- 22 Mart 2007
- 2.140
- 419
- 688
- 41
Kizlar geldik Dr dan.. Ultrason Dr undan pek haz etmedim tuhaf bi adam.. Sürekli şaibeli böyle şüpheli konuştu kafam çok karisti yaaFL uzunluğu 2 gün geri dedi bu da t21 için risk oluşturulmuş organlarda çok şükür bi problem yok ama adamin bunu demesi bile beni yerle bir etti.. Kendi Dr uma sordum bi problem yok dedi ona da guvenemedim ank tip daki Dr u aradim sonuçları gönderdim bi hafta on günlük gerilik var ama heyecan yapacak bi durum yok sakin ol pzt gel bakalım dedii.. Sinirlerim bozuldu aglayamiyorum bile.. Sonuçta ikili uçlu testlerde sorun yoktu e ben bu çocuğu hayirlisiyla doğurucam istiyorum yani nie kafami takiyorum bilmiyorum bin pişman oldum gittiğime netice olarak
dün ayrıntılıya girdik herşeyleri çok güzel dedi kilolarıda iyi biri 280g biri 230g boylarıda aşağı yukarı aynı dopper ile kan akışlarınıda kontrol etti ikisinede aynı oranda gidiyo kan 15 ağustosta tekrar gidecez küçük olanın gelişimine bakılacak şimdilik herşey cok güzellll
içime doğduğu gibi 3 kız anası olcemmm duble sigrtalıyımmmmmm
Kizlar geldik Dr dan.. Ultrason Dr undan pek haz etmedim tuhaf bi adam.. Sürekli şaibeli böyle şüpheli konuştu kafam çok karisti yaaFL uzunluğu 2 gün geri dedi bu da t21 için risk oluşturulmuş organlarda çok şükür bi problem yok ama adamin bunu demesi bile beni yerle bir etti.. Kendi Dr uma sordum bi problem yok dedi ona da guvenemedim ank tip daki Dr u aradim sonuçları gönderdim bi hafta on günlük gerilik var ama heyecan yapacak bi durum yok sakin ol pzt gel bakalım dedii.. Sinirlerim bozuldu aglayamiyorum bile.. Sonuçta ikili uçlu testlerde sorun yoktu e ben bu çocuğu hayirlisiyla doğurucam istiyorum yani nie kafami takiyorum bilmiyorum bin pişman oldum gittiğime netice olarak
İnşallah dediğin gibidir canim çok saol..canım sıkıntı yapma bence bir problem yok gibi dr una güven bence
Canım endişe etme bence. Doktorların 1 mm lik az ölçümleri bile sorun varmış gibi sonuçlar çıkarabiliyor. Her doktor farklı yorumluyor ben bunu tam olarak öğrendim. Bak mesela Bebişim baskı yaptığından dolayı böbreklerde genişleme oldu benim. Bu gün radyolog bayan çekti 8,6 mm dedi. Grade II dedi. Raporu öyle hazırladı. Üroloji doktorum resme göre bu kadar geniş değil. Daha düşük olduğunu radyologun biraz bütük ölçtüğünü düşünüyorum dedi. Aynı hastanenin doktorları ikiside. Ölçümden ölçüme fark var. Rahat ol nasıl arada bebişler önde gidiyorsa biraz geriden gelmesi de problem değildir. Belki bu hafta çok iyi beslenemedin ondan oldu. Sonuçta 2 li ve 3 lülerde çıkardı bu ihtimal. Rahat olup düşünmemeye çalış. Ve bol bol dua et. Rabbim yardımcımız olsun.
İnşallah dediğin gibidir canim çok saol..
Ayy o da cikti swiftim sağ böbreğin biraz genişlemiş soluna yat bol su iç dedi. Ama onu çok onemsemedim çoğu hamile de oluyomus geçmiş olsun sana da canim hic düşünme onu rahim genisleyince baski yapiyomus büyük sorun yaratmaz ins.. Ya eti yoğurdu sütü pekmez i de yiyorum bol bol muz ceviz hepsini tuketiyorum su içip tuvalete cikmaktan bi hal oldum ne bileyim ben.. Hepsi allahtan Rabbim en iyisini bilir verir ne diyeyim bol bol dua edelim dediğin gibi.. Hepimizin bebislerinin emaneti allah a..
hayırlı olsun canım, tam kız evi naz evi olcak sizin ev
canım listem 5-6 sayfadan oluşan bir döküman gibi aslında. örnek kahvaltı öğle yemeği akşam yemeği menüleri var. ben menülere çok uyamıyorum ama günlük yenmesi gerekenlere ve yenmemesi gerekenlere dikkat ediyorm.
