibi yerler beni cok urkutuyor :S

Hij
Evet evet ne guzel soylemissin hakikaten surekli sukrediyorum ve ne kadar sansli oldugumuzun farkindayim.
Plesentanin konumu onemliymis galiba kan akisinin ters yonden olmamasi gerekiyormus. Bir sure sonra da kendiliginden duruyormus akis. Sizin orada lotus dogumu da destekleyebilirler belki hani su plesenta kordonunun dususune kadar kesilmedigi.

Bizimki de bugun pek hareketli. :) <3 <3 <3 :)
hih supersin cnm lotus dogumdan bahsettim bende az once.her ne kadar almanyaya sonradan gelmis olsamda ilk gebeligim oldugu icin gebelikle alakali terimlerin bazilarinin turkcesini bilmiyorum.cihazlarin adi bile farkli nst felan hepsi farkli burada isimleri.bende surekli ingilizcesi turkcesi almancasi ne diye bakmiyorum vallahi.ben bakmistim o lotus doguma iste arastirdim ama vazgectim doktorumda boyle biseyden bahsetmedi ben kendiligimden arastirdim.ama bakimi zor geldi bana..yurtdisinda yapan cok varmis ama ben turkiyede cevremde hic duymamistim boyle biseyi..

ay hayır korkunc ilka senden de ondan da 1 saat daha açık yara olması gibi bişi. bence o da sen de bir an önce rahatlayıp yeni duruma alışmaya gecmelisiniz. 1 saatte sütün gelip gelmeyecegi ile belli değil. gelen bebek nasibiyle gelir. insallah bir problem olmaz. bilemedim ya o ortamdan hemen cıkmaya bakmalıyız hastane ameliyathane gibi yerler beni cok urkutuyor :S
Benide urkuttu bu durum doktoruma sormadim bile cunku yararli dese bile Ilk bebegim ..bebege baktimda yanindaki torbasi kaldi diye dusundum acikcasi bi iki gunde dusmuyorki uzun sure duruyormus kuruyana kadar..bende esime diyorumki ambulans felan cagirma sakin sen gotur ben o insanlari ambulansi felan gorursem panik olurum diorum garip garip aletler felan:63:

kızlar alıntıyla ugrasmayım yazayım şuraya :)
herşeyden dusundukce korkuyor insan en iyisi düşünmemek yaşayıp görmek :KK57:
:anneadayı:

Sana da yarasın Canım, çok seyrek içiyorum ben sutu yaaa yumurta ceviz pekmez düzenli yiyorum ama en son sutu iceli 1 hafta olmuştur

Hadi yaa ben her kahvaltida koca bir bardak iciyorum canim. Tiksiniyo musun kii??

IMG_20141028_221017.webp IMG_20141028_220919.webp IMG_20141028_220800.webp Alinti yapmadan ekledim ama hepiniz aktifsiniz suan zaten :) biz suslunun bunlari var.ama oyle buyuk mermersahin yok pembe olan idare etmezmi beniii?

Hadi yaa ben her kahvaltida koca bir bardak iciyorum canim. Tiksiniyo musun kii??
Kabiz yapmadimi sizi suttt? Ben Iki gun kahvaltida iceyim dedim balli balli ama iki gun sonunda fecaat yasadim o neydi oyle..kabizlik nedir bilmeyen ben icin cok elemli oldu:) o yuzden tekrar biraktim ben:(

Eki Görüntüle 1285686 Eki Görüntüle 1285687 Eki Görüntüle 1285689 Alinti yapmadan ekledim ama hepiniz aktifsiniz suan zaten :) biz suslunun bunlari var.ama oyle buyuk mermersahin yok pembe olan idare etmezmi beniii?
canım şu mermerşahi kumaş harika bişi. eminönünden 2 metre almıştık kayınvalidemle oda kenarlarını oyalamış kimisini sırt için kullanabileceğim şekilde iki kat yapmış bitanesinide kocaman vücut havlusunun içine sermek için istemiştim öyle yapmış diğerleri minik minik ağız için zaten. yıkadım bide kendi bebek deterjanıyla mis gibi koktular hemde yumuşacık oldular.

canım şu mermerşahi kumaş harika bişi. eminönünden 2 metre almıştık kayınvalidemle oda kenarlarını oyalamış kimisini sırt için kullanabileceğim şekilde iki kat yapmış bitanesinide kocaman vücut havlusunun içine sermek için istemiştim öyle yapmış diğerleri minik minik ağız için zaten. yıkadım bide kendi bebek deterjanıyla mis gibi koktular hemde yumuşacık oldular.
Benim ne sirt Icin vaaaar ne de havlu icine varrr:( bende gidip baksammiki buradaki kumas satan magazalara.elimden gelir beceririm evelallah ;) bide omuz bezide varmis ondan da yok..baskasinin kucagina verince elbisesinin omzunu yiyip tuketmesin diye veriyomussun kisinin omzuna bebek onu emiyormus..o da lazim aslinda ah eminonu ahhh ne var buradada olaydin :)

Back
X