- 8 Kasım 2008
- 943
- 454
- 333
- 37
doğru diyorsun aslında kızım şuan 7.5 aylık daha rahat geziyorum ama şu sıcaklar perişan ediyor yavruları , isilik olan çok benim kızım da arasıra oluyor, aşırı terliyor terleyince su kaybediyor 2 gündür bezinde turuncu leke görüyorum susuz kaldığı için oluyor ama çok zor bebeklere su içirmek. ben tedavi ile kavuştum kızıma hamileliğimde de herşeye dikkat ettim dr sözünden çıkmadım, hala da öyleyim ama ek gıda konusunda dr ları dinlememek gerekiyormuş onu anladım 6 ay dolana kadar anne sütü verdim çevremden okadar kişi beni uyarsada dr lafı dinledim iyi halt ettim, kızım şuan herşeyi yemeyi reddediyor, nasip olur da 2. çocuğum olursa 5-5,5 aylıkken başlıcam. kıyafet konusu redeğişiyor ama benim en çok memnun olduğum patikli pijamalardı bi de yandan çıtçıtlanan pijama türü şeyler ama dedimya bebeğe ve kişiye göre değişiyor, kesinlikle burun aspiratörü almanızı tavsiye ederim ve ateş ölçer bunlar illaki lazım olan şeyler, burun aspiratörü önce otribebe almıştım sonra kızım çok ağlayınca forumda bir annnenin yönlendirmesiyle santebebe aldım müzikli kızım çırpınmıyor en azından artık. benim gögüs ucum çıkmadı çok sıkıntı yaşadım ilk 10 gün emziremedim yavrumu göğüs pompasıyla çıkardık ucu mastit oldum yani göğüslerim ihtihaplandı zor dönemlerdi sizler insallah sıkıntısız geçirirsiniz, ben sezaryenle doğum yaptım pompa yada silikon uc almak aklıma gelmemişti, sonradan aldım
[MENTION]bitter53[/MENTION]
Geçmiş olsun bitter ablacım.
çok sağol cnm burun aspiratörünü bnde alacagım tavsiyene uyarak.Böyle deneyimli annelerden öğrenecek çok şeyimiz var ,ilk gebeliğimiz ve hiç birşey bilmiyoruz Allah'ın izniyle öğrenicez inşallah.Ek gıdalara geçmek için çevre hep baskı yapıyor zaaten demak anne sözü dinlemekte gerekiyor bazen
Valla bebekten sonra herkes konusuyor herkesin soyleyecek cok sozu oluyor çok elestiyorlar bizim zamanımizda diye başlayan cumlelerden boooogh geldi. En tehlikelisi anneler onu söyleyim emzigi bala recele batiran dogdugu gunden beri su veren bebek burnunu cengelli igneyle temizleyen bir nesilden bahsediyoruz:sly:
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kizlar ayrintili ultrasyonumuz vardi mübarek Cuma günü, ben bulutlardan yeni indigim icin ancak sizlerle paylasabiliyorum.
Inanilmaz bir duygu, yasiyanlar bilir, yasayamiyanlar icin anlatayim:
Doktor ilk 3D görüntüsünü gösterdi cok kisa ve heycanla bekledim yine görmek icin, cünkü bir kac saniye sürmedi, heycanla anlayamadim. Organlarina bakti, elhamdulillah hersey yollundaydi ve doktor güzelce tek tek anlati, beynine sivisina fln hepsini ölcüp bakti, en son 3d acti yine ve ne göreyim kuzum agzini acmis parmagini agzina götürüp emeye calisiyordu, öyle duygulandimki gözlerim doldu, acaba yavrum acikmismiydida parmagini agzina aliyordu. hani yeni dogumus bir cocuk memeyi ararya o yana bu yana agzini acarak. öyle birseydi sanki, minik ayaklari, kollari, inanilmaz birsey ya, ultrasyon hep siyah beyaz anlasilmiyor ama bu 3d sanki dogumus hali her yerini görebiliyorsun. Rabbimin öyle bir mucizesiki hamisler, söyle bakinca Insan oglu bile birer mucize... Akil sir ermiyor inanki. Bebegimin gelisimiyle bunu bir kez daha anladim. Doktor 3D resimlerini verdi ve bir kac saniyelik Video cekmis 3D olarak. Tekrar tekrar bakarak farketimki bir resimde gözlerini acmis :) artik onu hep renkli görmek istiyorum, Dogumu simdi ayri bir sabirsizlikla bekliyorum. Bebisimizin Mercedesini bile aldik :) hihihi yani Bebek arabasini sepetini fln :) her gecen gün insan dahada sabirsizlaniyor, Aylar var ama artik her gecen günü sayiyorum. Sabah ilk kalktigimda resimlerine bakiyorum, uyumadan yine bakiyorum. Gün boyu bakip sevip öpüyorum. Ve o agzini actigi resmi düsündükce birseyler yigyip icmeye calisiyorumki, melegim acikmasin.