- mesela hergün kahvalltıda 1-2 ince dilim tam buğday ekmeği, 1 tane yumurta, bir kibrit kutusu olmasa da ona yakın beyaz peynir tereyağ ve bal mutlaka yiyorum (tereyağ ve bal tadımlık yiyorum)
-hergün mutlaka 1 porsiyon meyvem var. işyerinde her öğlen çıkar mevsim meyvesi. o yönden şanslıyım evde yiyemiyorum çünkü geç oluyor.
-hergün 1 kaşık pekmez verdi dr um anemim olduğu için. ama ben haftada 3-4 gün içebiliyorum onu
-hergün 1 kase yoğurt ve salata. yoğurdu kendim yaptığım için yiyebiliyorum ufak bir kase
-haftada 1 balık verdi ama zamanı olmadığı için yiyemiyorum haftada 3 kez omega 3 tablet almaya çalışıyorum.
- köfte ve tavuğu ızgara olarak yemeğe çalış dedi. ben de genelde fırında yağsız yapıyorum.
- bol bol mevsim yeşillikleri ve sebzeleri
-hergün aralarda atıştırmalık olarak 2 tane hurma 1 tane ceviz 3-4 tane badem ve yarım avuç kadar çekirdekli kuru üzüm yiyorum. işyerinde çekmeceme zulaladım:) zaten genelde işyerinde yiyorum bu listedekileri akşam ekmeksiz olarak yarım porsiyon yemek yiyebiliyorum çünkü çok şişiyorum.
- hergün en az 10 bardak su.
yasak ya da minimum yenmesi gerekenler. cips, kola,gazlı içecekler, bisküvi ,hamur işleri,tatlılar,pasta çeşitleri,kızartmalar, fast food tarzı yiyecekler. işte bu konuda çok azimliyim. örnek menülere tam uyamasam da yasaklara uyuyorum.
dr un verdiği menüler 2000 kcal lik genelde. bazen 2200 kcal.
uzun oldu biraz ama umarım faydalı olur..
İnş herşey yolundadır.bu sene benimde cildim çok kuru 2 litre rahat iciyorum ama daha da arttirayim o zmn.
Ben 15. Haftadan beri hissediyorum teknelerini hickiriklarini bile hissediyorum.çoğu arkadaş hissediyor zaten o güzel duyguyu.
Gunaydin sana da hepinize gunaydin hanimlar...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
valla en az 3 litre içiyorum ama 4litreyide buluyorum 4 litreyi aştığım bile oluyor...canım sen ciddi misin 4 lt su derken .. nasıl gidiyor ya benim hamilelik başında su midemi bulandırdı şimdi en fazla 2 lt içiyorum o da zorlayarak ..
maşallah diorum sana 4 lt cidden çok çok güzell
hey maşallah bacımmmm bizde durumlar kötü artık 6 ağustosu bekliyoz zira 4 mart olan sat a göre 22.haftada olmam gerekirken 19 gözüktü bayram öncesindeki cuma ve kilomuz 280grmalardaydııı bakalım ne olacakk:18::18::18::18:Benim bebisim o zaman 458 gramdi 7 gun once. Dun 598 gram oldugunu ogrendik. Buyuyor bebisim. Video koymayi becerebilsem bi o zaman cok daha guzel anlarsiniz ama malesef denedim olmadi.
bende bu ay değiştirecemBen doktorumu değiştirmeye karar verdim ve haftaya cumartesi günü başka bir doktora randevu aldım. Çünkü gittiğim doktorun başı çok kalabalıktı ve ilgisi biraz az geldi bana. Ben sormadan bir şey söylemiyordu pek. Ben de böyle bir karar verdim ikinci yarıdan itibaren yeni bir doktora gidicem bakalım hayırlısı. Bir de şu takıldı aklıma önceki doktorum bana 20-22 haftalar arası renkli doppler çekilmesi lazım demişti. şimdi ben 19+1'im. Bu renkli dopler 20-22 haftalar arası mı çekiliyor gerçekten ve şimdiden randevu almam lazım mı acaba yoksa sonra bulamam mı :44: Kafam karıştı biraz.
