- 11 Şubat 2011
- 343
- 103
- 133
Hah
hah lotusu burada anlatmisin zaten. Bizim dr kordon kanini cok desteklemedi. Biz vazgectik bu yuzden.Benim deliligim Iste:) takiliyorum bu bebe iki saat sutum gelmezse ne yiyecek diye sorduk ebe dediki midesi daha cok kucuk o yuzden yemesede olur:) ac dururmu nasil aglar yavrumm..bes dakikadan sonra kesebilirler plasentayi..ama suda varmis anne ve bebgin kani birbirine uymuyosa ilk bi dk icinde kesilmesi lazimmis anneden bebege bebekten anneye kan alisverisini hemen kesmek gerekiuormus.bu yuzden bize 30. Haftada uyum testi yapildi cok sukir uyumluyuz biz birbirimize..yada mesela annede ciddi hastalik var kandan gecen felan o zamanda hemen kesiyolarmis riskleri azaltmak icin ama bi durum yoksa yinede hemen kesmesinler istedik..bi kitapta okumustum bebekime aciyom bazen.kitapta yaziyoduki dunyaya uzaydan bi yaratik gelse siz onu incelemezmisiniz? Bebegin dunyasi suan ana rahmi..doguyor ve bi anda baska dunyaya baska yaratiklarin icine geliyor soka ugramasi gayet normal yaziordu.mesela diomiski iki tane yuvarlak bisi var onlar oynuyor bunun adi goz bide duzenli olarak acilip kapaniyo felan agzi var icinde disler var hep oynuyo :)) anam dusununce ne garip iste bi bebek icin.bi cok sok sebebi var zaten bebek Iicin.bide pat diye plasenta kesilmesin dedik.zaten yabanci ulkelerde bazilari plasentanin kesilmesine karsi.plasenta dogumdan 30 dk yada 1 saat sonra doguyormus kendiliginden ve bebekle birlikte yasiyor yaklasik bir ay.internetten resimlere bakin ilgimc bisi.ben arastirmistim ama bakimi cok zor gelmisti bana.bi pamuklu torbanin icinde lavanta yapraklati ile bekletiyolar plasentayi ve kuruyor o kendi kendine bebekten ayriliyor.ama bebegin karninin hep acik olmasi lazim iste o kotu kisin usutebilir.yazin plasenta kokabilir felan..sonra vazgectim geri o fikirden..mesela bazilarida o kordonu saklatiyor kok hucre icin ama cok pahaliymis hastane yapmiyormus ozel firma ile anlasmamiz lazimmis.ona karar veremdik henuz.