Kizlar sayfalarca romanlar yazabilirim ama galiba yinede yasadigim duygulari ifade edemem. Ancak bu duyguyu yasiyanlar anlar beni ve insAllah sizlerde yasadignizda anlicaksiniz. Muhtesem inanilmaz... Rabbim insAllah sizlerede saglikli haberleri almayi nasip eder.
bebisim ellerinizden öper bende meleklerinizi öpüyorum 🐣😘
Ben hic birini tinlamicam. Onun annesi benim. Baska kimsenin mudahale etmesine izin vermeyecegim. Benim evladim istedigim gibi buyuturum. Lafimi sakinmam. Simdiden bile caninin istedigini ye sen iki canlisin dedikleri zaman bile cemkiroyorum. Hem lohusalikla hem onlarla ugrasamam.
Valla bende öyle diyordum ama oyle olmuyor esinle problem yaşiyosun terslendikce kimseyi karıştırmsdikca
Günaydın annisler. 9.30da randevumuz var.
Ayrıntılı için birsey dememisti ama bugun alır diye umuyorum.
Hayırlı haberlerle dönerim inşallah:)
Ohh ne güzel tatilde bol bol dinlenmişsindir. Şeker yüklemesi için daha erken. Ben 20 Ağustos ta yaptıracağım. 26. haftamda olacağım o zaman. Ayrıntılı ben özelde yaptırdım 40 dk kadar inceledi. Benim hem renkli 4 boyutlu hem de 2 boyutlu dedikleri her zaman ki siyah beyaz ile baktı. Şahsen devlette kısa sürede bakacağını tahmin ediyorum. Yaşamış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki aslında 5-10 dk içinde organlarına net bir şekilde bakıp sağlık durumu hakkında bilgi verebilir. Ama biz meraklı anneler 4 boyutlu görmek te istediğimiz için uzatarak bakıyorlar ve inanılmaz bir şey. Neredeyse doğmuş bir bebek izlemek gibi. Çok güzel kesinlikle daha uzun ve 4 boyutlu olanını seç tabi bütçenizde elveriyorsa. Ama 4 boyutlu görme imkanın kesinlikle yok ise ki o zaman en uygun olanını yaptır. (özellerde mutlaka vardır hatta devlette bile varda bakma doktorlar böyle bir özelliği yok cihazımızın diyorlar). Umarım her şey yolunda gider, sağlıklı bir bebişiniz var sözlerini duyarsınız.günaydın kızlar uzun bi tatil arasından sonra kaldığımız yerden devam tatilde hep takip ettim sizleri güzel bi ara ii geldi ee artık bitti iş başladı perşembe günü randevumuz var kontrole gidicez ordan da aşımı yaptırıcam allah nasip ederse ayrınıtlı ultrason sanırım bu gittiğimde göndercek benim doktor hiç bişiyi aceleye getirmiyo size göre geç bile kaldım aslında ama bakalım şeker yüklemesini yaptıran varmı yada ne zaman yaptıracaksınız bide ayrıntılı ultrason buralarda 3-4 boyutlu yok onun için o kadar para vermim fakültede yaptirim diyorum ka dk ilgileniyolar 150tl ye buldum burda özel mi tavsiye edersiniz devletmi ?
Günaydın annisler. 9.30da randevumuz var.
Ayrıntılı için birsey dememisti ama bugun alır diye umuyorum.