maşallah bacımmm ALLAHIM sağlık sıhet versin...Herkese merhabalar... Şimdiye kadar hiç yazmamış olsamda gün gün satır satır takip ediyorum sizleri. Ben buraadan 32 yaşındayım 10 aylık evliyim ve 19+1 haftalık ikiz erkek bebeklere hamileyim. 3. Ay dolduğu gün kanama olfu ve hastanede yattım 5 gün ve 1.5 aydır raporluyum dokyor kalkmama izin vermmiyor daha öncesinde bir düşük yaşadığım için. Dün kontrole geldiğimizde doktor karnımın taş gibi olduğunu görünce doğum sancısı bu ve bunun içinok erken dedi ve ben 2 gündür yine hastanedeyim. Belki benim ve bebeklerim için süreç biraz daha zor geçiyor ama onlara kavuşmak için her çilesi acıyı çekebilirim. Bugün ayrıntılı usg kontrolümüz vardı maşallaaaahhhhhh ikiside çok iyiler. Tam bir saat sürdü malum iki tane olunca :) ve inanılmaz bir mutluluk bu. Merak edenler için reaim5 ekliyorum. O kadar hareketlilerki anca çekebildi doktor. Herkese mutlu huzurlu ve sonu güzek hamilelikler dilerim
Birde o ekranda izleyin nasıl güzel oluyor var ya oooo ooooof. 40 dakika izledik çıkınca ilk tepkim bir kere daha girsek mi oldu
benimde sen gibi durum bacımKizlar geldik Dr dan.. Ultrason Dr undan pek haz etmedim tuhaf bi adam.. Sürekli şaibeli böyle şüpheli konuştu kafam çok karisti yaaFL uzunluğu 2 gün geri dedi bu da t21 için risk oluşturulmuş organlarda çok şükür bi problem yok ama adamin bunu demesi bile beni yerle bir etti.. Kendi Dr uma sordum bi problem yok dedi ona da guvenemedim ank tip daki Dr u aradim sonuçları gönderdim bi hafta on günlük gerilik var ama heyecan yapacak bi durum yok sakin ol pzt gel bakalım dedii.. Sinirlerim bozuldu aglayamiyorum bile.. Sonuçta ikili uçlu testlerde sorun yoktu e ben bu çocuğu hayirlisiyla doğurucam istiyorum yani nie kafami takiyorum bilmiyorum bin pişman oldum gittiğime netice olarak
benimde sen gibi durum bacım
ikili normal çıktı 3lüde kafa küçük çıktı ama testler normal çıktı
derken boyu posu geriden geliyor hep ama ilk baştan beri bir kaçgün geriden geliyordu bebişimiz derken geçen hafta cuma bayram öncesi suyumdan azcık geldi doktora gittikki 1 haftaya çıkmış o geriden gelmesi
kontrol edilecek eğer geelcek haftada geriden gelirse bu bebişin gelişim bozukluğu vardır dedi doktor postaladı bizi düşün bayram nasıl geçti zaman nasıl geçiyorrr 6 ağustosu iple çekiyorum ufff ufff seni çok iyi anlıyorum o bakımaa 2 gün 4 gün bişey değil geriden gelmeye öyle takma eğer bir hafta sonra bir daha git kontrole o süre artmamışsaa ta yumurtlama döneminin geç olmasındandır diye yorumlarlar...
bu arada benim göbeğim henüz çıkmadı onuda ayrıca takıyorum şaka maka 4 mrttan 4 ağustosa ay olarak bile 5.aya girmiş olucamm ama tık yok göbekteee ufff ufff :18::18::18::18:
öyle ALLAH VİCDANLI VE İŞİNİ LAYIKIYLA YAPAN DR LARA düşürsün hepimizi. bende dr dan yana çok çektim ilk bebeğimde karnımda ölünce daha bi pimpirikli olunuyor ve sonrasında ciddi bir meblağ vermemize rağmen kürtaj sonrası tüm vücudumu saran iltihaplanma olayı o bakıma nefret eder oldum drlardan haaa yediklermiz içtiklerimiz eski annelermiz babannelermiz gibi sağlam olsaaa bende evde doğurmayı göze alıcam zaten böyle gidiyozda ne oluyor inann her doktor sonrası ağla ağla öldüm her kontrol enerjim moralim bozuldu ya bakalım hayırlısı şurda kaldı 4 ayımızzz ALLAH kerim inşallahhh bakalımmmAh canim yaa hic sorma 12 de gittik Dr a saat alti olmuş farkında değilim seni düşünemiyorum bile.. Ya ben bu Dr lara da kiziyorum zaten bulut tan nem kapiyo ruz azicik moral ver di mi olur boyle şeyler de agzindan çikan tek kelime yle bizim hayatimiz alt üst oluyor ihtimaller üzerinden adam benim bütün moralimin içine etti pardon da.. Nolacagini kimse bilemez sonuçta sen elinden geleni yap gerisi tevekkül canim. Bu bebeklerin bu dünyada rizki varsa elbet dogacaklar.. Kayinvalideme anlattim 9 çocuğum var birinde Dr a gitmedim hepsini de evde dogurdum dedi ben de sesimi kestim o saatten sonra.. Dualarim seninle tatlim hakkimiza hayirlisi olsun..