Hayırlı haberlerle dönerim inşallah:)
Ohh ne güzel tatilde bol bol dinlenmişsindir. Şeker yüklemesi için daha erken. Ben 20 Ağustos ta yaptıracağım. 26. haftamda olacağım o zaman. Ayrıntılı ben özelde yaptırdım 40 dk kadar inceledi. Benim hem renkli 4 boyutlu hem de 2 boyutlu dedikleri her zaman ki siyah beyaz ile baktı. Şahsen devlette kısa sürede bakacağını tahmin ediyorum. Yaşamış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki aslında 5-10 dk içinde organlarına net bir şekilde bakıp sağlık durumu hakkında bilgi verebilir. Ama biz meraklı anneler 4 boyutlu görmek te istediğimiz için uzatarak bakıyorlar ve inanılmaz bir şey. Neredeyse doğmuş bir bebek izlemek gibi. Çok güzel kesinlikle daha uzun ve 4 boyutlu olanını seç tabi bütçenizde elveriyorsa. Ama 4 boyutlu görme imkanın kesinlikle yok ise ki o zaman en uygun olanını yaptır. (özellerde mutlaka vardır hatta devlette bile varda bakma doktorlar böyle bir özelliği yok cihazımızın diyorlar). Umarım her şey yolunda gider, sağlıklı bir bebişiniz var sözlerini duyarsınız.
Hadi inş Allah bekliyoruz haberlerinizi :)
işte bende tamda bundan dolayı soruyorum zaten olduğum şehirde hatta ilde diyim özel hastane bile yokkırklarelindeyim ben ya edirneye yada burgaza gitmem gerek ki oradakiler bile aradım 4 boyutlu değilmiş onun için diyorum bende o kadar para vermeme gerek yok direk devlette yaptırayım diye yoksa istemezmiyim bende ama sırf bunun içinde istanbula gidemem ki çok külfetli olacak neyse hayırlısı artık ne yapalım
günaydın kızlar, ben geldim :)
hiç yazamadım önce tatil, dönünce de çamaşırları halledeyim evi toparlayayım derken fırsatım olmadı. ya bu ankara ne kadar sıcakmış, bilseydim dönmezdim 1 hafta daha kalırdım. güzel karadenizde o kadar rahattık ki, döndükten sonra bunalıma girdik eşimle :)
bulantılarım hala bitmedi kızlar, ilaçları da düzenli kullanamıyorum. 21. haftadayım nasıl geçmez anlamıyorum. bazen çok bunalıyorum ama en azından kızımızın hareketlerini hissediyorum artık, o hareket ettikçe mutlu oluyorum :)
Günaydın canım hoş geldin :) Karadeniz bırakılıpta dönülür mü hiç ? Gerçi hiç gitmedim ama gidenlerden biliyorum :)
Ne kadar başka başka sıkıntılıarımız olsa da bebişler içerde kıpırdadkça her şeyi unutuyoruz gerçekten. Benimde sürekli sola yatmam lazım. Dün akşam resmen sağ boşluğum da ağrı oldu göbek aşağı çektikçeAma içerde Eymen Paşa kıpırdadıkça dayandım Onlar iyi olsun da biz dayanacağız Rabbim sabır verir bizlere.
yerim ben o Eymen Paşa'yı :) ben yeni yeni hissetmeye başladım, daha doğrusu adını yeni koyabildim yani önceden de hafif kıpırtılar vardı ama emin olamıyordum. şimdi hanımefendi iyice ben buradayım demeye başladı :)
aynen ya bırakılıp dönülmezmiş, çok kötüyüm geldiğimden beri. sürekli ağlama isteği, huysuzluk, tam çekilmez biri oldum çıktım. sanki kendi ailemi bırakıp geldim de çöküntü yaşadım yani o kadar garip bir haldeyim :) ama çok iyi baktılar orada bana, el üstünde tutuldum sonra gelip ev işlerine boğulunca sindirelladan kül kedisine dönmüş gibi oldum
sen ne yaptın canım, gittin mi ayrıntılıya?
Merhaba kizlar bende dun tatilden dondum bugun ise baslamak cok zor geldi, kocaman bir gobisim oldu ve artik otururken cok rahatsiz oluyorum. Sanki kaburgamin altina birsey girmis gibi artik kolumu bacagimi bilemiyorum ama batiyor cogu zaman. Sicaklarda bunaltiyor.anliyvaginiz cok.zor gecmeye basladi benim hamilelik(
haydi güzel haberlerle gel bacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?