Ins Allah hersey yolunda gider zevkle izlersin.Bende görmek istiyorummmmmburnunu dudaklarini ellerini okdr merak ediyorumki. Daha pztsi randevu alicamda ayrintiliya randevu vercek
Su doktorlar cok sinir bozucu oluyor bazen. Hic bizi dusunmuyorlar. Ins Allah bir problem olmaz hersey yoluna girmis olur kontrolunde. Bu arada bazi doktorlar 7 ayda bile kabul ediyor. Tabi ne kadar erken o kadar iyi.inşallah bacım
bu arada hıçkırıkları nasıl oluyor acaba
valla en az 3 litre içiyorum ama 4litreyide buluyorum 4 litreyi aştığım bile oluyor...
hey maşallah bacımmmm bizde durumlar kötü artık 6 ağustosu bekliyoz zira 4 mart olan sat a göre 22.haftada olmam gerekirken 19 gözüktü bayram öncesindeki cuma ve kilomuz 280grmalardaydııı bakalım ne olacakk:18::18::18::18:
bende bu ay değiştirecem
bir hamile arkadaşımdan aldığım bilgiye göre 24.haftaya dek doktoru değiştirdin değiştirdin yoksa almıyolarmış özellerde doktorlardaaa o bakıma sende ayarla bakalım erkenden 24.haftaya gelmeden bul doktorunu
maşallah bacımmm ALLAHIM sağlık sıhet versin...
ufff çok kötü bir durum geçen bende dr dayken kadın ağlaya ağlaya öldü 17. haftada durmuştu kalbi rabbim göstermesin....Kızlar sayfalar baya ilerlenmiş açıkçası okuyamadım... çok moralim bozuldu.. Arkadaşım aradı benimle aynı haftadaydı bugün kontrole gitmiş bebeğin 18 nci haftada kalbi durmuş :'( çok etkilendim
Allahım herşeyde iyilerle karşılaştırsın bacımmmIns Allah hersey yolunda gider zevkle izlersin.
Su doktorlar cok sinir bozucu oluyor bazen. Hic bizi dusunmuyorlar. Ins Allah bir problem olmaz hersey yoluna girmis olur kontrolunde. Bu arada bazi doktorlar 7 ayda bile kabul ediyor. Tabi ne kadar erken o kadar iyi.
öyle ALLAH VİCDANLI VE İŞİNİ LAYIKIYLA YAPAN DR LARA düşürsün hepimizi. bende dr dan yana çok çektim ilk bebeğimde karnımda ölünce daha bi pimpirikli olunuyor ve sonrasında ciddi bir meblağ vermemize rağmen kürtaj sonrası tüm vücudumu saran iltihaplanma olayı o bakıma nefret eder oldum drlardan haaa yediklermiz içtiklerimiz eski annelermiz babannelermiz gibi sağlam olsaaa bende evde doğurmayı göze alıcam zaten böyle gidiyozda ne oluyor inann her doktor sonrası ağla ağla öldüm her kontrol enerjim moralim bozuldu ya bakalım hayırlısı şurda kaldı 4 ayımızzz ALLAH kerim inşallahhh bakalımmm
rabbim hepimize yardım etsin bizler bir evlat için yüzünü bile görmediğimiz bu kıpırtılarını yeni hissediğimiz bıdıklar için bu derece üzülüp ağlarken gazzede veya bir çok yerde ne bebiş canları annelerinden ayrılıyor rabbim herkesin evladını anasına babasına sağlıkla bağışlasınn ağlamamak elde değil çok kötü bir zamanı yaşıyoruz ya rabbim yardımcımız olsun
aminnn ne denir kiAminn canimm.. Hic söyleme o olen ac bicare cocuklari düşününce ağlamaya basliyorum zaten hicbir çocuk haketmiyor bu olanlari hepsi öyle masum ki.. Rabbim herkese evladini bagislasin acisini göstermesin..ama minnaklar için önce moral diyorum güzelim biz neşeli olucaz ki onlar huzurla buyursun..
Offf cok kotu.. Allah im sabir versin.Kızlar sayfalar baya ilerlenmiş açıkçası okuyamadım... çok moralim bozuldu.. Arkadaşım aradı benimle aynı haftadaydı bugün kontrole gitmiş bebeğin 18 nci haftada kalbi durmuş :'( çok etkilendim
Allahım herşeyde iyilerle karşılaştırsın bacımmm
ayrıca o bazı doktorlar beni bulmazzzonun için eşşeği sağlam kazığa bağlamak gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?